prepTime":"PT1H","cookTime":"","totalTime":"","recipeCategory":["Ciasta","Przepisy","S\u0142odko\u015bci"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":"","nutrition":{"@type":"NutritionInformation"},"recipeIngredient":["1,5 banana","15 g m\u0105ki kokosowej","30 g maki orkiszowej pe\u0142noziarnistej","2 jajka","P\u00f3\u0142 p\u0142askiej \u0142y\u017ceczki sody","Szczypta soli","Kilka kropel soku z cytryny","140 g sera twarogowego bez cukru","Jajko","P\u00f3\u0142 banana(...)step-159163364202827","image":""}]}]} Pin Print Sernik z malinami Recipe by Healthy Creations Czas 1 hour Składniki na małą tortownicę 16 cm Składniki 1,5 banana 15 g mąki kokosowej 30 g maki orkiszowej pełnoziarnistej 2 jajka Pół płaskiej łyżeczki sody Szczypta soli Kilka kropel soku z cytryny MASA SEROWA 140 g sera twarogowego bez cukru Jajko Pół banana
Healthycreations.plpiernika użyłam pół słoika powideł śliwkowych 2 - 3 łyżki kremu kakaowego lub rozpuszczonej czekolady gorzkiej ok. 4 kostki) 6 kostek czekolady gorzkiej rozpuszczonej w kąpieli wodnej wiórki kokosowe do posypania po wierzchu piernika ok. 2 łyżki Przygotowanie: Zagotować miód z masłem, przestudzić. Następnie mąkę przesiać z sodą i przyprawą do piernika. Jajka z cukrem ubić na kogel mogel(...)przestudzeniu przekroić na 2 blaty. Na dolny spód wyłożyć wymieszane powidła z kakao i przykryć drugim blatem piernika. Wierzch piernika polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Przepis pochodzi z "Księga smaków Lubelszczyzny, Waldemara Sulisz, Lublin 2004r., wyd. Dziennik Wschodni
Ciastka - domowe słodkościNapoje Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword bomby tłuszczowe , czekolada , owoce Porcje 2 porcje Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 3 minuty Składniki 150 ml wody (można zastąpić rzadkim mlekiem kokosowym lub innym roślinnym) 120 ml gęstego mleka kokosowego 20 g masła kakaowego 0,5 szklanki truskawek świeżych bądź mrożonych 8 kropli stewii w płynie 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Modern Cave Girloleju rzepakowego -1 małe jajko -1/4 łyżeczki sody -łyżeczka węgla aktywnego (jeśli masz zwykłe kakao) Krem -700g serka homogenizowanego lub mielonego na sernik -20-30g mąki kokosowej -50-70g ksylitolu Polewa -100g czekolady deserowej -5 łyżek mleka -2 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo -łyżka pełna kakao, łyżka płaska ksylitolu, 1/2 szkl. gorącej wody (do nasączenia blatów(...)minut (ma być jeszcze miękkie, nieco stwardnieje gdy wystygnie), małe: 5- 10 minut. KREM 1. Serek i ksylitol wymieszać i poczekać go rozpuszczenia kryształków. 2. Do serka wsypać mąkę kokosową, wymieszać i zostawić na 5 minut do napęcznienia mąki. Jeśli krem jest za rzadki dodać jeszcze trochę mąki. Składanie tortu 1. Równo ściąć górę biszkoptu, dół przeciąć na dwa blaty
Candy Pandasugotowanej czarnej soczewicy beluga 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 1 łyżka świeżych ziół, u mnie oregano, bazylia, rozmaryn i tymianek ½ łyżeczki rzymskiego kminu, zmielonego 1 łyżka kokosowego oleju 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku 100 g mozzarella utartej porcja pomidorowego sosu, tutaj przepis Zacznij od przygotowania drożdżowego ciasta. W misie od miksera rozpuść drożdże(...)osolonej wodzie i przygotuj pomidorowy sos z przepisu w linku. Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu, tak aby soczewica była miękka ale nie rozpadała się. Na patelni rozpuść kokosowy olej. Zeszklij drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż aż odparują z wody. Na koniec dodaj odcedzoną soczewicę, zioła i przyprawy. Smaż przez 2 minuty. Wlej oliwę
codojedzeniabędziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK CHIA Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Spód: herbatniki (250 g) masło (120 g) Masa serowa chia: mleczko kokosowe (1 puszka = 400 ml) nasiona chia (50 g) cukier puder (5 łyżek) śmietanka kremówka 30% ( 200 ml) mascarpone (500 g) ekstrakt waniliowy (2 łyżeczki) żelatyna sypka (4 łyżeczki płaskie) + woda gorąca(...)masło i mieszamy do uzyskania efektu mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i wstawiamy do lodówki. 2.) Masa serowa chia . Mleczko kokosowe przelewamy do miseczki, wsypujemy do niego nasiona chia , mieszamy i odstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. Żelatynę dobrze rozpuszczamy w gorącej wodzie (nie wrzącej, bo straci właściwości żelujące
RITA food channelmąki owsianej 2 jajka 170 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki ok. 200 g suszonych moreli ok. 50 g wiórków kokosowych 1½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 łyżeczka sody szczypta soli Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem na gładką i puszystą masę. Wciąż(...)ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej masy dodajemy startą marchewkę,wiórki kokosowe, imbir i delikatnie mieszamy. Dodajemy mąkę owsianą, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, łącząc wszystkie składniki (za pomocą miksera na najniższych obrotach lub za pomocą drewnianej łyżki). Na samym końcu dodajemy pokrojone n małe kawałki morele i łączymy z ciastem. Przekładamy
bistro mamałyżki prawdziwego kakao - 6 wafli ryżowych naturalnych + do posypania wierzchu - 2łyżki masła orzechowego (niesłodzonego) + do posmarowania wierzchu - garść orzechów włoskich - 50g gorzkiej czekolady (min. 72% kakao) + 1 łyżeczka oleju kokosowego - garść pokruszonych, liofilizowanych truskawek ( opcjonalnie, można zastąpić świeżymi lub mrożonymi truskawkami, malinami albo płatkami migdałów :)) - papier do pieczenia, sznurek albo wstążeczka ozdobna do zapakowania Przygotowanie: Rozpoczynamy od zalania daktyli(...)myślę, że nie będzie to konieczne ). Połamaną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ( miseczkę stawiamy na rondel, w którym gotuje się woda), gdy zacznie się rozpuszczać dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego (lub innego roślinnego, czekolada będzie bardziej płynna). Batonikową masę przekładamy na papier do pieczenia i za pomocą noża wyrównujemy wierzch i boki formując w figurę przypominającą kwadrat (na wysokość około
Symfonia Smakównadzieję, że kiedyś uda mi się odtworzyć te smaki w domu. Polędwiczki w boczku mam przetestowane, zostaje testować risotto do perfekcji. 🍨DESER Czekoladowe canneloni naleśnikowe, krem chantilly, lody kokosowe (mega pasują!!!), toffi i słone migdały. Jakie to było dobre! Te lody kokosowe to taka wisieńka na torcie. Widzisz praktycznie wszystkie smaki na talerzu i nagle do karmelu, czekoladowych naleśników
bistro mamaświeżych białych szparagów 3 (ok. 120 g) szalotki 1 ziemniak 3 szklanki (750 ml) bulionu warzywnego lub drobiowego 1/4 szklanki (60-70 ml) śmietanki 30% lub mleczka kokosowego 2-3 łyżki masła gałka muszkatołowa sól pieprz grubo mielony kolorowy pieprz do podania Przygotowanie: 1) Szparagi dokładnie umyć, cieniutko obrać (najlepiej obieraczką do warzyw, od góry do dołu, zaczynając zaraz(...)mieszając. 4) Następnie całość zalać gorącym bulionem, doprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Dodać śmietankę kremówkę lub mleczko kokosowe i całość zmiksować, najlepiej blenderem kielichowym, na gładki krem. 6) Główki szparagów zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około 2 min. 7) Gotowy krem podawać oprószony
Fitsweet.mePodobny przepis na KULE MOCY znajdziecie tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -160 g płatków (u mnie jaglanych) -pół szklanki daktyli bez pestek -1 banan -3 łyżki masła orzechowego +wiórki kokosowe do obtoczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Daktyle jeśli suszone zalewamy wrzątkiem na 30 min, aby namiękły. Potem odsączamy z wody. Świeżych nie trzeba. 2. Płatki (suche) podprażamy na suchej(...)kulce). Na koniec dodajemy podprażone płatki i mieszamy już łyżką. 4. Tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego i wedle uznania możecie obtoczyć je w dodatkach (u mnie wiórki kokosowe). Wartości odżywcze wszystkich kulek (wystarczy podzielić przez ilość wykonanych kulek) 1001 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuPrzepis na omlet niczym biszkopt 😍 Wymyślony przez mojego trenera 💪 Składniki: zmielone na mąkę: -30g kaszy jaglanej -15-17g siemia lnianego -15g płatków owsianych -20g wiórków kokosowych 4 jajka L 150g twarogu chudego 10-15g jagód goji 20g odżywki białkowej 0,5 małej łyżeczki sody ewentualnie słodzidło Sposób przygotowania: Wrzucamy wszystkie składniki do blendera kielichowego(...)miksujemy na jednolitą masę przekładamy na patelnię przetartą olejem kokosowym smażymy na bardzo małym ogniu pod przykryciem, jedną stronę zanim przewrócimy przez minimum 15 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpodwieczorek będzie w sam raz, a może nawet do pracy. Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli 2 łyżki mleczka kokosowego lub śmietanki 12 % szczypta wanilii garść malin lub dowolnych owoców Wykonanie : Kaszę w woreczku przelewamy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki, w garnku zagotowujemy około 1/2 l wody(...)zacznie wrzeć wkładamy woreczek z kaszą i gotujemy aż cały napęcznieje. Ugotowaną kaszę odsączamy z wody i wyciągamy z woreczka do blendera, następnie dodajemy mleczko kokosowe, wanilię i nutellę, wszystko blendujemy na gładki krem. Jeśli chcecie rzadszy budyń dodajcie więcej mleka lub np : śmietanki. Gotowy budyń przekładamy do pucharków, dekorujemy malinami lub dowolnymi owocami. Podajemy na ciepło. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidania, a podawanie jaglanek z owocami to z całą pewnością uczta dla oczu i podniebienia... Składniki na jedną porcję: - 1/2 szklanki kaszy jaglanej - 1 szklanka wody - 1/2 szklanki mleczka kokosowego - 1 pomarańcza - 1 kiwi - sezam do posypania lub orzechy - szczypta soli 1. Kaszę przelać wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki. Do rondla wlać szklankę wody, dodać sól i kaszę, gotować(...)małym ogniu do czasu aż prawie całkiem wchłonie wodę. Dodać mleczko kokosowe oraz sok z połowy pomarańczy, zamieszać, gotować 2 minuty, odstawić, przykryć i pozostawić żeby spokojnie doszła. 2. Kaszę nakładać na miseczkę z plastrami pomarańczy i kiwi, wierzch posypać sezamem lub orzechami
Apetyczna babeczkatuż i może komuś przyda się pomysł na taką babkę.A ja pomysł na nią znalazłam tutaj. 6 białek szczypta soli 10 dkg cukru pudru 10 dkg wiórków kokosowych 10 dkg mąki pszennej 10 dkg masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia POLEWA 100-150 g czekolady mlecznej 4-6 łyżek mleka Masło rozpuścić i ostudzić(...)iałka ubić na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijać.Następnie dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać łyżką, dodawać stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając łyżką.Na końcu dodać ostudzone masło i delikatnie wymieszać do połączenia się składników.C iasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką
Moje domowe kucharzenie