Czas gotowania 20 minutes Porcje 12 Autor Magdalena Pinkwart Składniki Placki: 500 g sera białego twarogowego 60 g mąki pszennej 2 jajka 30 g cukru pudru 20 g wiórków kokosowych 20 g rodzynek kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżka masła olej roślinny lub masło klarowane do smażenia Dodatki: bita śmietana, konfitura owocowa, świeże owoce, cukier puder lub kwaśna śmietana Przygotowanie(...)cukier puder, mąkę i masło. Dokładnie połącz składniki, ale ręcznie, nie mikserem, by nie stracić konsystencji i wyczuwalnych drobnych grudek sera. Rodzynki namocz, dodaj do ciasta wraz z wiórkami kokosowymi i aromatem waniliowym. Wymieszaj ponownie. Podziel na równe części z których uformujesz placuszki. Obtocz je w cienkiej warstwie mąki. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Układaj delikatnie małdrzyki i smaż
smakowitehistorie.complacków i jajek | łopatka do naleśników | słoik z klipsem | talerz deserowy PUSZYSTE PLACUSZKI BANANOWE Składniki (1 porcja): 1 mały banan 10 g mąki kokosowej 30 g mąki orkiszowej 1 jajko 50 g kefiru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem, dodaj pozostałe składniki i całość dokładnie ze sobą wymieszaj. Po łyżce(...)przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj. Teraz wsyp jagody i ponownie zamieszaj masę, ale bardzo delikatnie, aby nie porozgniatać za bardzo jagód. Foremkę wysmaruj olejem kokosowym (ja tak zrobiłam) albo wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż masę do formy. Ciasto piekłam 30 minut w nagrzanym do 180 ° C piekarniku w termoobiegu, a następnie 25 minut
Zdrowie na języku :Pbulgur 200 ml wody + ½ łyżeczki soli 50 g zielonej soczewicy, waga sucha 200 g halloumi 30 g zmielonych migdałów 2 łyżki przyprawy dukkah 75 g greckiego jogurtu 1 jajko kokosowy olej do smażenia 100 g sałatkowego miksu Dressing słodko kwaśny 2 łyżki miodu 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 3 łyżki oliwy 3 łyżki soku z cytryny sól i czarny(...)wymieszaj. Przygotuj dwie miski i napełnij sałatkowym miksem. Na wierzchu ułóż porcję à la tabbouleh. Następnie przystąp do smażenia halloumi. Halloumi jest jedynym ciepłym składnikiem tej sałatki. Rozgrzej kokosowy olej na patelni. Wbij jajko do miski i rozmąć widelcem. Na talerzu wymieszaj zmielone migdały z dukkah. Pokrój ser na plasterki o grubości około 1,5 cm. Zanurz ser w jajku
codojedzeniakurczak + suszone pomidory Polecam! GWARANTUJĘ WAM, ŻE TAPIOKA NAWODNIONA TO PRODUKT, W KTÓRYM SIĘ ZAKOCHACIE! Tapiokę, jak i inne genialne produkty ( np. pulpę z mango, pulpę z marakui, mleko kokosowe czy też mleko kokosowe skondensowane ) marki KOALA możecie kupić bezpośrednio na stronie sklepu Penagara.pl TUTAJ The post "PIZZA" CAPRESE Z NAWODNIONEJ TAPIOKI - pomysł na bezglutenową kolację! first appeared on Ostra
Ostra na Słodkoowoce Porcje 12 porcji Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 25 minut Składniki 5 jaj (białka i żółta oddzielnie) 175 g czekolady gorzkiej (min. 85% kakao) 45 g oleju kokosowego rafinowanego 1 łyżka erytrytolu 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej 1/2 łyżeczki cream of tartar (inaczej kamień winny lub kwaśny winain potasu) lub 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 10 śliwek(...)węgierek przekrojonych wzdłuż na pół Sposób przygotowania Czekoladę rozpuścić razem z olejem kokosowym w mikrofali lub w garnuszku na bardzo małym ogniu. Ostudzić i połączyć z żółtkami. Białka ubić na sztywno z solą, pod koniec ubijania dodać cream of tartare i erytrytol. Delikatnie połączyć masę czekoladową z białkami. Przełożyć do tortownicy o średnicy ok. 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia
Modern Cave GirlprepTime":"PT1H","cookTime":"","totalTime":"","recipeCategory":["Ciasta","Przepisy","S\u0142odko\u015bci"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":"","nutrition":{"@type":"NutritionInformation"},"recipeIngredient":["1,5 banana","15 g m\u0105ki kokosowej","30 g maki orkiszowej pe\u0142noziarnistej","2 jajka","P\u00f3\u0142 p\u0142askiej \u0142y\u017ceczki sody","Szczypta soli","Kilka kropel soku z cytryny","140 g sera twarogowego bez cukru","Jajko","P\u00f3\u0142 banana(...)step-159163364202827","image":""}]}]} Pin Print Sernik z malinami Recipe by Healthy Creations Czas 1 hour Składniki na małą tortownicę 16 cm Składniki 1,5 banana 15 g mąki kokosowej 30 g maki orkiszowej pełnoziarnistej 2 jajka Pół płaskiej łyżeczki sody Szczypta soli Kilka kropel soku z cytryny MASA SEROWA 140 g sera twarogowego bez cukru Jajko Pół banana
Healthycreations.plpiernika użyłam pół słoika powideł śliwkowych 2 - 3 łyżki kremu kakaowego lub rozpuszczonej czekolady gorzkiej ok. 4 kostki) 6 kostek czekolady gorzkiej rozpuszczonej w kąpieli wodnej wiórki kokosowe do posypania po wierzchu piernika ok. 2 łyżki Przygotowanie: Zagotować miód z masłem, przestudzić. Następnie mąkę przesiać z sodą i przyprawą do piernika. Jajka z cukrem ubić na kogel mogel(...)przestudzeniu przekroić na 2 blaty. Na dolny spód wyłożyć wymieszane powidła z kakao i przykryć drugim blatem piernika. Wierzch piernika polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Przepis pochodzi z "Księga smaków Lubelszczyzny, Waldemara Sulisz, Lublin 2004r., wyd. Dziennik Wschodni
Ciastka - domowe słodkościNapoje Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword bomby tłuszczowe , czekolada , owoce Porcje 2 porcje Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 3 minuty Składniki 150 ml wody (można zastąpić rzadkim mlekiem kokosowym lub innym roślinnym) 120 ml gęstego mleka kokosowego 20 g masła kakaowego 0,5 szklanki truskawek świeżych bądź mrożonych 8 kropli stewii w płynie 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Modern Cave Girloleju rzepakowego -1 małe jajko -1/4 łyżeczki sody -łyżeczka węgla aktywnego (jeśli masz zwykłe kakao) Krem -700g serka homogenizowanego lub mielonego na sernik -20-30g mąki kokosowej -50-70g ksylitolu Polewa -100g czekolady deserowej -5 łyżek mleka -2 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo -łyżka pełna kakao, łyżka płaska ksylitolu, 1/2 szkl. gorącej wody (do nasączenia blatów(...)minut (ma być jeszcze miękkie, nieco stwardnieje gdy wystygnie), małe: 5- 10 minut. KREM 1. Serek i ksylitol wymieszać i poczekać go rozpuszczenia kryształków. 2. Do serka wsypać mąkę kokosową, wymieszać i zostawić na 5 minut do napęcznienia mąki. Jeśli krem jest za rzadki dodać jeszcze trochę mąki. Składanie tortu 1. Równo ściąć górę biszkoptu, dół przeciąć na dwa blaty
Candy Pandasugotowanej czarnej soczewicy beluga 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 1 łyżka świeżych ziół, u mnie oregano, bazylia, rozmaryn i tymianek ½ łyżeczki rzymskiego kminu, zmielonego 1 łyżka kokosowego oleju 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku 100 g mozzarella utartej porcja pomidorowego sosu, tutaj przepis Zacznij od przygotowania drożdżowego ciasta. W misie od miksera rozpuść drożdże(...)osolonej wodzie i przygotuj pomidorowy sos z przepisu w linku. Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu, tak aby soczewica była miękka ale nie rozpadała się. Na patelni rozpuść kokosowy olej. Zeszklij drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż aż odparują z wody. Na koniec dodaj odcedzoną soczewicę, zioła i przyprawy. Smaż przez 2 minuty. Wlej oliwę
codojedzeniabędziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK CHIA Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Spód: herbatniki (250 g) masło (120 g) Masa serowa chia: mleczko kokosowe (1 puszka = 400 ml) nasiona chia (50 g) cukier puder (5 łyżek) śmietanka kremówka 30% ( 200 ml) mascarpone (500 g) ekstrakt waniliowy (2 łyżeczki) żelatyna sypka (4 łyżeczki płaskie) + woda gorąca(...)masło i mieszamy do uzyskania efektu mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i wstawiamy do lodówki. 2.) Masa serowa chia . Mleczko kokosowe przelewamy do miseczki, wsypujemy do niego nasiona chia , mieszamy i odstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. Żelatynę dobrze rozpuszczamy w gorącej wodzie (nie wrzącej, bo straci właściwości żelujące
RITA food channelmąki owsianej 2 jajka 170 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki ok. 200 g suszonych moreli ok. 50 g wiórków kokosowych 1½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 łyżeczka sody szczypta soli Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem na gładką i puszystą masę. Wciąż(...)ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej masy dodajemy startą marchewkę,wiórki kokosowe, imbir i delikatnie mieszamy. Dodajemy mąkę owsianą, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, łącząc wszystkie składniki (za pomocą miksera na najniższych obrotach lub za pomocą drewnianej łyżki). Na samym końcu dodajemy pokrojone n małe kawałki morele i łączymy z ciastem. Przekładamy
bistro mamałyżki prawdziwego kakao - 6 wafli ryżowych naturalnych + do posypania wierzchu - 2łyżki masła orzechowego (niesłodzonego) + do posmarowania wierzchu - garść orzechów włoskich - 50g gorzkiej czekolady (min. 72% kakao) + 1 łyżeczka oleju kokosowego - garść pokruszonych, liofilizowanych truskawek ( opcjonalnie, można zastąpić świeżymi lub mrożonymi truskawkami, malinami albo płatkami migdałów :)) - papier do pieczenia, sznurek albo wstążeczka ozdobna do zapakowania Przygotowanie: Rozpoczynamy od zalania daktyli(...)myślę, że nie będzie to konieczne ). Połamaną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ( miseczkę stawiamy na rondel, w którym gotuje się woda), gdy zacznie się rozpuszczać dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego (lub innego roślinnego, czekolada będzie bardziej płynna). Batonikową masę przekładamy na papier do pieczenia i za pomocą noża wyrównujemy wierzch i boki formując w figurę przypominającą kwadrat (na wysokość około
Symfonia Smakównadzieję, że kiedyś uda mi się odtworzyć te smaki w domu. Polędwiczki w boczku mam przetestowane, zostaje testować risotto do perfekcji. 🍨DESER Czekoladowe canneloni naleśnikowe, krem chantilly, lody kokosowe (mega pasują!!!), toffi i słone migdały. Jakie to było dobre! Te lody kokosowe to taka wisieńka na torcie. Widzisz praktycznie wszystkie smaki na talerzu i nagle do karmelu, czekoladowych naleśników
bistro mamaświeżych białych szparagów 3 (ok. 120 g) szalotki 1 ziemniak 3 szklanki (750 ml) bulionu warzywnego lub drobiowego 1/4 szklanki (60-70 ml) śmietanki 30% lub mleczka kokosowego 2-3 łyżki masła gałka muszkatołowa sól pieprz grubo mielony kolorowy pieprz do podania Przygotowanie: 1) Szparagi dokładnie umyć, cieniutko obrać (najlepiej obieraczką do warzyw, od góry do dołu, zaczynając zaraz(...)mieszając. 4) Następnie całość zalać gorącym bulionem, doprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Dodać śmietankę kremówkę lub mleczko kokosowe i całość zmiksować, najlepiej blenderem kielichowym, na gładki krem. 6) Główki szparagów zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około 2 min. 7) Gotowy krem podawać oprószony
Fitsweet.me