kokosowe - 19941 przepisów (strona:459/1330)

Kokosowa niby panna 131

świeżych owoców konfitura. I co powiecie na to , że deser wyszedł palce lizać ? Czas: 10 minut + zastyganie Składniki: 1 szklanka mleka sojowego ( napój sojowy Alpro Soya) 3 łyżki mleczka kokosowego w proszku ( lub zmielonych na miałko wiórków kokosowych) 1 łyżeczka cukru waniliowego ( ja wsypuję w słoik   szklankę cukru i wkładam połamaną i rozkrojoną laskę wanilii - zostawiam zakręcony na kilka(...)waniliowy) szczypta soli 2 płaskie łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny konfitura z wiśni kilka kropli oliwy by natłuścić foremki Mleko sojowe wymieszać z mleczkiem kokosowym tak by nie było grudek. Dodać cukier waniliowy i zagotować. Wcisnąć sok z cytryny. Żelatynę zalać zimną wodą i zostawić by napęczniała. Włożyć napęczniałą żelatynę do gorącego mleka i mieszając

Buniabaje w kuchni
Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem 139

czasem połączyć z innymi dodatkami i koniecznie mocno schłodzić . Czas: 5 minut + chłodzenie Składniki: plaster arbuza ( po odcięciu skóry ok. 3/4 szklanki miąższu)- zimnego schłodzonego mocno 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej 1 łyżka soku z cytryny szczypta sumaku Z plastra arbuza odkroić skórę. Z miąższu usunąć pestki i pokroić go na kawałki. Ze skórki arbuza można(...)powycinać ozdoby którymi udekoruje się szklaneczki lub otoczenie w jakim będzie podawany koktajl. Zmieszać mleko kokosowe z sokiem z cytryny i zimną wodą mineralną gazowaną. Do malaksera wrzucić miąższ z arbuza . Wlać mleko kokosowe z wodą i sokiem z cytryny. Dodać szczyptę sumaku i zmiksować wszystko. Przelać   do szklaneczek - udekorować

Buniabaje w kuchni
Papardele ze szpinakiem plus olej kokosowy zdrowy-olej.pl 137

zapach! Choć nie był aż tak bardzo wyczuwalny olej w potrawie to jednak zapach unoszący się w kuchni był nie do opisania. Składniki : * ugotowana porcja makaronu * łyżeczka oleju kokosowego tłoczonego na zimno * mrożony szpinak * 3 łyżki serka homogenizowanego naturalnego bądź serka śmietankowego  * sól , pieprz , gałka muszkatołowa  * ewentualnie wędzony łosoś   Przygotowanie : Rozpuścić olej, wrzucić szpinak i poddusić razem(...)przyprawami. Dodać serek, łososia i wymieszać. Wyłożyć na makaron. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem. Olej kokosowy firmy LABORATORIUM BIOOIL jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Doskonale nadaje się

Magiczne Życie Marty
Kuleczki kokosowe : Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 143

miesiącu tematem naszej zabawy był deser bez pieczenia. Najpierw planowałam deser w pucharku, ale nie chciałam nic z galaretką. Później miał być krem z owocami. Ostateczna wersja to kokosowe kuleczki z migdałem w środku. Coś jak popularne kuleczki Rafaello. Składniki : * 21 herbatników * pół kostki masła * 200 g wiórków kokosowych * tabliczka białej czekolady * mała śmietana kremówka * migdały Przygotowanie : Herbatniki pokruszyć. Masło(...)rozpuścić z czekoladą i kremówką. Zalać herbatniki, dodać 150 g wiórków kokosowych, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Z powstałej  masy formować kuleczki, do środka włożyć po jednym całym migdale. Powstałe kuleczki obtoczyć w pozostałych wiórkach, odstawić na godzinę. Kuleczki są kruche, pyszne. Nie dodawałam już cukru, były słodkie. W marcowym wyzwaniu wzięli udział : Paulina   mojapasjasmaku.blogspot.com Kasia

Magiczne Życie Marty
Malinowe żniwo. SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI. 180

Jednakże... Z aparatem krążę po domu. Szukam weny, nie znajduję. Wychodzę na ogród, z czerwoną miseczką w ręku. Z aparatem na szyi. Szukam inspiracji pośród malinowych krzewów. Znajduję. SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI. (aj tam, aj tam, mój i tyle xd ) spód: 200g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 100g cukru pudru 150 miękkiej margaryny masa serowa(...)białego twarogu (nie mielony) 4 świeże jajka 150g stopionej margaryny szklanka cukru pudru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 opakowania budyniu waniliowego kilka kropel aromatu kokosowego szklanka malin Spód : Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia, kakao. Dodałam pozostałe składniki i zagniotłam ciasto. Wstawiłam je do lodówki, zawinięte w folię spożywczą, na pół godziny. Po tym czasie wylepiłam spód i delikatnie boki

W kuchni Karmel-itki
Rafaello 4955

Rafaello bez problemu można kupić w każdym sklepie spożywczym, dlaczego postanowiłam zrobić je w domu? A dlaczego nie?! Te słodkie kokosowe kuleczki to wynik moich wędrówek po internecie. Czasami trafiam na przepisy, które gdyby mogły przemawiać krzyczały by do mnie: "Musisz mnie zrobić! Koniecznie! Już, teraz natychmiast!". Ten przepis tak do mnie krzyczał:) Zrobiłam i nie żałuję, mój syn wracając(...)strony  Wszystko o kuchni . Składniki na 24 sztuki: 200 g białej czekolady (2 tabliczki) 100 g masła w temperaturze pokojowej 50 g cukru pudru 1,5 szklanki wiórek kokosowych do masy 24 sztuki całych obranych migdałów obranych ze skórki wiórka kokosowe do obtoczenia Wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy na parze. Miksujemy masło z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując, dodajemy

Blondynka Gotuje
Ciasteczka kokosowe 239

Pyszne ciasteczka kokosowe. Z kleksikiem ulubionej konfitury: brzoskwiniowej/morelowej, śliwkowej. Dla wszystkich miłośników kokosu! :) Ciastka bardzo dobrze się przechowują i na drugi dzień są również bardzo smaczne. Polecam! Ciasteczka kokosowe PRZEPIS {źródło: link} Temperatura pieczenia: 200 °C | Czas pieczenia: ok. 40 min Składniki 1 i 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru 3 i 1/2 szklanki mąki szczypta soli(...)łyżeczka wanilii 1 jajko roztrzepane z wodą 1 szklanka wiórków kokosowych niesłodzonych dżem, np, malinowy, brzoskwiniowy Przygotowanie W jednej misce utrzeć masło z cukrem i wanilią. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą. Następnie dodawać mąkę partiami do masła stale ubijając mikserem. Ciasto powinno być dość zwarte. Ciasto owinąć folią i wsadzić do lodówki na 30 minut.  Po wyciągnięciu

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pieguski wg "Kuchni bez pszenicy" 177

czasu przygotuję w domu przepis z tej książki. Najtrudniejsze jest znalezienie zamienników mąki pszennej. Najczęściej stosowaną mąką w przepisach bezpszennych to mąka / mączka migdałowa . Druga w kolejności to mąka kokosowa, a poza tym mielone siemię lniane, mąka z ciecierzycy, mączka z orzechów włoskich/pekanów/orzechów laskowych.z pestek dyni/z ziaren słonecznika . Nie są to produkty łatwo dostępne, a niekiedy(...)Czas pieczenia: 25 min. | Ilość 30 sztuk Składniki 4 szkl. mączki migdałowej (patrz: uwagi *) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki drobnej soli morskiej 4 jaja 1/2 szkl. oleju kokosowego lub masła, roztopionego 1/4 szkl. śmietany lub mleka kokosowego (użyłam Bielucha) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki płynnej stewii (użyłam stewii w proszku, ~1/4 szkl., patrz: uwagi **) 285 g posiekanej gorzkiej

coolinarnastrefa.blogspot.com
Muffinki z budyniem i wiórkami kokosowymi 147

delikatne w smaku babeczki, idealne do popołudniowej kawki :) Składniki: - 1 szklanka mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 jajka - 100 g masła - 5 dużych łyżek wiórków kokosowych - 100 ml wody gazowanej Domowy budyń: - 3 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej - 350 ml mleka - 1/2 szklanki cukru - 4 płaskie łyżeczki mąki pszennej - 1 opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie: Na początku gotujemy budyń(...)się chwilę pogotuje. Odstawiamy do wystygnięcia i przygotowujemy ciasto. Rozpuszczamy masło i studzimy. Do miski wbijamy jajka, lekko je ubijamy, dodajemy przestudzony budyń, masło oraz 2 łyżki wiórków kokosowych, miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wodę gazowaną. Wszystko mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, bądź do papilotek. Wierzch muffinek posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C przez

Zainspirowana w kuchni
Sernik dyniowy z pomarańczą na korzennym spodzie (bez glutenu i cukru białego) 42

korzenną nutą 😍   Tutaj możecie zobaczyć jego strukturę oraz nieco proces tworzenia  Składniki (śr: 20cm): Spód -150g ciastek (np. bez cukru i glutenu) -pełna łyżka oleju kokosowego Sernik dyniowy -600g sera mielonego na serniki -350g pieczonej dyni Hokkaido -40g budyniu waniliowego (proszku) -120g ksylitolu -2 jajka -kilka kropel esencji pomarańczowej lub otarta skórka(...)pomarańczy Krem -250g mascarpone -150g jogurtu typu skyr -ksylitol Dodatkowo -kilka plastrów pomarańczy SPÓD 1. Ciastka zblendować na proszek i dodać do nich płynny olej kokosowy. 2. Papierem do pieczenia wyłożyć spód tortownicy i dno wyłożyć zmielonymi ciastkami. 3. Od zewnątrz tortownicę obłożyć folią aluminiową tak aby sięgała do minimum połowy wysokości tortownicy. Sernik będzie pieczony w kąpieli

Candy Pandas
Bezmięsne koko-pomidoro. Danie o bajecznym smaku, które powstało przypadkiem. 34

także insulinoopornym Bezmięsne koko-pomidoro Składniki (4 porcje): 1 puszka białej fasoli (240g netto; oczywiście lepsza będzie ze słoika :)), 1/2 szklanki czerwonej soczewicy (masa przed ugotowaniem), 1 szklanka mleka kokosowego (polecam Real Thai z kartonika), 1/2 cebulki, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy z oliwek, 3 łyżki koncentratu pomidorowego (tutaj ilość w zależności od preferencji, czy wolicie coś bardziej, czy mniej(...)wrzuć na sitko i przepłucz. W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż posiekaną cebulkę wraz z czosnkiem. Następnie dorzuć odsączoną fasolę, koncentrat pomidorowy i ugotowaną wcześniej soczewicę. Całość zalej mlekiem kokosowym i dopraw do smaku. Gotuj przed około 10 minut mieszając w trakcie. Smacznego! Bezmięsne koko-pomidoro Jedna porcja dania to: około 218 kcal Białko: 11,6g Węglowodany: 35,4g Tłuszcz

Natka Pietruszki
Zupa z mieszanki chińskiej – błyskawiczna i rozgrzewająca 34

warzyw chińskich (połowa tradycyjnej paczki) makaron ryżowy typu nitki 1 cebula 300 g filetów z kurczaka 2 litry wody 3 łyżki sosu sojowego 200 g śmietanki 30% albo mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty curry (bez niej zupa z mieszanki chińskiej może być dość mdła, dlatego warto ją dodać; ewentualnie można zamienić na pastę paprykową) odrobina soku z limonki (opcjonalnie) przyprawy(...)przyprawy do zupy. Zalej wodą i zagotuj. Zmniejsz moc palnika na średnią i gotuj tak około 20 minut. Po tym czasie dodaj pastę curry i wlej śmietankę lub mleczko kokosowe, zamieszaj i gotuj dalej. Po 5 minutach wypróbuj smak zupy z mieszanki chińskiej, jeśli ma mdły smak, dodaj jeszcze przyprawy. Ja doprawiałam ponownie czosnkiem i curry, aby całość była jeszcze

Rozdomowiona
Kremowa zupa z dyni z krewetkami 71

ząbki czosnku, drobno posiekane 1 marchewka, obrana i pokrojona w kostkę 1 ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę około 4 szklanki bulionu drobiowego lub jarzynowego 1/2 szklanki mleka kokosowego 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki kurkumy sól i pieprz do smaku 200g krewetek, obranych 2 łyżki masła 1 łyżka soku z limonki Przygotowanie zupy(...)Zalać warzywa bulionem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu do momentu, gdy warzywa staną się miękkie. Zblendować zupę na gładką masę. Wlać mleko kokosowe i dokładnie wymieszać. Dodać cynamon, gałkę muszkatołową, kurkumę, sól i pieprz do smaku. Gotować jeszcze przez kilka minut. Przygotowanie krewetek: Krok 1. Na patelni rozgrzać masło na średnim ogniu

Moja Książka Kucharska