kokosowe - 19941 przepisów (strona:495/1330)

Korabowe komosanki 128

banan  - sok z jednej cytryny  - 4 łyżki wrzątku  Przygotowanie: Quinoa,  i amarantus dobrze płuczemy i gotujemy około 30 minut. Przecedzamy. Przekładamy do miseczki, dodajemy olej kokosowy. Czekamy aż olej kokosowy zmieni konsystencję na płynną, mieszamy.  Len mielimy , zalewamy wrzątkiem cały czas mieszając.  Pestki z dyni mielimy.  Banan rozgniatamy dokładnie widelcem. Wszystkie składniki dobrze

Szkrab Je Sam
Babeczki z jarmużem na słodko 103

Składniki : - 2 banany - 2 jajka - garść jarmużu - 1/2 szklanki wiorek kokosowych - zmielic - 1/2 szklanki płatków jaglanych Przygotowanie : Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywna pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy. Banany blendujemy z jarmużem, dodajemy do jajek i miksujemy. Dodajemy zmielone płatki jaglane i zmielone wiórki kokosowe. Ubijamy. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni

Szkrab Je Sam
TORT NALEŚNIKOWY 156

SKŁADNIKI mąka ok 1 1/2 szklanki jajka 2 szt białko 2 szt jogurt 3 łyżki woda 1/4 szklanki 1 łyżka cukru olej kokosowy- rozpuszczony 1/4 szklanki sól DODATKI 1 łyżka kakao 2 łyżeczki kurkumy cynamon sok z 1/2 cytryny Wszystkie składniki dobrze wymieszać, podzielić na 3 części do jednej dać kakao do drugiej kurkumę i sok a do trzeciej cynamon(...)Pieczemy naleśniki bez dodatku oleju ponieważ olej dałam do ciasta. Przełożyłam naleśniki dżemem z pigwy. Udekorowałam wiórkami kokosowymi i powidłami śliwkowymi

harrisa
Fasola w sosie pomidorowym 146

jako samodzielne danie np. na kolację. Jest smaczna, aromatyczna i sycąca, polecam. Składniki: 2 puszki fasoli czerwonej 1 cebula 500 ml. przecieru pomidorowego Sól Papryka chili 1 łyżeczka oleju kokosowego Kilka gałązek natki pietruszki Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, dodajemy odsączoną i wypłukana fasolę z puszki, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy

Bajeczna Kuchnia
Pierś z kurczaka w sosie porowo - musztardowym podana z ryżem 167

obciąży. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 3 porcje. Produkty 1 por, 100 ml śmietanki 30%, pierś z kurczaka, 2 łyżeczki musztardy, 6 łyżek ryżu, łyżka oleju kokosowego, sól, pieprz. Reklama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Na patelni rozpuść łyżkę oleju kokosowego. Pierś z kurczaka umyj i pokrój w kostkę, a następnie usmaż na patelni. Mięso przypraw solą oraz pieprzem

Fit&Fast Kitchen
Zupa dyniowa Ewy wg Aleex 126

mnie, na pewno będę wracać do tego przepisu. Dynię mam już oswojoną, więc czas na kuchenne eksperymenty. Składniki: • 1,5 kg obranej, surowej dyni • 1 cebula • 1 puszka mleka kokosowego • kawałek świeżego imbiru • ½ ostrej papryczki • sól • biały pieprz • domowe grzanki • 1 łyżka oleju • woda Sposób przygotowania: 1. Cebulkę pokroić w kostkę. 2. Dynię pokroić w kostkę. 3. Pokroić w kosteczkę(...)oliwę, dodać pokrojoną dynię i cebulkę. Poddusić, aż dynia zmięknie. 5. Przełożyć do garnka. 6. Dolać wodę, powinna sięgać do poziomu dyni w garnku (nie więcej). 7. Wlać mleko kokosowe. 8. Dodać papryczkę i imbir. 9. Przyprawić solą i białym pieprzem. 10. Gotować, aż dynia będzie miękka. 11. Zmiksować na gładki krem. 12. Podawać czystą lub z dodatkami. U mnie

W mojej kuchni
Sernik z mleczka kokosowego i dyni (bez mąki, bez cukru, bez jajek) 142

Składniki: 2 puszki mleczka kokosowego (schłodzonego) - 800 ml 4 galaretki cytrynowe/pomarańczowe 500 ml wody 450 g mrożonej dyni Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku przelewamy do miski, w której będziemy rozrabiać masę na sernik, odstawiamy do wystygnięcia. Dynię wrzucamy na suchą patelnię i podgrzewamy do momentu aż zacznie nam się rozpadać, następnie ją blendujemy i dodajemy wystudzoną, porcjami(...)galaretki cały czas miksując, dodajemy nasze mleczko kokosowe i miksujemy do momentu całkowitego połączenia się składników (masa będzie bardzo lejąca - tym się nie przejmujemy, po nocy w lodówce stężeje). Przelewamy do wysmarowanej masłem tortownicy (24 cm średnicy) i wkładamy do lodówki na całą noc. Podajemy z dżemem i płatkami migdałów lub ulubioną polewą. Smacznego

Moje-pitraszenie
Rafaello z adwokatem 461

mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 100 g cukru ( pół szklanki minus 1 łyżka ) opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 300 g masła, w temperaturze pokojowej 300 g wiórków kokosowych ( 250 g + 50 g ) 1 szklanka adwokata, w temperaturze pokojowej Wykonanie: W naczyniu umieścić żółtka, obie mąki oraz około pół szklanki mleka i zmiksować na gładką, bezgrudkową masę. Resztę mleka(...)zbyt energicznie, gdyż krem może się zwarzyć; najlepiej robić to na niższych obrotach miksera, wolnymi ruchami ). Do kremu wlać adwokat i zmiksować do dokładnego połączenia. Na koniec wsypać wiórki kokosowe ( 250 g ) i wymieszać szpatułką lub łyżką. Gotowy krem podzielić na 4 równe części. W formie wyłożonej papierem do pieczenia lub na tacy/desce rozłożyć pierwszą warstwę herbatników

Opowieści z piekarnika
Kokardki z dynią pierzastą i pure z dyni Hokkaido-zapiekanka 118

sztuki pomidory malinowe,dowolna ilość naturalna przyprawa- suszone zioła +kurkuma- około 1 płaska łyżeczka świeże zioła – szałwia, tymianek,rozmaryn- w sumie garść sól morska lub himalajska do smaku olej kokosowy do podsmażenia oliwa z oliwek do podania parmezan tarty Ugotuj kokardki al dente. Na dużej patelni rozgrzej trochę oleju kokosowego. Wsyp dynię pierzastą pokrojona w kostkę. Dodaj przypraw, ziół. Podsmaż

Z Kuchni Do Kuchni
Cztery smaki z masą serową 129

szklanka cukru kryształu - 9 jaj - 9 łyżek oleju - 3 szklanki mąki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka kakao - 1 kisiel truskawkowy - 1/2 szklanki maku - 1/2 szklanki wiórków kokosowych masa - 800 g zmielonego białego sera - 1 szklanka cukru kryształu - 250 g masła - 4 żółtka - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: Na początku zabieramy się za upieczenia ciasta(...)proszkiem do pieczenia oraz ubitą na sztywno pianę. Przygotowane ciasto dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej kisiel, do trzeciej mak a do czwartej wiórki kokosowe. Blaszkę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciast. Pieczemy w 180 C przez około 45 minut. Upieczone

Zainspirowana w kuchni
Krem dyniowo gruszkowy z czekoladowym makaronem 120

mojej kuchni i różne rodzaje kremów które z niej robię.  1 kg dyni hokaido 3 gruszki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szklanka wina białego 1 szklanka mleczka kokosowego 2 szklanki  bulionu warzywnego pieprz, sól papryka ostra cynamon szczypta 7 orzechów pekan 150 g makaronu mini świderki z czekoladą Lubella olej rzepakowy 1/2 cytryny mięta Dynię myję dokładnie(...)pokrojoną cebulę i czosnek, wlewam wino białe i redukuję płyn aż alkohol odparuje. Dodaję upieczoną dynię, gruszki, wlewam bulion i chwilę gotuję. Zupę miksuję blenderem, wlewam 2/3 szklanki mleczka kokosowego, doprawiam solą, pieprzem, cynamonem, papryką ostrą, dodaję skórę cytrynową. Zupę podgrzewam i podaję z ugotowanym aldente makaronem czekoladowym, polewam mleczkiem. Jedną gruszkę kroję na cienkie plastry i grilluję na patelni

wesoła kuchnia
z musem truskawkowym ucierane ciasto cappuccino... 127

szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, śmietana gęsta 2 łyżki mus truskawkowy: truskawki 1 kg, śmietana gęsta 1 szklanka, galaretka truskawkowa 2 opakowania, wiórki kokosowe - ile potrzeba miękką margarynę, cukier, jajka mikserem utrzeć do białości do masy wsypać mokate cappuccino waniliowe i połączyć składniki do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i połączyć składniki dodać(...)formie wystudzić truskawki ze śmietaną blenderem zmiksować, galaretki rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wlać do truskawek, prawie tężejący mus wylać na ciasto w formie, posypać wiórkami kokosowymi i schować do stężenia - ucierane ciasto z dodatkiem kawy mokate cappuccino jest wilgotne, pyszne i z musem truskawkowym smakuje wyśmienicie........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Orzechowe jabłka – potwornie pyszna przekąska :) 169

przynajmniej moje są Polecam! Składniki: jabłka masło orzechowe, migdałowe lub słonecznikowe (można zastąpić dżemem truskawkowym ) świeża cytryna domowa granola według tego przepisu nasiona chia mak płatki lub wiórki kokosowe migdały słupki Wykonanie: Jabłka dokładnie myjemy, kroimy w grubsze plastry z całości albo z połówek. Usuwamy gniazdo z nasionami. Smarujemy masłem orzechowym lub dżemem, posypujemy dowolnymi dodatkami i gotowe. Na zdjęciach(...)jabłka z masłem orzechowym, granolą, płatkami kokosowymi, makiem i nasionami chia w różnych kombinacjach. Jeśli macie więcej czasu albo chcecie rozbawić towarzystwo to polecam pokroić jabłko na kształt paszczy potwora. Z jabłka okrawamy dwa kawałki bez nasion. Kroimy je na pół, smarujemy cytryną, żeby zapobiec brązowieniu jabłuszka. Następnie wycinamy paszczę jak na zdjęciach poniżej. Smarujemy masłem orzechowym lub dżemem. Żeby

Lamarida.pl
Zdrowe ciastka owsiano-bakaliowe 123

stewię. Cudownie sycące, treściwe i pyszne - ciastki idealne! Polecam wszystkim łasuchom i nie tylko! :) Ciastka owsiano-bakaliowe: 180g płatków owsianych 60g pełnoziarnistej mąki żytniej 60g mąki ryżowej 175ml oleju kokosowego 4 wiejskie jaja 8 łyżek miodu 100g migdałów 35g siemienia lnianego 45g sezamu 35g pestek dyni 50g pestek słonecznika 120g suszonej żurawiny 60g rodzynek 35g jagłów ekspandowanych Płatki owsiane wsypujemy(...)blenndera i mielimy. Do dużej miski wsypujemy płatki, oba rodzaje mąki oraz wszystkie bakalie, pestki i orzechy. Wszystko mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy 4 rozbełtane jajka, olej kokosowy oraz miód. Mokre składniki łączymy z suchymi i mieszamy dokładnie. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy kulki wielkości mandarynki (lub mniejsze - w zależności od preferencji) i spłaszczamy je. Z podanej ilości

Cooking Monster
Fit kopytka twarogowo-kukurydziane 166

twarogu półtłustego 1 łyżeczka płynnego miodu 60 g mąki kukurydzianej 30 g mąki ziemniaczanej Do gotowania: woda  kilka kropel oleju rzepakowego szczypta soli Do obtoczenia: 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki cynamonu  Przygotowanie: Kopytka: Jajko wbić do miski, krótko roztrzepać widelcem. Dodać twaróg i miód, energicznie wymieszać. Na koniec wsypać obydwa rodzaje mąki i zagnieść(...)wypłynięcia (najlepiej wyjąć jedną kluseczkę, przepołowić i sprawdzić, czy jest gotowa). Ugotowane kopytka odsączyć na sicie i zalać zimną wodą, by się nie posklejały. Na patelni stopic olej kokosowy z miodem i cynamonem. Następnie dodać ugotowane kopytka. Wszystko wymieszać, aż kluseczki całkowicie obtoczą się w cynamonie i lekko przysmażą. Podawać na ciepło, np. z dżemem domowej roboty lub owocami. Jeśli

Nastoletnie Wypiekanie