kokosowe - 19941 przepisów (strona:508/1330)

Wspólne pieczenie i ciasto „Babałuch” 242

dobrze się ją kroi. Ta polewa to niedościgniony ideał wśród polew, według mojego męża. Ale teraz znam przepis więc będę testować Polewę wylewamy na ciasto Ciasto dekorujemy wiórkami kokosowymi Efekt końcowy Składniki na blaszkę 35×23 cm (mierzone po dnie foremki) Masa jabłkowa : – 2 kg jabłek – 2 galaretki cytrynowe – cukier do smaku Najlepiej zacząć ciasto(...)kakao ucieramy, do momentu aż masa będzie gęsta i dobrze połączona. Na końcu dodajemy rozpuszczoną, ciepłą margarynę i ucieramy do lekkiego zgęstnienia. Polewę wylewamy na ciasto i przyozdabiamy wiórkami kokosowymi. Ciasto trzymamy w lodówce. Wiem, że wolicie kiedy dokładnie w przepisie podaję Wam dokładne ilości w gramach, a nie w szklankach. Ale tak jak wspomniałam, przepis jest już stary

Relaxtime
KOKOSOWE PLACUSZKI Z JEŻYNAMI 110

SKŁADNIKI 1 jajko 4 białka 2 łyżki mąki kokosowej 1 łyżka mąki pszennej 1łyżeczka cukru szczypta cynamonu szczypta sody sól jogurt, dżem,mięta, owoce do dekoracji Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy żółtko, cukier i cynamon. Teraz wyłączamy mikser i dodajemy mąki z soda, delikatnie mieszamy i pieczemy na oleju kokosowym. Nie rozgrzewamy za bardzo oleju żeby się

harrisa
Miodownik piernikowy z kremem grysikowym 301

cynamonu, 1/4 łyżeczkę ziela angielskiego, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczkę goździków mielonych ) Krem: 2 szkl. mleka 6 łyżek kaszy manny 200 g masła 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa orzechy włoskie Sposób przygotowania Miód z cukrem zagotować, cały czas mieszając. Gorącym miodem sparzyć mąkę i wymieszać , aby nie powstały grudki. Dodać jajka, sodę oraz przyprawy. Ciasto wyrobić(...)koniec dodajemy margarynę i czekamy aż powstanie piękna lśniąca polewa , którra polewamy wierzch ciasta. Dodatkowo: Mielimy w blenderze 20 g orzechów włoskich . Zmielonymi orzechami i wiórkami kokosowymi dekorujemy ciasto. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Crumble migdałowo – owsiane 96

Koniecznie spróbujcie. Nie będziecie zawiedzeni. Polecam. Składniki: / na 4 porcje ½ jabłka ( 82g ) 100 g borówek amerykańskich 100 g malin 8 g płatków migdałowych 1 łyżka miodu 1 łyżeczka oleju kokosowego 3 łyżki otrąb owsianych Wykonanie: Jabłko kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce rozkładamy do czterech kokilek. Do naczynia wlewamy miód ( jeżeli jest formie stałej, wystarczy wstawić na kilkanaście sekund(...)mikrofalówki ), dodajemy olej kokosowy, płatki migdałowe i otręby owsiane. Mieszamy. Przygotowaną kruszonką posypujemy owoce. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 o C aż kruszonka się zarumieni. Podajemy po przestudzeniu. SMACZNEGO. Wartość kaloryczna: 1 porcja 118 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Drożdżowe rogale z masą piernikowo orzechową na mleczku kokosowym 125

Kształty rogali, nie musza być jednakowe 😋, bo i tak w smaku wszystkie są takie same, wyjątkowe 💜💛💚.   Składniki na ok. 36 średniej wielkości rogali: nadzienie: 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka), 100 g orzechów laskowych tartych, 30 g cukru trzcinowego, 1,5 opakowania Pierników Toruńskich „ Serca Toruńskie” (ok. 180 g), ciasto: ok. 700 g mąki tortowej extra, 40 g świeżych(...)cukru pudru, 100 g masła, 3 jajka L, szczypta soli, ponadto: jajko do posmarowania rogali, mąka do podsypania, cukier puder. Przygotowanie: nadzienie: W rondelku delikatnie podgrzewamy mleczko kokosowe i rozpuszczamy w nim cukier. Dodajemy 1 opakowanie (120 g) rozkruszonych Pierników Toruńskich, tarte orzechy i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy pozostałe rozkruszone pierniki

Moniki Smakołyki
Tarta bananowa z budyniem (wegańska, bez cukru) 158

banan mąka pszenna odrobina mleka sojowego  odrobina ksylitolu do smaku na budyń  szklanka mleka roślinnego  1/2 opakowania proszku budyniowego waniliowego  ksylitol do smaku łyżeczka oleju kokosowego + ulubione owoce do dekoracji Przygotowanie: Do malaksera wsypujemy płatki,  dodaję rozdrobnionego banana, masło orzechowe, ksylitol i mleko sojowe.  Całość blendujemy i dosypujemy odrobinę mąki pszennej. Tak przygotowanym ciastem(...)owsianymi. Spód nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez ok. 10 minut w temp. 220 stopni C. W międzyczasie przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec dodajemy olej kokosowy. Na podpieczonym spodzie rozprowadzamy budyń waniliowy i układamy na wierzchu kawałki owoców  (w moim przypadku były to plasterki brzoswkini). Na koniec oprószamy płatkami i wstawiamy do piekarnika

Kuchnia Ellie
Kulki daktylowo-orzechowe 163

osoby. Widzicie ile zastosowań i możliwości? Składniki (12-14 kulek) 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki łuskanych orzechów laskowych 10 śliwek kalifornijskich 8-10 daktyli bez pestek opcjonalnie wiórki kokosowe do obtoczenia  Przygotowanie:  Daktyle zalać szklanką wrzątku, zostawić na 2 godziny, albo nawet na noc.  Orzechy włoskie i laskowe zmielić w malakserze.  Daktyle odsączyć z wody(...)śliwki i zmiksować razem na gładką masę.  Wymieszać dokładnie orzechy z masą daktylową.  Zwilżonymi dłońmi formować zgrabne kulki. Część z nich, lub wszystkie można obtoczyć w wiórkach kokosowych, albo w kakao, jeśli nie ma przeciwwskazań. Przechowywać w lodówce w zamykanym pojemniku na żywność

Kulinarne Inspiracje
Śliwki i brzoskwinie pod owsianą kruszonką 198

zajrzyjcie TUTAJ . Składniki na 4 porcje: 4 miękkie (dojrzałe) brzoskwinie 4 śliwki węgierki 1 szklanka płatków owsianych górskich (100 g) 3 łyżki miodu, np. rzepakowego 2 łyżki musu kokosowego 3 łyżki ziaren słonecznika Płatki owsiane zalać niewielką ilością wrzącej wody. Wymieszać. Do lekko miękkich płatków dodać miód, mus kokosowy i ziarna słonecznika. Całość dokładnie wymieszać. Miód i mus muszą "wtopić

Ugotować
Dziecinnie łatwe ciasto z makiem i nektarynkami 150

nektarynki możecie zastąpić brzoskwiniami, morelami a nawet śliwkami. Składniki na tradycyjną dużą, prostokątną blachę: 500 g mąki pszennej 300 g mąki ziemniaczanej 250 ml oleju roślinnego 400 g mleka kokosowego z puszki 2 duże banany 200 g suchego maku 150 g cukru 5-6 nektarynek(około 500 g) czubata łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Mąki, proszek(...)pieczenia i sodę przesiej do dużej miski. Dodaj mak. Wymieszaj. W drugiej misce zblenduj cukier, olej i banany. Do masy bananowej dodaj całą zawartość puszki mleka kokosowego. Zblenduj wszystko razem. Połącz zawartość obu misek. Wymieszaj wszystko. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko powciskaj przepołowione owoce „dupką” do dołu. Możesz owoce delikatnie posypać domowej roboty

greenscarf
Jogurtowa jęczmienianka z jagodową konfiturą 145

możecie podać właściwie z każdą konfiturą lub małymi świeżymi owocami. Spróbujcie. Składniki: 150 g gęstego jogurtu naturalnego (zimnego) 4 pełne łyżki pełnoziarnistych opiekanych płatków jęczmiennych Sonko 2 łyżeczki cukru kokosowego 2-3 łyżki niskosłodzonej konfitury jagodowej Przygotowanie: Do zimnego jogurtu dodajemy pełnoziarniste opiekane płatki jęczmienne, mieszamy. Następnie dosładzamy do smaku cukrem kokosowym, znów mieszamy. Przekładamy jęczmieniankę do szklanki. Na wierzch

Słodkie okruszki
SERNIK BRZOSKWINIOWY POD KOKOSOWĄ CHMURKĄ 304

pół puszki syropu z brzoskwiń 2 opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki ziemniaczanej Wierzch: 1,5 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny cukier puder do smaku 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: herbatniki do wyłożenia tortownicy Wykonanie: *Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy do nich sery, miksujemy.  *Brzoskwinie blendujemy, dolewamy do nich sok, miksujemy, wlewamy(...)ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Żelatynę zalewamy wodą ( tyle aby zakryło) , kiedy stężeje podgrzewamy, po przestudzeniu wlewamy do śmietany, miksujemy. Masę wylewamy na ciasto.Wyrównujemy.  * Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni. Kiedy się zrumienią dodajemy cukier, mieszamy,  posypujemy wierzch ciasta. *Odstawiamy do stężenia najlepiej na 12 godz

Z Majeczką w kuchni
Sernik z wiśniami 147

wiśni bez pestek 200 g cukru  100 g masła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania : Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie,ciasto wyjąć(...)serowej. Na wierzch posypujemy pozostałe wiśnie. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Studzimy ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na następny dzień polewamy polewą czekoladowa i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Różne smaki w kuchni
34 przepisy z owocami leśnymi 160

Pudding chia z musem malinowym Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Kisiel jeżynowy Kokosowy pudding chia z musem jeżynowym Koktajl bananowo-jeżynowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy na mleczku kokosowym Koktajl jeżynowy z musli i chia Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chia

Moja smaczna kuchnia
Ciasteczka z kokosem. 148

pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasteczka.Wystarczy kokos, jajka i cukier waniliowy, w sam raz na przygotowanie gdy mają odwiedzić nas niespodziewani goście :) Zapraszam do wypróbowania :) 300 g wiórek kokosowych 200 g miałkiego cukru 4 jajka 1 cukier waniliowy Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie ciągle mieszając dodajemy cukier, cukier waniliowy i po jednym żółtku. Do ubitych(...)jajek wsypujemy wiórki kokosowe. Delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy łyżką porcje kokosu ale w dość dużych odstępach bo ciasteczka urosną. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy około 13 minut na złoty kolor.  Upieczone ciastka zsuwamy z blaszki razem z papierem i pozostawiamy do przestygnięcia. Smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe lody z mango | bez jajek | bez maszynki i mieszania 274

przygotowania których nie potrzeba maszynki do lodów ani mieszania. Lody są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, polecam wypróbować przepis. Jeszcze dodam że lody są wyśmienite:). Do przygotowania lodów kokosowych będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L lodów 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 szklanka (250 ml) mleka zagęszczonego słodzonego (skondensowanego) – około 300 g 2 mango(...)sumie przed obraniem około 1 kg) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Domowe lody kokosowe Przygotowanie: Najpierw przygotuję mango: Z dokładnie umytego mango odcinam końcówkę od strony łodyżki i wyrzucam. Następnie obkrawam mango dookoła pestki. Z odciętych kawałków wybieram miąższ, tak aby została tylko skórka którą wyrzucam (dokładnie pokazałam to na filmie). Miąższ przekładam do rondelka i rozdrabniam

Uwaga Babcia Gotuje