kokosowe - 19941 przepisów (strona:313/1330)

Serniczki bez pieczenia 127

smaku i nie za słodkie. Kropką nad  "I" okazał się dodatek pysznego dżemu truskawkowego Łowicz. Polecam #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Składniki: 28 g herbatników 1 łyżka oleju kokosowego 240 g serka homogenizowanego naturalnego 1 czubata łyżka puree z dyni 2 łyżki miodu 2 płaskie łyżki żelatyny 1/4 szkl gorącej wody oraz 2 czubate łyżki dżemu truskawkowego Łowicz Przygotowanie: Żelatynę(...)zalewamy 1/4 szkl gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Herbatniki rozkruszamy, olej kokosowy rozpuszczamy w mikrofalówce. Łączymy rozpuszczony olej kokosowy z pokruszonymi herbatnikami i mieszamy razem. Przekładamy po połowie do dwóch miseczek, lekko ugniatamy i wstawiamy do lodówki. W tym czasie serek homogenizowany przekładamy do miseczki, dodajemy puree z dyni oraz miód i mieszamy do połączenia się składników

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bezglutenowe dyniowe naleśniki z korzennymi gruszkami w różanym kompocie! 147

postaci przepysznych bezglutenowych naleśników dyniowych w towarzystwie aromatycznych, korzennych gruszek w różanym kompocie. Przepyszne! PRZEPIS NA NALEŚNIKI DYNIOWE - BEZGLUTENOWE: - 1 szklanka miąższu z upieczonej dyni muscakt - 1/2 szklanki mleczka kokosowego - 1/3 łyżeczki cynamonu -1/3 łyżeczki kardamonu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 czubate łyżki mąki gryczanej - 2 czubate łyżki mąki kokosowej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 zmielonego łyżka siemienia(...)lnianego - 2 duże jajka W/w składniki wymieszaj trzepaczką, odstaw na 15 minut.  Smaż małe naleśniki na oleju kokosowym. KORZENNE GRUSZKI W AROMATYCZNYM KOMPOCIE: - 2-3 gruszki - 2 laski cynamonu - 1 laska wanilli - 4-5 ziaren zielonego kardamonu - 2 gwiazdki anyżu - 2 łyżeczki herbaty różanej - 1- 1,5 szklanki wody - łyżka miodu akacjowego +ewentualnie plaster imbiru Zaparz herbatę różaną

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka owsiane z migdałami 226

szklanka płatków owsianych zwykłych – 1/2 mąki ryżowej (może być pszenna) – garść orzechów włoskich – 3 łyżki miodu – 1 łyżka wody – 125 g masła lub oleju kokosowego – 1/2 szklanki wiórków kokosowych – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – ok. 80 g rodzynek i żurawiny Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Masło roztopić w rondelku z miodem(...)łyżką wody. Do miski wsypać pokrojone drobno migdały, orzechy, mąkę oraz sodę oczyszczoną. Dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, rodzynki i żurawinę. Wszystko mieszamy. Dodajemy masło z miodem i formujemy kuleczki o średnicy ok. 3 cm. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odstępów i spłaszczamy delikatnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez ok 15 minut. Artykuł Ciasteczka

I LOVE LIFE
Błyskawiczna granola z patelni 154

czekacie, do dzieła! Składniki: – 100g płatków owsianych (ok. 10 łyżek) – 2 łyżki otrębów żytnich – 2 łyżki sezamu – 2 łyżki suszonej żurawiny – 2 łyżki chipsów kokosowych – garść orzechów włoskich – garść orzechów nerkowca – 3 daktyle – 2 łyżki miodu – 1 łyżeczka oleju kokosowego – szczypta soli Orzechy rozdrabniamy na kawałki. Daktyle kroimy(...)kosteczkę. Wszystkie składniki (płatki, otręby, sezam, suszone owoce, chipsy, orzechy i sól) mieszamy w misce. Na patelni roztapiamy miód i olej kokosowy. Zawartość miski wysypujemy na patelnię, mieszamy i podpiekamy, aż płatki się zarumienią. Studzimy. Smacznego! Artykuł Błyskawiczna granola z patelni pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Tofu 151

ukochanym olejem sezamowym i kolendrą. Składniki: Kostka tofu; Listki kolendry; Mąka kukurydziana; Sos sojowy 2 łyżki; Olej sezamowy 2 łyżki; 1 łyżeczka syropu z agawy; 2 ząbki czosnku; Olej kokosowy do smażenia; Sezam; Granat; Sól.  Wykonanie: Tofu wyjąć z opakowania i wycisnąć z niego sok, najlepiej papierowym ręcznikiem. Kroimy tofu w kostkę, otaczamy mąką kukurydzianą i solimy. Na patelni(...)rozpuszczamy olej kokosowy i smażymy kawałki tofu. W  miseczce mieszamy sos sojowy, olej kokosowy, syrop z agawy, zgniecione ząbki czosnku, wkładamy do niej usmażone tofu i mieszamy. Ozdabiamy kolendrą, sezamem oraz liśćmi mięty. Podajemy z ryżem

Smaki Przyprawy i Kolory
Jogurtowy omlet z corn flakes i konfiturą jagodową 161

smakuje Polecam spróbować Składniki: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki jogurtu 2 jajka klasy M 3 łyżki (z górką) płatków kukurydzianych Corn Flakes Klasyczne Lubella 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder (u mnie trzcinowy) do oprószenia omletu niskosłodzona konfitura jagodowa Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy(...)jogurt (można również dodać łyżeczkę rozpuszczonego oleju kokosowego). Dokładnie mieszamy składniki. Na koniec dodajemy płatki kukurydziane Corn Flakes Klasyczne Lubella. Mieszamy składniki. Masę wylewamy na rozgrzaną małą patelnię z rozpuszczonym olejem kokosowym (u mnie czubata łyżeczka). Smażymy na mniejszym płomieniu pod przykryciem. Gdy omlet ładnie urośnie i zarumieni się od spodu obracamy go na drugą stronę i dosmażamy (już

Słodkie okruszki
Curry z brokułem, batatem i marynowanym tofu oraz cytrynowa kasza gryczana niepalona 109

Jeżeli tak jak ja lubicie dania na bazie mleka kokosowego to przepis idealny dla Was! Delikatny i lekki sos curry z brokułem i batatem podany z zamarynowanym wcześniej tofu i cytrynową kaszą gryczaną niepaloną to danie przede wszystkim zdrowe, smaczne i pełne kolorów a przy tym w zupełnie nowej odsłonie. Według mnie to nowe, zaskakujące połączenie, które sprawdzi się szczególnie(...)gram brokuł  200 gram batata 1/2 czerwonej papryki  1 mała cebula 1 ząbek czosnku  1/2 małej cukinii  1 szklanka bulionu warzywnego 1/2 szklanki mleka kokosowego  2 łyżki oleju Wielkopolskiego Rzepak&Chili  przyprawy: sos sojowy, mielona kolendra, curry  Marynowane tofu: 200 gram tofu  2 łyżki sosu sojowego  1 łyżka soku

Mango Papaja
Deser czekoladowy z nadzieniem z masła orzechowego (paleo i bez glutenu) 136

które rozpływa się po rozkrojeniu. Taki deser jest lekiem na złą pogodę i z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że poprawi humor ( chyba) każdemu Składniki na (2 ramekiny) : 1 ½ łyżki mąki kokosowej 1 ½ łyżki erytrolu (albo innego słodzidła) 2 łyżki kakao ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia masło z orzechów nerkowca (ew. inne orzechowe) 1 łyżeczka wanilii ½ tabliczki gorzkiej czekolady 4 łyżki masła(...)łyżki mleka kokosowego (tego gęstego) 2 jajka Przygotowanie: Sypkie składniki mieszamy ze sobą. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej oraz masło. Dodajemy 2 jajka i 2 łyżki gęstego mleka kokosowego – wszystko razem mieszamy. Dodajemy sypkie składniki i ponownie mieszamy. Ramekiny smarujemy masłem, wylewamy ½ ciasta na ich spód, na to dajemy 2-3 łyżki masła orzechowego, na które wylewamy pozostałą część

PaleoLife
ciasto pijak 746

Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto makowo kokosowe: 6 białek 150 g maku 150 g kokosu 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy wymieszane(...)zestawiamy z ognia. Chwilkę przestudzamy. wykonanie ciasta: Biszkopt przekładamy do foremki, nasączamy go wódką wymieszaną z wodą. Na nim rozsmarowujemy konfiturę z czarnej porzeczki. Na konfiturę kładziemy ciasto makowo kokosowe. Następnie równomierne wykładamy masę budyniową, w którą delikatnie wciskamy nasączone w pozostałą wódką z wodą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i oprószamy wiórkami kokosowymi. Całość schładzamy w lodówce przez

Domowy Smak Jedzenia
PYSZNE ORZECHOWE CIASTO bez pieczenia (wegańskie, bezglutenowe) 272

energii. Jednak na pewno każdy skusi się na to cudo! Produkty, z których skorzystałam, tworząc przepis pochodzą ze sklepu BioIndygo . W wielu sklepach produkty takie jak daktyle, czy olej kokosowy są bardzo drogie, jednak w ofercie sklepu BioIndygo znajdziecie konkurencyjne ceny, nie tracąc przy tym na jakości produktów. Zapraszam do obejrzenia przepisu oraz skorzystania z oferty sklepu BioIndygo //   Składniki(...)spód: 150 g płatków jaglanych (BioIndygo) 200 g daktyli (BioIndygo) 50 g oleju kokosowego (BioIndygo) Składniki – krem: 120 g płatków jaglanych (BioIndygo) 170 g masła orzechowego (BioIndygo) 500 ml wody 50 g cukru 1 budyń (jeśli Twoje ciasto ma być bezglutenowe, użyj bezglutenowego) 2 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: kilka łyżek masła orzechowego (BioIndygo) kilka łyżek brązowego cukru Sposób przygotowania

Via Gusto
Przepis #91 Torcik "Mleczna kanapka" (bez glutenu) 131

kcal w tym: B: 8g; W: 16g; T: 18g. Składniki: Biszkopt - 6 jajek - 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia - 60 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 3 łyżeczki kakao - 4 łyżki ksylitolu/cukru lub innego słodzika   Masa - 250 g serka mascarpone - duże opakowanie jogurtu greckiego - 2- 3 łyżki łyżki ksylitolu/cukru lub innego słodzika   Polewa - tabliczka gorzkiej czekolady(...)łyżeczki oleju kokosowego   Wykonanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy słodzik oraz po kolei wlewamy do jednym żółtku. Całość łączymy. Na koniec wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Energicznym ruchem łączymy wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do tortownicy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut

Health-Fit-Life
ORZECHOWA ROLADA Z BIAŁYM MAKIEM I KOKOSEM 177

Rolada z makiem w nietypowej wersji stworzonej przeze mnie... orzechowo-waniliowe ciasto z serkiem homogenizowanym oraz mąką orzechową, a w środku nadzienie z białego maku z orzechami, wiórkami kokosowymi, słodzone melasą trzcinową. Brzmi nieźle, co nie? A jak smakuje? Rewelacyjnie! Ciasto nie jest za słodkie, a nadzienie przypomina w smaku nadzienie rogalików świętomarcińskich. Dodatkowym plusem jest to, że rolady przygotowuje(...)łyżki cukru pudru 200 g serka homogenizowanego waniliowego  2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 1 szklanka maku białego Radix-Bis 100 g orzechów włoskich/laskowych 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1 łyżka masła 1/2 szklanki melasy trzcinowej Radix-Bis 2 jajka Lukier: 2 łyżki śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru garść orzechów włoskich/laskowych Wykonanie: Nadzienie: Mak płuczemy pod bieżącą

Kuchnia MagdaLeny
Aromatyczny kokosowy ryż z cynamonowym jabłuszkiem 159

Dziś zapraszam was na deser, który przygotujecie w kilka chwil. Aromatyczny kokosowy ryż z cynamonowym jabłuszkiem . Są takie dni, zwłaszcza te zimne i pochmurne, gdy nie mam ochoty na długie stanie w kuchni i kuszę się na proste rozwiązania, które później okazują się tak smaczne że wracam do nich niejednokrotnie. Tak też było i w tym przypadku. Woreczek wcześniej ugotowanego(...)deser który spokojnie możecie również zjeść w ramach kolacji czy innego dania Składniki: (na 2 porcje) 1 woreczek wcześniej ugotowanego ryżu – u mnie europejski Risana 1/2 szklanki mleka kokosowego 85% 1/2 łyżeczki przyprawy wanilia z rumem* około 12 łyżek domowych lub kupnych prażonych jabłek z cynamonem *dostępna np. w Lidl, możecie również użyć innej aromatycznej przyprawy z wanilią Przygotowanie

Słodkie okruszki
PULLED PORK w mleczku kokosowym i czarnym ryżem 139

WARZYWA SUSZONE - SUPER ŻYWNOŚĆ Polecam http://radix-bis.pl/   z czystym sumieniem. Ja jestem zachwycona produktami :) BĄDŹ I TY :)   Dziś zapraszam na pyszne mięso Pulled Pork z mleczkiem kokosowym , czarnym ryżem  i pomidorkami suszonymi.  SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: - 1 Kg Karkówki lub Łopatki  - 4 łyżki suszonej cebuli  - sól i pieprz do smaku - 3 łyżki wegety(...)konserwantów  - 2 łyżki papryki mielonej  -   250 ml mleczka kokosowego Radix-Bis - 5 sztuk Pomidorków Suszonych Radix-Bis -  80g ryżu czarnego jaśminowego Radix-Bis - 3 łyżki siekanej natki pietruszki  PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam a następnie dokładnie doprawiam przyprawami.  Pomidorki kroję drobno. Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego. Dodaję pomidorki i cebulkę . Piekę ok 1.5 godziny

Gotowanie Patki
Sajgonki na słodko z bananem, tonką i quinoą (bez glutenu, bez laktozy, wegańskie) 150

być świetnym deserem, lub słodką przekąską, jeśli tylko trochę inaczej podejdziemy do rematu farszu ;) Ja zawinęłam w papier ryżowy quinoę wymieszaną z rozgniecionym bananem, rodzynkami, ziarnem kakao i mąką kokosową, doprawiłam farsz bobem tonka i usmażyłam na oleju rzepakowym . Gotowe sajgonki posypałam prażonymi orzechami laskowymi i pudrem z liofilizowanych czarnych porzeczek. Tak powstał pyszny i ciekawy deser z kilku produktów(...)Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 duży dojrzały banan 5-6 małych arkuszy papieru ryżowego garść rodzynek łyżka ziaren kakao 2/3 ziarenka bobu tonka 1 czubata łyżka mąki kokosowej Olej Wielkopolski 100% rzepakowy do smażenia kilka orzechów laskowych puder z liofilizowanej czarnej porzeczki kilka listków werbeny cytrynowej do ozdoby Wykonanie: Banana rozgniatamy widelcem na papkę, mieszamy z quinoą, rodzynkami

Quinoa Raz!