jeśli jeszcze nie widzieliście tego przepisu to teraz, przestań czytać i kliknij TUTAJ koniecznie. Potem tu wrócisz Dzisiaj kolejny prosty przepis na kolejne “ pączki bezglutenowe ” , tym razem z mąki kokosowej. Więc będzie do wyboru do koloru Jest to też alternatywa dla tych, którzy nie chcą lub nie mogą smażyć na głębokim oleju. Połączenie mąki kokosowej i ziemniaczanej jest zawsze mega(...)przepis tutaj ) na specjalne życzenie najmłodszej księżniczki, ale można je polać rozpuszczoną czekoladą też będzie pysznie Składniki (w zależności od formy u mnie około 20 mini donutów): ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka ½ szklanki ksylitolu 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu ¼ szklanki masła klarowanego (rozpuszczonego) ¾ szklanki mleka (u mnie migdałowe) tutaj
PaleoLiferumowym akcentem to moja propozycja na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe ciasteczka. Składniki: 4 białka 200g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka rumu 250g wiórków kokosowych 30-35 sztuk okrągłego opłatka Wykonanie: 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać sok z cytryny, rum, wiórki kokosowe i dokładnie(...)delikatnie wymieszać szpatułką. 2. Na blaszce wyłożonej papierem rozłożyć krążki opłatka. Następnie na każdy opłatek nałożyć łyżką lub szprycą część masy kokosowej. 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia, następnie wystudzić
Szalona Kuchnia Ewelinyjest lżejsze od tradycyjnego. Ma w sobie jedynie 2 łyżki cukru z melasą trzcinową (który można również pominąć, jeśli lubicie mnie słodkie ciasta). Ciasto przygotowane jest na zdrowym oleju kokosowym. Dodatkowym atutem jest fakt, że ciasto przygotowuje się bardzo szybko, a wszystkie składniki mieszamy jedynie łyżką. Spróbujcie. Składniki: (na tortownicę 24 cm lub mniejszą) 2 szklanki mąki 1/2 szklanki rozpuszczonego(...)oleju kokosowego 1 szklanka soku marchwiowo-bananowo-jabłokowego Smaki Victorii 2 łyżki cukru z melasą trzcinową* 2 jabłka 1 pełna łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody 2 jajka klasy M *można pominąć, jeśli lubicie mniej słodkie ciasta Na krem: 500 ml soku marchwiowo-bananowo-jabłkowego Smaki Victorii 1 budyń o smaku waniliowym bez cukru 1 galaretka cytrynowa Przygotowanie
Słodkie okruszkimieć zapas w lodówce na dłuższy czas. Spokojnie możecie przygotować kulki z połowy porcji. Z podanych składników wyszło mi około 50 sztuk. Składniki: 600g suszonych daktyli 250g wiórków kokosowych 40g surowego kakao mielonego 30g suszonych malin 200g wody źródlanej - opcjonalnie, zależy od jakości daktyli posypki do obtaczania kulek 38g białego maku 18g suszonych malin zmielonych na pył 11g chia(...)jest plastyczna to dodajcie trochę wody (partiami) i miksujcie, dopiero do plastycznej masy dodajemy resztę składników. Zmielone daktyle blendujemy lub miksujemy z dodatkiem kakao, zmielonych malin oraz wiórek kokosowych, gotową masę wykładamy na deskę i zagniatamy formując wałek. Masa powinna być zbita i łatwa do formowania, jak plastelina. Jeśli jest za rzadka dodajcie trochę wiórek kokosowych. Z uformowanego wałka
Gotowanie i blogowanietwarogu chudego lub półtłustego -łyżeczka aromatu waniliowego (można pominąć lub zastąpić cukrem waniliowym) Dodatki: -cukier puder (u mnie zmielony słodzik) -polewa z gorzkiej czekolady -polewa z odżywki białkowej -wiórki kokosowe do posypania (można użyć pokruszonych orzechów) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Przesiewamy mąki do większej miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy jajo, żółtka, śmietanę, twaróg(...)Pieczemy 10-15 min do zrumienienia. (uważajcie, aby spodu nie podpiekło). Powtarzamy etapy 3,4 to wykończenia ciasta. Dodatki: 5. Czekoladę ok 50 g rozpuszczamy z olejem kokosowym, studzimy. Jeśli stosujecie odżywki, rozpuszczamy ją z odrobiną wody, polewamy tym wszystkim oponki i posypujemy wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO
Zdrowie i pysznie na talerzudomu. W różnych wersjach. Jednak ostatnio tak się złożyło, że jakoś nie tworzyłam do nich zdjęć oraz posta. Dzisiaj zatem postanowiłam się podzielić z Wami z najnowszą kompozycją. Wiórki kokosowe, migdały, morele i żurawina. Bardzo nam smakuje takie połączenie. Jednak - jak Wam zapewne wiadomo - możliwości jest nieskończenie wiele i każdy na pewno wymyśli coś dla siebie :) Składniki: 100 g płatków(...)owsianych górskich 100 g płatków orkiszowych pełnoziarnistych 100 g migdałów 1 łyżka oleju 1,5 łyżki miodu 80 g wiórków kokosowych 100 g suszonej żurawiny 150 g suszonych moreli Migdały zalewamy wrzątkiem i odstawiamy aż przestygną. Następnie obieramy ze skórki i siekamy na grube kawałki. Płatki owsiane i płatki owsiane wsypujemy do miski. Dodajemy posiekane migdały. W garnuszku rozpuszczamy olej
My simple kitchenMocno kokosowy, słodki i rozgrzewający domowy likier uwielbiany przez wszystkich fanów kokosa z pewnością zrobi furorę na każdym rodzinnym spotkaniu i imprezie ze znajomymi. Składniki: 750ml wódki 300g wiórków kokosowych 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Wykonanie: 1. Wiórki kokosowe przełożyć do dużego słoika, wlać wódkę, wymieszać, zakręcić i pozostawić w chłodnym i zaciemnionym miejscu
Szalona Kuchnia Ewelinyszczypta soli 200 g purée z batatów (1 dużego batata piecz do miękkości ok 30 minut w 180 stopniach, następnie obierz ze skórki i zmiksuj blenderem) 110 g oleju kokosowego Polewa 1 tabliczka gorzkiej czekolady, minimum 70% kakao, najlepiej z niewielką ilością cukru (lub bez) 10 g oleju kokosowego Przygotowanie Przygotuj zaczyn - drożdże rozpuść w ciepłym (nie gorącym) mleku(...)albo suszonymi owocami. Wskazówki Ciasto na początku wyrabiania będzie twarde - nie przejmuj się tym. stanie się miękkie i elastyczne po dodaniu oleju. Możesz użyć dowolnego oleju, nie musi być kokosowy. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Pieczone pączki z batata pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom niespiruliną i kremem daktylowym szklanka płatków jaglanych 1/4 szklanki babki płesznika 1/4 szklanki nasion słonecznika 2 łyżki spiruliny 1/4 szklanki masła orzechowego 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego + 200 g suszonych daktyli + 6 łyżek masła orzechowego + sól himalajska W misce wymieszaj płatki jaglane, nasiona babki płesznika, nasiona słonecznika i spirulinę. Do rondelka przełóż miód, olej kokosowy i masło orzechowe(...)Całość podgrzewaj, aż do połączenia się składników. Do produktów suchych dodaj składniki mokre, wymieszaj dokładnie. Blachę natłuść olejem kokosowym. Wyłóż na nią składniki ciasta, uciskając mocno ręką lub łyżką – ciasto powinno pokryć całą powierzchnię blachy. Im mocniej uciśniesz ciasto do formy tym większa pewność, że się później nie będzie rozwalać Gotowy spód wstaw na ok. 1h do lodówki
365 dni dookoła kuchniinny alkohol lub pominąć ten składnik. Przepis nie zawiera glutenu i jest odpowiedni dla wegan, zapraszam // Składniki: 200 g masła orzechowego 40 g cukru (najlepiej brązowego) 100 ml mleczka kokosowego (u mnie 85%) 15 g gorzkiej czekolady 40 g orzechów laskowych 2 łyżeczki whisky lub innego alkoholu 30 g cukru pudru Dodatkowo: ok. 85 g gorzkiej czekolady orzechy laskowe(...)posypania Sposób przygotowania: Do garnka daj mleczko kokosowe i brązowy cukier. Całość zagotuj i gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut co jakiś czas mieszając – dzięki temu powstanie pyszny karmel, który będzie świetną bazą pralinek! Po 15 minutach karmel zdejmij z ognia. Dodaj do niego 15 g gorzkiej czekolady. Całość wymieszaj, aby czekolada roztopiła się. Orzechy laskowe zmiel
Via GustoPiękny, słoneczny krem z marchewki z nutą pomarańczy. Czyż nie wygląda jak słoneczko? Składniki (2 porcje): - 1kg marchewki - 2 cebule - 2-3 ząbki czosnku - 4 pomarańcze - 100 ml mleczka kokosowego z puszki - 1 plaster świeżego imbiru - 1 łyżka (płaska) suszonego majeranku - 1 l wody/bulionu - 0,5 łyżeczki kurkumy - sól, pieprz Marchew i cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki(...)parze. Ustaw program Slow Cook P1. Następnie zalej wodą/bulionem oraz dodaj sok z pomarańczy. Dodaj przyprawy. Ustaw program Sopu P1. Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj mleczko kokosowe. Przygotowanie tradycyjne: Warzywa (marchew, czosnek, imbir i cebulę) podsmaż na maśle. Zalej wodą/bulionem. Dodaj przyprawy i gotuj do miękkości warzyw. Następnie dodaj sok z cytryny i mleczko kokosowe. Zmiksuj
CookYourselfjogurtu greckiego 1 szklanka ksylitolu 2 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym 2 op. budyniu waniliowego 3 białka jaja kurzego 1 łyżka oleju kokosowego W jednej misce mieszamy ze sobą t waróg sernikowy, jogurt grecki, ksylitol, olej kokosowy, odżywkę białkową i dwa opakowania budyniu waniliowego . Miksujemy całość przez ok. 1-2 minuty na małych obrotach(...)wierzchu już ostudzonego sernika, tak aby powstała cieniutka warstwa. C iasto wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę przed podaniem. Sernik podajemy z pozostałym musem, truskawkami i wiórkami kokosowymi. Smacznego! 🌸 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Ellieprzepisu wychodzi ok. 18 ciastek. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 szklanki mleka roślinnego (u mnie sojowe) 1/2 szklanki oleju kokosowego 2/3 szklanki cukru trzcinowego Do obtoczenia: Cukier kokosowy Cynamon Przepis: W misce łączymy cukier i olej, dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem(...)pieczenia. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego. Na spodeczku mieszamy odrobinę cukru kokosowego i cynamonu, w przygotowanej mieszance obtaczamy kulki ciasta. Tak przygotowane kulki układamy w sporych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Idealna książka do poczytania przy ciasteczku
Emcia PichciProteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania Na spód: 3 większe pierniki, u mnie domowe z przepisu —> tutaj , ale mogą być dowolne inne kruche ciastka, ok 100 g 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pasty kokosowej Składniki na spód
Kucharzycawygląda jak fasola 😆 ale to niedojrzała boróweczka😊 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -60 g płatków gryczanych -80 g twarogu chudego -100 g truskawek -50 g borówek -20 g wiórek kokosowych Przygotowanie: 1.Płatki z połową wiórków kokosowych zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia. 2.Na wierzch dodajemy resztę składników i posypujemy wiórkami kokosowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 464 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzu