porcje: około 350 g miąższu dyni 1 nieduża cebula 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 2 ząbki czosnku 2-3 cm kawałek świeżego korzenia imbiru 1 łyżka oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka kokosowego (z puszki, bez jakichkolwiek dodatków) nierafinowana sól i przyprawy: 1 czubata łyżeczka garam masala *, po 1/2 łyżeczki kurkumy, mielonej kolendry, kuminu, kardamonu, czarny pieprz do smaku 1/2 szklanki(...)wrzenia. Gotować na małym ogniu do miękkości dyni (około 6 – 12 minut, zależnie od gatunku dyni i wielkości kawałków). Kiedy dynia będzie ugotowana garnek odstawić z ognia, dodać mleko kokosowe i zblendować całość na gładki krem. Do kremu wrzucić ciecierzycę, zupę ponownie zagotować, w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem. Ryż przełożyć do miseczek, wlać zupę, posypać listkami kolendry
Even Better Foodgwarantuje, że surowce pochodzą z upraw ekologicznych. Blog nawiązał kolejną współprace w ramiach przygotowania przepisów z wykorzystaniem produktów tej marki. W paczce znalazło się: ekologiczny baton z czekolady kokosowej bez dodatku cukru ekologiczny baton z czekolady ciemnej bez dodatku cukru ekologiczny baton z czekolady mlecznej bez dodatku cukru ekologiczne draże czekoladowe ekologiczna malina liofilizowana w czekoladzie ekologiczne orzeszki ziemne(...)czekoladzie ekologiczna czekolada karmel z solą ekologiczna czekolada z orzechami laskowymi ekologiczna czekolada pomarańczowa na cukrze trzcinowym ekologiczna czekolada truskawkowa na cukrze trzcinowym ekologiczna czekolada kokosowa na cukrze trzcinowym ekologiczna Super krówka bananowa ekologiczna Super krówka kakaowa ekologiczna Super krówka kokosowa ekologiczna Super krówka o smaku toffi ekologiczna Super krówka żurawinowa ekologiczna
Truskawkowa Fiestabyć! ). Mam dla Was przepis na nadziewane pancakes! Lekkie, delikatne ciasto wypełnione obficie kolejnym smakiem mojego ukochanego kremu NUTLOVE – tym razem postawiłam na NUTLOVE COCO CRUNCH – krem kokosowy z dodatkiem chrupiących migdałów. Krem ten po spróbowaniu na myśl przywodzi smak ukochanych kuleczek rafaello. No a do tych chyba nikogo nie trzeba namawiać! Tak jak i inne kremy(...)pieczenia – 1 pełna łyżka * słodzidło: cukier, erytrytol, ksylitol, stewia – 2-3 łyżki ( do smaku ) * sól – 1 szczypta * mleko 3,2% – 260 ml * wanilia lub pasta waniliowa – do smaku * olej kokosowy do natłuszczenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Po ok. 1 łyżce kremu NUTLOVE COCO CRUNCH wykładamy na papier do pieczenia, rozsmarowujemy na okręgi i wkładamy do całkowitego zmrożenia ( to ułatwi przenoszenie na pancakes
Ostra na Słodkokrupczatki 220 g zimnego masła 4 łyżki cukru pudru ( zmieliłam trzcinowy) 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao i jedna przyprawy do piernika Beza makowo- kokosowa: 4 białka szczypta soli 150 gram drobnego cukru (dawałam puder bo nie miałam drobnego) 100 g maku 80 g wiórków kokosowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masa serowa(...)podpieczony spód wyłożyć kawałki brzoskwiń, następnie przelać masę serową i wyrównać wierzch szkatułą. Następnie na masę serową wyłożyć bardzo delikatnie, nakładając łyżką warstwę bezy makowo – kokosowej i rozprowadzić na całej powierzchni. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki. Piec około 60 – 70 minut w temperaturze 175 º C. Po wycięciu z piekarnika, wystudzić
AZgotuj!jako trunek deserowy Jak tylko usłyszałam o likierze pierniczkowym, to musiałam ten przepis koniecznie sketonizować. No i tak oto powstał właśnie on. Przepyszny, aromatyczny, słodki likier na bazie mleka kokosowego , wódki i erytrytolu . Bardzo gęsty, ale taki mi odpowiada. Mocno schłodzony nabiera wręcz konsystencji stałej. Idealny sauté i jako na przykład dodatek do kawy . Myślę, że sprawdzi się równie dobrze(...)można stracić kontrolę... Dania Koktajle Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword likier , piernik Porcje 20 kieliszków Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 5 minut Składniki 300 ml gęstego mleka kokosowego 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej 0,25 szklanki erytrytolu 2 kostki czekolady gorzkiej min. 85 % kakao lub niskowęglowodanowej 30 g masła migdałowego 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika (przepis
Modern Cave Girlbardziej że nigdy nie byłam fanką płatków z mlekiem. Udało mi się odtworzyć wersję niskowęglowodanową, na którą przepis znajdziecie tutaj . Smakują wyśmienicie, jak dla mnie najlepiej z jogurtem kokosowym . Świąteczne keto ciasteczka cynamonowe Cynamon – cudowna przyprawa Zastanawiając się skąd moje uwielbienie dla cynamonu , natknęłam się na kilka informacji na temat jego dobroczynnego działania na organizm. Najwyraźniej mój zgłasza zapotrzebowanie(...)Składniki Ciastka 100 g masła klarowanego w temperaturze pokojowej 50 g erytrytolu 1 łyżka skórki pomarańczowej 1 jajko w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 85 g mąki kokosowej 20 g mąki migdałowej 1 łyżka mąki lnianej lub zmielonego lnu 0,5 łyżeczki gumy guar 1 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli 0,25 łyżeczki kwaśnego winianu potasu (inaczej kamień
Modern Cave GirlPyszne wilgotne ciacho, o intensywnym aromacie cytrynowym z posypką kokosową. Świetny przepis na wykorzystanie cukini. Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukinia starta 3 szklanki, cukier 1 szklanka, olej 1 szklanka, jajka 4 szt, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka starta z jednej cytryny, sok z połowy cytryny, Posypka kokosowa: wiórki kokosowe 100 g, masło
kulinarne odsłony patidodajemy miarkę Zielonego Koktajlu BlendyGo. Następnie pokrojone kiwi i mango, a na końcu sok z limonki i natkę pietruszki. Blender zakręcamy i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 5) KOKOSOWA WITALNOŚĆ Składniki: 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1/4 mango garść szpinaku 2 łyżki jogurtu kokosowego 1 miarka (5 g) Zielonego Koktajlu BlendyGo Wykonanie: Mango obieramy i kroimy w kostkę Szpinak myjemy(...)osuszamy. Do blendera wlewamy najpierw sok pomarańczowy, a następnie dodajemy szpinak i pokrojone mango oraz jogurt kokosowy, a na końcu miarkę Zielonego Koktajlu BlendyGo. Blender zakręcamy i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. -10% zniżki na kod rabatowy*: MAGDALENA Link do strony ⇨ https://blendygo.pl/produkt/zielony-koktajl-superfood/ *kod rabatowy dotyczy wszystkich produktów na stronie, tj: Naturalny Zielony Koktajl, bezprzewodowe blendery oraz
Kuchnia MagdaLenydodajemy miarkę Zielonego Koktajlu BlendyGo. Następnie pokrojone kiwi i mango, a na końcu sok z limonki i natkę pietruszki. Blender zakręcamy i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 5) KOKOSOWA WITALNOŚĆ Składniki: 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1/4 mango garść szpinaku 2 łyżki jogurtu kokosowego 1 miarka (5 g) Zielonego Koktajlu BlendyGo Wykonanie: Mango obieramy i kroimy w kostkę Szpinak myjemy(...)osuszamy. Do blendera wlewamy najpierw sok pomarańczowy, a następnie dodajemy szpinak i pokrojone mango oraz jogurt kokosowy, a na końcu miarkę Zielonego Koktajlu BlendyGo. Blender zakręcamy i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. -10% zniżki na kod rabatowy*: MAGDALENA Link do strony ⇨ https://blendygo.pl/produkt/zielony-koktajl-superfood/ *kod rabatowy dotyczy wszystkich produktów na stronie, tj: Naturalny Zielony Koktajl, bezprzewodowe blendery oraz
Kuchnia MagdaLenydanie nabierze zupełnie innego charakteru. Liście kafiru dobrze odnajdują się w daniach warzywnych z dodatkiem bazylii, kardamonu, chili, kuminu, imbiru, trawy cytrynowej, kurkumy i mięty, a przede wszystkim – mleka kokosowego. Najważniejsze, to że zupa jest pyszna, wiadomo! Jest łagodna w smaku, lekko kwaskowata ale w odświerząjąca nutę, więc dopra nawet gdy jest ciepło. W zlażności od tego jakiej mieszanki przypraw(...)użyj pół ma pół marchewki i zwykłych ziemniaków) pęczek około 500 g szparagów kilka liści kafiru (od biedy trawa cytrynowa) sok z jednej cytryny puszka (400 ml mleka kokosowego) łyżka ububionej mieszanki przypraw typy garam masala, korma Dobrej jakości suszone liście kafirmu powinny być zielone. Tym razem udało mi sie kupić je naprawdę dobrej jakości, niepokruszone i cudnie
greenscarfPomysł na ten smak kulek wpadł mi do głowy podczas przygotowywania kremu marchewkowego na mleczku kokosowym (kocham ten smak!). Zblendowałam trochę składników i wyszły mi świetne kulki mocy! Składniki: 300g daktyli 90g wiórków kokosowych 60g suszonej marchewki 25g orzechów nerkowca 5g sproszkowanego imbiru Wszystkie składniki blendujemy, porcjujemy i rolujemy kulki. Ozdabiamy posypkami. Posypki widoczne na zdjęciach: kulki "gołe(...)żadnej posypki wiórki kokosowe zmielona na płatki suszona marchewka Złote rady - przygotowywanie dowolnych kulek mocy: Kulki mocy najlepiej przechowywać w lodówce. Zrób test daktyli, spróbuj zblendować małą porcję. Jeśli Twój blender sobie nie radzi, zalej daktyle ciepłą wodą i zostaw na 30 minut, następnie odsącz. Teraz blendowanie nie powinno być problemem. Niektóre suszone owoce są twarde
Gotowanie i blogowaniesmażenia 1 koncentrat pomidorowy lub jeśli wolisz łagodniejszą wersję- butelka passata rustica z kawałkami pomidorów sól i pieprz do smaku tarta na dużych oczkach marchewka opcjonalnie trochę mleka kokosowego Grzyby namocz. Po około 4 godzinach ugotuj je do miękkości pod przykryciem. Odstaw. Na dużej patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmaż marchewkę z pokrojoną w paski śliwką, dosmacz solą i pieprzem(...)grzyby razem z wodą, w której się gotowały oraz koncentrat pomidorowy. Duś do chwili ,aż kapusta przejdzie kolorem, a płyn się nieco zredukuje i wtedy możesz dodać opcjonalnie mleko kokosowe. Bigos najlepiej smakuje na drugi dzień,a na trzeci to już jest rewelacja. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniCiasto jogurtowo kokosowe, poleca się na święta. Testowałam już różne babki ale ta wyszła wyśmienicie, rozpływa się w ustach, musicie spróbować sami. Składniki: 100g masła 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie cukru migdałowego 3 jajka 100g wiórków kokosowych 150g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przepis na ciasto Rozpuść masło i odstaw do ostudzenia, jajka(...)cukrem utrzyj mikserem, dodaj mąki i wymieszaj, dodaj resztę składników. Na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe. Do przygotowanej formy wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku do suchego patyczka i złotego koloru. Czas około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Kurnikowoadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na czekoladę znajdziecie TUTAJ ). Nie zawierają grama cukru, a i tak wprost rozpływają się w ustach swym super smakiem. Połączenie moich 2 ulubionych smaków kokosa i czekolady sprawia, że nie mogę się od nich odczepić(...)koniecznym składnikiem wykonania. Na drugi dzień są równie smaczne, jak zaraz po upieczeniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 20 ciasteczek: -2 szklanki mąki ryżowej -40 g roztopionego masła/oleju kokosowego -50 g wiórków kokosowych -1 jajo -niecałe pół szklanki wody -50 g gorzkiej czekolady -łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce i mieszamy
Zdrowie i pysznie na talerzu