kawy lub herbaty. Spróbujcie Składniki: Na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka mączki kokosowej* z Magia Kuchni 175 g masła lub margaryny 3 jajka klasy M niepełna szklanka cukru *zamiennie zmielone wiórki kokosowe Na krem: 340 g półtłustego twarogu 300 ml zimnej śmietanki(...)puszki z Magia Kuchni Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto: Masło rozpuszczamy i studzimy. Gdy będziemy je dodawać powinno być ciepłe, ale nie gorące. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i kokosową. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier i mieszamy wszystko łyżką. Do miski ze składnikami wbijamy 3 jajka, wstępnie mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczone ciepłe masło. Mieszamy składniki do połączenia. Formę (u mnie kwadratowa
Słodkie okruszkiSkładniki: -1 szklanka daktyli bez pestek -garść orzechów włoskich -garść suszonej żurawiny -garść migdałów -3/4 szklanki płatków owsianych -2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego -2 łyżki kakao -2 łyżki rumu do obtoczenia: wiórki kokosowe Przygotowanie: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie odsączamy (jeśli mamy słaby blender dodatkowo daktyle kroimy drobno i odstawiamy(...)płatki owsiane mielimy np. w blenderze na tzw. mąkę owsiano – orzechowo-migdałową. Natsępnie dodajemy daktyle, żurawinę i pozostałe składniki. Miksujemy wszystko na gładką masę. Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki. Można je jeść od razu Artykuł Kulki mocy z żurawiną i orzechami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEDelikatny miodowo-kokosowy aromat, nieskomplikowane przygotowanie i łatwa dostępność produktów, to bez wątpienia najlepsze atuty tych ciasteczek. Przepis ten ucieszy wielbicieli tradycyjnych deserów do popołudniowej filiżanki herbaty. Małe skromne a efekt zaskakująco pyszny. Do ich przygotowania użyłam świetnego prawdziwego miodu lipowego z pasieki Wowka prosto z serca Warmii, moje ostatnie odkrycie, najlepsze miody pod słońcem. Co ich wyróżnia ? Fenomenalne(...)sztuk ciasteczek: 25 dag mąki pszennej 1 jajko 1 duża pełna łyżka miodu lipowego lub gryczanego 5 dag miękkiego masła 5 dag cukru 2 łyżki wiórków kokosowych białych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Mąkę pszenną przesiać na stolnicę lub matę silikonową, wymieszać z wiórkami kokosowymi, cukrem oraz proszkiem do pieczenia, dodać miód
Wanilia i Kardamonmniejszą): 5 dużych jajek, 150 g cukru, 75 ml oleju, czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 150 g mąki, łyżka kakao, 2-3 łyżki suchego maku, 2-3 łyżki wiórków kokosowych woda z sokiem z cytryny do nasączenia ciasta ok. 3/4 szklanki dżemu z czarnej porzeczki, na krem budyniowy: 150 g masła w temperaturze pokojowej, opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego(...)mąki / skrobi ziemniaczanej (około 2 łyżek), 2 i 1/4 szklanki mleka (560ml), 4 i 1/2 łyżki cukru pudru (lub do smaku), garść posiekanych orzechów i wiórków kokosowych do posypania ciasta na polewę czekoladową: 50 g gorzkiej czekolady, 30 g słodkiej śmietanki 30%, ew. mleka Ciasto Popapraniec z makiem i kokosem, przygotowanie: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno
Lekcje w kuchniinnego, jak tylko podzielić się z Wami tymi pysznościami…:) Składniki (12 porcji; foremka o średnicy 28cm): Spód: 1 szklanka płatków owsianych, czubata łyżka prawdziwego kakao, łyżka oleju kokosowego, mały, dojrzały banan. Masa orzechowa z kaszy jaglanej: 200g kaszy jaglanej, 2 szklanki napoju migdałowego bez cukru/ lub mleka, 6 łyżek masła orzechowego 100%, mały, dojrzały banan. Krem daktylowy: garść suszonych(...)przygotowania spodu . Wrzucamy do naczynia płatki owsiane oraz kakao i blendujemy niezbyt dokładnie. Chodzi o to, aby część płatków owsianych pozostała w całości. Następnie dodajemy także banana i olej kokosowy i jeszcze raz blendujemy. Gotową masę mieszamy i wykładamy nią foremkę. Można rozsmarować warstwę łyżką albo zrobić to zwilżonymi dłońmi. Przygotowany spód wstawiamy do lodówki i w tym czasie przygotowujemy
Natka PietruszkiPonieważ jest to produkt z orzeszków ziemnych, najlepiej trzymać się z daleka od tego oleju, jeśli Ty (lub ktoś z Twojego gospodarstwa domowego) jest uczulony na orzeszki ziemne. Olej kokosowy Olej kokosowy zyskał popularność dzięki zainteresowaniu dietami paleo i keto, ponieważ ma bardzo wysoką zawartość tłuszczu. Nadal istnieją pewne kontrowersje dotyczące zgłaszanych korzyści zdrowotnych. Uważa się, że jest świetną, wysokotłuszczową(...)tłuszczów zwierzęcych, ale zawiera dużą ilość niezdrowych tłuszczów nasyconych. Wysoka temperatura wędzenia sprawia, że nadaje się do duszenia lub smażenia. Podczas pieczenia możesz zastąpić masło taką samą ilością oleju kokosowego, a nawet użyć go do natłuszczenia form do pieczenia. A ty jakiego oleju używasz najczęściej w kuchni? Artykuł Jakiego oleju używać w kuchni i do czego? pochodzi z serwisu Przepis
ProstePesto.plmleczko bez ściemy. Oczywiście, żeby nie było – ta wersja też jest pyszna, ale po prostu inna. Inaczej wykonana, przy użyciu innych składników. Tamta została zrobiona na bazie mleka kokosowego , a tutaj mamy do czynienia tylko z białkami jaj. Ciężko więc jasno stwierdzić, który wyrób jest bardziej ptasim mleczkiem, a który jego imitacją. Chociaż w sumie, gdybym miała wskazać(...)minutes Total Time 2 hours 20 minutes Servings 16 porcji Ingredients Polewa kakaowa 4 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki erytrytolu 7 łyżek gęstego mleka kokosowego 50 ml wrzątku 1 łyżka żelatyny (płaska) Pianka 3 białka jaj 0,75 szklanki allulozy czystej lub słodzika na jej bazie 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Modern Cave Girlmleczko bez ściemy. Oczywiście, żeby nie było – ta wersja też jest pyszna, ale po prostu inna. Inaczej wykonana, przy użyciu innych składników. Tamta została zrobiona na bazie mleka kokosowego , a tutaj mamy do czynienia tylko z białkami jaj. Ciężko więc jasno stwierdzić, który wyrób jest bardziej ptasim mleczkiem, a który jego imitacją. Chociaż w sumie, gdybym miała wskazać(...)przygotowania 15 minut Czas gotowania 5 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Polewa kakaowa 4 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki erytrytolu 7 łyżek gęstego mleka kokosowego 50 ml wrzątku 1 łyżka żelatyny (płaska) Pianka 3 białka jaj 0,75 szklanki allulozy czystej lub słodzika na jej bazie 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu
Modern Cave Girlproszku do pieczenia -1/2 łyżeczki sody + spora łyżka octu Kawa -6-7 łyżek kawy -ok 200ml wrzątku Krem -200g nerkowców -80g płatków ryżowych -500g mleka kokosowego (min 85% kokosa) -90g ksylitolu -ok 50-100ml gotowej kawy (tej wyżej) -2 płaskie łyżeczki agaru Dodatkowo -alkohol rum/koniak/amaretto/likier/wódka (taki jaki lubicie) BISZKOPT 1. Mąkę, ksylitol, kakao(...)kawy, powinno zostać ok 150ml mocnej kawy. KREM i składanie tortu 1. Nerkowce zalać wrzątkiem na min 1h. 2. Płatki ryżowe ugotować do miękkości w ok połowie mleka kokosowego. 3. Ugotowane płatki, nerkowce, ksylitol i resztę mleka kokosowego zblendować na gładką masę (my tu robimy w thermomixie ale można wykorzystać inny dobry sprzęt blendujący). 4. Do masy dodać kawę
Candy Pandasforemka ok. 24 cm ) SPÓD: * orzechy ziemne, słonecznik, kokos – 1 szkl = 250 ml * suszone daktyle – 8-10 szt * krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT – 2 łyżki * olej kokosowy – 1 łyżka * kakao gorzkie – 1 łyżka KREM: * kasza jaglana sucha – 3/4 szkl * miód – 50 ml ( lub do smaku ) * krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT(...)czubate łyżki ( do gęstości ) – dostępny TUTAJ! * sok z cytryny – 2 łyżki POLEWA: * gorzka czekolada – 100 g * olej kokosowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Daktyle moczymy we wrzątku ok. 10 minut, odsączamy. Dodajemy bakalie, krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT, olej koko sowy i odrobinę wody ( spod daktyli ) – wszystko razem dokładnie blendujemy na gładką masę. Wylepiamy
Ostra na Słodkoporcje: około 350 g miąższu dyni 1 nieduża cebula 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 2 ząbki czosnku 2-3 cm kawałek świeżego korzenia imbiru 1 łyżka oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka kokosowego (z puszki, bez jakichkolwiek dodatków) nierafinowana sól i przyprawy: 1 czubata łyżeczka garam masala *, po 1/2 łyżeczki kurkumy, mielonej kolendry, kuminu, kardamonu, czarny pieprz do smaku 1/2 szklanki(...)wrzenia. Gotować na małym ogniu do miękkości dyni (około 6 – 12 minut, zależnie od gatunku dyni i wielkości kawałków). Kiedy dynia będzie ugotowana garnek odstawić z ognia, dodać mleko kokosowe i zblendować całość na gładki krem. Do kremu wrzucić ciecierzycę, zupę ponownie zagotować, w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem. Ryż przełożyć do miseczek, wlać zupę, posypać listkami kolendry
Even Better Foodgwarantuje, że surowce pochodzą z upraw ekologicznych. Blog nawiązał kolejną współprace w ramiach przygotowania przepisów z wykorzystaniem produktów tej marki. W paczce znalazło się: ekologiczny baton z czekolady kokosowej bez dodatku cukru ekologiczny baton z czekolady ciemnej bez dodatku cukru ekologiczny baton z czekolady mlecznej bez dodatku cukru ekologiczne draże czekoladowe ekologiczna malina liofilizowana w czekoladzie ekologiczne orzeszki ziemne(...)czekoladzie ekologiczna czekolada karmel z solą ekologiczna czekolada z orzechami laskowymi ekologiczna czekolada pomarańczowa na cukrze trzcinowym ekologiczna czekolada truskawkowa na cukrze trzcinowym ekologiczna czekolada kokosowa na cukrze trzcinowym ekologiczna Super krówka bananowa ekologiczna Super krówka kakaowa ekologiczna Super krówka kokosowa ekologiczna Super krówka o smaku toffi ekologiczna Super krówka żurawinowa ekologiczna
Truskawkowa Fiesta