kokosowe - 19941 przepisów (strona:311/1330)

Najlepsze bezglutenowe pierniczki z miodem gryczanym i mąką z quinoy 169

foczki (tak bardziej w zimowym klimacie ;) ). Składniki: 150 gram mąki z quinoy 150 gram mąki ryżowej (plus trochę do podsypania pierników) 200 gram mąki kasztanowej 3 łyżki mąki kokosowej 1 jajko 150 gram oleju kokosowego, lub masła 2 i 1/2 filiżanki miodu gryczanego 2 łyżki kakao BG 5 łyżek domowej przyprawy do pierników (przepisy znajdziecie w Internecie(...)łyżeczka proszku do pieczenia BG szczypta soli Wykonanie: Mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy przez sito do miski. Olej kokosowy roztapiamy razem z miodem, ale nie podgrzewamy zbyt mocno, następnie lekko studzimy (przynajmniej do temperatury 40 stopni). Do miski dodajemy przyprawę do pierników,  mieszamy, dodajemy jajko, a następnie stopniowo wlewamy roztopiony olej i miód i wyrabiamy ciasto, najlepiej

Quinoa Raz!
FIT Święta - Przepis #101 Czekoladowo-pomarańczowe ciasto (bez glutenu) 122

Składniki - 120 g mąki owsianej (bezglutenowych) - 40 mąki ziemniaczanej - 2 jajka - jedna zblendowana pomarańcz - skórka z 1/2 pomarańczy - 2 łyżki kakao - 25 g oleju kokosowego - 1 łyżeczka sody oczyszczonej *opcjonalnie słodzik lub cukier choć ja go nie dodałam Polewa - 1 łyżka oleju kokosowego - 40 g gorzkiej czekolady - kilka migdałów Wykonanie Olej kokosowy roztapiamy w rondelku z kakao. Pomarańcz obieramy

Health-Fit-Life
Ciasto prince polo 158

szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   3 łyżki kakao szczypta soli beza: 5 białek   1/2 szklanki cukru 1 szklanka posiekanych orzechów ziemnych 3/4 szklanki wiórków kokosowych  75 g prince polo classic szczypta soli krem: 2 szklanki mleka   5 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej   200 g masła 3 łyżki cukru(...)czym kroimy wzdłuż na dwa placki. Białka na bezę ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i stopniowo wsypujemy cukier. Do białek wsypujemy orzechy ziemne posiekane drobno posiekane, wiórki kokosowe i pokrojone prince polo. Całość delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. Bezę pieczemy około 25 min. Upieczoną pozostawiamy

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto czekoladowe z malinami (bez glutenu) 122

czekoladą – zresztą czy trzeba pisać po co polewać cokolwiek czekoladą? A wszystko to bez glutenu, cukru i zbóż. Da się? Oczywiście, że tak! Składniki na spód: ¾ szklanki mąki kokosowej 2 łyżki kakao ½ szklanki oleju kokosowego ⅓ szklanki miodu Składniki na nadzienie: 2 mrożone banany 1 szklanka malin 3 łyżki oleju kokosowego 3-5 łyżek miodu Przygotowanie: Spód: składniki na spód

PaleoLife
CIASTO Z MĄKI KOKOSOWEJ Z JAGODAMI 503

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki: 6 średnich jajek 2 łyżki miodu lub syropu klonowego ¼ szklanki oleju kokosowego ½ szklanki mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia jagody lub maliny Wykonanie: jajka ubijamy z miodem/ syropem klonowym około 10 minut, następnie nie przerywając miksowania delikatnie wlewamy olej na koniec

Słodkie zapomnienie
KOKOSANKI BEZ CUKRU 104

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}   Składniki ( +/- 18szt.): 3 białka + szczypta soli 1 żółtko 200g wiórków kokosowych 2-3 łyżki ksylitolu ( można dać więcej jak lubicie bardziej słodkie wypieki ) dodatkowo mleko kokosowe gdyby masa była zbyt sucha   Wykonanie: białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie(...)partiami dodajemy ksylitol, miksujemy aż powstanie beza, dodajemy żółtko, miksujemy, na koniec do masy dodajemy wiórki kokosowe, całość mieszamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą np. łyżki do lodów lub zwykłej łyżki formujemy   z masy kulki / kopczyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC ,około 15 minut na złoty kolor. Źródło: http://tetiisheri.pl/2017/04/09/kokosanki/

Słodkie zapomnienie
TARTALETKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 195

barszczem czerwonym, jak i na zimno jako przystawki. Sprawdzą się idealnie jako jedna w dwunastu potraw na wigilijnym stole 😉 Składniki na ciasto (6 mini tart): 100 g mąki kokosowej 30 g łupin babki jajowatej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, optymalna) 3 jajka sól pieprz czosnek majeranek Wszystkie składniki na ciasto wymieszać dokładnie(...)złocistego koloru na brzegach.   Składniki na farsz z kapusty i grzybów: 20 g suszonych grzybów 250 g kapusty kiszonej 40 g cebuli 30 g masła klarowanego lub oleju kokosowego liść laurowy kilka ziarenek pieprzu czarnego kilka ziarenek ziela angielskiego sól himalajska Grzyby namoczyć w wodzie przez minimum 4 godziny. Następnie gotować na malutkim ogniu pod przekryciem przez

Ola la LCHF
Ciasteczka warszawskie 165

musiały zaczekać na swoją realizację, aż rok :) Ciasteczka warszawskie, znane również pod nazwami aspirynki lub słoneczka - to dwa niezwykle kruche ciasteczka, przełożone masą budyniową, obtoczone mielonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi i zwieńczone cieniutką warstwą bezy z obu stron. Ciasteczka są wyjątkowo mało słodkie i niestety dosyć pracochłonne. Z podanych składników wychodzi około 50 sztuk. Ale przyznać trzeba jedno - po zrobieniu(...)budyniowa: 250 ml mleka 2 łyżki cukru 15 g skrobi lub mąki ziemniaczanej  15 g mąki pszennej 125 g masła Dodatkowo do obtoczenia: zmielone orzechy, migdały lub wiórki kokosowe Przygotować kruche ciasto. Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę (ręcznie lub robotem). Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować

Świat Ciasta
Maślane ciasto z truskawkami 112

Delikatne ciasto o intensywnym maślanym smaku z sezonowymi, słodkimi truskawkami i chrupiącą, lekko kokosową kruszonką. Pyszne, rozpływające się w ustach, zniewalające zapachem, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Idealny dodatek do mrożonej kawy, herbaty lub lemoniady. To zdecydowanie mój ulubiony rodzaj ciast i kolejna obowiązkowa pozycja na liście moich letnich wypieków. A czy Wy już rozpoczęliście sezon truskawkowy(...)jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 0,5 szklanki (70 g) mąki 0,25 szklanki (30 g) cukru pudru 0,25 kostki (50 g) masła 2 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: 400 g świeżych, sezonowych truskawek Przygotowanie: 1) Truskawki umyć, osuszyć i obrać szypułki. 2) Przygotować kruszonkę: do miski wsypać mąkę, cukier, wiórki kokosowe i dodać pokrojone w kostkę masło

Fitsweet.me
Bazyliowe placuszki z musem brzoskwiniowym 91

proszku do pieczenia duża garść świeżej bazylii Mus: 2 dobrze dojrzałe brzoskwinie 2 łyżki (30 ml) soku z cytryny 1 łyżka (15 g) cukru trzcinowego Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: 1) Banana, mleko oraz bazylię zmiksować blenderem na gładką masę. 2) Do przygotowanej masy bananowo-bazyliowej dodać jajko, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cukier, wymieszać dokładnie rózgą(...)cytryny oraz cukier trzcinowy i zmiksować na jednolity mus. 4) Placuszki smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni (na małym ogniu, żeby się nie przypalały) z olejem kokosowym. RADA: Sprawdzonym trikiem jest smarowanie każdorazowo (przed każdą smażoną porcją) patelni olejem kokosowym za pomocą ręcznika papierowego, zapobiega to nadmiernemu nasiąkaniu placuszków tłuszczem, a jednocześnie placuszki nie przywierają. 5) Gotowe placuszki podawać

Fitsweet.me
Kokosowo-truskawkowa panna cotta z pyłkiem pszczelim i "kawiorem" pomarańczowym na maślano-miodowych ciasteczkach (bez glutenu, 187

który mam dziś dla Was wcale nie jest trudny, ani bardzo pracochłonny, do zrobienia o każdej porze roku i możecie nim zadziwić niejednego gościa. Panna cottę z mleka kokosowego i dżemu truskawkowego można przygotować dzień wcześniej i trzymać przez noc w lodówce, "kawior" z soku pomarańczowego i agaru również. Następnego dnia wystarczy upiec szybkie bezglutenowe ciasteczka z miodem i masłem(...)porcje. Składniki 2 łyżki mąki z quinoy 2 łyki mąki kasztanowej 1 łyżka mąki z tapioki 2 płaskie łyżki zimnego masła 2 płaskie łyżki miodu 250 ml mleka kokosowego 4 - 5 łyżek dżemu truskawkowego Łowicz 3 łyżeczki żelatyny 5 łyżek soku pomarańczowego kawałek skórki pomarańczowej pół łyżeczki agaru  pół szklanki mocno schłodzonego oleju (do zrobienia kawioru) 2 łyżeczki pyłku

Quinoa Raz!
KETO PASZTECIKI A’LA FRANCUSKIE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez mąki i glutenu) 734

mięsnym, mięsno-warzywnym lub rybnym. Składniki na farsz z kapusty i grzybów: 20 g suszonych grzybów 250 g kapusty kiszonej 40 g cebuli 30 g masła klarowanego lub oleju kokosowego liść laurowy kilka ziarenek pieprzu czarnego kilka ziarenek ziela angielskiego sól himalajska Grzyby namoczyć w wodzie przez minimum 4 godziny. Następnie gotować na malutkim ogniu pod przekryciem przez(...)solą i dokładnie wymieszać cały czas podgrzewając przez ok 20-30 minut. Składniki na ciasto: 220 g startego sera mozzarella 40 g serka śmietankowego 2 jajka 45 g mąki kokosowej opcjonalnie przyprawy jak czosnek, majeranek, pieprz itp. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach a następnie rozpuścić w gorącej kąpieli (miska wstawiona w garnek z gorącą wodą

Ola la LCHF
Kokosanki, ciasteczka 144

ubić na sztywną pianę. jak już białka są sztywne powoli dodawać po łyżce cukru nie przerywając mieszania. Do sztywnej piany z białek wlać olejek migdałowy i powoli wsypywać wiórki kokosowe. Formowanie ciasteczek – za pomocą łyżki nabierać masę i drugą łyżką zsunąć na papier. Nabierać około 1/2 łyżki. Każdą kuleczkę ciasta spłaszczyć łyżką. Przyciskając masę okrężnymi ruchami. Pieczenie – nagrzać(...)dodać białka, szczyptę soli, ubijać 3,5 minuty, obroty 3,5 cały czas ubijać obroty 3 i wsypywać cukier, wlać olejek ubijać obroty 1.5 i dodawać po łyżce wiórek kokosowych reszta jak wyżej

Kuchnia Pokoleń
Daktylowa tarta z kremem o smaku mango i kokosa 117

móc dostać kawałeczek😁 Zapewniam, że nie pożałujecie wykonania tego deseru, smak wynagrodzi Wam czas włożony w przygotowanie. Składniki na tartę 24 cm: ciasto: -250 g daktyli -60 g wiórków kokosowych -40 g nasion słonecznika (można pominąć) -80 g płatków jaglanych lub owsianych -1 łyżka oleju krem: -250 g twarogu chudego -50 g wiórków kokosowych -200 g śmietanki 30% -2 łyżki(...)pozbycia się pestki i blendujemy na mus. 3. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. 4. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i na chwilę odstawiamy. 5. Do miksera wrzucamy twaróg, wiórki kokosowe, mus z mango, ubitą śmietankę i miksujemy. Gdy składniki się połączą wlewamy żelatynę i krótko jeszcze miksujemy. Powstały krem wylewamy na spód i rozprowadzamy równomiernie. Polecam zetrzeć na małych oczkach

Zdrowie i pysznie na talerzu
EGZOTYCZNE PŁATKI ŚNIADANIOWE 110

jakiegoś czasu płatki owsiane zamieniłam na te kukurydziane, dodaję do nich płatki smakowe i to co akurat mam pod ręką i w ten sposób powstaje pyszne śniadanie. Składniki: mleko kokosowe ok. 3/4 szklanki pól szklanki płatków Corn Flakes klasyczne pól szklanki płatków  COrn Flakes kakao i miód  rodzynki płatki migdałowe wiórki kokosowe orzechy włoskie, laskowe Wykonanie: Orzechy, rodzynki(...)kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do miseczki, dodajemy oba rodzaje płatków, zalewamy mlekiem kokosowym.  #dzienzdrowegosniadania  #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania