Przepis na : śniadanie
Marchewkowa, słodka, pachnąca, pieczona owsianka z chrupiącą orzechową wartwą. Na ciepło rozpływa się w ustach, więc to idealny pomysł na nieśpieszne weekendowe śniadanie. Przepis powstal na podstawie przepisu z książki „Łowcy smaków” Iny Rybarczyk. Tu wersja z moimi zmianami. 100 g płatkow owsianych bezglutenowych 3 małe marchewki starte na grubych oczkach łyżka cynamonu 2 łyżki suszonej żurawiny łyżeczka proszku do pieczenia szczypta mielonj gałki muszkatołowej 2 łyżki ksylitolu 180 ml mleczka koko... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...