kluski - 6146 przepisów (strona:84/410)

szybkowar-kaczka z kluskami ziemniaczanymi i kapustą czerwoną... 131

łyżka, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 2 sztuki, kapusta czerwona 1 główka średnia, woda 1 szklanka, pieprz mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, mąka pszenna 2 łyżki kluski ziemniaczane: ziemniaki ugotowane 2 kg, mąka ziemniaczana - ile potrzeba, woda wrząca 4 litry, sól 2 łyżki Kaczkę oczyścić, opłukać, osuszyć, do kaczki włożyć do pełna kawałki jabłek(...)wypłynięciu gotować na średnim ogniu z 3 minuty, wyjmować cedzakiem, podawać c kaczką, sosem, kapustą czerwoną - kaczka faszerowana jabłkami, śliwkami suszonymi z szybkowara jest bardzo soczysta, krucha, z kluskami ziemniaczanymi i czerwoną kapustą jest doskonałym daniem........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kluski kładzione z sera twarogowego 72

Szybki i obłędnie pyszny obiad na talerzu u mnie dzisiaj. Kluski kładzione serowe są delikatne i kremowe a z dodatkiem sosu truskawkowego są obłędne. Polecam do wypróbowania bo i szybko i smacznie. Taki letni obiad dla całej rodziny. Kluski kładzione. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Leniwe oszczędne 81

Leniwe pierogi to tak naprawdę kluski z sera, mąki i jajek. Proponuję pierogi leniwe oszczędne, leniwe z dodatkiem ziemniaków. 500 g sera białego półtłustego, 500 g ziemniaków mączystych, 170 g mąki pszennej, 2 żółtka, 1 jajko, sól, Ziemniaki ugotować, odcedzić, odparować i ostudzić. Razem z serem przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce. Do miski przełożyć ziemniaki(...)żółtkami, wsypać płaską łyżeczkę soli. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką.  Formować wałek o średnicy około 3 cm. Lekko spłaszczyć i pokroić pod skosem na kluski szerokości około 2 cm. Wrzucać pierogi do wrzącej osolonej wody, po zagotowaniu wyjmować łyżką cedzakową. Podawać „z wody” polane masłem z bułką tartą lub podsmażone na maśle. talerze

królestwo garów
Kluski szpinakowo – serowe 100

Pyszne kluski serowo - szpinakowe idealne na bezmięsny obiad. Posmakują dzieciom i mięsożercom. Są rewelacyjne w smaku! Artykuł Kluski szpinakowo – serowe pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Bułki na parze 85

Bułki na parze, kluski na parzy, paruchy, pampuchy czy parowańce? Niezależnie jak je nazywasz, zawsze tak samo pysznie smakują. Dobre na szybki obiad. A najlepsze jest to, że można się nimi zajadać zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Można je podawać np. z dżemem, sosem truskawkowym, ale też z sosem pieczarkowym . Z czym jeszcze polecacie? {"@context":"http(...)parze 20 minut.\r","Podawa\u0107np. z d\u017cemem, sosem truskawkowym lub sosem pieczarkowym ."],"recipeYield":"6 bu\u0142ek","keywords":"bu\u0142ki na parze,dania m\u0105czne,dro\u017cd\u017cowe,kluski na parze,mleko,pampuchy,paruchy"} Drukuj Bułki na parze Porcje: 6 bułek Składniki: 20g świeżych drożdży, pół szklanki ciepłego mleka, łyżeczka cukru, 1,5 szklanki mąki pszennej

Bardzo Gruby Smok
Kluski śląskie 151

Kluski śląskie to pyszna propozycja na obiad. Możesz je podać z mięsnym sosem lub jedynie z podsmażoną cebulką i skwarkami. W każdej wersji będą dobrze smakować

Prosty przepis na
Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym 109

wyższości jednej mąki nad drugą w przypadku gnocchi, ale ja jestem zwolenniczką prostoty i używam mąki pszennej typu 480 lub 500 . Najważniejsze to nie przedobrzyć z jej ilością, bo kluski będą twarde i po prostu niesmaczne. Warto o tym pamiętać także przy formowaniu gnocchi – podsypać stolnicę mąką oczywiście trzeba, ale z umiarem. Sposób na najlepsze gnocchi(...)pyszne, delikatne dyniowe gnocchi z aromatycznym masłem szałwiowym to idealny jesienny obiad dla dwojga lub dla całej rodziny. Posiłek kolacja, obiad Kuchnia włoska Słowo kluczowe dynia, gnocchi, jarski obiad, kluski, makaron, obiad bez mięsa, obiad dla dwojga, obiad dla rodziny, obiad wegetariański, szybki obiad, tani obiad, włoski obiad Całkowity czas przygotowania 30 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka

Na-talerzu.pl
Leniwe 183

szybko jednolite ciasto. Tworzymy z niego kulę, którą następnie dzielimy na dwie części. Formujemy z nich formujemy dwa wałek, następnie spłaszczamy je dużym nożem i wycinamy z nich ukośne kluski. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę i wrzucamy do niej kluski. Gotujemy przez kilkanaście sekund od momentu gdy wypłyną na wierzch. Leniwe podajemy pospane cukrem, zrumienioną

Qchnia po prostu
Kluski "rzucane" z białym serem 120

dokładnie wymieszać, wsypać mąkę i ponownie wyrobić ciasto Wlać mleko i połączyć wszystkie składniki, tak by uzyskać dość elastyczną masę ciasta, którą będzie można kłaść łyżką na wrzątek Kluski podałam z masłem, bułką tartą, posypałam cynamonem. To proste danie, jeśli nie mamy dużo czasu to przepis na pewno się sprawdzi. A tu przepis na kluski

Proste Potrawy
Knedle z bułki tartej 90

Bardzo lubię potrawy mączne takie jak domowe makarony, kluski czy właśnie knedle. Knedle to można powiedzieć taki rodzaj klusek, tylko z owocami w środku. Można zrobić knedle serowe, ziemniaczane, serowo - ziemniaczane, a nawet z bułki tartej. Do knedli można użyć zarówno owoców świeżych, sezonowych, jak i mrożonych. Najlepsze są śliwki, truskawki czy jagody, ale nie tylko

Waniliowe Improwizacje
Knedle ze śliwkami 175

cukru, cynamon. Knedle ze śliwkami - to jedno z moich ulubionych wspomnień z dzieciństwa :) Idealne rozwiązanie, kiedy zostanie nam zbyt duża ilość ziemniaków z obiadu. Każdy je zna, to proste kluski z ciasta na bazie ugotowanych ziemniaków, ze śliwką i cukrem w środku. Najbardziej lubię polane śmietaną i posypane cukrem z cynamonem. Miammm :) Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej(...)dużą ilość wody i stopniowo wrzucać do niej knedle. Ja jednorazowo gotuję 6-7 sztuk. Każdą partię knedli gotować przez około 5 minut od czasu wypłynięcia knedli na powierzchnię. Kluski wyjmować z garnka łyżką cedzakową i układać na talerzach. Przed podaniem knedle polać śmietaną wymieszaną z cukrem wanilinowym, cukrem i cynamonem. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Szpinakowe gnocchi w sosie z gorgonzolą i szynką 133

Ostatnio pokazałam wam gnocchi w sosie z gorgonzolą. To danie tak nam posmakowało, że postanowiłam zrobić je ponownie ale z własnymi kluskami i z dodatkiem mięsnym, czyli z włoską szynką. Gnocchi zrobiłam z dodatkiem szpinaku, który mi zalegał w lodówce. Wyszły prawie idealne. Sos wzbogacony a smak włoskiej szynki stał się jeszcze smaczniejszy i świetnie połączył z kluskami. Obiad pierwsza klasa. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kluski kładzione w sosie śmietankowo - pieczarkowym na winie 139

szybkie danie dziś na talerzu. Aromatyczny sos pieczarkowo - śmietankowy i kremowe kluski kładzione, niebo w gębie, jak mawiają. Warto spróbować, pracy mało a rozkosz dla podniebienia. Pieczarki, kluski kładzione w sosie z winem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kopytka z batatów 87

każda mąka się inaczej zachowuje, a także bataty po upieczeniu mogą mieć inną konsystencję. Dlatego po zagnieceniu ciasta polecam Wam zrobić próbę i na początek ugotować 2-3 kluski i zobaczyć czy po ugotowaniu są miękkie i się nie rozpadają. Wtedy zawsze można dodać nieco więcej mąki. Zawsze przygotowuję większą porcję kopytek i przechowuję je w lodówce(...)każdego kawałka formujemy wałeczek, który następnie kroimy na kawałki o szerokości ok 3 cm. W dużym garnku gotujemy wodę z odrobiną soli. Wrzucamy kopytka i od momentu wypłynięcia klusek, gotujemy przez 2-3 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na talerzu

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania