Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami

Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami

Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami

Najczęściej gotuję większą porcję wywaru mięsno – warzywnego, (może być bazą wielu zup, sosów), i mogę go wykorzystać do innej potrawy. W czym tkwi tajemnica głębokiego smaku bulionu? Ja mam kila zasad dotyczących gotowania bulionu, których staram się przestrzegać: 1) Gotuję bez przykrycia, na małym ogniu. 2) Mięso zalewam zimną wodą. 3) Im dłużej gotowany, tym bulion bardziej esencjonalny i klarowny. 4)Wybieram mięso najwyższej jakości (bardzo lubię mieszać rodzaje mięsa i koniecznie w tym miksie muszą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

kierunekuchniakierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, mięso, kluski lane, kurczak, ciasto, zupa, rosół, sosy, filet z kurczaka, podudzia z kurczaka, wołowina, zupa warzywna, ciasta z masa, ciasto ucierane , kurczak z warzywami, potrawy z kurczaka, zupa z selera, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Kierunekuchnia