Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami

41
  • Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami
  • Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami

    Najczęściej gotuję większą porcję wywaru mięsno – warzywnego, (może być bazą wielu zup, sosów), i mogę go wykorzystać do innej potrawy. W czym tkwi tajemnica głębokiego smaku bulionu? Ja mam kila zasad dotyczących gotowania bulionu, których staram się przestrzegać: 1) Gotuję bez przykrycia, na małym ogniu. 2) Mięso zalewam zimną wodą. 3) Im dłużej gotowany, tym bulion bardziej esencjonalny i klarowny. 4)Wybieram mięso najwyższej jakości (bardzo lubię mieszać rodzaje mięsa i koniecznie w tym miksie muszą... Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kierunekuchnia

    Dodaj komentarz