ziela angielskiego i goździków sól pieprz *smak rosołu możemy wzbogacić gotując w nim także : kilka suszonych śliwek, 20g suszonych grzybów, pomidora, kilka pieczarek, 50g wątróbki cielęcej lub/i 100g kapusty. Po ugotowaniu należy je odcedzić wraz z warzywami. PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mięso płuczemy, porcjujemy, układamy w garnku i zalewamy zimną wodą (najlepiej odfiltrowaną, musi być dobrej jakości) i gotujemy(...)koperek lub natkę pietruszki - sałatę pokrojoną w paski - marchewkę, seler, kalarepkę, i pora pokrojone w zapałkę - pieczarki lub prawdziwki pokrojone w plasterki - pulpety z cielęciny lub wątróbki - gołąbki z kapusty pokrojone w plastry Możemy też podać czystą zupę, a na talerzyku obok położyć: - krokiet z naleśników - krokiet z ryżu - pasztecik serowy - diablotkę Smacznego
Moja Książka KucharskaPierogi z mięsem, kapustą i grzybami, jedno z moich ulubionych dań o tej porze roku. Pierogi wyszły pyszne, poezja smaku :) Pierogi zostały podane na porcelanie firmy Ambition. hashtag #myAmbition Ciasto 1/2kg mąki 1-2 jaka 120 ml szl ciepłej wody Sól Nadzienie 20dag mięsa ½ kg kapusty kiszonej 5 dag grzybów 1 nieduża cebulka Sól Pieprz Wykonanie Mąkę przesiać, dodać
Kulinarne pyszności MolkiPierogi to kolejna potrawa z listy moich przysmaków. Jak do tej pory, by były zgodne z dietą rozdzielną musiałem ograniczyć się do pierogów z kapustą i grzybami... Potem pojawiła się Agnieszka i miało być jak w raju! I byłoby gdyby były pierogi... Ok, ale opowiem wam po kolei od początku - Wyobraźcie sobie... Na początku(...)lekko osolonej wodzie 3-5 minut (od czasu wypłynięcia) w zależności od grubości ciasta. Ugotowane pierogi świetnie smakują polane masłem z podsmażoną cebulką. Linki do innych pierogów: Pierogi z kapustą Pierogi z jagodami Smacznego :) Zapraszamy na YouTube: www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA Pamiętaj :) Kliknij: Subskrybuj
Dieta Rozdzielna i ZdrowieProsty i szybki przepis na surówkę z kapusty pekińskiej. To moja ulubiona surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem. Taka surówka pasuje do większości polskich obiadów. Surówkę szykuję dodatkowo z majonezem i rodzynkami. Jest bardzo delikatna i uniwersalna w smaku. Z ostrzejszych surówek polecam zaś surówkę Colesław lub surówkę z ogórków
AniaGotuje.plSKŁADNIKI: 1,8l bulionu 500g kapusty białej 2 marchewki 2 duże ziemniaki 3 łyżki puree z dyni 1 cebula łyżka masła sól pieprz 1 łyżka koperku WYKONANIE: 1.Cebulę pokroić w kostkę, zaszklić na maśle. 2.Kapustę posiekać dodać do cebuli, zalać bulionem, i gotować aż kapusta delikatnie zmięknie. 3.Ziemniaki pokroić w grubą kostkę, marchewkę w talarki, dodać do bulionu
Dziś Ja gotujeDanie z kuchni polskiej Składniki 1 kg ziemniaków 500 g kiszonej kapusty 200 g boczku 1 cebula 4 jajka 2 łyżki masła 5 łyżek mleka sól pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, obrałem, pokroiłem w grubą kostkę. Boczek pokroiłem w cienkie plastry, zrumieniłem na patelni. Obrałem cebulę, pokroiłem w talarki. Kapustę kiszoną drobno pokroiłem, włożyłem
R'n'G KitchenSkładniki: pół opakowania makaronu gwiazdki 20 dag sera żółtego w kostce pół małej kapusty pekińskiej 4-5 ogórków konserwowych 20 dag szynki 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4-5 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Pokroić w kostkę: ser, szynkę, ogórki, cebulę. Kapustę pekińską cieniutko pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać kukurydzę i majonez. Doprawić
Olga Piecze i GotujeJeśli szukasz szybkiego przepisu na tradycyjną surówkę z kiszonej kapusty, to koniecznie sprawdź jak ja szykuję taką własnie surówkę. Przepis został spisany już w 1937 roku w książce kucharskiej "Kuchnia domowa". Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka i marchewki to najlepszy dodatek do pieczonej i smażonej ryby
AniaGotuje.plsłoik sosu pomidorowego z bazylią LaSelva 2 łyżeczki bazylii w oliwie z oliwek LaSelva 1 puszka kukurydzy sól, pieprz 1 opakowanie makaronu pełnoziarnistego spaghetti LaSelva kiełki czerwonej kapusty lub inne ulubione Warzywa ścieramy na tarce i podsmażamy na oliwie z oliwek. Do warzyw dodajemy zmielone mięso i dusimy wszystko razem około 25 minut. Następnie patelnie odkrywamy i odparowujemy wodę(...)bazylię i kukurydzę. Całość doprawiamy, mieszamy i gotujemy razem około 3 minuty. W międzyczasie gotujemy makaron według wskazówek producenta. Gorący sos mieszamy z odcedzonym makaronem. Podajemy z kiełkami czerwonej kapusty lub dowolnymi innymi. Można też podać nasze spaghetti z tartym twardym serem. Wioleta Gargula
MamaOskarkatapioki 1/3 szklanki mąki ryżowej 1 jajko 1 żółtko szczypta kurkumy 2 gęsie udka pół gęsiego korpusu 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 cebula 1 por 2 liście kapusty garść suszonych grzybów (borowiki, lub podgrzybki) świeżo zmielony pieprz sól woda Wykonanie: Makaron można zrobić dzień wcześniej i zostawić żeby trochę przeschnął, albo przygotować na świeżo. Mąki przesiewamy przez sito(...)pietruszkę, seler, cebulę (w łupinie rozciętą na pół) i por. Pieczemy kolejne 20 minut. Przypieczoną gęś i warzywa układamy na dnie garnka, dodajemy gęsi korpus, suszone grzyby i liście kapusty. Zalewamy wodą, tak aby zakrywała składniki (około 5 cm powyżej nich). Gotujemy 3 i pół - 4 godziny na minimalnym ogniu (najlepiej jeśli wywar ma parę stopni poniżej temperatury wrzenia
Quinoa Raz!żeby dzieci chciały coś zjeść, musi to wyglądać ciekawie. :-) Chciałam też znaleźć ciekawszy sposób na podanie ich na stole gościom. Tak pojawił się pomysł kapuścianych ogórasów. Składniki: • ogórki kiszone • kapusta kiszona Wartości odżywcze (1 średniej wielkości ogórek): Kalorie : 15kcal Węglowodany : 2,7g Tłuszcz : 0,1g Białko : 0,6g Przygotowanie: 1. Ogórki należy "przestrzelić"świetnie się do tego sprawdza(...)drylownica do jabłek. 2. "Przestrzelone" ogórki nadziewamy kapustą kiszoną i gotowe :) Smacznego
Keto PrzepisyDODATKOWO : 1/4 część kalafiora 1 marchew 1 szklanka ryżu basmati surówka z kapusty pekińskiej(...)polewamy pozostałym sosem. Danie posypujemy sezamem i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 % C. Na talerz nakładamy porcję ryżu, na to kurczak z warzywami i surówka z kapusty pekińskiej. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolilanguage:#0400;} W zasadzie za dużo pisać nie potrzeba. Prosta i szybka w przygotowaniu. Robi ją się dosłownie w pięć minut. Idealnie komponuje się z mięsem. Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej (takiej z około 1 kg) 1 duża marchew 1 cebula 1/2 pęczku natki pietruszki 1 pełna łyżka gęstej śmietany 18% 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie(...)Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę i kapustę drobno siekamy. Marchew obieramy i ścieramy na najmniejszych oczkach. Składniki przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, majonez i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schładzamy w trakcie przygotowywania dania głównego. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenKapuśniaczki z drożdżowego ciasta to pyszny pomysł na obiad, przekąskę, czy też kolację. Najlepiej smakują z barszczem. Jeśli jednak nie przepadasz za kapustą lub chcesz zmienić smak kapuśniaczków, na pewno spodoba Ci się ten przepis. Zamiast kapusty użyłam pora, a mimo to smak farszu jest porównywalny do smaku znanych kapuśniaczków. Zapraszam do zapoznania się z przepisem // Składniki – ciasto
Via Gustociepłego mleka 2 jajka 1 opakowanie suchych drożdzy ½ łyżeczki soli 1 łyżka oleju Wielkopolskiego z chili Nadzienie: 40 dag gotowanego mieszanego mięsa np. z rosołu 30 dag ugotowanej kiszonej kapusty 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 -3 łyżki oleju Wielkopolskiego z chili Sól i pieprz do smaku Ser żółty do posypania Natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Mozaikę zaczynamy(...)miejscu na godzinę aż podwoi objętość. Gdy ciasto rośnie zajmujemy się farszem: Gotowane mięso kręcimy przez maszynkę o grubych oczkach, wraz z ugotowaną i odciśniętą z wody kiszoną kapustą. Na patelni rozgrzewamy olej z chilii, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną cebulę, szklimy 3 minuty mieszając. Zestawiamy z ognia, studzimy, mieszamy z farszem, doprawiamy do smaku solą
Wanilia i Kardamon