jak zrobic pstrąga - 623 przepisów (strona:9/42)

PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM 150

żołądek.SKŁADNIKI:- szpinak (opakowanie - może być mrożony),- ser sałatkowy w kostce (u nas akurat PATIOS bazylia i oregano)- czosnek (2-3 główki w zależności od tego co lubicie)- pstrąg łososiowy - filety,- garstka orzechów,- przyprawy wg uznania - u nas czarny pieprz i vegeta,- odrobina masła,/folia aluminiowa się przyda/WYKONANIE:1. Szpinak: wrzucamy go na rozgrzane masło i cały czas mieszając odparowujemy.Doprawiamy(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dorzucamy ser, mieszamy.Szpinak gotowy - nie podjadać!! :))) 2. Rybkę wykładamy na ułożoną folię aluminiową.3. Szpinakową kołderkę nakładamy na pstrąga.4. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika,5. Pieczemy 20 minut (góra-dół + termoobieg),6. posypujemy zmielonymi orzechami.7. dopiekamy jeszcze 5 minut.Zdecydowanie najlepiej smakuje z dipem czosnkowym i ryżem lub z makaronem ryżowym

Wypisz Wymaluj
Pstrąg wędzony z bobem na sałacie 184

Uwielbiamy takie dania, które można jeść bez wyrzeczeń...samo zdrowie po prostu. Sałatka z wędzonego pstrąga z bobem na rukoli i roszponce, to jest to.Roszpunka - jest bardzo wartościowym warzywem, ponieważ w czasie zimy dostarcza związków mineralnych, żelaza, a także witamin A i C.Składniki: 1 pstrąg wędzony bób mrożony 400g 1 papryka żółta 1 pomidor 1 cebula czerwona mix sałat(...)ugotować  bez rozmrażania. Ostudzić i obrać ze skórki. Sałatę opłukać, rozłożyć na talerzu. Paprykę, pomidora i cebulę pokroić. Na sałatę położyć paprykę, pomidor, bób, na wierzch kawałki pstrąga i pokrojoną cebulę. Skropić oliwą i przyprawić

Anioły w kuchni
Pstrąg łososiowy na warzywach 201

aromat i smak bez zbędnej panierki -ale to tylko moje zdanie ;) No i jako dodatek karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki : filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe- przepis mamy  tutaj ;) zioła prowansalskie

Czerwona Porzeczka
Pstrąg pieczony w maśle z czosnkiem i ziołami 225

pieczemy rybę w folii aluminiowej zachowuje ona wszystko co najlepsze! Będzie smakowała jeszcze lepiej, jeżeli z wszystkimi przyprawami wstawisz ją na godzinę do lodówki. Składniki: - 2 nieduże świeże pstrągi - 2 nieduże ząbki czosnku - masło (z lodówki) - koperek, natka pietruszki (ewentualnie mogą być suszone) Przygotowanie: 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. 2. Ryby patroszymy i dokładnie myjemy. Porządnie solimy rybę

Kraina Tysiąca Smaków
Sałatka z wędzonym pstrągiem 197

Zrobiłam ją kilka dni temu, cyknęłam zdjęcia, ale zapomniałam zapisać jaki sos i teraz się głowię co ja tam dodawałam;) W każdym razie odkąd odkryłam, że pstrąg istnieje również w opcji wędzonej, odtąd go często kupuję! I pomyślałam, że skoro zapiekanka z rybą wędzoną była taka smaczna, to dlaczego nie zrobić sałatki z taką rybą? Zrobiłam więc:) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger 187

Często zdarza mi się , że kupując filety z pstrąga lub innych ryb okazuje się , że po podzieleniu na porcje są one za duże. Oczywiście można by takie większe podać .Ale u mnie jest tak , ze dokładnie wiem ile każda z nas zje i jak zrobię większą porcję będzie to wciskanie na siłę. Przestałam się tym martwić. Formuję porcje takie

Buniabaje w kuchni
Pstrąg w kwaśnym cieście 128

klasycznego przepisu angielskiego tzn. w cieście zakwaszanym octem i podawaną z sosem Worcester. Jak to zwykle u mnie po opanowaniu klasyki przyszła pora na eksperymenty. Dziś padło na pstrąga. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pstrąg z jesiennym sosem 173

Prosty smażony na maśle filet z pstrąga .Polany aromatycznym sosem .Można by go nazwać jesiennym bo akurat jest sezon na paprykę i pomidory. Dałam sporo przypraw i wyszedł ekstra. Do tego kremowe maślane puree ziemniaczane. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pstrąg po grecku 171

Raczej nie często się chyba zdarza by robić rybę po grecku z pstrąga. Ale pomyślałam sobie , że na Wigilię mogła bym małą porcję zrobić . Małą nie dla oszczędności :) - ale po prostu ostatnio porcje jakie przygotowuję są mini-mini bo nie damy rady zjeść , a szkoda by się coś zmarnowało. Zawsze mogę przecież dorobić jak sie skończy , a będziemy miały ochotę

Buniabaje w kuchni
pstrąg smażony 227

Rajska wyspa. przepis na dwie porcje RYBA 2 sztuki pstrąga  mąka do obtoczenia oliwa do smażenia  sól Pstrąga dzielimy na porcje i solimy , smażymy z każdej strony na oliwie na złoty kolor  uprzednio obtaczając w mące . BISZKOPT KOPERKOWY 1 jajko 1 łyżka drobno posiekanego kopru 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku Oddzielamy żółtko

na gazie
Zupa krem z ziemniaków i pieczonego czosnku z wędzonym pstrągiem i pesto 133

pieprz sól oliwa Monini Pesto: pęczek pietruszki 3 łyżki prażonych pistacji 1 ząbek czosnku 1 czubata łyżka startego parmezanu 4 łyżki oliwy Monini z pieprzem Dodatkowo: wędzony filet z pstrąga koperek Przygotowanie: Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę (im mniejsza tym szybciej ziemniaki się ugotują). W garnku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i podsmażamy na niej delikatnie ziemniaki. W międzyczasie nieobrane(...)zupa będzie zbyt gęsta, możemy dodać więcej bulionu. Doprawiamy białym pieprzem. Wszystkie składniki pesto umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Gotową zupę przed podaniem dekorujemy kawałkami wędzonego pstrąga, pesto i gałązkami koperku

Smakowity Blog Kulinarny
Pstrąg z migdałami i plasterkami boczku 185

Całkiem niedawno proponowałyśmy na blogu typowo wigilijną potrawę, a mianowicie pstrąga z migdałami. Dzisiaj malutka modyfikacja tego wspaniałego dania. Pstrąg został wzbogacony o przepyszne plasterki boczku. Danie idealne na pierwszy lub drugi dzień Świąt oraz każdy inny dzień roku:)Potrawa wolna od glutenu.Ilość porcji: 1Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:1 patroszony pstrąg3 plastry boczku1 łyżka płatków migdałowych1 łyżeczka

Kolizje Smaków
Pstrąg łososiowy zapiekany z ziemniakami i brokułem pod beszamelem 153

piątki pościć. A co wtedy jemy? A no ryby właśnie . Właśnie dlatego polecam szczególnie na piątkowy, ale też codzienny, a nawet świąteczny obiad czy kolację. Składniki: 370g fileta z pstrąga łososiowego kilka średnich ugotowanych ziemniaków 1/2 brokuła pieprz cytrynowy świeżo zmielony pieprz gałka muszkatołowa sól Beszamel: 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 1 szkl. mleka (ew. trochę więcej) sól świeżo(...)masłem i układamy warstwę z plastrów ugotowanych ziemniaków - oprószamy je świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Posypujemy niewielką ilością tartego sera żółtego (1-2 łyżki). Kolejną warstwę stanowi pstrąg łososiowy (jeśli jest ze skórą należy ją ściąć ostrym nożem i sprawdzić czy nie pozostały w filecie jakieś ości, jeśli są powyjmować). Rybę wcześniej oprószamy z obu stron solą

Kolorowy Przepisownik
Pieczony pstrąg łososiowy z cukinią i pomidorem 188

zdrowe i szybkie posiłki, które robi się w nie całe 30 minut. Tym razem pieczona ryba z świeżymi warzywami. Smacznie i prosto - to ja lubię! Składniki: 120g filetu z pstrąga łososiowego pieprz cytrynowy przyprawa do ryb 1 średni pomidor szczypiorek garść  dowolnych kiełków 1/2 średniej cukinii zioła prowansalskie sól 1 łyżeczka oliwy z oliwek    Sposób przygotowania: Ryby(...)dzielimy na mniejsze kawałki, myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawami. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu, pstrąga przekładamy na natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Między czasie pomidora myjemy, osuszamy i  kroimy w drobną kostkę, posypujemy pieprzem i dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Cukinię obieramy, myjemy i obieramy obieraczką, aby powstał "makaron

Truskawkowa Fiesta
PSTRĄG ŁOSOSIOWY PIECZONY 182

Przy piątku zapraszam na pyszny kawałek pstrąga. Zapieczony, doprawiony tak jak lubię, mniam...   Składniki: 1 filet z pstrąga łososiowego sól,pieprz, słodka papryka, ostra papryka suszone: czosnek , bazylia i pomidory- susz Olej rzepakowy z Wielkopolski Semco  Wykonanie: Filet nacieramy solą, pieprzem, paprykami oraz bazylią, czosnkiem i pomidorami- suszem.  Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania