składniki: 4 pstrągi opakowanie sera feta pęczek świeżego koperku czosnek cytryna sól masło folia aluminiowa sposób wykonania: Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić na zewnątrz i w środku, natrzeć świeżym czosnkiem i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Ser feta podusić, dodać czosnek i 2 łyżeczki posiekanego świeżego koperku. Do miękkiego masła dodać posiekany koperek(...)czosnek. Dobrze wymieszać, doprawić. Do środka każdej ryby włożyć wcześniej przygotowany farsz feta. Pstrągi spiąć wykałaczkami. Pstrągi przełożyć na folię posmarowaną olejem. Ja położyłam paper do pieczenia. Na wierzchu każdego pstrąga położyć kawałki czosnku i masła. Folię zawinąć. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celcjusza. Rybę wstawić do piekarnika na około 20 minut. Następnie odwinąć folię
Darcia w kuchniJuż niedługo Boże Narodzenie, jedną z moich propozycji na świąteczny stół jest pstrąg w galarecie. Składniki: 2 świeże pstrągi 1 litr wody 4 łyżki octu 2 średniej wielkości marchewki 1/2 szt niezbyt dużego selera 1/2 por część biała sól, pieprz w ziarenkach, 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie dodatkowo: żelatyna, zielony groszek Sposób wykonania: Do garnka wlałam wodę, dodałam pokrojoną(...)talarki marchewkę, seler, por, przyprawy, gotowałam przez 15 minut. Pstrągi oczyściłam, umyłam, wyfiletowałam a następnie nadałam kształt w jakim je chciałam podać pomagając sobie patyczkiem do szaszłyków. Gdy wywar się już ugotował wyciągnęłam z niego por i wlałam 4 łyżki octu. Włożyłam pstrągi, ( powinny być całe zakryte) gotowałam na wolnym ogniu przez 30 minut. Ryby wyciągnęłam, wyłożyłam na półmisek, dodałam
Darcia w kuchnipstrąg w galarecie Delikatny filet z pstrąga, otulony aromatyczną galaretą, to dietetyczna alternatywa dla wszelkiego rodzaju mięsnych galaret. składniki 2 pstrągi ( około 800-900 g) 1 cebula 1 marchew kawałek korzenia selera 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka domowego maggi 0,6 l wody 2 łyżki żelatyny sok z połowy cytryny sól, pieprz(...)odcedzamy, odrzucając wygotowane warzywa i kawałki ryb, a następnie przelewamy go do naczynia o dużym płaskim dnie i ponownie zagotowujemy. Do gotującego się wywaru wkładamy kawałki filetów z pstrąga, resztę marchewki pokrojonej w paski, zmniejszamy ogień ( tak aby wywar tylko "mrugał") i gotujemy rybę przez 7-10 minut ( nie za długo bo się rozpadnie). Na półmisku układamy ugotowane kawałki
Miód i pieprzBardzo lubię pstrąga, to bardzo wdzięczna ryba. Ości wyjmuję pęsetą i wówczas mam zupełnie czysty kawałek pysznej ryby. Zresztą już o tym pisałam. Połączenie pysznej ryby, pysznego sosu i rukoli mogło zaowocować tylko pysznym daniem i takie ono jest. Polecam. Składniki: 2 kawałki pstrąga łososiowego ( po około 250 gram ) Sól Otarta skórka z cytryny Oliwa Sos 100 - 150 ml śmietany(...)słodkiej 18% 2 łyżki masła Sól Dodatkowo Świeża rukola Wykonanie: Z pstrąga usuwamy ości, opłukujemy i osuszamy. Ryby umieszczamy w naczyniu do zapiekania ( najlepiej na papierze do pieczenia ) skrapiamy oliwą, solimy i ścieramy na pstrąga wcześniej sparzona i wyszorowaną skórkę z cytryny. Pozostawiamy na 15 minut do zamarynowania. Następnie zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 o C przez
Smaki Ewyjest zwyczajnie potrzebny do zdrowego funkcjonowania. To węglowodany są naszym w rogiem. Od czasu do czasu zaskakuję sama siebie, gdy eksperymentując odkrywam coś nowego. I tak było z pysznym pstrągiem tęczowym, który jest delikatny i bogaty w nienasycone tłuszcze. Owinięty w folię i sparzony na parze przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Mięso zachowało wszystkie naturalne walory smakowe, było soczyste i delikatne(...)nawet skórka zachowała zwój naturalny piękny kolor. Winegret nadał mu wyrafinowanej głębi. Po prostu zdrowe, dietetyczne danie palce lizać. SKŁADNIKI na 2 małe porcje: 1 pstrąg tęczowy (nazywany też pstrąg łososiowy) 8-10 różyczek brokuła 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1 marchewka 1 pietruszka lub pasternak 1 średnia cebula 4-5 czarnych oliwek sól i pieprz do smaku garść
Sztuka gotowania w/g Samiryjest zwyczajnie potrzebny do zdrowego funkcjonowania. To węglowodany są naszym w rogiem. Od czasu do czasu zaskakuję sama siebie, gdy eksperymentując odkrywam coś nowego. I tak było z pysznym pstrągiem tęczowym, który jest delikatny i bogaty w nienasycone tłuszcze. Owinięty w folię i sparzony na parze przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Mięso zachowało wszystkie naturalne walory smakowe, było soczyste i delikatne(...)nawet skórka zachowała zwój naturalny piękny kolor. Winegret nadał mu wyrafinowanej głębi. Po prostu zdrowe, dietetyczne danie palce lizać. SKŁADNIKI na 2 małe porcje: 1 pstrąg tęczowy (nazywany też pstrąg łososiowy) 8-10 różyczek brokuła 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1 marchewka 1 pietruszka lub pasternak 1 średnia cebula 4-5 czarnych oliwek sól i pieprz do smaku garść
Sztuka gotowania w/g SamiryKomu rybkę? Pstrąg to jedna ze smaczniejszych ryb. Jednak moje chłopaki za rybami zbytnio nie przepadają , chyba, że jest to łosoś,. Jednak ja uwielbiam ryby pod każdą postacią. Przygotowanie tej ryby nie wymaga dużego nakładu pracy, robi się ją szybko, a efekt....sami musicie spróbować. Można podać z frytkami, lub pieczywem. Składniki: 4 świeże pstrągi 4 łyżeczki masła 2 łyżeczki(...)posiekanego koperku sok z cytryny 1 cytryna sól pieprz cytrynowy oliwa Pstrągi umyć, oprószyć solą i pieprzem z wierzchu i w środku ryby. Skropić sokiem z cytryny. Do środka włożyć po łyżeczce masła wymieszanego z koperkiem. Na każdej rybie ułożyć plasterek cytryny.Tak przygotowane pstrągi ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić je oliwą i piec w piekarniku nagrzanym
O kuchni z uczuciemsię M. do ryb przekonać, ale moje próby poniosły klęskę. Trudno. Mam nadzieję, że nazwa dania przypadnie Wam do gustu, no i oczywiście jego smak - ja uwielbiam takie połączenia :) PSTRĄG NADZIEWANY PO ŚRÓDZIEMNOMORSKU oraz SZPARAGI Z SOSEM HOLENDERSKIM Składniki na pstrąga: - pstrąg - czarne oliwki - zielone oliwki - 1 łyżeczka kaparów - pół papryczki chilli - natka pietruszki - kilka pomidorków koktajlowych - rozmaryn - bazylia(...)masło Przygotowanie pstrąga: Rybę czyścimy, myjemy, pozbawiamy głowy bądź nie - jak kto woli (ja pozbawiłam, licząc na to, że wyda się M. bardziej przyjazna). Kroimy oliwki, chilli, pietruszkę, pomidorki, rozmaryn oraz bazylię i razem z kaparami umieszczamy w miseczce. Mieszamy po to, żeby się poszczególne dodatki nierównomiernie rozłożyły. Rybkę oprószamy solą w środku i na zewnątrz. Wkładamy do jej wnętrza
Życie zamknięte w smakuKolejna ryba w galarecie w moim wykonaniu. Pstrąg w takiej postaci pojawia się u nas bardzo często na Święta. Osobiście uważam, że jest bardzo wdzięczną rybą do galarety. Ości usuwa się z niego prosto i nie ma ich zbyt dużo. Pojawia się na półmisku i znika. Jeżeli zrobię pstrąga więcej, wkładam go do małych słoików ( " na raz" ), zalewam(...)gorącą zalewą, zamykam. Po schłodzeniu przechowuję w chłodnym miejscu. Słoiczki czekają na amatorów a schodzą jak ciepłe bułeczki. Składniki: 3 pstrągi ( średnie ) Ok. 2 l wody 2 marchewki ½ pietruszki większej lub 1 mała Kawałek selera Cebula Kilka listków laurowych Ziele angielskie 50 – 100 ml octu cukier Sól Żelatyna Wykonanie: Obrane warzywa z liściem laurowym, zielem angielskim gotujemy
Smaki EwyCalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pieczony pstrąg to dobry pomysł na szybki obiad. Ryba jest bardzo prosta w przyrządzeniu. Może być podana z pieczonymi ziemniaczkami. Inspiracja pochodzi ze strony - kuchnia lidla. Składniki: - 2 pstrągi patroszone(...)Marynata z ziół 2 ząbki czosnku siekamy, następnie rozcieramy z solą i mieszamy z pokrojonym koprem. Miękkie masło (ok. 30 -40 g) rozcieramy z ziołami. Oskrobane i wypatroszone pstrągi nacinamy w poprzek, tworząc malutkie kieszonki. Od środka (od dołu ryby) faszerujemy pstrągi marynatą z cytryny i cebuli. Wbijamy wykałaczki aby farsz nie wypadł podczas smażenia. W kieszonki wycięte
Pan i Pani Smith w kuchniPamiętacie jak mi smakował Pstrąg pieczony z pistacjami ? Postanowiłam spróbować go w podobnej wersji, ale z orzeszkami piniowymi, aromatyczną szałwią i znowu wyszło pysznie! Poza tym taki obiad to szybki i mało pracochłonny obiad. Rybkę podałam z młodymi ziemniakami gotowanymi w łupinkach, pomidor, który uwielbiam i kefir z koperkiem, taki zestaw lubię bardzo. Każdy czerwony wyraz w tym poście(...)jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki na 2 osoby: 2 sprawione pstrągi tęczowe ok. 50 g orzeszków piniowych miąższ z 1/2 cytryny skórka otarta z 1 cytryny 1 mały pęczek natki pietruszki 2 duże gałązki świeżego rozmarynu 4 duże listki świeżej szałwii 60 g masła świeżo zmielona sól
Blondynka Gotujepewnością będzie odpowiednią propozycją na obiad pierwszego dnia świąt, a krem z buraczków może zastąpić tradycyjny barsz wigilijny! Zdobywycy II miejsca - Piotr Archiciński i Marcin Krzesiński - przygotowali filet z pstrąga na cukinii z sosem buerre blanc, a Przemysłam Kopania i Kamil Przewdziecki - zdobywcy III miejsca - przygotowali łososia a’la Ceviche. Kaczka / topinambur / czerwona kapusta (Igor Antoszewski, Michał Wester(...)gładki krem. Doprawić do smaku solą. Na dno talerza pokruszyć kozi ser, wlać zupę i zetrzeć świeży chrzan oraz dodać julienne z zielonego jabłka . Filet z pstrąga na cukinii z sosem beurre blanc (Piotr Archiciński i Marcin Krzesiński) Składniki: Pstrąg: 150 g filetu z pstrąga, masło klarowane, sól Sos beurre blanc: cebula, ocet winny biały, białe wytrawne wino
Plate of Joypewnego czasu unikam w swojej kuchni mrożonych filetów czy gotowych panierowanych paluszków. Ze zdrowym odżywianiem nie mają one wiele wspólnego, a i ich jakość pozostawia wiele do życzenia. Pstrąga za to uwielbiam, a najprostszy i chyba jeden z najsmaczniejszych sposobów jego podania, to upieczenie go w folii. Ryba: świeży pstrąg , gałązka świeżego rozmarynu , 2-3 plasterki świeżego(...)imbiru , 1 cienki plasterek cytryny (wyszorowanej i sparzonej), kilka plasterków marchwi , kilka plasterków pietruszki , sól , pieprz . Oczyszczonego pstrąga opłukać w zimnej wodzie i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć lekko solą i świeżo mielonym pieprzem. Do środka włożyć plastry pietruszki, marchewki, imbiru, przekrojone na pół plasterki cytryny i gałązkę rozmarynu. Wszystkie dodatki upchnąć dość mocno w środku ryby, żeby nie wystawały
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszna obiadowa propozycja, w sam raz na lato :) Pstrąg zapiekany w soli, skórce cytryny i listkach szczawiu. Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 3 osób: 3 wypatroszone pstrągi 1,5 kg soli morskiej 1 cytryna 20 g liści szczawiu 2 białka Do podania: gotowane młode ziemniaki z masełkiem cytryna pokrojona w ćwiartki CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY(...)Bezpośrednio do dużej miski ucieramy skórkę z cytryny (resztę cytryny kroimy w plastry), dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Pstrągi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do środka wkładamy po kilka plastrów cytryny i po dwa liście szczawiu. Resztę szczawiu drobno siekamy i dodajemy do soli, na koniec do soli dodajemy białka i dokładnie mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni
My Culinary ArtProste potrawy smakują najlepiej. Wystarczy kilka składników dobrej jakości i obiad robi się sam. Tak jak w tym przypadku - pstrąg pieczony z cytryną masłem i koperkiem. Robi się błyskawicznie, mało pracy a w efekcie mamy pyszny obiad w 30 min łącznie z przygotowaniami ! Uwielbiam taką rybę dlatego bardzo wam polecam ten ekspresowy przepis. Składniki: 2 pstrągi 1 cytryna(...)masło minimum 80% tłuszczu pęczek koperku sól, pieprz Dodatkowo: 1 bagietka pomidorki koktajlowe Wykonanie: Pstrąga w razie konieczności patroszymy i czyścimy z łusek. Ja miałam patroszonego ale łusek i śluzu musiałam go pozbawić. Rybę osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy od środka i na zewnątrz solą oraz pieprzem, masło kroimy na pasterki i wkładamy po 3 plasterki do każdej ryby wraz
W kuchennej krainieKolejne danie nie wymagające dużo pracy, a bardzo smaczne :) Ryba jest sycąca i można ją zjeść solo lub polecam podać pstrąga w towarzystwie z sałatką ze świeżych warzyw oraz chrupiącą bagietką. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: (na 3-4 osoby) 800 g fileta z pstrąga łososiowatego 200 ml śmietany 18% 200 g kremowego serka typu Philadelphia 2 łyżki ostrej musztardy (np. rosyjskiej) 2 łyżki chrzanu tartego garść posiekanego koperku 2 ząbki czosnku
Symfonia smakowaPstrągi zapiekane to jedna z moich ulubionych dań. Pstrągi możemy zamarynować i upiec na grillu, a jeżeli pogoda wytnie psikusa możemy zapiec w piekarniku :). Za każdym razem danie wychodzi pysznie :) Potrzebne składniki: 2 pstrągi 8 pomidorków koktajlowych 1 pęczek koperku 6 ziaren cytrynowca chińskiego 0,5 łyżeczki rozmarynu sól ziołowa, pieprz cytrynowy kilka plastrów cytryny i limonki Przygotowanie(...)Pstrągi dokładnie myjemy, następnie nacieramy solą, pieprzem i rozmarynem. Do środka wkładamy pokrojony koperek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, cytrynowiec chiński oraz plastry cytryny i limonki. Rybę skrapiamy oliwą zawijamy w folię i pieczemy przez ok. 20 min, następnie odwijamy i pieczemy przez kolejne 7 min aby skórka się podpiekła. Przyprawy możemy możemy kupić
Łycha smakówbardzo zdrowe! hmm... to czemu jemy ich tak mało? ja postaram się to zmienić mimo iż za rybami przepadam średnio. Ale czego się nie robi dla zdrowia? Składniki; 2 pstrągi tęczowe (patroszone) sól, pieprz 3 łyżki oleju lub oliwy 1 mały por ( biała część) 2 łyżki siekanego koperku ( może być mrożony) 3 ząbki czosnku masło do posmarowania foremki Pstrągi dokładnie(...)pieprzem. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy posiekany koperek, pokrojony drobno por i starty na tarce czosnek. Doprawiamy delikatnie do smaku solą i pieprzem. Mieszamy a następnie powstałym farszem napełniamy pstrągi. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem ( ryby się nam przykleją do dna) i układamy w nim pstrągi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 min. w 180C. Gotowe! Bardzo szybki
Radość kipiąca uśmiechem.wymieniać patelnie jak rękawiczki. Tak jak my to wcześniej robiłyśmy. A teraz co Moni wykombinowała na takiej patelni... Risotto z dynią, boczniakiem, cukinią, papryką z chilli i do tego pstrąg z lekkim sosem pomidorowym Długo myślałam, co by tu ugotować... Poszłam na rynek po produkty i jakoś samo przyszło. Jak już testować produkt, to na całego! Składniki: 1 szklanka(...)arborio cukinia boczniaki papryka kawałek dyni 1 chilli 2 szalotki 3 ząbki czosnku 1 szklanka szampana około 600 ml bulion warzywny 5 łyżek sera - parmezanu/ grana padano/ lub innego Pstrąg z sosem: pstrąg 2 pomidory bazylia cytryna Przygotowanie: Na patelni wlać oliwę i zeszklić cebulę, po chwili dodać pokrojony czosnek pokrojony w plasterki. Dodać warzywa pokrojone w kostkę i ryż
Gotowanie, czyli hobby dla każdegonaleśniki 1 jajko 1/3 szkl mleka 2 łyżki mąki pieprz pomarańczowy Skworcu sól nadzienie rukola rzeżucha ogrodowa pomidor 1 puszka pstrąga w sosie chrzanowym Graal Z jajka mleka i mąki zrobić ciasto naleśnikowe, doprawić pieprzem pomarańczowym i solą, Usmażyć dwa naleśniki. Puszkę pstrąga rozdzielić na dwie części ułożyć zieleninę i pomidor a następnie pstrąga i polać sosem z puszki(...)mojej kuchni najciekawiej jak potrafię Od firmy Graal dostałam do testowanie pyszne rybki w puszkach . Można z nich przygotowywać różne potrawy i nadzienia. Dziś użyłam pstrąga w sosie chrzanowym jako nadzienie do naleśników. http://www.graal.pl/?page_id=63
Gotowanie jest łatwepstrągi 1 serek Almette wiśniowo-żurawinowy sól pieprz garść białych porzeczek 1 łyżka śmietany 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka octu winnego 2 ziemniaki roszponka, wiśnie i porzeczki do dekoracji Ziemniaki obrać pokroić na plasterki i wrzucić na wrzątek na kilka minut. Serek wymieszać ze śmietaną , doprawić oliwą octem, solą i pieprzem. Pstrągi umyć. Białe porzeczki rozgnieść i natrzeć nimi pstrągi(...)Następnie nałożyć po łyżce dipu do wnętrza ryb, spiąć wykałaczką , posolić i lekko posypać pieprzem a na koniec skropić oliwą. Tak przygotowane pstrągi ułożyć na rozgrzanym grillu, ziemniaki posmarować oliwą i piec razem z rybą. Resztę dipu przełożyć do rękawa cukierniczego. Po upieczeniu udekorować rybę dipem i podać z owocami i pieczonymi ziemniakami
Gotowanie jest łatweSzukałam przepisu na pstrąga. Niby miałam jakiś swój pomysł, ale lepiej jest się upewnić jak robią to też inni. Oczywiście największy i zarazem najlepszy zbiór przepisów znajdziecie na KWESTIA SMAKU . Tam też znalazłam przepis na pstrąga pieczonego KLIK . Mało kiedy kupuję świeże ryby. Jestem znacznie większa fanką mięsa zwłaszcza wołowiny. Spojrzałam na przepis który znalazłam i od razu przystąpiłam(...)roboty. Żeby nie było. Moje danie to nie kopia dania ze strony KWESTIA SMAKU . SKŁADNIKI 2 świeże wypatroszone pstrągi tęczowe 50 g masła czosnkowego (oczywiście możecie zrobić własne) 1/2 czerwonej papryki 2 cebule czerwone 1 limonka 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki łyżka posiekanego rozmarynu łyżka posiekanej kolendry pieprz kolorowy 1 łyżeczka sól himalajska naturalna przyprawa
ClauditteMissCookingdzień dzisiejszy dzień proponuję pieczonego pstrąga łososiowego w suszonych pomidorach z sosem. Chciałam trochę odmienić rybę i muszę przyznać, że wyszło mi to nieźle. Mogę spokojnie Wam go polecić. Jest smaczny. Składniki: 3 kawałki pstrąga łososiowego ( każdy po około 250 gram ) Sól Pieprz Suszone pomidory w oleju ( słoik ) 4 pędy selera naciowego Bulion warzywny Filia aluminiowa Wykonanie: Dla każdego kawałka(...)bulionu warzywnego ( ok. 500 ml )dodajemy pokrojony seler naciowy i pozostałe suszone pomidory. Doprawiamy pieprzem ( ewentualnie solą, ale pamiętajmy, że bulion jest doprawiony ) i gotujemy na wolnym ogniu. Pstrąga pieczemy w temp. 180 o C przez około 15 minut. Bulion z warzywami miksujemy i tak powstaje sos. Upieczonego pstrąga podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO
Smaki EwyPołączenie dla mnie idealne. Pstrąga bardzo lubię ze względu na smak, strukturę i to, że ości w nich jest bardzo mało. Zresztą bez problemu się je usuwa. No i oczywiście szpinak…tyle razy już o nim pisałam i ogromnej sympatii do niego. Pycha. Składniki: 2 kawałki fileta z pstrąga łososiowego ( 1 na głowę ) ½ opakowania mrożonego szpinaku Ok. 1/3 opakowania fety(...)ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, rozkruszoną fetą ( około 1 łyżki ), pieprzem i sokiem z ½ cytryny. Możemy również dodać odrobinę soli ( według gustu ). Przygotowany szpinak wykładamy na pozostawiane miejsce miedzy pstrągiem. Pstrąga posypujemy niewielką ilością pokruszonej fety i kawałkami masła klarowanego. Całość zapiekamy w piekarniku w temp. 180 O C przez 20 minut. SMACZNEGO (function
Smaki Ewypodanego pstrąga dostaliśmy w Zagrodzie w Zagórzu Śląskim http://www.zagrodazagorze.pl/ Zrobiło to na mnie ogromne wrażenie :) SKŁADNIKI: 2 pstrągi sól, pieprz, chili, mąka 2 duże ziemniaki biały ser jogurt cebula ( szczypiorek), czosnek, koperek, sól pieprz szpinak feta sól, pieprz, czosnek Dobrze wyszorowane ziemniaki, chwilę podgotować. Następnie piec je w sreberku w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około(...)kosteczkę cebulę ( szczypiorek), 1-2 łyżki jogurtu naturalnego oraz przyprawy. Dobrze wymieszać. Gdy już ziemniaki się dobrze upieką, otworzyć sreberko, ziemniaka przekroić na pół i wypełnić masą serową. Pstrąga oczyścić, tym razem obcięłam głowę :) Każdego pstrąga przyprawić solą i pieprzem. Do środka włożyć pokrojone w plasterki czosnek i gałązkę koperku. Można również dołożyć plasterek cytryny. Rybkę oprószyć mąką. Smażyć
MarciochaKucharzyuwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru, ułożyłam ryby na ruszcie z dużej(...)ilości różnych ziół z ogródka. Składniki (na 4 porcje dla dorosłych): 4 wypatroszone pstrągi tęczowe bez głów 4 gałązki kopru ogrodowego 4 gałązki kopru rzymskiego (fenkułu) 4 łodygi selera naciowego (jedna z liśćmi) 10 liści pietruszki naciowej 2 spore gałązki świeżego majeranku cytryna sól pieprz olej Dużą blachę (tę dołączoną do piekarnika od producenta) wyłożyć papierem do pieczenia (folia aluminiowa
Weekendy w domu i ogrodziespodobał mi się sposób przygotowania potrawy, co oczywiście musiałam wypróbować. W rezultacie powstało bardzo smaczne danie, które nie wymagało dużego wysiłku, a efekt przerósł moje oczekiwania. Polecam! Składniki na pstrąga pieczonego z warzywami 3 pstrągi przyprawa do ryb 3 gałązki natki selera 3 gałązki natki pietruszki 3 ząbki czosnku 6 ziemniaków 6 młodych, małych cebul lub 3 większe 1 młoda(...)mała cukinia lub 3 młode patisony 2 garści pomidorków koktajlowych przyprawa do ziemniaków oliwa masło i cząstki cytryn do podania Świeże pstrągi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dokładnie nacieramy przyprawą do ryb (z zewnątrz i od środka). Z gałązek pietruszki i selera odrywamy liście i drobniutko je siekamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę lub drobniutko kroimy, dodajemy łyżeczkę
Rozpustne gotowaniemoże pstrąg w sałatce ? Pycha :D Składniki 2 filety z pstrąga wędzonego 6 pomidorków koktajlowych 1 szalotka sałata mix oliwki 10 łyżek oliwy z oliwek 2 jajka 1 ogórek 1 zielona papryka kapary 2 łyżki ziół prowansalskich 5 łyżek octu balsamicznego sól , pieprz Przygotowanie Filet z pstrąga pokroiłem w paski , jajka ugotowałem na twardo , obrałem i pokroiłem w ćwiartki(...)niej ułożyłem pokrojonego w plasterki ogórka , paprykę w paski i cebulkę w piórka. Dodałem kapary , połówki oliwek i ćwiartki pomidorków. Na wierzch rozłożyłem jajka i kawałki filetu z pstrąga. Ocet balsamiczny wymieszałem z oliwą , dodałem zioła prowansalskie , posoliłem. Odstawiłem na godzinę , po tym czasie polałem sosem przygotowana sałatkę , posypałem świeżo zmielonym pieprzem
R'n'G Kitchensprawą własnoręcznie przygotowanego majonezu na bazie ziołowego serka z czosnkiem i oleju smakowego z cytryną i bazylią. To on nadaje ton tej sałatce i świetnie pasuje do wędzonego pstrąga. Jego przygotowanie zajmie nam dosłownie kilka minut. Nie radzę używać gotowego ze słoiczka bo to już niestety nie będzie to samo. Z podanych składników wyjdzie(...)przygotowywania takiego majonezu. Ja od dziś będę już robić go sama. Szeroka gama smakowa tych serków daje duże pole do popisu." Makaron z grillowaną cukinią, wędzonym pstrągiem i majonezem ziołowo- cytrynowym (przepis własny) Składniki dla 4 osób: 250g makaronu fusilli z mąki pełnoziarnistej 1 mała cukinia 125g wędzonego pstrąga tęczowego 2 gałązki bazylii Na majonez
Wiem co jem