jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:80/455)

Gołąbki z kaszą jęczmienną 177

przemycenie" kaszy - do naszego jadłospisu. Ci którzy za nią nie przepadają - zapewniam, że polubią ją w tej wersji. (15 małych sztuk) kapusta Farsz: 500g mięsa mielonego 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej (suchej; najlepiej średniej) 1 jajko sól, pieprz Dodatkowo: liście kapusty 1 marchewka 3 ząbki czosnku 2 listki laurowe 2-3 ziarna ziela angielskiego 2-3 łyżki majeranku sól Zasmażka (opcjonalnie(...)oddzielać liście. Z liści poodcinać zgrubiałe nerwy. Przygotować farsz. Kaszę jęczmienną zalać wrzątkiem i odstawić, aż woda wystygnie. Odcedzoną kaszę wymieszać z mięsem i jajkiem. Masę doprawić do smaku. Na każdym liściu ułożyć porcję farszu i zwinąć w roladkę (tak, aby podczas gotowania gołąbek nie rozpadł się). W garnku (na dnie ułożyć liście kapusty) ściśle poukładać gołąbki i warstwowo posypać

Di gotuje
Sajgonki 10054

smaku tradycyjnych, prawdziwych, rodem z Wietnamu, niemniej są bardzo smaczne. Teraz trochę o tym, dlaczego "sajgony". W swoim pomyślunku nie uwzględniłam ilości papieru ryżowego w opakowaniu. Miałam dużo farszu i mało materiału do jego zawijania. Sklepy w okolicy zawiodły. Nie lubię marnotrawstwa, więc zrezygnowałam z piękna niewielkich sajgonek na rzecz praktycznej strony sajgonów. To by było na tyle ;) Ale wciąż(...)sojowy. Po dokładnym wymieszaniu przekładamy wszystko do miski. Teraz wrzucamy tutaj: posiekane grzyby Mun, osuszony i posiekany makaron ryżowy oraz posiekany szczypiorek. Jak całość przestygnie, dodajemy dwa jajka i całość łączymy. Farsz mamy gotowy. Papier ryżowy moczymy przez chwilę w gorącej wodzie aż stanie się plastyczny (polecam przygotowanie odpowiednio ciepłej wody na patelni wielkości krążka papieru), przekładamy go na deskę

Życie zamknięte w smaku
Złociste pierogi z kapustą i grzybami 151

cały rok :) Mnie najbardziej smakują smażone i ....zimne z lodówki :-P  Składniki: Ciasto:   2 szklanki mąki  1 jajko  ½ szklanki mleka  1 łyżka oleju  ¼ szklanki gorącej wody  szczypta soli Farsz kilogram kiszonej kapusty 10 suszonych grzybów 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz, cukier Farsz: Kapustę drobno kroimy następnie(...)podsmażamy z posiekaną cebula na oleju. Do kapusty dodajemy grzyby i jeszcze przez chwilę dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.  Odstawiamy by farsz ostygł.  Ciasto: Wysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko i zagnieść elastyczne ciasto dodając wodę oliwę i sól. Ciasto partiami rozwałkować, wykrawać krążki np. szklanką, na każde kółeczko nakładać porcję farszu. Następnie zalepić. Pierogi gotować

Bon Appetit Małgorzaty
Tydzień z podrobami: Tarta z mózgiem wieprzowym 174

minut. Wyciągamy z piekarnika, smarujemy żółtkami i wstawiamy na jeszcze 5 minut. Składniki na farsz: - 1 kilogram mózgu wieprzowego - 100 mililitrów śmietanki słodkiej 30% - 2 jajka - 200 gram żółtego sera - biały pieprz - sól Przygotowanie farszu: Mózg wieprzowy parzymy na wrzątku aż z przezroczystego stanie się biały. Studzimy go i obieramy z błonek. Kroimy w kostkę. Wykładamy na podpieczony spód. Jajka

Życie zamknięte w smaku
Krokiety z pieczarkami 399

dublować dań,  barszcz podaję właśnie z krokietami z pieczarkami. Krokiety z pieczarkami Składniki: Ciasto naleśnikowe 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 2 jajka szczypta soli 2 łyżki roztopionego masła woda mineralna Farsz 800 g pieczarek 100 g cebuli sól pieprz 1 łyżka bułki tartej olej do smażenia Panierka 1 jajko tarta bułka Wykonanie: Składniki ciasta, oprócz wody(...)zeszkli dorzucamy do niej pieczarki i smażymy przez 10 minut. Przyprawiamy i dodajemy tartą bułkę. Naleśniki smażymy, na każdym naleśniku kładziemy pieczarkowy farsz i ciasno zwijamy wedle upodobania. Każdy krokiet najpierw obtaczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do lekkiego zrumienienia. Podajemy do razu. insertCookd("e19e0b83c48243e1fe512cc6e8f875f5

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym 139

jajek - 1 mała cebulka - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki oleju rzepakowego - barwniki spożywcze (żółty, zielony i pomarańczowy) - sól - pieprz - papryka Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy farsz. Tuńczyka dokładnie odciskamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Cebulkę bardzo drobno kroimy, dodajemy do tuńczyka razem ze szczypiorkiem. Jajka po ugotowaniu kroimy na pół. Usuwamy żółtka

Kulinarne życie
Krokiety z pieczarkami jajkiem 199

szkl wody (najlepiej gazowanej) 2 i 2/3 szkl mąki  4 łyżki oleju szczypta cukru duża szczypta soli (lub inny ulubiony, sprawdzony przepis) Farsz: 50 dag pieczarek 2-3 cebule 4 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki masła 1 łyżka oleju + olej do smażenia opanierowanych krokietów sól pieprz Panierka: 1 jajko 3 łyżki mleka bułka tarta 1. Zrobić ciasto(...)oleju. 3. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do cebuli i smażyć aż odparuje woda z pieczarek. Całość ostudzić. 4. Ugotowane jajka obrać, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do wystudzonego farszu. Całość doprawić.  5. Wykładać porcje farszu na naleśniki, zawijać w krokiety, panierować i smażyć na złoto. Można podawać solo lub tak jak u mnie

Kto ugości moich gości?
Krokiety z kaszą i pieczarkami 169

pęczka wegeta pieprz tłuszcz na naleśniki mąka - 500 g mleko - 1 szkl jajka - 2 szt woda - 1,5 szkl sól- szczypta do obtoczenia naleśników jajka - 2 szt bułka tarta do smażenia olej Sposób przygotowania: Farsz:  Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko.  Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu.  Dodać opłukane , osączone i pokrojone na drobno(...)naleśniki.  Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski, zmiksować.  Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.  Na każdym naleśniku nakładać farsz, zwijać, w krokiety.  Każdy zanurzyć w roztrzepanym jajku z solą i obtaczać w tartej bułce.  Smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Boże Narodzenie: Uszka z mięsem 143

łyżkę, sitka, miski (w tym jedną bardzo dużą), kieliszek, wałek do ciasta, stolnicę lub inną płaską powierzchnię (np. stół), łyżeczkę. Przygotuj składniki: Farsz: ½ kg mielonego mięsa wieprzowego (np. łopatki), 1 niedużą cebulę, 1 czerstwą bułkę, 1-2 jajka, bułkę tarą, sól, pieprz, mieloną słodką paprykę, ewentualnie mleko, Ciasto: ½ kg mąki, 1 szklankę ciepłej wody, 1 jajko, szczyptę soli, mąkę(...)może być także zbyt twarde. Wymaga także kilku - kilkunastu minut wyrabiania. Gdy zauważysz, że jego konsystencja nie jest zadowalająca możesz dodać mąki lub wody. Przygotuj też farsz. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jajka sparz. Bułkę przełóż do miseczki, zalej przegotowaną wodą lub mlekiem. Do zmielonego mięsa wbij jajko i dodaj posiekaną cebulę i namoczoną bułkę. Dosyp także tyle bułki tartej

blog.moje-pasje.info
SZYNKA NADZIEWANA JAK ROLADA 262

FARSZ :  1 duża cebula 2 kiełbasy śląskie 4 ogórki konserwowe 20 dkg boczku wędzonego sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka bułki tartej 1 jajko                                                            PRZYGOTOWANIE(...)rozgniecionym czosnkiem. Pozostawiamy na około 3 godziny aby przeszła przyprawami. Kiełbasę, cebulę, boczek i ogórki mielimy rozdrabniaczem lub maszynką do mięsa o największych oczkach. Farsz przekładamy do miski, dodajemy musztardę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą, mieszamy aż masa się połączy. Mięso umieszczamy na desce, farsz równo rozkładamy na mięsie i delikatnie zwijamy. Szynkę owijamy dratwą, nie za mocno

Kulinarne Fantazje Marioli
Wytrawna strucla z jajkiem i pieczarkami… 195

Jakimś cudem udało mi się przebrnąć przez niemal cały Wielki Post i kompletnie nie załapać, że już pora na wielkanocne porządki, słanie świątecznych kartek i malowanie

brunetkawkuchni
Naleśniki ze szpinakiem i gorgonzolą 291

było tak trudno jak myślałam, nawet z przewracaniem placków dałam radę. To świetny pomysł na pyszny obiad na dwa dni. Kolejnego dnia można zrobić tylko inny farsz. Polecam. Składniki: 3 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki szklanka mleka pół szklanki wody 2 łyżki oleju szczypta soli opakowanie mrożonego szpinaku (może być też świeży) 5 ząbków czosnku 150 g sera gorgonzola(...)delikatnie olejem lub smarujemy cieniutko pędzelkiem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy cieniutko ciasto i smażymy po kilka minut z każdej strony. 4. Po usmażeniu i przestudzeniu placków, smarujemy je farszem i zawijamy albo w rulon albo w trójkąt. 5. Kiedy wszystkie placki są zawinięte rozgrzewamy na patelni odrobinę masła i smażymy naleśniki jeszcze po minutce z każdej strony. Gotowe! Smacznego

Mama z miasta
Naleśniki ze szpinakiem i gorgonzolą 184

było tak trudno jak myślałam, nawet z przewracaniem placków dałam radę. To świetny pomysł na pyszny obiad na dwa dni. Kolejnego dnia można zrobić tylko inny farsz. Polecam. Składniki: 3 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki szklanka mleka pół szklanki wody 2 łyżki oleju szczypta soli opakowanie mrożonego szpinaku (może być też świeży) 5 ząbków czosnku 150 g sera gorgonzola(...)delikatnie olejem lub smarujemy cieniutko pędzelkiem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy cieniutko ciasto i smażymy po kilka minut z każdej strony. 4. Po usmażeniu i przestudzeniu placków, smarujemy je farszem i zawijamy albo w rulon albo w trójkąt. 5. Kiedy wszystkie placki są zawinięte rozgrzewamy na patelni odrobinę masła i smażymy naleśniki jeszcze po minutce z każdej strony. Gotowe! Smacznego

Mama z miasta
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 376

ślicznym półmisku z kolekcji   JULIA GOLD 0871  od Porcelana Bogucice Kurczak faszerowany mięsem mielonym Składniki : kurczak - 1,5- 2 kg przyprawa do kurczaka farsz: cebula - 1 szt duża tłuszcz jajka - 2 szt mięso mielone - 650 g sól i pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka umyć, osączyć, wytrybować kości.  Następnie dobrze obsypać wewnątrz i na zewnątrz, kurczaka przyprawą, odstawić(...)chłodne miejsce na całą noc.  Farsz:  Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor.  Do mięsa mielonego wybić jajka, dodać cebulę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.  Nafaszerować kurczaka, spiąć otwór wykałaczkami , lub zaszyć.  Włożyć mięso do rękawa do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 1 godz , następnie rozciąć rękaw

Kuchnia Danusi
Krokiety z mięsem 154

ciasto   1 szklanka mąki 2 jajka 2 szklanki mleka 2 łyżki oleju szczypta soli                       farsz 500 dag mięsa mielonego 2 cebule sól i pieprz(...)olej i dodajemy posiekaną cebulę oraz mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem dusimy .  Na każdy naleśnik nakładamy farsz z mięsa mielonego i cebuli, zawijamy  brzegi do środka i całość zwijamy w rulonik. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanych jajkach odpowiednio doprawionych solą, a następnie w bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolor

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania