jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:73/455)

RYBA PO GRECKU 196

kostce )  sól  2 jajka do panierowania mąka  olej do smażenia                                                                              FARSZ :  1 kg marchewki 150 g selera(...)pieprzu trochę oleju 2 duże łyżki przecier pomidorowego 3 łyżeczki cukru około 1 łyżeczka soli pieprz mielony do smaku sok z 1/2 cytryny około 1 łyżka mąki z czubkiem do farszu

Kulinarne Fantazje Marioli
PIEROGI RUSKIE 145

wałkowanie nie sprawia żadnego problemu. Po ugotowaniu są niemal aksamitne w smaku, co świetnie uzupełnia pikantny farsz.  Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 2 jajka 2-3 łyżki oleju szczypta soli około szklanki ciepłej wody Farsz: 5 dużych ziemniaków 40 dag białego sera 2 duże cebule sól, pieprz wykonanie Farsz(...)maki dodajemy jajka, olej, sól oraz wodę najlepiej na początku wlać połowę wody i wyrazie potrzeby dolewać. Ciasto dokładnie zagnieść powinno być gładkie oraz elastyczne. Dzielimy na kilka mniejszych kawałków aby było wygodniej je rozwałkować. Każdą części ciasta rozwałkowujemy na cienkie ciasto. Z rozwałkowanego ciasta za pomocą szklanki wykrawamy krążki na środek pieroga nakładamy farsz. Następnie składamy na pół

RAROSSA
pierożki z ciasta parzonego z dwoma farszami (sofficini) 145

CIASTO 1 szklanka mleka (250ml) 1 szklanka wody (250ml) 50g masła lub  margaryny 1 łyżeczka soli 2 szklanki mąki pszennej (szklanka 250ml) PANIERKA 2 jajka sól, pieprz bułka tarta i olej do smażenia FARSZ 1  100g sera żółtego zioła prowansalskie 100g dowolnej szynki FARSZ 2 200g pieczarek 1 mała cebula mały ząbek czosnku łyżeczka masła sól, pieprz(...)dodajemy pokrojone drobno pieczarki i dusimy. Doprawiamy i gotowe :-) Ciasto wałkujemy na około 0,5 cm grubości, nawet troszkę cieniej, wykrawamy kółka, dajemy do środka farsz i sklejamy jak pierogi.  Panierujemy w jajku wymieszanym z sola i pierzem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Można podawać z ketchupem lub dowolnym sosem albo soute :-) Polecam pierożki sofficini

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pierogi ziemniaczane z pieczarkami 186

Składniki na ciasto : 25 dag ugotowanych ziemniaków 1 jajko 3-4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej  sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa Składniki na farsz : 4 spore pieczarki 1 cebula, sól, pieprz do smaku Przygotowanie farszu : Pieczarki i cebulę pokroić drobno, przesmażyć na tłuszczu, dodając sól i pieprz do smaku Przygotowanie pierogów: Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę(...)Ciasto rozwałkować cienko i wykroić krążki o średnicy  5- 8 cm, ja odkrawałam po kawałku i rozgniatałam ręką na okrągłe placuszki Rozłożyć na nich wystudzony farsz, sklejać brzegi  Umoczyć w rozmąconym jajku, potem w bułce i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, ja o tym zapomniałam, ale pierogi też były smaczne i wyglądały apetycznie

Proste Potrawy
Jajka faszerowane awodako, fioletowymi ziemniakami i rzeżuchą 168

kroję na pół, wyciągam żółtka i mieszam z majonezem w misce. Dodaję pokrojone ziemniaki i awokado oraz posiekaną drobno rzeżuchę. Doprawiam solą i pieprzem. Białka jaj nadziewam farszem i dekoruję rzeżuchą. Jajka przed podaniem należy schłodzić przez minimum godzinę. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami 299

pomysł jak można wykorzystać mięso drobiowe z rosołu. Składniki: Naleśniki: 2 jajka 250 dag mąki 1 szklanka wody 1 szklanka mleka szczypta soli 2 łyżki oleju Farsz: mięso obdarte z dwóch udek gotowanych w rosole 100 g pieczarek marchewka gotowana w rosole 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 surowe jajko dowolne przyprawy, np. majeranek Panierka: jajko mleko(...)tarce jarzynowej i obsmażamy na patelni, aby woda z nich odparowała. Mieszamy z mięsem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. 4. Naleśniki smarujemy farszem, zwijamy jak krokiety i panierujemy, najpierw w jajku wymieszanym z mlekiem, a potem w bułce tartej. Krokiety rumienimy z obu stron na patelni z olejem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Krokiety ze szpinakiem, ricottą i suszonymi pomidorami 151

pieprz SKŁADNIKI na naleśniki: 1 jajko 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 łyżka oleju szczypta soli SKŁADNIKI na panierkę do krokietów: 1 jajko bułka tarta 4 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE farszu do krokietów: Na oliwie podsmażamy posiekaną szalotkę. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę świeże pomidory. Chwilę podsmażamy i dodajemy śmietanę, ricottę i suszone pomidory. Doprawiamy bazylią(...)rozgrzanej patelni z obu stron. Z podanych proporcji powinniście usmażyć 6-7 naleśników. PRZYGOTOWANIE krokietów ze szpinakiem: Na środek usmażonego naleśnika nakładamy szpinakowy farsz. Boki naleśnika składamy do środka i zwijamy w rulon. Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i roztrzepujemy widelcem. Zwinięte krokiety zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy krokiety na rozgrzanym oleju z każdej strony

kulinarnyJa
Krokiety z serem i pieczarkami 148

Krokiety z serem i pieczarkami Takie krokiety z serem i pieczarkami, królują na wszystkich rodzinnych imprezach.  Składniki : Ciasto: mąka -1 szkl jajko -1 szt sól- szczypta mleko - 1 szkl woda - 1 szkl Farsz: pieczarki - 0,5 kg ser żółty - 100 g cebula - 1 szt sól i pieprz tłuszcz Panierka: jajko -1 szt bułka tarta Dodatkowo : tłuszcz do smażenia Przygotowanie(...)tłuszczu cebulę, dodać pieczarki, sól i pieprz, razem wszystko podsmażyć przez chwilę, zdjąć z ognia, wsypać starty ser na tarce, dokładnie wymieszać. Nakładać porcję farszu na każdego naleśnika, zwijać w krokiety. Następnie zanurzać w jajku, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Krokiety z białą kapustą i pieczarkami 137

Składniki: ciasto 200 g mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 łyżki oleju sól farsz 1/2 główki białej kapusty 400 g pieczarek 1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz dodatkowo 1 jajko 2 łyżki mleka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką masę. Na mocno rozgrzanej patelni usmażyć(...)patelnię dodać cebulę z pieczarkami i chwilę dusić by odparować wodę z kapusty. Doprawić solą i dużą ilością świeżego pieprzu.  Na usmażone naleśniki kładziemy farsz i zwijamy jak krokiety. W misce roztrzepać jajko, dodać mleko, sól, pieprz. Krokiety panierujemy w jajku a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Ravioli z szpinakiem i grana padano 179

sera grana padano.Ser jest bardzo smaczny nie za słony ale lekko pikantny idealnie komponował się z szpinakiem.Było smacznie. Składniki: Ciasto 350 g mąka pszenna 1 jajko 3/4 szk ciepłej wody Farsz 200 g szpinak mrożony 2 ząbki czosnku 1 łyżka bułki tartej 50 g ser grana padano Do polania; 1 szt cebula mniejsza 1 łyżka masła 0,5 łyżki(...)padano Przygotowanie:   Na stolnicę wysypać mąkę zrobić kopczyk i wbić jajko. Wymieszać za pomocą noża następnie dolewać ciepłą wodę i zagniatać. Zagniecione gładkie ciasto przykryć miseczką i odłożyć na około pół godziny. Ciasto podzielić na pół i rozwałkować na kształt prostokąta. Równo przyciąć boki. Na cieście rozłożyć farsz w rzędach co 5 cm. Pędzelkiem posmarować ciasto zimna wodą pomijając

Ala piecze i gotuje
Krokiety inaczej 178

tartym serem połączyć ,dokładnie wymieszać ,doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwinąć ,posmarować rozmąconym jajkiem i podzielić na 6 równych części. Na każdy kawałek ciasta nałożyć farsz ,zawinąć ,posmarować wierzch rozmąconym jajkiem. Piec przez 25 min w temperaturze 180 stopni. Podawać z sosem grzybowym

R'n'G Kitchen
Ciasto na pierogi z mąki żytniej i maślanki- bez jajka 115

wypływał) należy go zagęścić. Ja używam do tego zmielone siemię lniane, które doskonale spaja farsz. Alternatywą (jeżeli nie mielibyście go pod ręką) może być białko z jajka, które również zetnie nam farsz, przez co lepienie pierożków będzie dużo łatwiejsze. W między czasie zagotować wodę, posolić. Wrzucać pierogi do wrzącej wody, gotować do wypłynięcia (+ / - 2 minuty). Podawać polane oliwą z oliwek

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi ruskie z pieczarkami 131

bardzo smaczne! Składniki: Na ok 80 pierogów: Ciasto: 4 szklanki mąki (1 szklanka= 250ml) + do podsypywania blatu 1 płaska łyżka soli 1 szklanka gorącej wody 1 jajko 1/3 szklanki oleju Farsz: 4 duże ziemniaki 400g sera białego 10 pieczarek 2 duże cebule 2 łyżki maggi 1 płaska łyżka ziarenek smaku 1 łyżeczka pieprzu 100g margaryny Omasta: 5 pieczarek dużych(...)cebula 50g margaryny Sposób przygotowania: 1. Farsz: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, najlepiej dzień wcześniej. Następnie wraz z serem przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę rumienimy na 2/3 kawałku margaryny. Na reszcie smażymy starte na tarce pieczarki. Do sera i ziemniaków dodajemy przyrumienioną cebulę oraz pieczarki, doprawiamy ziarenkami smaku, przyprawą w płynie i pieprzem.  2. Ciasto: Mąkę

Kuchnia w czekoladzie
Rolowane naleśniki 133

naleśników potwierdzi moje słowa. Wspaniałe nadzienie otulone delikatnym ciastem naleśnikowym i płynące żółtko jajka to orgazm. Tak, muszę bez ogródek - tak już mam :) Potrzebujemy: Naleśniki: 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 250 g mąki pszennej 2 jaja 20 g oliwy łyżeczka soli Farsz: 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki świeżego szpinaku(...)uzyskamy długi, podwójny rulon. Na środek układamy farsz, liniowo. Na farszu układamy po kilka kawałeczków mozzarelli. Zakrywamy dolną częścią naleśnika dociskając do wałeczka z farszu. Górną część naleśnika smarujemy również rozmąconym jajkiem i zawijamy nasze naleśniki do końca.  Teraz rulon z naleśników należy zwinąć jak muszlę ślimaka. Róbcie to delikatnie, aby boki naleśników się nie rozrywały. Końce możecie posmarować

MamaOskarka
Przekąski na imprezę. 278

majonez. Całość mieszam. Tak przygotowany ser zawijam w szynkę. Jaja faszerowane.  Przepisów na jajka faszerowane jest chyba tyle, ile mamy kucharek. Wystarczy obrać jajeczko, wybrać z niego żółtko do którego dodajemy jakiś ulubiony składnik, majonez, chrzan, ketchup w zależności od gustu i wypełniamy przygotowanym farszem żółtko.  Ja zazwyczaj przygotowuję następujące farsze: - Ok 50 g. łososia(...)łyżka majonezu, łyżka jogurtu, łyżeczka musztardy, łyżeczka soku z cytryny, sól oraz pieprz. Łosoś kroję bardzo drobno, dodaje żółtka oraz resztę składników, mieszam. Za pomocą łyżeczki nakładam farsz do wcześniej przygotowanych jajek. - 200 g. pasztetu, 2 łyżki jogurtu, pomidor, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Pasztet mieszam z drobno pokrojonym pomidorem i resztą składników.  - 5 pieczarek, 2 łyżki

Pani domowa