jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:263/455)

smaczne gołąbki z przyprawą do pieczeni wołowej... 192

głąbowy, aby lepiej się zawijały liście ryż do miękkości ugotować z kucharkiem i wylać na sito do ryżu dodać mielone, jajko, pieprz, całe opakowanie przyprawy do pieczeni wołowej i wszystko dobrze ręką wymieszać na każdy liść nakładać odpowiednią porcję farszu i ciasno zawijać liście na dno garnka rozłożyć sitko do gotowania na parze i nami układać gołąbki - nie przypali się

W Mojej Kuchni Lubię
Litewskie kibiny 171

smaku.  3. Ciasto najlepiej podzielić na małe kawałki, formować kulkę, a następnie rozwałkować ją , na środek kładziemy surowy farsz i zlepiamy ciasto jak na pierogi. Gotowego kibina układamy na przygotowanej formie do pieczenia wyłożonej papierem, wierzch smarujemy jajkiem rozmąconym z wodą.  4. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C i pieczemy kibiny przez 20-25 minut, aż będą brązowe

Apetyczna babeczka
Gołąbki z mięsem i kaszą jęczmienną duszone z lubczykiem ogrodowym 220

wody i gotujemy przez ok. 5 minut. Musi się sparzyć, aby liście lepiej odchodziły. Mięso mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko oraz ugotowaną i przestudzoną kaszę. Całość przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem i dokładnie mieszamy. W każdy liść nakładamy farsz i zawijamy. Na dnie garnka układamy wierzchnie liście (te nie obgotowane), a na to nasze gołąbki.Wszytko zalewamy bulionem

Delicious Titbits
Tarta z szynką prosciutto, suszonymi pomidorami i szpinakiem 108

mąki 1/2 łyżeczki soli 1 żółtko 3 łyżki kwaśnej śmietany Farsz: 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g szynki prosciutto ok. 10-12 pomidorów suszonych w zalewie, pokrojonych w kostkę ok. 300 g szpinaku sok z 1/2 cytryny pół kubka kwaśnej śmietany 1 małe jajko 2 małe ząbki czosnku sól, pieprz do doprawienia opcjonalnie : ser pleśniowy, np. Lazur(...)gładkie ciasto. Gdyby ciasto nie chciało się kleić - można dodać łyżkę lub dwie zimnej wody. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Farsz: Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy na nią szpinak i podgrzewamy, mieszając co jakiś czas. Szpinak ma to do siebie, że bardzo się kurczy na patelni, więc nie przeraźcie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
,,Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem oraz szpinakiem’’ 145

bokach zostawiamy miejsce na nacięcie pasków do składania warkocza. Po obu stronach farszu nacinamy paski. Ważne jest, żeby paski po obu stronach były nacięte w takiej samej ilości i w równej odległości. Następnie składamy warkocz, nakładając naprzemiennie paski z obu stron jeden na drugi. Warkocz smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy ok. 15 minut w temp

Podróż w kulinaria
Zapiekanka makaronowa z cukinią i pomidorem 170

Jeszcze chwilę podsmażyć. Połowę makaronu wykładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na makaron wykładamy połowę farszu mięsnego, posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką. Powtarzamy warstwy jeszcze raz. Pomidory oraz cukinię kroimy w krążki. Warzywa układamy na przemian na wierzchu zapiekanki, doprawiamy.  W misce mieszamy śmietanę, jajka, sól, pieprz, zioła. Sos równomiernie wylewamy na warzywa. Piec

Gotuj z Agnes
Szybka tarta z pieczarkami cebulą 266

cebuli i podsmażać przez ok. 5 minut, aż nieco zmiękną. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Jajka wymieszać w misce, ze śmietaną i szczyptą soli. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm, wyłożyć nim formę do tarty o średnicy 24 cm. Na cieście równomiernie rozłożyć farsz, zalać masą jajeczną i wyrównać. Piec w temp. 200ºC przez ok. 25 minut, do zezłocenia

Obiad za dychę
Pierogi culurgiones z grzybami 222

szklanki mąki pszennej tortowej 1 jajko około 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oliwy Szczypta soli Nadzienie: 70  dag świeżych maślaków 10 dag boczku chudego wędzonego 1 duża cebula 1 łyżeczka  masła 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sól i pieprz do smaku Boczek wędzony do okrasy Jak wykonać ? Farsz: Cebulę obrać posiekać w kostkę(...)wgłębienie, wbić jajko,wlać oliwę,  wymieszać, stopniowo wlewać gorącą wodę i zagniatać ciasto, ma być elastyczne i miękkie, gdyby się okazało za twarde dolać trochę wody, ponownie zagnieść, uformować kulę, owinąć w folię zostawić na 15 minut aby odpoczęło. Ciasto na pierożki cienko rozwałkować na stolnicy,  szklanką wycinać krążki, na każdy nakładać po łyżeczce farszu , krawędzie ciasta zawijać

Wanilia i Kardamon
Tarta rustykalna Snack Pack z zielonymi oliwkami i czosnkiem 160

smaku z farszem: zielone oliwki faszerowane, czosnek, serek Apetina, świeży rozmaryn i oliwa z oliwek  z ziołami. Tartę przygotujecie w zaledwie 30 minut. Jest idealna na przystawkę, małe co nieco ale również na obiad czy kolację dla ukochanej osoby. Koniecznie musicie jej spróbować. Polecam :) Składniki: Ciasto: szklanka mąki przesianej przez sito 90 g masła 1 jajko  szczypta soli(...)pieczone pomidory- opcjonalnie gotowe pomidory z puszki ok 20-35 ml 1 duże jajko szczypta soli szczypta pieprzu pół łyżki śmietany szczypta czosnku  Jeśli chcesz do tego przepisu wcześniej upiec pomidory zapraszam do przepisu poniżej: kliknij w zdjęcie po przepis na pieczone pomidory Farsz: 1 opakowanie Apetina Snack Pack: z oliwkami zielonymi i czosnkiem Dekoracja: gałązki świeżego rozmarynu Przygotowanie

KreatywnePiny
Przepisy na święta: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką 248

najmniej godzinę. Krok 2 Składniki na nadzienie do kurczaka. Przygotowujemy farsz. Zalewamy kajzerkę mlekiem i moczymy chwilę, aż stanie się miękka. Myjemy wątróbkę w zimnej wodzie i osuszamy. Potem ostrym nożykiem wycinamy błonki i połączenia między płatami wątróbki. Bierzemy dwie miseczki – większą i mniejszą. Rozbijamy dwa jajka, oddzielając żółtka od białek. Białka lądują w większej misce. Dodajemy do nich szczyptę(...)Jajka gotowe. Krok 3 Czas na wątróbkę. Siekamy zioła, mocno wyciskamy bułkę, odsączając z mleka. Razem z wątróbką przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do mielonki dodajemy 2 łyżki bułki tartej, mieszamy i dodajemy masę z żółtek. Znowu mieszamy. Teraz stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy ubitą pianę, wolnymi ruchami mieszając całość. Na koniec doprawiamy dość mocno solą i pieprzem. Gotowe. Farsz

Niedzielny kucharz
Orkiszowe naleśniki 238

Polecam przygotować więcej placków, ponieważ na drugi dzień, możemy do nich wymyślić dowolny farsz np. na słodko z twarogu i miodu, czy wytrawnie z kremowym sosem na bazie mleka z warzywami. Zapraszam. Orkiszowe naleśniki około 12 placków Składniki: 120 g mąki orkiszowej typ 700 2 jajka 300 ml mleka szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie: Wszystkie składniki na placki dokładnie

Jaglusia
Naleśniki kukurydzine z mięsem 149

obawy, ale ryzyko opłaciło. Pachnące, mięciutkie, idealnie pasowały do pikantnego farszu, a zapieczone z pieczarkami i serem stanowiły syty posiłek. Jeden naleśnik spokojnie zaspokoi głód jednej osoby. Składniki (4 sztuki): 1 puszka kukurydzy 200g wołowego mięsa mielonego 8 pieczarek średniej wielkości 150g sera żółtego typu gouda  1 jajko 75ml mleka 75ml wody mineralnej niegazowanej 3 łyżki mąki 1/3 łyżeczki(...)Kukurydzę odcedzamy. 2/3 puszki miksujemy na gładki krem. Dodajemy jajko, mąkę, 1/3 łyżeczki soli, mleko, olej oraz wodę i przygotowujemy mikserem ciasto. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki- u mnie wyszło 4.  2. Mięso mielone łączymy z pozostałą kukurydzą, ketchupem, majonezem, przeciśniętymi ząbkami czosnku oraz przyprawami: pieprzem, solą i oregano. Farsz dzielimy na 4 części i smarujemy każdego naleśnika. Składamy

Kuchnia w czekoladzie
Rustykalne bułki z kapustą i grzybami leśnymi 195

robi się je łatwo (jak na przepis z użyciem drożdży) a z przepisu, który Wam podam wychodzi ich aż 16, co wystarcza na więcej niż jeden dzień. :) Składniki (na farsz): 1/3 słoika kapusty kiszonej z grzybami leśnymi  5 średnich pieczarek 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka stołowa majeranku 1 łyżeczka cząbru szczypta lubczyku sól, pieprz(...)każdego kawałka uformuj owalny placek, nałóż na środek około 2 łyżki stołowe farszu i zlep brzegi ciasta (jak pierogi). Gotową bułkę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Przykryj szmatką i pozostaw do wyrośnięcia na pół godziny. Następnie posmaruj bułki roztrzepanym jajkiem, posyp usmażoną czerwoną cebulą.  Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni C, program „góra + dół

Garniec Magalie
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami z mozzarellą 112

selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła 20 dag twardego sera  mozzarella 8  suszonych pomidorów z zalewy Sól i pieprz do smaku 2 jajka do panierowania Mąka pszenna do panierowania Bułka tarta do obtoczenia Olej rzepakowy lub sojowy do smażenia Sposób przygotowania: Schab rozbić delikatnie na cienkie płaty, posypać z jednej strony delikatnie solą(...)smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Zestawić z ognia do wystudzenia. Na każdym płacie schabu rozłożyć farsz szpinakowy  posypać pokrojonymi na paseczki suszonymi pomidorami oraz tartym na grubych oczkach serem mozzarella, zawinąć  ciasno w roladki. Panierować kolejno w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złocisto. Podawać z gotowanymi ziemniakami

Wanilia i Kardamon
Tarta z kozim serem 207

przygotowaniu jest bardzo proste, listę składników i przepis przedstawiam poniżej. Składniki: 250 g mąki pszennej 1 duży por 15 dag koziego sera 15 dag masła 1 żółtko 1 jajko pęczek natki pietruszki 150 ml śmietanki 30 % 1 łyżeczka cukru Sól, pieprz tymianek Przepis na tartę z kozim serem Przepis na ciasto: Mąkę przesiej przez sitko, dodaj masło rozdrobnij(...)pieczenia i nasyp groch . Piecz z obciążeniem przez 15 minut, następnie wyjmij papier i groch Przepis na farsz: Por umyj i drobno posiekaj. Przełóż do sitka oraz zalej wrzątkiem. Zostaw do odsączenia. Ser kozi rozdrobnij za pomocą widelca. Śmietankę połącz z jajkiem, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem, dodaj drobno posiekana natkę pietruszki. Wyjmij tarte z piekarnika , usuń obciążenie. Nałóż

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!