Składniki: (na dużą blachę) 1/2 kg mąki pszennej 1 opak. masła roślinnego - małe 3/4 szklanki cukru 2 jajka + 1 żółtko ugotowane na twardo 1 łyżeczka octu 2 łyżki śmietany 1 łyżka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli Farsz: 1-1,5 kg jabłek cynamon- wedle uznania 1-2 łyżeczki Dekoracja: cukier puder do oprószenia opcjonalnie lody waniliowe Przygotowanie: 1. Mąkę przesiać przez sito i dodać pozostałe składniki 2. Szybko zagnieść ciasto. 3. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...