garnka przekładamy ugotowany ryż, dodajemy zeszkloną cebulę, mielone mięso oraz startą na tarce o dużych oczkach obraną marchewkę, dodajemy jajko, domową przyprawę typu wegeta do smaku oraz czarny pieprz. Masę wyrabiamy dłonią, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Porcje farszu nakładamy na liście kapusty i formujemy gołąbki. Duży garnek wykładamy uszkodzonymi, pozostałymi liśćmi kapusty i układamy w nim gołąbki ściśle
Smakowite Daniazmian. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 18-20 pierożków: 4 szklanki mąki 1,5 kostki margaryny (300 g) 1 jajko 2 żółtka 200 g drożdży szczypta soli 1 szklanka kwaśnej śmietany 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mleka Składniki na farsz: 2 cebule, drobno posiekane 200 g pieczarek, drobno posiekanych ½ kg soczewicy 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki ostrej papryki pieprz
My Culinary Artcebulę. Następnie dodaj pieczarki i duś do odparowania wody. Dodaj kapustę i chwilę podsmaż. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Farszem nadziewaj cienkie naleśniki (1-2 łyżki nadzienia na 1 naleśnik) i składaj je jak sajgonki. Następnie panieruj krokiety w jajku (rozmieszanym widelcem) i bułce tartej. Smaż z obu stron na złoto. Normal 0 21 false false false PL X-NONE
Qlinarnie i Qlinarniemieszamy i odparowujemy.Szpinak musi stać się gęstą masą. Doprawiamy do smaku startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Widelcem ropztrzepujemy jajko i dodajemy jogurt. Dodajemy starty żólty ser w takiej ilości jaką wolimy:) Łączymy masę jajeczną z masą szpinakową. Wykładamy farsz na ciasto i posypujemy serem. Pieczemy w tej samej temp.aż wierzch farszu zetnie się i zarumieni
Anioły w kuchniwbijamy dwa jajka, dodajemy łyżkę mleka i szczyptę soli. Dokładnie rozbijamy trzepaczką. Na patelni rozgrzewamy jedną łyżkę oleju, wlewamy jajka i smażymy, aż omlet będzie gotowy (u mnie około 3-4 minut). Zdejmujemy z ognia. Na środek kładziemy 1/3 farszu, zawijamy brzegi do środka. Przykładamy talerz i obracamy omlet na drugą stronę. Tak samo przygotowujemy pozostałe dwa omlety
Tajskie smakiszczypiorku. Wykonanie Dwie cebule obrać, drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Cebulę dodać do mięsa, doprawić solą, pieprzem. Dodać jajko, bułkę tartą, koncentrat pomidorowy i posiekany szczypior. Wymieszać. Płat ciasta naciąć od góry na 3 paski. Na środku ułożyć farsz mięsny, rozłożyć resztę cebuli pokrojonej w krążki. Boczne paski ciasta zapleść na przemian jak warkocz. Piec około 40 minut
Z miłości do słodkościpodsmazamy posiekany czosnek, pilnujemy by sie nie zrumienil. Dokladamy pokrojona w polplastry cukinie i dusimy tak okolo 10 minut. Jajko rozmacic i wymieszac z serkim. Uzyskamy bardzo kremowa mase. Doprawiamy ja sola, pieprzem i tymiankiem i laczymy z cukinia. Farszem napelniamy foremki do tart. Pieczeny przez okolo 15-20 minut w temperaturze 180°C. Smacznego
Przysmaki Karolkicebula ok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka ) przyprawy:oregano, bazylia , sól , pieprz łyżka masła łyżka oleju jajko Sos beszamelowy; 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szkl. mleka 3/4 szkl. wody Przygotowanie farszu Czosnek i cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej , dodajemy masło i wrzucamy czosnek, który lekko szklimy. Pózniej wsypujemy
Słodkości i nie tylkouszek, dlatego, przedstawiam i jednocześnie polecam Wam niezawodne ciasto pierogowe, które uwielbiam. Jest z dodatkiem oliwy z oliwek. Przy okazji zachęcam do wypróbowania wielu przepisów na przeróżne farsze: Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem(...)dipem z ricotty Ciasto na pierogi / 30 sztuk Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody 1/3 łyżeczki soli Przygotowanie: Ze składników podanych powyżej przygotowujemy ciasto. Rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek.. Wykrawamy okręgi. Farsz nakładamy na środek ciasta i zlepiamy. Powtarzamy, aż wykorzystamy cały. Gotujemy we wrzącej wodzie, osolonej, do momentu
Moja smaczna kuchniapiersi z kurczaka 250 g pieczarek sól pieprz garść siekanej natki pietruszki olej Panierka: 1 jajko + sól i pieprz mąka bułka tarta Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju lub oliwy. W międzyczasie pieczarki dość mocno solimy i pieprzymy. Farsz nie może być mdły. Pieczarki podsmażamy, aż wyparuje z nich woda. Do podsmażonych pieczarek dodajemy natkę(...)pietruszki i podsmażamy jeszcze 1 minutę. Farsz studzimy. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy tłuczkiem. Woreczek ułatwia rozbicie miękkiego mięsa drobiowego, bez jego uszkadzania. Rozbite płaty mięsa, z obu stron, solimy i pieprzymy. Na mięso nakładamy pieczarki. Mięso rolujemy. Nie trzeba go niczym spinać, ani związywać. Roladki wystarczy ściśle zrolować. Tak przygotowane roladki
Smak mojego domunajtrudniejsze:) Nie ma co się poddawać , głowa do góry i zaczynamy :) SKŁADNIKI: Farsz 1.5 kg łopatki 2 kg kapusty kiszonej 3 łyżki warzywka sól i pieprz do smaku 2 cebule 30 dag boczku olej do smażenia Ciasto 1.5 kg mąki 2 szklanki wrzącej wody 2 jajka sól i pieprz do smaku 100 g masła Dodatkowo: 30 dag surowego boczku(...)Wbijam jajka. Następnie stopniowo dolewam wrzącą wodę i zagniatam dodaje masło. Jeśli ciasto jest za bardzo mokre dodaję mąki jeśli jest suche dodaję wody. Zagniatam. Ciasto musi być elastyczne. Dziele na porcję. Pozostałe ciasto przykrywam ściereczka tak by nie było suche. Wałkuję bardzo cienko ok 2 mm. Wykrawam krążki. Na środek kładę porcję farszu. Zaklejam pierogi
Gotowanie Patkizrobione przez Mojego Tatę. Polecam każdemu. To moja propozycja na Święta:) SKŁADNIKI: Farsz 1.5 kg łopatki 2 kg kapusty kiszonej 3 łyżki warzywka sól i pieprz do smaku 2 cebule 30 dag boczku olej do smażenia Ciasto 1.5 kg mąki 2 szklanki wrzącej wody 2 jajka sól i pieprz do smaku 100 g masła PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję(...)Wbijam jajka. Następnie stopniowo dolewam wrzącą wodę i zagniatam dodaje masło. Jeśli ciasto jest za bardzo mokre dodaję mąki jeśli jest suche dodaję wody. Zagniatam. Ciasto musi być elastyczne. Dziele na porcję. Pozostałe ciasto przykrywam ściereczka tak by nie było suche. Wałkuję bardzo cienko ok 2 mm. Wykrawam krążki. Na środek kładę porcję farszu. Zaklejam pierogi
Gotowanie Patkimąki pszennej pełnoziarnistej. Na końcu wpisu umieszczę linki do przepisów na inne ciasta na pierogi. Ciasto na pierogi: 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej 170 ml wrzątku ( 170 g) 1 jajko ( L) 2 łyżki oleju (około 30 ml) 1 łyżeczka soli Link do filmu z przygotowania: Pierogi z kaszą jaglaną Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowaną odcedzam(...)miski, dodaję cebulę, ser, doprawiam solą i pieprzem i całość dokładnie mieszam ręką. Po wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprzem i jeszcze raz mieszam – farsz jest gotowy. Przygotowanie ciasta (na końcu posta podałam linki na przepisy do innych rodzai ciast): Do miski przesypuję mąkę, dodaję szczyptę soli, olej i wlewam wrzątek. Składniki mieszam ze sobą
Uwaga Babcia GotujeDawno nie robiłam pierogów więc naszła mnie na nie ogromna ochota. Farsz farszem,ale pierogi zostały zrobione z fantastycznego ciasta. Jest ono elastyczne,nie trzeba go mocno podsypywać mąką i co ważne nie musimy dodawać do niego jajka - zabawa tym ciastem to sama przyjemność. Przekonajcie się sami korzystając z mojego przepisu. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej(...)ciasto zrobi się gładkie i będzie odchodziło od ręki.Gotowe ciasto odstawiamy na ok 15-30 min aby odpoczęło,oczywiście szczelnie przykrywamy ściereczką by nie obsychało. Składniki na farsz: ok 50 dag mięsa z rosołu ok 40-50 dag kiszonej kapusty 1 duża cebula sól,pieprz 1 liść laurowy 2 ziela angielskie Kapustę kiszoną zalewam niewielką ilości wody,dodaję
Niespełnione zdolności kulinarnefajnie pokombinować z farszem. Właściwie to powinnam to danie nazwać quiche, ponieważ spójności całemu farszowi nadaje masa jajeczno-śmietanowa, natomiast w zwykłej tarcie tego nie ma. Ale... czy to tarta, czy quiche...nieważne! Ważne, że smakuje fenomenalnie! Składniki: dwie szklanki mąki + odrobina do podsypania 3 jajka 100 gram masła o temperaturze pokojowej szczypta soli dwie łyżki wody-opcjonalnie(...)sobą dwa jajka z kremówką, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i startym serem. Gdy minie czas oczekiwania na nasze ciasto należy przygotować formę, rozwałkować ciasto i ułożyć na formie odrywając jego nadmiar. Nakłuć ciasto widelcem w kilku miejscach i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć upieczone ciasto, nałożyć na nie farsz: pokrojone
Mango Papaja