jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:275/455)

KETO BURRITO (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) 359

kcal, B 3 g, T 2 g, W 3 g. BTW całości tj. 1 placka tortilli z farszem z w/w składników: 328 g, 589 kcal, B 30 g, T 45 g, W 8 g. Artykuł KETO BURRITO (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
szybkowar-pyszne gołąbki... 126

wystudzonych usunąć gruby nerw mielone mięso z kurczaka włożyć do miski z ugotowanym, wystudzonym ryżem, dodać jajka, przyprawę do kurczaka, podsmażoną cebulę na smalcu ze skwarkami, koperkiem, papryką ostrą, przyprawą w płynie, wszystko dobrze ręką wymieszać na każdy liść nakładać porcję farszu, ciasno zawijać kapustę na dnie szybkowara "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" rozłożyć sitko rozkładane (kapusta się nie przypali

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z kapustą 181

litra mleka 350 g mąki 30ml oleju 2 jajka 1/4 litra gorącej wody (przegotowanej) Wykonanie: Mleko, jajka i mąkę razem zmiksować, po dokładnym wymieszaniu dolewać stopniowo wodę, na koniec dodać olej, ok 2 łyżek zostawić na rozgrzanie patelni. Krokiety z kapustą Farsz 300g kiszonej kapusty 6 średnich pieczarek 1 mała cebulka sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju

Pomysłowa kuchnia
Jak zrobić ciasto na pierogi 2322

nich - najbardziej podstawowy. Ciasto jest delikatne, elastyczne  - idealnie się lepi. - 3 składniki - bez masła - bez jajka Jako nadzienie do pierogów na słodko polecam użyć uniwersalnej masy serowej . Możesz też dać do środka ulubione owoce. Na wytrawnie polecam przepis na uniwersalny farsz - kapustę na ciepło z rydzami .  Jakie są Wasze ulubione pierogi

AniaGotuje.pl
Drożdżówki z kurkami 150

czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki przyprawy greckiej 2 dkg drożdży 2 łyżki oliwy 3/4 szklanki wody letniej sól farsz: 20 dkg kurek 2 łyżki oliwy 1 cebula czerwona 7 pomidorków koktajlowych 1/2 sera camembert 1/5 pęczka natki pietruszki sól, pieprz do posmarowania 1 jajko Do miski przekładam drożdże, dodaję 1/4 szklanki wody i mąki tyle żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany

wesoła kuchnia
KROKIETY ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ 248

Doprawić solą i pieprzem. Mozzarellę drobno posiekać.  Na ostygnięte naleśniki na rogu nałożyć farsz. Na to układamy 1-2 łyżki mozzarelli. Zwijamy najpierw boki do środka a następnie zwijamy całą roladkę- krokieta.  Jaja rozbełtać. Krokiety najpierw zanurzyć w jajku a potem w bułce tartej.  Układać na rozgrzanym oleju i smażyć na złocisty kolor z każdej strony. Następnie

Kuchnia Paulettes
KROKIETY ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ 248

Doprawić solą i pieprzem. Mozzarellę drobno posiekać.  Na ostygnięte naleśniki na rogu nałożyć farsz. Na to układamy 1-2 łyżki mozzarelli. Zwijamy najpierw boki do środka a następnie zwijamy całą roladkę- krokieta.  Jaja rozbełtać. Krokiety najpierw zanurzyć w jajku a potem w bułce tartej.  Układać na rozgrzanym oleju i smażyć na złocisty kolor z każdej strony. Następnie

Kuchnia Paulettes
Muszle makaronowe z wołowiną 159

dodatkiem szczypty soli i łyżki masła. Mięso mielone wołowe łączymy z odcedzoną kukurydzą, upieczonymi pieczarkami, startym serem, jajkiem, przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu tak by się nie posklejały. Nadziewamy je przygotowanym farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem formie. Ułożone muszle polewamy odrobinką słodkiej śmietanki, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową

Kuchnia w czekoladzie
Jajka faszerowane z szynką 132

śmietankowego łyżeczka musztardy dijon pieprz czarny do smaku sól morska szczypiorek plasterki rzodkiewki kiełki rzodkiewki   Wykonanie: Jajka obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy delikatnie żółtka. Wkładamy je do blendera, dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę, serek śmietankowy, musztardę i przyprawy, Wszystko blendujemy. Gotowy farsz wykładamy na białka, ozdabiamy plasterkami rzodkiewki, szczypiorkiem i kiełkami

Kulinarne przygody Gatity
ISPANAKLI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ, czyli okrągłe bułki ze szpinakiem i serem 235

bułki ze szpinakiem i serem — nieco trudniejsza potrawa, ale warta zachodu! 12 sztuk. Smacznego! Składniki (ciasto) 1 jajko + 1 białko 3 łyżki jogurtu naturalnego sól 3 szklanki mąki woda Składniki (do posypania kiedy wałkujemy) 2 łyżki skrobii pszennej 3 łyżki mąki Składniki (farsz) 1 duża cebula 1 paczka szpinaku zmrożonego 200g sera typu feta pieprz czarny słodki pieprz czerwony Składniki

Tureckie Przepisy
Paszteciki z tuńczykiem, warzywami i mascarpone 193

czosnkowej łyżka masła klarowanego ugotowana marchewka ugotowana pietruszka (ugotowane warzywa mogą być z rosołu bądź innej zupy, farsz będzie wtedy jeszcze bardziej aromatyczny) kopiasta łyżka mascarpone łyżka posiekanej natki pietruszki 0/5 łyżeczki suszonych pomidorów 1/4 łyżeczki pieprzu sól do smaku dodatkowo: roztrzepane jajko łyżka maku Cebulę drobno siekamy i wraz z cukinią podsmażamy na maśle. Gdy się zeszklą zestawiamy

Mienta blog
Krokiety drobiowo-pieczarkowe 404

rosołu, czy innej zupy gotowanej na kurczaku, w połączeniu z pieczarkami i żółtym serem stanowi doskonały farsz naleśnikowy i w ten sposób mamy wykorzystane mięso w dwóch potrawach... Składniki: 2 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2 jajka 2 łyżki oleju sól do smaku olej do smażenia nadzienie 300 g mięsa gotowanego z kurczaka ( najlepiej wykorzystać

kgwjanczewo
Faszerowana Papryka 201

pietruszkę które przesmażamy krótko na patelni i dodajemy do ryżu i mięsa. Do miski wbij 2 surowe jajka, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Papryki umyj. Z każdej odetnij górną część i usuń gniazda nasienne. Każdą paprykę napełnij farszem lekko dociskając łyżką i przykryj odciętą wcześniej częścią. Przełóż do naczynia żaroodpornego podlewając odrobiną wody. Zapiekaj

W kuchennej krainie
Naleśniki z pieczarkami 224

każdy z nas ma swoje ulubione kombinacje smakowe. Dzisiaj zapraszam na naleśniki z pieczarkami . Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego Wszystkie składniki miksujemy i smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor. Farsz: 30 dag pieczarek 1 opakowanie sosu borowikowego Knorr 1 marchewka 1 mała cebula sól pieprz Pieczarki myjemy

Salonik smaków
Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi 204

wyciętą dziurkę wewnątrz (pierścienie). Dzięki takiemu złożeniu, po upieczeniu można nadziewać powstałe „kominki” różnymi rodzajami farszu, na słono i na słodko. Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi.   Składniki na 10 sztuk: - 2 opakowania ciasta francuskiego (po 375g opakowanie) - 1 jajko Dodatkowo: - 750g brunatnych pieczarek - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - ok. 60ml wina Marsala - 200ml słodkiej śmietanki - różowa

mojewypiekiinietylko