Miąższ z dyni kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, smażymy razem z łyżką masła. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Jajka mieszamy ze śmietaną. Do smaku doprawiamy solą i pierzem. Pokrojony w kostkę chleb moczymy w masie. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy 1/3 farszu. Wykładamy namoczony chleb. Następnie pokrojone pomidorki i pozostałą część farszu. Pieczemy 10 min w temperaturze
R'n'G Kitchenkurczaka/do grilla, mieszamy. Dodajemy bułkę tartą w takiej ilości, by całość była dość zwarta (ilość zależy jak dużego jajka użyjemy i od samej bułki tartej). Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy kotleciki. Spłaszczamy je a na środek nakładamy 1-2 łyżki pieczarkowego farszu i zlepiamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto
Smaki Na Talerzułososia. Gdy wszystko się usmaży, wyłącz ogień i zostaw mieszankę do wystygnięcia. W misce wymieszaj jogurt z roztrzepanym jajkiem i twardym serem. Dodaj pieprzu i ziół do smaku. Nie sól! Łosoś jest na tyle słony, że w zupełności wystarczy. Rurki napełnij farszem. Żaroodporne naczynie lekko nasmaruj masłem. Odrobinę sosu włóż na dno naczynia i układaj na nim dość ciasno koło
Martyna Cookswodę z gotowania warzyw. Zmiksować je na gęsty krem. Schłodzić. Po schłodzeniu dodać przyprawy, płatki jaglane, mąkę i jajka. Wszystko dokładnie jeszcze raz zmiksować. Gdy jest zbyt gęste, dodać trochę wody z gotowania. Keksówkę wysmarować oliwą i wysypać mąką jaglaną. Wyłożyć farsz i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut do zarumienienia wierzchu. Polecam piec
Jaglusiasól i pieprz do smaku . W osobnej miseczce przygotowuję sos. Do miseczki wlewam mleko, wbijam jajka, dodaję przyprawy oraz drobno posiekaną mozzarellę. Makaron łączę z chorizo, pieczarkami,szalotką. Dodaje sos. Mieszam wszystko dokładnie. Za pomocą łyżki nabieram porcję farszu makaronowego i przekładam do silikonowych/metalowych muffinek. Piekę w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni przez 25 minut
Gotowanie Patkizrobiłam naleśniki z piersiami z kurczaka, zapiekane z serem żółtym oraz sosem pieczarkowym. Naleśniki: 500 ml mleka 1 jajko mąka pszenna - ja daje "na oko", gdy widzę, że masa jest gęsta, jest to znak, że dałam odpowiednią ilość mąki szczypta soli Farsz: 1 pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy Przygotowanie: Usmażyć naleśniki. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę oraz
My World by Dagmara Rekkroimy w bardzo drobną kostkę, kapustę drobno szatkujemy. Wszystkie powyższe składniki przekładamy do miski, dodajemy mięso mielone, jajko, sos sojowy i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Arkusze papieru ryżowego maczamy w gorącej wodzie, rozkładamy na desce, na gotowym arkuszu układamy porcję farszu i zawijamy brzegi, tak jakbyśmy zwijali krokieta. Na większości opakowań papierów ryżowych znajdziemy obrazki pokazujące jak prawidłowo należy
Cook&Lovedrobną kostkę, przekładam do miski. Awokado po obraniu kroję też w kostkę i skrapiam cytryną. Dodaję do jajek, razem z pokrojoną papryką czerwoną, i połową oliwek pokrojonych. Polewam oliwą, doprawiam solą, pieprzem. Na każdej grzance układam plastry salami, na to farsz z awokado, zwinięty rulon salami, kawałek papryki, krążki oliwek. Dekoruję sałatą, natką, chilii
wesoła kuchniaskładniki na ciasto pierogowe: 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masełkiem
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto pierogowe: ok. 500 g mąki ok. 200 g wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki
Domowy Smak Jedzenialubi. Mogą być przyrządzane na słodko z bitą śmietaną, owocami itp. lub wytrawnie np. z mięsnym farszem lub warzywami. Naleśniki z tego przepisu są cienkie, ale jeżeli wolicie grubsze, dosypcie odrobinę mąki więcej. Składniki (na około 10 naleśników) : 2 jajka 1 szklanka mąki (niepełna) 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki wody lub gazowanej wody mineralnej 1 łyżka cukru (jeżeli robimy naleśniki
Oryginalny smakzgodnie z opisem na opakowaniu). Dodatkowo farsz przyprawić używając ketchupu, "Kucharka", oregano i pieprzu. Przestudzić. Margarynę posiekać z mąką, stopniowo wlać piwo, zagnieść ciasto. Podzielić je na 4 części, każdą cienko rozwałkować formując prostokąt. Na cieście rozłożyć nadzienie, posypać startym, żółtym serem, następnie zwinąć rulony. Pociąć na długość 4-5 cm, smarować jajkiem rozbełtanym z niewielką ilością wody. Piec
Praktyczna plNaleśniki to ulubione danie każdego z nas, w ich przygotowaniu nie ma nic trudnego, liczy się pomysł na farsz lub nadzienie i za każdym razem mamy ich inny smak. Te są cudowne w smaku i pachną …latem! Sposób wykonania: Ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki tortowej 2 szklanki mleka ¾ szklanki wody gazowanej 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju Szczypta soli
Wanilia i Kardamonłososia. Gdy wszystko się usmaży, wyłącz ogień i zostaw mieszankę do wystygnięcia. W misce wymieszaj jogurt z roztrzepanym jajkiem i twardym serem. Dodaj pieprzu i ziół do smaku. Nie sól! Łosoś jest na tyle słony, że w zupełności wystarczy. Rurki napełnij farszem. Żaroodporne naczynie lekko nasmaruj masłem. Odrobinę sosu włóż na dno naczynia i układaj na nim dość ciasno koło
Martyna CooksTARTA Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I SUSZONYMI POMIDORKAMI Składniki na Ciasto( 2 szt) 3 Szklanki Mąki 2 jajka 4 łyżki zimnej wody 200 g zimnego masła 2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka bazyli 1/2 łyżeczki soli Składniki na Farsz (2 szt) 3 Cebule 2 Pomidory 10 pomidorków suszonych z oliwy łyżeczka kaparów 2 Kule sera Mozzarella
Gotowanie Patki