łososia. Gdy wszystko się usmaży, wyłącz ogień i zostaw mieszankę do wystygnięcia. W misce wymieszaj jogurt z roztrzepanym jajkiem i twardym serem. Dodaj pieprzu i ziół do smaku. Nie sól! Łosoś jest na tyle słony, że w zupełności wystarczy. Rurki napełnij farszem. Żaroodporne naczynie lekko nasmaruj masłem. Odrobinę sosu włóż na dno naczynia i układaj na nim dość ciasno koło
Martyna CooksTARTA Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I SUSZONYMI POMIDORKAMI Składniki na Ciasto( 2 szt) 3 Szklanki Mąki 2 jajka 4 łyżki zimnej wody 200 g zimnego masła 2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka bazyli 1/2 łyżeczki soli Składniki na Farsz (2 szt) 3 Cebule 2 Pomidory 10 pomidorków suszonych z oliwy łyżeczka kaparów 2 Kule sera Mozzarella
Gotowanie PatkiMamy. Swoje jednak staram się troszkę urozmaicać. Składniki: Na ok 10 sztuk: Ciasto: 1.5 szklanki mleka 1 jajko 1 szklanka mąki 0,5 szklanki wody mineralnej 1/4 szklanki oleju rzepakowego szczypta soli 1 op. cukru waniliowego 1 szklanka płatków owsianych Farsz: 1 kostka sera białego chudego (250g) 2 żółtka 1 cukier waniliowy 0.5 szklanki cukru kryształu Szklanka kremu pomarańczowego
Kuchnia w czekoladzienoża zagniatamy mąkę do środka. Po wyrobieniu mąki z wodą ,ponownie robimy dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko ,dodajemy szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy tak ,by było lekko lejące. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na ulubioną grubość ,wycinamy kółka. Na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy. Pierogi gotujemy ok. 3 min od wypłynięcia na wierzch
R'n'G Kitchencukru około 4 minut, tak żeby tylko lekko zmiękły. Studzimy i ścieramy na tarce. Mieszamy z pozostałymi jajkami (2 żółtka i 3 białka) i śmietaną na jednolitą masę. Kiełbasę chorizo kroimy w niewielką kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do farszu. Cały farsz nakładamy na podpieczony spód tarty. Na całość ścieramy czerwony ser cheddar. Bez problemu można dać zwykły cheddar
Marder&Marder Manufactureśrodki kieliszkiem, posmarowanym rozmąconym jajkiem połączyć oba krążki. Wyłożyć paszteciki na wysmarowaną tłuszczem formę, posmarować rozmąconym jajkiem i upiec wszystkie w temperaturze 190 stopni na złoto przez 15- 20 minut. Po upieczeni napełnić paszteciki ciepłym nadzieniem ( możemy nadziać innym farszem według uznania) i przykryć małymi upieczonymi krążkami. Podawać gorące jako przekąskę, lub jako dodatek do zup czystych
Tradycyjna Kuchniawodzie,studzimy i przekrawamy na pół. Czyścimy ze wszelkich ukruszonych skorupek i wydrążamy je łyżką. Wydrążone ze skorupek jajka miksujemy blenderem na gładką masę i mieszamy je z podsmażonymi,drobno pokrojonymi pieczarkami, papryczką i natką pietruchy. Doprawiamy do smaku i napełniamy farszem skorupki. Wierzch obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na maśle roślinnym. Podajemy ciepłe. Smacznego
Wielki apetytprostokąty około 5x12cm. Na jedną część nakładamy łyżeczkę farszu i przykrywamy drugą polową. Lekko dociskamy ciasto wokół farszu i końce traktujemy widelcem dociskając do blatu. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15 minut. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy dowolnymi ziarnami, u mnie czarny sezam od Piątnicy. Smacznego! Skomentuj
MamaOskarkałyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka i dodać do awokado. Dodać szczypiorek i rozgnieść całość widelcem, doprawić i wymieszać. Farsz przełożyć do białek, posypać pokrojoną cebulką. Ten przepis bierze udział w akcji
wyzwania kuchenneprzy skórce. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i mieszamy dokładnie z miąższem z ziemniaków. Wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i keczupem. Całość mieszamy dokładnie, dodając taką ilość keczupu aby ciasto się dobrze połączyło. W przygotowane łupinki nakładamy farsz. Ziemniaki pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok 25 minut w 200 stopniach. Przed podaniem posypujemy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki masa mięsna: 500 g mielonej wieprzowiny 1 całe jajko 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka majeranku 1 roztarty ząbek czosnku 1/3 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej Sól pieprz do smaku Farsz: 250 g pieczarek 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz Do posypania Starty żółty ser Ja zaczynam od przygotowania farszu. Pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach
O kuchni z uczuciemrównoważy słona feta. SKŁADNIKI ciasto 225 gram mąki 140 gram masła szczypta soli łyżka zimnej wody farsz 4 średni buraki oliwa z oliwek do skropienia buraków 200 gram sera feta (może być również ser bałkański albo wszelkie fetopodobne) 2 jajka 2 ząbki czosnku pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE Mąkę przesiewam do miski, dodaję do niej kawałki zimnego masła
Magiczna kuchnia Dariiwierzchu Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem. Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać sól, jajko, surowe żółtka, płynne drożdże. Zagnieść jednolite ciasto, dodając kwaśną śmietanę, gdyby było za gęste. Odłożyć na 1 godzinę, by nieco urosło. Przygotować farsz. Małego brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Ostudzony rozgnieść. Wymieszać z rozgniecioną fetą
Czerwień i błękitmakaron, ostudzić, osuszyć oraz drobno pokroić. Do miski dodać natkę, sos sojowy, olej sezamowy, posiekne grzyby mun, makaron, jajko i wymieszać. Papier ryżowy wkładać na około 15 sekund do ciepłej wody, wykładać na deskę. Na naleśnik układać około 1-2 łyżek farszu. Naleśnik zawinąć na nadzienie dociskając farsz, następnie boki naleśnika zawijać do środka, a na końcu całość zwinąć
cookliferavioli. 300 g mąki pszennej 3 jajka 3 łyżki oliwy z oliwek Składniki wszystkie razem zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na ok 30 min. Po upływie tego czasu podzieli na 2 -3 części. podsypać delikatnie mąką i bardzo cienko rozwałkować. Wycinamy kółka np szklanką, nakładamy farsz i zlepiamy. ciężko mi powiedzieć ile dokładnie(...)czasami improwizuję np z owocami, dżemem... Farsz: 250 g sera białego mielona wanilia cukier 1 żółtko można dodać jeszcze np rodzynki Ser zemleć w maszynce do mięsa, można przepuści przez praskę do ziemniaków, bądź w zupełności wystarczy rozdrobnić widelcem. Doprawić do smaku cukrem i mieloną wanilią na koniec doda żółtko, lub całe jajko. Dokładnie wymieszać i gotowe
Malinowe Pocałunki