jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:276/455)

Szpinak, moja ulubiona wersja 122

Jest bardzo wszechstronny w zastosowaniu, bo nie tylko jako samodzielne danie ale również skład jajecznicy, wytrawnych muffin czy farsz do lazanii, krokietów, czy pierogów. Dzisiaj moja ulubiona wersja na szybko. Składniki: 1 kg szpinaku ( po usunięciu łodyżek 70 dkg ) 4 jajka 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 2-3 ząbki czosnku kilka płatków papryczki chili 70 g masła sól do smaku Sposób

Gosia gotuje
farsz jajeczno pieczarkowy w skorupkach 114

pieczarek, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy, aż nadmiar wody wyparuje. Odstawiamy do przestudzenia. Białka i żółtka jajek rozgniatamy jak najdrobniej widelcem a następnie łączymy z pieczarkami. Dodajemy musztardę oraz śmietanę, mieszamy opcjonalnie jeszcze doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowym farszem napełniamy skorupki. Wierzch posypujemy bułką tartą i smażymy do zrumienienia na maśle (farszem do dołu). Podajemy na ciepło (na zimno

Domowy Smak Jedzenia
NALEŚNIKI KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI 167

szkl.śmietanki 12% 1 łyżka wiórków kokosowych i 4 łyżki do dekoracji sól olej do smażenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mąkę,jajka,mleko kokosowe i  śmietankę zmiksować.Dodać łyżkę wiórek kokosowych o raz szczyptę soli.Ciasto odstawić.Po 30 min.smażymy cienkie ,złote naleśniki.   Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 banany sok z 1 limonki 1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 4 plastry ananasa 20dag.truskawek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Z bananów

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
rolada sardynkowa 180

Składniki - 3 jajka - 50 g mąki orkiszowej - 25 g skrobi kukurydzianej - 20 g oliwy z oliwek - 50 g pietruszki - 1 szczypta sody oczyszczonej - komórki Farsz - 1 pudełko sardynek w sosie pomidorowym ,lub kawałek łososia wędzonego - 170 g serka ricotta sok z 1 cytryny - Sól i pieprz do smaku Wykonanie Rozgrzać piekarnik do . 180 ° C . Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka

w mojej kuchni
Przekąski i przystawki na Sylwestra cz. 2 1855

kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html Wegetariańska tortilla   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/wegetarianska-tortilla.html  Pieczona ciecierzyca http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/pieczona-ciecierzyca.html Sałatka jarzynowa bez jajek http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/saatka-jarzynowa-bez-jajek.html   Zapiekane okienka chlebowe http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/zapiekane-okienka-chlebowe.html   Ekspresowa sałatka z szynką i ananasem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/12/ekspresowa-saatka-z-szynka-i-ananasem.html   Bataty z aromatycznym farszem  http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/bataty-z-aromatycznym-farszen.html    Gulasz wołowy z czosnkowo-pietruszkowymi chlebkami naan http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/gulasz-woowy-z-czosnkowo-pietruszkowymi.html

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z kapustą i grzybami z nutą lubczyku w cieście z piegami ze szpinaku 169

koloru bordowego od buraka). A teraz zapraszam do lepienia! Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 200 ml ciepłej wody do koloru: trochę rozmrożonego na patelni rozdrobnionego szpinaku, ja dodałam 2 łyżki Składniki na farsz: 500 g kwaszonek kapusty 50 g suszonych grzybów 1 średnia cebula masło klarowane do smażenia Przyprawy: 1 liść laurowy

Zasmakuj Kuchni
Legnickie bomby piernikowe 179

ciepła). Mąkę, kakao i sodę przesiewamy. Do misy miksera przelewamy mieszankę, dodajemy przesianą mąkę, kakao i sodę oczyszczoną, jajka, migdały, przyprawę korzenną, skórkę z pomarańczy i sok z pomarańczy. Wszystko miksujemy do momentu, aż powstanie nam kleiste ciasto piernikowe. Składniki farsz: 200 g masy marcepanowej 3 łyżki zmielonych migdałów 2 łyżki dżemu lub konfitury z pomarańczy 2 łyżki likieru pomarańczowego

kruche babeczki
NALEŠNIKI ZE SMAŻONYMI BANANAMI 162

Karmelizowany banan z nutą alkoholu i ze skórka pomarańczową ,niebiański smak.Bardzo polecam.   Ciasto: ~~~~~~~~~~~~~ 8 dag.mąki 2 jajka 1 łyżka stopionego masła 1 łyżeczka cukru pudru 1 szkl.mleka szczypta soli olej do smażenia nalesników 1 łyżka masła do zapiekania   Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 bananów 10dag.masła 1 szkl.cukru pudru odrobina  rumu lub aromat rumowy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   Przygotowujemy ciast na naleśniki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PIEROGI JANA 140

przesadzić ok.1 łyżeczki w zależności).Wszystko dokładnie wyrobić i sklejać pierogi. Na stolicę wsypać mąkę , sól , dodać jajko , olej i ciepłą wodę , wyrobić elastyczne ciasto , po wyrobieniu trzymamy pod przykryciem , żeby szybko nam nie wysychało.Wycinamy krążki szklanką, nakładamy farsz i zlepiamy pierogi. Cebulkę obieramy , siekam w pół plasterki.Na ogniu rozgrzać olej i wsypać, cebulę.Dusimy na małymy ogniu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
pierogi z bobem 155

składniki na ciasto pierogowe: ok. 500 g mąki ok. 200 g wody 1 jajko 20 g oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki na farsz

Domowy Smak Jedzenia
Rolada z boczku nadziewana 133

oraz czosnkiem wyciśniętym przez praskę odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę. Mięso mielone przekładamy do miski wbijamy jajko, oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki, posiekaną natkę pietruszki przyprawiamy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami (można zastąpić suszone zioła świeżymi ) wyrabiamy farsz. Płat boczku rozkładamy na desce, rozłożyć na nim równomiernie przygotowany farsz, zwijamy roladę, związujemy sznurkiem. Roladę pieczemy

kgwjanczewo
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 105

pokroiłam w kostką, podsmażyłam na oleju. Twaróg rozgniotłam dodałam kaszę podsmażoną cebulkę, przyprawy , dokładnie wymieszałam. Mąkę przesiałam, dodałam jajko, szczyptę soli i ciepłą wodę. Zagniotłam na gładkie elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkowałam dość cienko, wykroiłam krążki szklaneczką. Na każdy krążek nałożyłam farsz.  Dokładnie zlepiłam brzegi. Pierożki gotowałam w osolonej wodzie, po wypłynięciu i zagotowaniu około minuty do dwóch. Ciasto musi

Darcia w kuchni
Kulebiak z kapustą i grzybami. 162

Pyszna, mięciutka kapustka z grzybami, jajkiem i cebulką zawinięta w ciasto drożdżowe. Pycha! Przygotowanie kulebiaka potrzebuje trochę czasu, ale moim zdaniem efekt końcowy jest tego warty!   Do kulebiaku użyłem suszonych borowików z tamtego roku, dodały naprawdę bardzo dużo smaku potrawie. Radzę i Wam użyć suszonych grzybów leśnych, a nie pieczarek.  Składniki: Ciasto: 500 g mąki(...)prostokąt o wymiarach 40 x 20 cm. Na dłuższy bok łożymy farsz i zawijamy. Następnie przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia brytfankę, przekłuwamy w kilku miejscach nożem, aby kulebiak nie pękł i pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na 30 min.  Wyrośnięty kulebiak smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 40 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Pszenno gryczane nalesniki z lososiem, serem plesniowym i czeresniami 185

szklance mąki gryczanej i pszennej po 1 szklance wody i mleka (u mnie bez laktozy) 1 jajko łyżka oliwy szczypta soli Składniki mieszamy, odstawiamy na pół godziny a następnie smażymy. Pierwszy naleśnik na oleju, resztę na suchej patelni. farsz: 100 g łososia wędzonego na gorąco 30 g sera z niebieską pleśnią szczypior od jednej dymki łyżeczka soku z cytryny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Naleśniki z pieczarkami 118

naleśniki, pachnące ziołami. Tym razem pachnie tymiankiem. Składniki ciasta naleśnikowego: 1,5 szklanki mąki 3 łyżki oleju 1 jajko około 1 szklanki mleka 1/2 szklanki wody posiekana świeża nać pietruszki (około 1/4 pęczka) 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu Składniki farszu: 0,5 kg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku czubata łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku pęczek siekanej świeżej

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania