Wreszcie są jagody! A jak jagody to i jagodzianki . Chwila przygotowań i możemy zajadać pyszne i własnoręcznie zrobione jagodzianki. Składniki na około 12-15 szt. jagodzianek: 500g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży szklanka mleka 1 jajko pół szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 6 g cukru wanilinowego pół szklanki wody szczypta soli Składniki na nadzienie: 250-300 g świeżych jagód (po jednej płaskiej łyżce na jagodziankę) 3 łyżki cukru 1 roztrzepane jajko na glazurę Składniki na lukie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...