Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi
Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi
Nazwa vol-au-vent, czyli „lot z wiatrem”, jest związana z lekkością ciasta po jego upieczeniu. Ma kształt „kominka”, który powstaje poprzez nałożenie na siebie kilku krążków ciasta. Pierwszy ma kształt pełny, okrągły, o średnicy paru centymetrów, kolejne dwa mają dodatkowo wyciętą dziurkę wewnątrz (pierścienie). Dzięki takiemu złożeniu, po upieczeniu można nadziewać powstałe „kominki” różnymi rodzajami farszu, na słono i na słodko. Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi. &nbs... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, ciasto, cebula, pieczenie, jajko, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, sosy, ciastka , ciasteczka, słodkie, czosnek, mielone, przystawki, ciasto francuskie, pieczarki w sosie, lekkie ciasto, kolacja, obiad, pieczarki w cieście, przekąska, wegetariańska, wegetarianskiego, przekąski, lekkie dania, pieczarki do obiadu, masło czosnek, ciastka z ciasta francuskiego, mielone pieczarki
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz