się nie uda to najwyżej będę jadła sam farsz przez 3 dni :) Z wielkim entuzjazmem zabrałam się za moczenie grzybów i gotowanie kapusty. Tak byłam niecierpliwa, że po przygotowaniu farszu wystawiłam go na balkon, żeby tylko szybciej wystygł i żebym mogła czym prędzej sprawdzić, czy pomysł, który urodził się w mojej głowie jest do wykonania. Zaparzane ciasto bezglutenowe na pierogi(...)miski do osobnego naczynia. W między czasie zagotowałam mleko roślinne i lekko przestudzonym zaparzałam mąkę energicznie mieszając łopatką. Na początku wyglądało to tak sobie, ale po dodaniu oleju, jajka i podsypaniu częścią mąki, którą wcześniej odłożyłam, ciasto zaczęło nabierać konsystencji. Jak już było na tyle zwarte, że odrywało się od miski zaczęłam wyrabiać je ręką, dalej dosypując mąki. Ciasto zrobiło
Book of spellsosobiście stosuję zwykle kapustę pekińską, gdyż bardzo łatwo oddziela się od niej liście oraz daje gołąbkom atrakcyjny wygląd. Farsz przyrządzam z gotowanego ryżu i mielonego mięsa, przyprawionych jedynie umiarkowaną ilością soli i pieprzu. Nie stosuję np. cebuli, nie dodaję jajka – w tym przypadku naprawdę nie trzeba. Ponieważ są to gołąbki pieczone w niewielkiej ilości głównie własnego sosu, więc ryż gotujemy(...)pojedynczo lub po 2-3 sztuki, wkładamy do wrzątku na nie więcej niż 1 minutę każdy, aby zmiękły. Sparzone liście rozkładamy po kolei na płaskiej powierzchni. U dołu układamy farsz i zawijamy ku górze, po drodze zbierając do środka również boczne krawędzie liścia. Dno i boki odpowiednio dużej brytfanny nacieramy 1-2 łyżkami oleju rzepakowego, a następnie wykładamy pomiętymi liśćmi
Kulinarna Pokusaidealnego ciasta. Ciasto nadaje się do każdego farszu. Jest elastyczne, miękkie. Zawsze się udaje. Nie trzeba podsypywać mąką. Jednym słowem... idealne. Składniki (na około 60 szt. pierogów): 500 g mąki pszennej (np. poznańska typ 500) 50 g miękkiego masła 2 żółtka 1 całe jajko ok. 250 ml wody 1 łyżeczka soli(...)Można nożem. Dodałam żółtka i jajko i sól. Wymieszałam zagniatając ciasto. Dolewałam stopniowo wodę. Kiedy wyczułam że ciasto nie klei się do rąk, wyrobiłam na gładkie, miękkie i jedwabiste ciasto. Utworzyłam kulę, którą włożyłam do miski. Przykryłam ściereczką i zostawiłam na około 15 minut, żeby odpoczęło. Teraz można przygotować farsz. Ciasto odkrawałam porcjami, rozwałkowałam bardzo cieniutko
Kuchnia u Krysiniej mleko z drożdżami, cukier, rozpuszczone i schłodzone masło lub margarynę oraz jajka. Całość dokładnie wyrobić. Ciasto powinno być elastyczne i odchodzić od ręki. Gotowe ciasto włożyć do głębokiej miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia 2 godziny, ciasto powinno podwoić swoją objętość. Przygotować farsz: jagody wymieszać z cukrem i mąką. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko wyrobić i podzielić(...)jedną czubatą łyżkę farszu jagodowego. Całość zlepić tak jak pierogi i układać złączeniem na dół, ułożyć na wyłożonej blaszce papierem do pieczenia i pozostawić jeszcze na 20 minut do wyrośnięcia. Przygotować kruszonkę: Połączyć mąkę z cukrem oraz masłem lub margaryną a następnie rozkruszyć palcami tak aby powstała kruszonka. Wyrośnięte jagodzianki posmarować pędzelkiem maczanym w rozmąconym jajku i posypać kruszonką
Na słodko lub wytrawniełyżek oleju 1 jajko rozbełtane 1 łyżeczka soli Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uwaga - zamiast jajka, oleju i wody można dodać do mąki bardzo gorące mleko - 2 niepełne szklanki mleka na 500 mąki i 1 łyżeczkę soli Składniki na farsz około 1 kg mięsa mielonego 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz, mielone ziele angielskie(...)dodajemy do smażącej się cebuli. Kiedy cebula się przesmaży i dodajemy mięso mielone i smażymy kolejne 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Następnie mielimy farsz w maszynce do mielenia /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataskupiono się na masowej konsumpcji szparagów zielonych. Szał szparagowy przyćmił inne cuda nieśmiało pojawiające się na straganach. Szukając czegoś, co pasowałoby do szparagów, a nie byłoby boczkiem i jajkiem w koszulce, mój wzrok padł na botwinę. Botwina w Polsce to głównie chłodniki i barszcze, rzadziej sałatki i pasty. Tymczasem jest cudownie słodka, nie ma ziemistego smaku dojrzałego buraka i wymaga(...)jakie lubicie. Wylepioną ciastem foremkę obciążamy i pieczemy 15 min w 180 stopniach. Grzanie góra-dół. Studzimy. Na farsz: pęczek zielonych szparagów buraczki z jednego pęczka botwiny dwie łyżki masła łyżkę miodu łyżkę octu jabłkowego 300 ml kwaśnej śmietany 3 jajka 3 łyżki ostrego sera, startego na drobnych oczkach ½ pęczka koperku jedna czerwona cebula pokrojona w piórka. Buraczki porządnie myjemy
ladykitchenśmietaną, miodem lub wszelakimi syropami, czekoladą i owocami, także te wytrawne z różnymi serami, grzybami, farszem ziemniaczanym, mięsem. Możliwości jest naprawdę masa! Smażone, zapiekane, w fantazyjny sposób zwijane. Te zawijane w charakterystyczne rulony, trójkąty czy kwadraty. Kocham naleśniki i już! Dziś naleśniki bez jajek z budyniem śmietankowym, zapraszam pysznie!;) Składniki: 2 szklanki mleka krowiego lub sojowego 2 szklanki wody mineralnej
Zasmakuj Kuchnigram 1 jajco łyżeczka soli To są wszystkie składniki na ciasto. Teraz farsz. chudy twaróg – 300 gram mrożony szpinak – 450 gram – używam takiego rozdrobnionego już czosnek – wrzucam suszony ale może być też świeży odtłuszczony jogurt naturalny – najlepiej gęsty 1 jajko przyprawy do smaku Dietetyczna tarta szpinakowa – przygotowanie Proponuję od razu włączyć piekarnik(...)osypujemy żytnimi otrębami – chociaż mogą być też każda inne. Ugniatamy na foremce ciasto, nakłuwamy je widelcem i wkładamy do piekarnika na dosłownie 10 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Szpinak na patelnię, razem z czosnkiem – może być na oleju kokosowym. Dajemy mu odparować. Wrzucamy do miski, dodajemy biały ser i dokładnie mieszamy. Później dorzucamy jajo wymieszane z jogurtem
Matylda Gotujenaprawdę nie mamy czasu. To co? Może spróbujecie? Polecam. Składniki: • 2 podwójne piersi kurczaka • 40 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera • 2 łyżki majonezu • 1 cebula • olej • 3 jajka • bułka tarta • sól, pieprz, przyprawa do mięs, czosnek Sposób przygotowania: 1. Piersi kurczaka opłukać pod bieżącą, zimną wodą. Wykroić z nich 4 ćwiartki, oczyścić ze zbędnych włókiem i kostek. 2. Każdą(...)zetrzeć na tarce, dodać majonez i lubczyk, wymieszać. 8. Pieczarki połączyć z serem. 9. Wykładać porcję farszu na przygotowane wcześniej płaty mięsa. Ciasno zwijać. W takiej postaci część kotletów można zamrozić, zawijając je wcześniej w folię. 10. W talerzu rozkłócić jajka z przyprawami. W drugim przygotować bułkę tartą. 11. Każdy kotlet panierować w jajku i w bułce. 12. Smażyć kotlety
W mojej kuchniFarsz ziemniaczany: 700 g ziemniaków 2 łyżki masła 3 łyżki mleka sól, świeżo mielony pieprz Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Całkowicie je wystudź, a następnie dodaj do nich mleko oraz masło i ubij tłuczkiem jak na purée. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Masło jajeczne munavoi: 100 g masła w temperaturze pokojowej 3 ugotowane na twardo jajka(...)dodaj posiekane jajka i wszystko wymieszaj. Przypraw solą do smaku i podawaj od razu. Dodatkowo do namaczania pierogów: 50 g masła 100 ml mleka Przygotowanie: Z ciasta uformuj wałeczek, a następnie potnij go na około 25-30 równych kawałków (tak jak na kopytka). Każdy kawałek cieniutko rozwałkuj (1-2 mm) na kształt elipsy. Na środek połóż łyżkę farszu, zostawiając
Food Squarebakłażanem, mozzarellą i sosem pomidorowym. Składniki ciasta naleśnikowego (6 naleśników): 1,5 szklanki mąki 3 łyżki oleju 1 jajko 1,5 szklanki mleka 2 czubate łyżki siekanych listków bazylii 1/4 łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu Składniki na farsz: 1 mały bakłażan 10 łyżek oliwy extra virgin 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów płaska łyżeczka cukru sól
Smak mojego domutyle ile zabierze mąka) Na stolnicę wsypujemy mąkę, robimy dołek, wbijamy jajko i szczyptę soli. Zaczynamy zagniatać mąkę w jajkiem, następnie wlewamy dość wolno wodę i drugą ręką zagniatamy w ciasto. Po wyrobieniu wkładamy do lodówki na 30 minut. Farsz: 300 gram utłuczonych ziemniaków 300 gram sera ( u mnie twarożek owczy i kozi w równych
AZgotuj!SŁODKO Składniki na pierogi z serem na słodko: ciasto: 2 szkl mąki łyżka masła szczypta soli ok szkl wody farsz: pół kg twarogu półtłustego lub tłustego cukier brzozowy, trzcinowy czy biały do smaku łyżeczka ekstraktu waniliowego żółtko lub całe jajko jeśli ser jest dość suchy Jak zrobić pierogi z serem na słodko: Do miski wsyp przesianą mąkę, dodaj sól
Dorota SmakujeSkładniki: mąka tortowa 3 szklanki, mąką żytnia 3/4 szklanki, mleko 1/2 litra, jajka 1 sztuka "L", woda zimna zwykła około 1/2-3/4 litra, sól 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki FARSZ SZPINAKOWY: olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebule 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, szpinak mrożony rozdrobniony Hortex 2 opakowania , ząbki czosnku 6 sztuk, przyprawa uniwersalna 1 łyżka, pieprz mielony
W Mojej Kuchni Lubiękosteczkę i podsmażamy, aż się zarumieni na maśle. Do miski przekładamy: usmażoną cebulę, mięso, suszone grzyby, kaszę. Dodajemy jajko, łyżkę majeranku i sól z pieprzem do smaku. Wszystko ze sobą dobrze masujemy. Na liściach kapusty układamy solidną łyżkę farszu i zakręcamy gołąbki, które układamy w naczyniu żaroodpornym. Do bulionu grzybowego dodajemy, wcześniej namoczone grzyby i śmietanę. Gotowym sosem
Niezły Młynekpokroić w kostkę, zarumienić na rozgrzanym oleju.Następnie połączyč z grzybami , jajkami , czosnkiem i solą.Wbić ostatnie jajko i bardzo dokładnie wymieszać. 4. Całość doprawić do smaku zgodnie z własnymi upodobaniami. 5.Jelita lub kawałki folii spożywczej napełnić farszem , nadając im kształt kiełbasek lub salcesonu i zawiązać nitką z obu stron. 6. Ułożyć je w dużym rondlu , zala
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: CIASTO KRUCHE: 400 g mąki pszennej 200 g masła schłodzonego 2 żółtka 1 łyżeczka soli 6 łyżek wody FARSZ: 4 cebule czerwone 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu biała kiełbasa ok 3 jajek ugotowanych na twardo 400 ml żurku 1 łyzka chrzanu 300 ml śmietany 3 jajka majeranek Mąkę z solą ugniatamy
Kuchnia w oparachwarzywa będą miękkie. Warzywa miksujemy na gładki krem i przyprawiamy do smaku. PRZYGOTOWUJEMY NALEŚNIKI: Szpinak rozmrażamy, odsączamy wodę. Dodajemy jajka, otręby owsiane, mleko, sól i mieszamy. Dodajemy olej oraz mąkę jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie. Smażymy na patelni. PRZYGOTOWUJEMY FARSZ: Sery mieszamy ze śmietaną. Przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy bazylię, szczypiorek. Mieszamy i smarujemy nim naleśniki. Zwijamy. Zupę podajemy z szaszły
Kuchnia w oparachSkładniki: mąka tortowa 3 szklanki, mąką żytnia 3/4 szklanki, mleko 1/2 litra, jajka 1 sztuka "L", woda zimna zwykła około 1/2-3/4 litra, sól 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki FARSZ SZPINAKOWY: olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebule 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, ząbki czosnku 6 sztuk, szpinak mrożony rozdrobniony Hortex 2 opakowania, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony
W Mojej Kuchni Lubięmiękkości. Wodę odlewamy a ziemniaki pozostawiamy na ok 20 minut do przestudzenia po czym przepuszczamy przez praskę, dodajemy jajko, obie mąki oraz odrobinę pieprzu. Wyrabiamy na gładkie ciasto, byle nie za długo. W międzyczasie jak ziemniaki stygną, przygotowujemy farsz. Cebulkę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy pokrojone pieczarki i doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy do odparowania całego
Kuchnia w czekoladzieoczyścić z ości. Po wyfiletowaniu mięso zemleć (zważyłam po oczyszczeniu i zostało 850g). Do zmielonego mięsa ryby dodać cebulkę, jajko, bułkę tartą (lub namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę pełnoziarnistą), sporą szczyptę soli i świeżo mielony pieprz. Wymieszać dokładnie. Farsz rybny wyłożyć na skórę czekającą w naczyniu żaroodpornym, naciągnąć skórę i uformować kształt ryby. Piec ok. 60 minut w temperaturze
Dietologdużego garnka, dodałem podsmażony boczek i cebulę. Dusiłem razem do miękkości na wolnym ogniu ok. 35 minut. Dodałem pokrojone jajka, doprawiłem solą i pieprzem. Ziemniaki ugotowałem w mundurkach na półmiękko, ostudziłem, obrałem. Wierzchy ziemniaków odkroiłem, wydrążyłem środki. Ziemniaki napełniłem farszem, przykryłem wierzchami, ułożyłem ciasno w naczyniu żaroodpornym, zalałem roztopionym masłem wymieszanym z mlekiem. Zapiekałem 15 minut w temperaturze 160 stopni
R'n'G Kitchencebula ok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka ) przyprawy:oregano, bazylia , sól , pieprz łyżka masła łyżka oleju jajko Sos beszamelowy; 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szkl. mleka 3/4 szkl. wody Przygotowanie farszu Czosnek i cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej , dodajemy masło i wrzucamy czosnek, który lekko szklimy. Później wsypujemy
Różne smaki w kuchnipszennej 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru ¾ szklanki ciepłej wody 20 g świeżych drożdży Farsz: 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 100 g sera feta 300 g leśnych grzybów 5 jajek 150 g żółtego sera Natka pietruszki do posypania Grzyby leśne dokładnie czyścimy i gotujemy w wodzie przez 30 minut. Podczas
VioletoweKucharzeniezagniatamy. Wstawiamy do lodówki na ok godzinę. Po tym czasie rozwalokujemy i pieczemy 15 min w 180*C Farsz: szklaka śmietany 18% pół piersi z kurczaka kilka plasterków wędliny kilka szparagów pomidor ser żółty starkowany rozmaryn sól, pieprz Jajko Pierś kroimy w kostkę, wędlinę w paseczki, mieszamy ze śmietaną i jajkiem. Doprawiamy. Wykładamy na podpieczony spód, na to układamy
Idę coś wszamaćkostkę zeszklić na oleju razem z czosnkiem. Do miski przełożyć ryż, mięso mielone oraz cebulę, wymieszać. Na koniec dodać jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Papryki umyć, odciąć górę, wyciąć gniazda nasienne. Każdą papryczkę napełnić farszem i przykryć odciętą górną częścią papryki. Do naczynia żaroodpornego wlać 1/4 szklanki wody, ułożyć papryczki, posmarować olejem. Tak przygotowane
magiczna kuchnia Kasikaszą pęczak a pozostałą zalej pomidorami oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Kaszę pęczak wymieszaj z cebulką, jajkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Całość lekko zmiksuj blenderem a następnie wymieszaj z posiekanymi orzechami brazylijskimi. Dopraw do smaku. Takim farszem nadziewaj liście kapusty. Do naczynia żaroodpornego wlej połowę sosu. Ułóż gołąbki i zalej pozostałym sosem. Całość zapiecz (około 45 minut
wysmienitywedług mojego przepisu na idealne naleśniki . Pychotka Przygotować ciasto i usmażyć naleśniki według przepisu na idealne naleśniki . Składniki na farsz (na 16 naleśników): 8 parówek mały słoik papryki konserwowej mały słoik ogórków konserwowych 20 dag sera żółtego Dodatkowo: 3 jajka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Sposób przygotowania: Parówki kroimy wzdłuż na pół, paprykę i ogórki kroimy na słupki
Cukiernia PychotkiSkładniki: mąka tortowa 3 szklanki, mąką żytnia 3/4 szklanki, mleko 1/2 litra, jajka 1 sztuka "L", woda zimna zwykła około 1/2-3/4 litra, sól 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki FARSZ SZPINAKOWY: olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebule 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, ząbki czosnku 6 sztuk, szpinak mrożony rozdrobniony Hortex 2 opakowania, kucharek 1 łyzka, pieprz mielony
W Mojej Kuchni Lubięroślinne (250g) 1 łyżka smalcu (25g) - powoduje że ciasto jest bardziej wilgotne 1/3 szkl.cukru (70g) 3 żółtka 1 całe jajko - ciasto wyjdzie twardsze, bardziej zwarte i chrupkie niż przy użyciu samych żółtek - sprawdza się pod ciężkim, bogatym w składniki farszem tarty 1-2 łyżki gęstej śmietany 12% lub 18% 1 szkl. wiór marchewkowych uzyskanych po przygotowaniu soku z sokowirówki
Grunt to przepis!pszennej oraz 1 łyżeczka do drożdży 50 g mleka w proszku 1 łyżeczka soli 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 220 ml ciepłej wody 70 g masła 1 jajko sezam Mąkę, mleko w proszku i sól wymieszać, odłożyć. Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i poczekać około 10 min aż się rozpuszczą. Następnie do drożdży dodać 1 łyżeczkę mąki i zostawić(...)Wyrośnięte ciasto chwile wyrobić. Podzielić na 6 części. Z każdej uformować placuszek. Na środek nałożyć farsz rybny, skleić ciasto na brzegu, formując kształt bułki. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć bułeczki, zostawić do wyrośnięcia na 30 min. Po tym czasie posmarować je rozkłóconym jajkiem oraz posypać sezamem, Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg) przez 25 min. Smacznego! Przepis
Moja Galeria Smakufarsze, by stanowiły cały obiad. Składniki: 1 kg ziemniaków 2jajka 3łyżki mąki sól,pieprz farsz: podwójna pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 1 cebula sól,pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie przecier pomidorowy świeża bazylia natka pietruszki lub szczypiorek Wykonanie: *Ziemniaki ścieramy na tarce, dodajemy jajko, mąkę, sól,pieprz, smażymy placki na całą patelnię. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. *Kurczaka kroimy(...)piórka. Obsmażamy na patelni. Kiedy się zrumieni cebulka dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy posiekana bazylią, ziołami prowansalskimi, słodka papryką. Podsmażamy razem ok 5 minut, dodajemy kurczaka. Na połowę placka wykładamy farsz, składamy placek, wierzch posypujemy posiekaną natka lub szczypiorkiem
Z Majeczką w kuchnistarta mozzarella i rukola. Pyszne były :)) Miłego dnia :)) Składniki na około 7 naleśników: ok. 1,5 szklanki mąki pszennej jajko sól różowa woda (daję na oko) mleko (daje na oko) roztopione masło suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Składniki farsz: 2 filety z kurczaka suszone pomidory 1 cebula fioletowa kukurydza cukinia kurkuma sól różowa olej kokosowy do smażenia rukola starta
kruche babeczkiznów zabieram Was w moje ulubione rejony Włochy :)Naleśniki z suszonymi pomidorami smakują wybornie. Farsz do nich wybieramy według własnego gustu i pomysłu :) Zachęcam do wypróbowania. Składniki: 250 ml mleka 150 g mąki 2 jajka 6 suszonych pomidorów w zalewie kilka oliwek zielonych lub czarnych sól pieprz 1 łyżeczka oliwy dodatki według uznania ( ser mozzarella
Kukuleczkiczerwony to jedna z moich ulubionych zup. W mojej kuchni ma niejedno oblicze. Niezabielany najbardziej smakuje z uszkami z farszem z grzybów lub w kubku do krokietów. Zabielany słodką śmietanką barszcz czerwony preferuję z ziemniakami, rzadziej natomiast jadamy z jajkiem. Składniki: 2 skrzydełka z kurczaka 1 kg buraków 2-3 młode marchwie po ½ selera i cebuli
Czerwień i błękitsmaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładam i kroję na pół wzdłuż a później to kroję w prostokąty. Nakładam farsz na każdy prostokąt i zawijam w rulon. Potem układam na blaszce z piekarnika i górę surowych kapuśniaczków pokrywam rozkłóconym jajkiem, żeby się zarumieniły podczas pieczenia. Piekę je na środkowej półce w piekarniku w temperaturze 170 stopni
Tanio smacznie i prostoCiasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki 2 łyżki cukru 4 jajka szklanka mleka 3/4 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy (można zastąpić sokiem z kartonika) 3 łyżki masła tłuszcz do smażenia Farsz: 2 kostki twarogu (25 dag) pół kostki masła 4 łyżki cukru 4 żółtka 10 dag rodzynek 2-3 łyżki skórki pomarańczowej Sposób przygotowania: Składniki na ciasto łączymy ze sobą. Odstawiamy
Pobite gary Barbarylodówki. Po ty czasie cisto podpiekamy przez ok. 15 min. w 180 st. C. składniki na farsz cebulowy: 500 g cebuli 150 g sera żółtego 250 g boczku 50 g masła 150 ml śmietany kwaśnej 2 jajka sól, pieprz, mielona papryka wykonanie: Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, przekładamy do innego naczynia. Na patelnię dajemy pokrojony w kostkę
Domowy Smak Jedzeniapieprzem. Pozostały kawałek mięsa kroimy w kostkę, wkładamy do blendera. Dodajemy pokrojoną cebulę, rukolę , skórkę z cytryny i wbijamy jajko. Całość blendujemy na dość gładką masę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozbite kawałki mięsa układamy przygotowany farsz i dokładnie zwijamy roladki. Możemy dla pewności owinąć je białym bawełnianym sznurkiem/spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki układamy
Malinowe PocałunkiPieczemy w temp. 200 st. przez 20 min, a następnie po ściągnięciu papieru z dociążeniem - jeszcze przez 5 minut. Farsz: 200 g mrożonego szpinaku w liściach 250 g tuńczyka (po odsączeniu) 250 g pieczonej dyni 4 ząbki czosnku 3 jajka kilka pomidorków koktajlowych przyprawy: sól himalajska, pieprz, curry, kurkuma, garam masala, słodka papryka Na niewielkiej ilości oleju kokosowego dusimy szpinak
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!odcedzamy. Piersi i cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Mieszamy ryż, mięso, cebulę i natkę pietruszki. Wbijamy surowe jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Solimy i pieprzymy od środka. Nakładamy farsz. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 45 minut. Posypujemy mozarellą i zapiekamy jeszcze
Pobite gary Barbarywiększe grzyby trzeba pokroić na kilka kawałków). Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekane suszone pomidory i zalać roztrzepanymi jajkami. Po prostu robimy jajecznicę. Kiedy jaja się lekko zetną doprawiamy całość ponownie solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szczypiorek. Układamy farsz w połówkach grahamek. Na każdej grzance układamy odrobinę wiórków z żółtego sera. Wstawiamy na 5 minut do piekarnika nagrzanego
Kulinarne Inspiracjeskładniki na ciasto pierogowe: ok. 280 g mąki 125 g wody 1 jajko 10 g oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. składniki na farsz serowo jagodowy: 100 g białego sera 100 g jagód 2 łyżeczki cukru wykonanie: Ser z cukrem ucieramy na gładką masę. Dodajemy jagody i mieszamy. Cukru ewentualnie możemy
Domowy Smak Jedzeniazdejmujemy liście ,obcinamy zgrubiałe miejsca. Cebule siekamy ,szklimy na maśle. Odsączone ziemniaki (ciepłe) przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka) ,wbijamy jajka ,dodajemy ostudzoną cebulę ,dodajemy gałkę muszkatołową ,majeranek ,sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrabiamy. Na każdy liść kładziemy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki ,zalewamy szklanką bulionu warzywnego i pieczemy 30 min w temperaturze180°C. Podajemy na ciepło
R'n'G Kitchensuszonymi owocami Czas przygotowania: 150 minut Składniki Ciasto: 2,5 szklanki mąki szczypta soli 7 g suszonych drożdży 1 jajko 50 g roztopionego masła 1/2 szklanki letniego mleka 3 łyżki naturalnego jogurtu 2 łyżeczki cynamonu 1/2 kardamonu 1/2 goździków Farsz: 50 g moreli suszonych Sante 50 g śliwek suszonych Sante 50 g suszonych wiśni 3 łyżki brązowego cukru
Kulinarne przygody Gatitygarnka przekładamy ugotowany ryż, dodajemy zeszkloną cebulę, mielone mięso oraz startą na tarce o dużych oczkach obraną marchewkę, dodajemy jajko, domową przyprawę typu wegeta do smaku oraz czarny pieprz. Masę wyrabiamy dłonią, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Porcje farszu nakładamy na liście kapusty i formujemy gołąbki. Duży garnek wykładamy uszkodzonymi, pozostałymi liśćmi kapusty i układamy w nim gołąbki ściśle
Smakowite Daniazmian. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 18-20 pierożków: 4 szklanki mąki 1,5 kostki margaryny (300 g) 1 jajko 2 żółtka 200 g drożdży szczypta soli 1 szklanka kwaśnej śmietany 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mleka Składniki na farsz: 2 cebule, drobno posiekane 200 g pieczarek, drobno posiekanych ½ kg soczewicy 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki ostrej papryki pieprz
My Culinary Artcebulę. Następnie dodaj pieczarki i duś do odparowania wody. Dodaj kapustę i chwilę podsmaż. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Farszem nadziewaj cienkie naleśniki (1-2 łyżki nadzienia na 1 naleśnik) i składaj je jak sajgonki. Następnie panieruj krokiety w jajku (rozmieszanym widelcem) i bułce tartej. Smaż z obu stron na złoto. Normal 0 21 false false false PL X-NONE
Qlinarnie i Qlinarniejednych z moich ulubionych. Uwielbiam smak pieczarek pod każdą postacią: mogą być smażone na maśle, nadziewane lub jako farsz do mięsa. Tym razem przedstawiam je pod postacią pysznej sałatki. Składniki 1/2 kg pieczarek 2 łodygi selera naciowego 2 jajka ugotowane na twardo 1/2 puszki kukurydzy konserwowej szczypiorek sól, pieprz 1 łyżka jogurtu typu greckiego 2 łyżki majonezu Pieczarki myjemy. Wrzucamy
tojestpyszne.blogspot.com