Składniki na naleśniki o średnicy 15 cm: Jak przygotować zielone ciasto naleśnikowe? 1 szklanka mąki pszennej 70 g świeżej rukoli 1 szklanka wody gazowanej 1 jajko szczypta soli olej rzepakowy do smażenia naleśników farsz: 3 opakowania serka kremowego Arla Apetina Pesto i Rukola świeża rukola pomidorki koktajowe Przygotowanie ciasta naleśnikowego: Świeżą rukolę miksujemy w blenderze ze szklanką wody gazowanej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędelikatnie wyjmujemy z niego żółtko. Do żółtka dodajemy chrzan (jego ilość zależy od tego jaki jest mocny), serek śmietankowy, majonez, sól i pieprz. Miksujemy blenderem. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na jajka (w miejsce żółtek). Jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem, rzeżuchą, prażonymi płatkami migdałów i czerwonym pieprzem
Aga w kuchniSkładniki: Farsz: ( z tej ilości farszu wychodzi 8 krokietów) 380g pieczarek, 3 średnie cebule (235g po obraniu), 0,5 kg mięsa mielonego, mała główka czosnku, sól, pieprz, majeranek, bazylia, vegeta (niekoniecznie), olej do smażenia. Naleśniki: Tu przepis lub według własnego. Panierka: 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć(...)tłuszczu. Doprawić. Dodać mięso mielone i razem podsmażać, dodać posiekany czosnek. Gdyby mięso było za suche dodać ciut wody. Usmażyć naleśniki. Na środek naleśnika wyłożyć farsz i zawinąć ( pokazane na zdjęciu). Następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej. Podsmażyć do zarumienienia, na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego
W kuchni u Monikiściąć skórę od góry do dołu razem z błonką, a następnie wyciąć z pomiędzy błonek cząstki cytryny). Śledzie, cebulę, odciśniętą bułkę, żółtka zemleć lub zmiksować. Nakładać farsz na białka, nadając połówkom kształt całego jajka. Na wierzchu układać filety z cytryny. Podczas pobytu pod okiem Pani Ewy uczyłam się rysować pisanki woskiem
królestwo garównaszych przepisów z naszego bloga i powstanie zupełnie nowe danie obiadowe, smaczne, dietetyczne i ciekawe. Składniki na farsz: -ok. 0,5 kg łopatki -2 ćwiartki z kurczaka -jedna czerstwa bułka -jedna cebula -2-3 ząbki czosnku -2 jajka -przyprawa barbecue -przyprawa warzywna Ćwiartki z kurczaka gotujemy jak na rosół - przepis na galaretkę z kurczaka. Składniki(...)obrane mięso z ćwiartek kurczaka, marchewkę oraz namoczoną , odciśniętą bułkę i zeszkloną cebulę z czosnkiem mielimy przez maszynkę. Dodajemy jajka i przyprawiamy barbecue oraz warzywkiem. Wszystko mieszamy, uzyskując farsz. Pierogowe lub makaronowe ciasto dzielimy na części. Każdą z części ciasta rozwałkowujemy na cienkie placki. Na rozwałkowane placki
Maminek kulinarnyawokado naprawdę mi posmakowało. Z jajkiem i szczypiorkiem smakuje świetnie :) Oczywiście ważne, żeby całość dobrze (i po swojemu) doprawić solą i pieprzem. Możesz też urozmaicić farsz ulubionymi ziołami, ale najpierw spróbuj wersji podstawowej. Takie jajka idealnie pasują na świąteczny stół, ale też będą świetną przystawką na imprezie :) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówciasto dzielimy na 12 równych części. Rozwałkowujemy na placki średnicy 15-20cm. Zawijamy lekko brzegi do środka. Dajemy ciastu wyrosnąć przez około 30 minut. Nakładamy farsz na wierzch ciasta, brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach 25-30 minut
Gotuj z Rumcajsemidealnie nadają się na śniadanie tzw. w locie. Składniki na 10 sztuk: Ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko 1 szklanka mleka 5 dag świeżych drożdży (pół opakowania) ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli (do smaku) 2 płaskie łyżki masła Farsz: 1 mała cukinia 3 małe pomidory 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 mała papryka (kolor dowolny(...)zasypać cukrem. Odstawić na chwilę pod przykryciem w ciepłe miejsce do rozpuszczenia. Mleko zletnić. Rozpuścić w nim drożdże. Do miski dodać rozczyn, mąkę, jajko, sól oraz rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Farsz: cukinię, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skorki, pozbyć się nasienia. Drobno pokroić. Czosnek posiekać. Pieczarki pokroić w półtalarki
Fabryka pomysłówmnie dzisiaj wersja z farszem mieszanym. Polecam. SKŁADNIKI : 500 g mąki 30 g świeżych drożdży 1 jajko 200 ml ciepłego mleka 1 plaska łyżeczka(...)FARSZ : 20 dkg pieczarek, poszatkowanych 20 dkg szynki, pokrojonej w kostkę kilka plastrów salami 15 dkg żółtego sera, startego na tarce 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula, drobno pokrojona ketchup
Kulinarne Fantazje Marioliupiekłam w tortownicy o średnicy 24 centymetry. Składniki: Ciasto: 0,5kg mąki pszennej 250ml ciepłej wody (nie gorącej!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju Farsz: 0,5kg mięsa mielonego (u mnie wołowe) 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku olej do smażenia Przyprawy: sól, pieprz 3-4 ogórki konserwowe kilka(...)drożdże i mieszamy *** *** Do rozpuszczonych drożdży dodajemy przesianą mąkę, sól, cukier, jajko oraz olej. Całość wyrabiamy do uzyskania miękkiego, elastycznego ciasta *** *** Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą lub ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** W czasie gdy ciasto rośnie przygotowujemy farsz mięsny. Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, do momentu, aż straci surowy
Blog z Apetytemmiarę gładką masę. Dodać drobno posiekaną pietruszkę, drobno posiekaną cebulkę, majonez i musztardę. Wszystko razem dokładnie połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Taki farsz nakładać łyżeczką do połówek wydrążonych z żółtek jajek. Górę posypać mieloną papryką, ja użyłam płatków papryczki chili. Ten przepis znajdziecie również w "Chochli", czyli magazynie blogerek, który został niedawno udostępniony do bezpłatnego pobrania. Jeśli chcecie
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: Ciasto: 125g masła extra 230g mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Farsz: 1 por 200g sera naturalnego pleśniowego 6 plasterków szynki konserwowej 1 jajko 3 łyżki śmietany 30% 3 łyżki parmezanu sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką, a następnie zagnieść
Szalona Kuchnia Ewelinytopiony i czekamy aż nasz ser się rozpuści i powstanie gęsta masa . A kiedy już mamy przygotowany szpinak , dodajemy nasze starte na tarce jajka i dokładnie mieszamy , na koniec doprawiamy do smaku , i zaczynamy nasz farsz przekładać na wcześniej przygotowane naleśniki . Na koniec możemy podsmażyć nasze krokiety w jajku i bułce , ale to już według uznania
Mój Smakbyć przystawką i obiadem . Przynajmniej dla mnie. Jeśli ma być obiadem to dodaje jakąś surówkę. Jest to dość wygodne danie ,ponieważ farszem może być praktycznie wszystko Składniki na 2 porcje 4 duże ziemniaki 3 jajka 10 dkg wędliny 1 łyżka kukurydzy 2 łyżki majonezu 5 dkg zera żółtego 1 łyżka masła 1 łyżka(...)salaterki ,dodaję majonez 1/2 łyżki masła ,kukurydze i z tarty na drobno ser. Dokładnie mieszam ,doprawiam solą i pieprzem . W osobnej salaterce rozbijam jajko z resztą masła (masło nie musi rozpuścić sie) i mlekiem .Zalewam farsz ,ponownie mieszam . Ostudzone ziemniaki obieram ze skórki ucinam koniec i łyżeczką deserową wybieram wnętrze ( środek musi być pusty) w powstały otwór wkładam farsz
Eli Gotowaniejaka , żurki, szynki, babki........... SKŁADNIKI: 500 g płatków lazanii Farsz I opakowanie mrożonego szpinaku ok. 500 g 1 opakowanie sera feta 1 jajko 4-5 ząbków drobno posiekanego czosnku gałko muszkatołowa sól,pieprz olej Farsz II 500 g pieczarek 20 dag gotowanej szynki 1 drobno pokrojona cebula sól, pieprz olej Sos 4 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szklanki
Kuchnia w opałach