jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:134/455)

Cebulak 160

ciasto dzielimy na 12 równych części. Rozwałkowujemy na placki średnicy 15-20cm. Zawijamy lekko brzegi do środka. Dajemy ciastu wyrosnąć przez około 30 minut. Nakładamy farsz na wierzch ciasta, brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach 25-30 minut

Gotuj z Rumcajsem
Bułki z leczo 152

idealnie nadają się na śniadanie tzw. w locie.  Składniki na 10 sztuk: Ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko 1 szklanka mleka 5 dag świeżych drożdży (pół opakowania) ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli (do smaku) 2 płaskie łyżki masła Farsz: 1 mała cukinia 3 małe pomidory 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 mała papryka (kolor dowolny(...)zasypać cukrem. Odstawić na chwilę pod przykryciem w ciepłe miejsce do rozpuszczenia. Mleko zletnić. Rozpuścić w nim drożdże. Do miski dodać rozczyn, mąkę, jajko, sól oraz rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Farsz: cukinię, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skorki, pozbyć się nasienia. Drobno pokroić. Czosnek posiekać. Pieczarki pokroić w półtalarki

Fabryka pomysłów
PIZZA CALZONE 122

mnie dzisiaj wersja z farszem mieszanym. Polecam.                                                                       SKŁADNIKI :  500 g mąki 30 g świeżych drożdży 1 jajko 200 ml ciepłego mleka 1 plaska łyżeczka(...)FARSZ :  20 dkg pieczarek, poszatkowanych 20 dkg szynki, pokrojonej w kostkę kilka plastrów salami 15 dkg żółtego sera, startego na tarce 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula, drobno pokrojona ketchup

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto cheeseburger 260

upiekłam w tortownicy o średnicy 24 centymetry.     Składniki: Ciasto: 0,5kg mąki pszennej 250ml ciepłej wody (nie gorącej!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju Farsz: 0,5kg mięsa mielonego (u mnie wołowe) 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku olej do smażenia Przyprawy: sól, pieprz 3-4 ogórki konserwowe kilka(...)drożdże i mieszamy *** *** Do rozpuszczonych drożdży dodajemy przesianą mąkę, sól, cukier, jajko oraz olej. Całość wyrabiamy do uzyskania miękkiego, elastycznego ciasta *** *** Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą lub ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** W czasie gdy ciasto rośnie przygotowujemy farsz mięsny. Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, do momentu, aż straci surowy

Blog z Apetytem
Jajka faszerowane tuńczykiem 234

miarę gładką masę. Dodać drobno posiekaną pietruszkę, drobno posiekaną cebulkę, majonez i musztardę. Wszystko razem dokładnie połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Taki farsz nakładać łyżeczką do połówek wydrążonych z żółtek jajek. Górę posypać mieloną papryką, ja użyłam płatków papryczki chili. Ten przepis znajdziecie również w "Chochli", czyli magazynie blogerek, który został niedawno udostępniony do bezpłatnego pobrania. Jeśli chcecie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta z porem, szynką i serem pleśniowym 87

Składniki: Ciasto: 125g masła extra 230g mąki pszennej 1 jajko 1/2  łyżeczka soli 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Farsz: 1 por 200g sera naturalnego pleśniowego 6 plasterków szynki konserwowej 1 jajko 3 łyżki śmietany 30% 3 łyżki parmezanu sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką, a następnie zagnieść

Szalona Kuchnia Eweliny
Szpinakowe krokiety z jajkiem 177

topiony i czekamy aż nasz ser się rozpuści i powstanie gęsta masa . A kiedy już mamy przygotowany szpinak , dodajemy nasze starte na tarce jajka i dokładnie mieszamy , na koniec doprawiamy do smaku , i zaczynamy nasz farsz przekładać na wcześniej przygotowane naleśniki . Na koniec możemy podsmażyć nasze krokiety w jajku i bułce , ale to już według uznania

Mój Smak
Ziemniaki faszerowane 144

być przystawką i obiadem . Przynajmniej dla mnie. Jeśli ma być obiadem to dodaje jakąś surówkę. Jest to dość wygodne danie ,ponieważ farszem może być praktycznie  wszystko Składniki na 2 porcje  4 duże ziemniaki  3 jajka 10 dkg wędliny  1 łyżka kukurydzy  2 łyżki majonezu 5 dkg zera żółtego  1 łyżka masła  1 łyżka(...)salaterki ,dodaję majonez 1/2 łyżki masła ,kukurydze i z tarty na drobno ser. Dokładnie mieszam ,doprawiam solą i pieprzem . W osobnej salaterce rozbijam jajko z resztą masła (masło nie musi rozpuścić sie) i mlekiem .Zalewam farsz ,ponownie mieszam . Ostudzone ziemniaki obieram ze skórki ucinam koniec i łyżeczką deserową wybieram wnętrze  ( środek musi być pusty) w powstały otwór wkładam farsz

Eli Gotowanie
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I ..... 111

jaka , żurki, szynki, babki...........  SKŁADNIKI: 500 g płatków lazanii Farsz I opakowanie mrożonego szpinaku ok. 500 g 1 opakowanie sera feta 1 jajko 4-5 ząbków drobno posiekanego czosnku gałko muszkatołowa sól,pieprz olej Farsz II 500 g pieczarek 20 dag gotowanej szynki 1 drobno pokrojona cebula sól, pieprz olej Sos 4 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szklanki

Kuchnia w opałach
Tortilla domowa 148

Tortilla domowa, wykonana od a do z samemu . Prosta chrupiąca i smaczna . Zrobiłam ja to i  zrobisz i ty . Składniki farszu: 4 ćwiartki z kurczaka sól do smaku  pieprz biały mielony do smaku  papryka czerwona mielona ostra do smaku  olej do smażenia Dodatkowo: sałata lodowa 1 szt ogórek zielony świeży(...)pomarańcz bardziej :) sos czosnkowy kielecki  nowość   keczup  Składniki na pszenne placki tortilli : mąka pszenna 500 g przegotowana woda 1 szklanka  jajko szczypta soli smalec ( połowa kostki)   Wykonie farszu: Udka z kurczaka obieram ( odkrawam nożem mięsko , a skórę i kości zostawiam na zupę)Smażę na patelni pokrojone kawałki mięsa , doprawiam sola pieprzem i papryka ostra

Różowa kuchnia
Zapiekanka chlebowa pt. "Nic się nie może zmarnować" 103

się przesmażą i stracą surowość dodajemy kawałki pomidora obranego ze skórki oraz przyprawiamy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem, układamy na całości kromki chleba, wykładamy cały farsz z patelni i przykrywamy chlebem. 2 jajka rozkłócamy, mieszamy ze śmietaną i polewamy dokładnie po całej zapiekance, Rozrzucamy pokrojone w kostkę jajka na twardo i przykrywamy plastrami żółtego sera. Zapiekamy około 20 minut

Kolorowy Przepisownik
Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami 345

Jeśli macie ochotę na pierogi tradycyjne to zapraszam tutaj Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej 2 jajka + 1 jajko do smarowania pierogów 3/4 szklanki mleka 30 g świeżych drożdży 100 g masła 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru Farsz 400 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Kapustę ugotować w wodzie(...)szklanką (moja miała średnicę 8 cm) wycinać kółka,. (Potem powtórzyć to z drugą częścią ciasta) Na każde kółko nałożyć farsz i skleić ciasto.Układać pierogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na chwilę do wyrośnięcia,a następnie posmarować roztrzepanym jajkiem każdego pieroga i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż będą rumiane. Studzić na kratce

O kuchni z uczuciem
Zapiekane gołąbki z farszem mięsno-ryżowym 540

liście laurowe - pieprz mielony - sól - ziele angielskie - koncentrat pomidorowy Kapustę należy obgotować we wrzątku po 20 minut z każdej strony . W międzyczasie przygotować sobie farsz. Do miski wrzucamy mięso,drobno pokrojoną smażoną cebulkę,ryż,całe jajko i wszystko dobrze wyrabiamy dłonią,przyprawiamy pieprzem i solą do smaku do jednolitej masy. Następnie,główkę kapusty studzimy i rozdzielamy na pojedyncze liście

Różne smaki w kuchni
Paszteciki ze szpinakiem i serem 208

lodówki. Nie wymaga też czasu na wyrastanie. Jest naprawdę szybkie i niezawodne. Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki szczypta soli 1 całe jajko 2 żółtka 1 łyżka cukru 100 g drożdży 250 g margaryny 1/2 szklanki śmietany Farsz: 450 g mrożonego szpinaku 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 250 sera białego półtłustego sól, pieprz olej do smażenia Sposób wykonania(...)dodać cukier i całość wymieszać. 3. Na stolnicę przesypać mąkę, dodać margarynę, sól, troszkę posiekać, po czym dodać śmietanę z drożdżami, jajko, żółtka i zagnieść ciasto. 4. Ciasto rozwałkować na grubość 7-10 mm, na jeden brzeg wyłożyć farsz i odciąć ciasto. Skleić i łączeniem położyć do spodu. Ostrym nożem pociąć w dowolne porcje. 5. Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej

Kuchnia domowa Ani