Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem 571sakiewki z pieczarkami i serem. Sakiewki cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Warto je przygotować, bo są przepyszne. SKŁADNIKI: Naleśniki: 1,5 szklanki mleka, 1 jajko, 1 szklanka mąki, szczypta soli, olej do smażenia, Farsz: 400g pieczarek, 1 cebula, 100 g sera żółtego, sól, pieprz, oliwa, szczypiorek, PRZYGOTOWANIE: 1. Do mleka dodaję jajko, mąkę oraz sól. Wszystko razem miksuję
Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety mielone z łososia 203świeżo utartego chrzanu 1 łyżka koperku 2 łyżki jogurtu sól do smaku Przepuść połowę łososia i całą białą przez maszynkę. Resztę łososia pokrój w kostkę. Dodaj jajko, kapary sól i pieprz, wymieszaj farsz. Uformuj 10 okrągłych kotletów i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Smaż kolety w dosyć wysokiej temperaturze przez około 3 minuty po każdej stronie. W międzyczasie przygotuj sos, mieszając
codojedzenia
Rogaliki z jabłkami 243świeżych drożdży Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 35 g roztopionego masła 1/2 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej Farsz: 1 spore jabłko cynamon mielony kardamon brązowy cukier trzcinowy jajko do malowania rogalików Wykonanie: Mleko lekko podgrzewamy, wlewamy do miski, dodajemy pokruszone drożdże, pół łyżki cukru i 1 łyżkę mąki. Mieszamy i odstawiamy
Kulinarne przygody Gatity
Paszteciki z tymiankowym kurczakiem 262wrzucamy do nich kurczaka i tymianek - smażymy 1-2 minuty. Przyprawiamy solą i pieprzem. Z ciasta francuskiego wykrawamy spore kwadraty na środek wykładamy farsz sklejamy boki. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do zarumieniania ok 25-30 minut. Smacznego!!! dodatkowo zdjęcia mojego włochatego maleństwa - urósł prawda
sierotka maRysia w kuchni
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 257miseczki wsypałam ugotowany ryż. Dodałam zmielone mięso. Następnie usmażone grzyby z cebulą i ziołami. Wsypałam pokrojoną zieloną pietruszkę. Wymieszałam. Na koniec wbiłam jajko i przyprawiłam solą i pieprzem. Farsz gotowy. Papryki umyłam. Wykroiłam z nich gniazda nasienne. Odkroiłam górną część. Można też przekroić je na pół. Napełniłam je farszem. Na wierzch nałożyłam po łyżce
potrawyregionalne
Naleśniki z awokado i serkiem twarogowym 202przyrządzić!, awokado należy do wartościowych owoców, wspaniale się komponuje z twarożkiem i smakowo i kolorystycznie, a więc ten duet jest wart wykorzystania jako farsz naleśnikowy - jak najbardziej.... Składniki: 2 jajka 0,5 szklanki wody mineralnej 0,5 szklanka mleka 3/4 szklanki mąki tortowej szczypta soli 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej olej do smażenia Nadzienie: 1 dojrzałe awokado 1 opakowanie
kgwjanczewo
Ciasto z dymką 157pół płaskiej łyżeczki soli i wszystkie składniki wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić na 25 minut w ciepłe miejsce. Śmietanę wymieszać z jajkiem. Ciasto rozwałkować na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką na prostokątnej blasze. Farsz z cebuli wyłożyć na spód ciasta, całość polać śmietaną wymieszaną z jajkiem. Wstawić do piekarnika i piec 30 min w 180 st C. Można
Camilla w kuchni
ZAPIEKANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM 224PYSZNE ,SZYBKIE DO PRZYGOTOWANIA, PIĘKNIE PACHNĄCE-ROZPŁYWAJĄ SIĘ W USTACH SKŁADNIKI: NA NALEŚNIKI : OK 2SZKL. MLEKA 2 SZKL.MĄKI 2 JAJKA KILKA ŁYŻEK WODY GAZOWANEJ NA FARSZ: SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM(NP.HORTEX)NIE ROZDROBNIONY 2 ZĄBKI CZOSNKU SEREK CAMEMBERT PIERŚ Z KURCZAKA ŁYŻKA OLEJU DO SMAŻENIA NA SOS: ŚMIETANKA 30 % 1 KOSTKA ROSOŁOWA OK.1 ŁYŻKA MĄKI DODATKOWO
Swojskie jedzonko
Pieczarki faszerowane 208przyprawą Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone trzonki i kiełbasę przyprawić - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser 2. - Powstałym farszem faszerować kapelusze pieczarek - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć na głębokim oleju
W królestwie smaków Beaty
Szyjki gęsie faszerowane ziemniakami – gęsie pipki 257parę minut. Zlać wodę a pozostałą na dnie skrobię dodać do ziemniaków. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na wytopionym gęsim tłuszczu. Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, sól, pieprz, przyprawy. Dokładnie wymieszać. Farszem wypełnić (niezbyt ściśle) skórę z gęsich szyjek, zaszyć z obu stron. Obsmażyć na gęsim tłuszczu, na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, podlać niewielką
królestwo garów
Pyzy z mięsem mielonym 306Pyzy to idealna propozycja obiadowa. Okraszone skwarkami z boczku smakują wybornie. SKŁADNIKI: Farsz : 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, oliwa, sól, pieprz, Ciasto: 2 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 szklanki mąki, sól, Dodatkowo: 20 dag boczku surowego. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez(...)przeciskam przez praskę. Drugą połowę ścieram na tarce o małych oczkach i odciskam wodę. Mąkę przesiewam na stolnicę dodaję przygotowane ziemniaki oraz jajko i sól. Zagniatam ciasto. Z ciasta odrywam niewielkie kawałki. Spłaszczam. Na środek nakładam porcję farszu. Ciasto zlepiam w kulkę. Przygotowane pyzy wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję ok. 15 minut. Odcedzam, wykładam na talerz i okraszam skwarkami
Tradycyjna kuchnia Kasi
Oszukane gołąbki w sosie pomidorowym z warzywami 276sól, pieprz, chilli 2 łyżki mąki + pół szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko. Odstawić do wystygnięcia. 2. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, jajko, ryż. Doprawić. 3. Z gotowego farszu uformować kotlety, lekko obsmażyć. 4. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać ok. 3 szklankami wody. Gdy warzywa będą miękkie, dodać rozrobiony w niewielkiej ilości wody
A Ty Smakuj Mnie
Naleśniki z szynką i serem 226sycące. SKŁADNIKI: Naleśniki: (ok 10 szt.) 2 jajka 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: ser żółty w plastrach szynka w plastrach Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby
Kto ugości moich gości?
Wytrawne pierogi z dyni 223jest wytrawne, ale następne już będzie na słodko. Pierogi z dyni – składniki: Ciasto : ok. 2 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oleju 1-2 jajka ok. 1 szklanki ciepłej wody Farsz : ok. 550 g musu z dyni (kawałki dyni ugotowane do miękkości na parze, w wodzie lub upieczone pod przykryciem w piekarniku, zmiksowane blenderem i lekko odciśnięte
UgotujmyTo.pl
Cebularze - lubelski przysmak 288patelni. Z wyrośniętego ciasta uformować kilka kulek, spłaszczać je na grubość około 1,5-2 cm i układać na blasze wyłożonej pergaminem. Brzegi wysmarować pozostałym jajkiem, a na środku układać cebulowy farsz. Cebularze ostawić na około 15 minut do podrośnięcia. Piec w temperaturze 200 stopni (lub 180 z termoobiegiem) przez kilkanaście minut - do lekkiego zazłocenia się. To jest
Codzienna kuchnia niecodzienna