jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:130/455)

Szpinakowe krokiety z jajkiem 203

topiony i czekamy aż nasz ser się rozpuści i powstanie gęsta masa . A kiedy już mamy przygotowany szpinak , dodajemy nasze starte na tarce jajka i dokładnie mieszamy , na koniec doprawiamy do smaku , i zaczynamy nasz farsz przekładać na wcześniej przygotowane naleśniki . Na koniec możemy podsmażyć nasze krokiety w jajku i bułce , ale to już według uznania

Mój Smak
Ziemniaki faszerowane 169

być przystawką i obiadem . Przynajmniej dla mnie. Jeśli ma być obiadem to dodaje jakąś surówkę. Jest to dość wygodne danie ,ponieważ farszem może być praktycznie  wszystko Składniki na 2 porcje  4 duże ziemniaki  3 jajka 10 dkg wędliny  1 łyżka kukurydzy  2 łyżki majonezu 5 dkg zera żółtego  1 łyżka masła  1 łyżka(...)salaterki ,dodaję majonez 1/2 łyżki masła ,kukurydze i z tarty na drobno ser. Dokładnie mieszam ,doprawiam solą i pieprzem . W osobnej salaterce rozbijam jajko z resztą masła (masło nie musi rozpuścić sie) i mlekiem .Zalewam farsz ,ponownie mieszam . Ostudzone ziemniaki obieram ze skórki ucinam koniec i łyżeczką deserową wybieram wnętrze  ( środek musi być pusty) w powstały otwór wkładam farsz

Eli Gotowanie
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I ..... 133

jaka , żurki, szynki, babki...........  SKŁADNIKI: 500 g płatków lazanii Farsz I opakowanie mrożonego szpinaku ok. 500 g 1 opakowanie sera feta 1 jajko 4-5 ząbków drobno posiekanego czosnku gałko muszkatołowa sól,pieprz olej Farsz II 500 g pieczarek 20 dag gotowanej szynki 1 drobno pokrojona cebula sól, pieprz olej Sos 4 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szklanki

Kuchnia w opałach
Zapiekanka chlebowa pt. "Nic się nie może zmarnować" 123

się przesmażą i stracą surowość dodajemy kawałki pomidora obranego ze skórki oraz przyprawiamy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem, układamy na całości kromki chleba, wykładamy cały farsz z patelni i przykrywamy chlebem. 2 jajka rozkłócamy, mieszamy ze śmietaną i polewamy dokładnie po całej zapiekance, Rozrzucamy pokrojone w kostkę jajka na twardo i przykrywamy plastrami żółtego sera. Zapiekamy około 20 minut

Kolorowy Przepisownik
Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami 379

Jeśli macie ochotę na pierogi tradycyjne to zapraszam tutaj Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej 2 jajka + 1 jajko do smarowania pierogów 3/4 szklanki mleka 30 g świeżych drożdży 100 g masła 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru Farsz 400 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Kapustę ugotować w wodzie(...)szklanką (moja miała średnicę 8 cm) wycinać kółka,. (Potem powtórzyć to z drugą częścią ciasta) Na każde kółko nałożyć farsz i skleić ciasto.Układać pierogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na chwilę do wyrośnięcia,a następnie posmarować roztrzepanym jajkiem każdego pieroga i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż będą rumiane. Studzić na kratce

O kuchni z uczuciem
Zapiekane gołąbki z farszem mięsno-ryżowym 562

liście laurowe - pieprz mielony - sól - ziele angielskie - koncentrat pomidorowy Kapustę należy obgotować we wrzątku po 20 minut z każdej strony . W międzyczasie przygotować sobie farsz. Do miski wrzucamy mięso,drobno pokrojoną smażoną cebulkę,ryż,całe jajko i wszystko dobrze wyrabiamy dłonią,przyprawiamy pieprzem i solą do smaku do jednolitej masy. Następnie,główkę kapusty studzimy i rozdzielamy na pojedyncze liście

Różne smaki w kuchni
Paszteciki ze szpinakiem i serem 235

lodówki. Nie wymaga też czasu na wyrastanie. Jest naprawdę szybkie i niezawodne. Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki szczypta soli 1 całe jajko 2 żółtka 1 łyżka cukru 100 g drożdży 250 g margaryny 1/2 szklanki śmietany Farsz: 450 g mrożonego szpinaku 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 250 sera białego półtłustego sól, pieprz olej do smażenia Sposób wykonania(...)dodać cukier i całość wymieszać. 3. Na stolnicę przesypać mąkę, dodać margarynę, sól, troszkę posiekać, po czym dodać śmietanę z drożdżami, jajko, żółtka i zagnieść ciasto. 4. Ciasto rozwałkować na grubość 7-10 mm, na jeden brzeg wyłożyć farsz i odciąć ciasto. Skleić i łączeniem położyć do spodu. Ostrym nożem pociąć w dowolne porcje. 5. Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej

Kuchnia domowa Ani
koperty z pikantnym farszem węgierskim 242

letniej wody 30 g drożdży 4 łyżki oleju łyżeczka soli łyżeczka cukru na farsz: 2 cebule  2 czerwone papryki 2 białe papryki stożek 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 150 g chorizo lub salami pepperoni łyżka pikantnej pasty paprykowej sól, pieprz dodatkowo: jajko zioła prowansalskie 4 łyżki startej mozzarelli Przygotować ciasto: mąkę przesiać, dodać letnią wodę, sól, cukier(...)czosnek zetrzeć. Wszystkie składniki farszu podsmażyć i doprawić, wystudzić.  Wyrośnięte ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie i pokroić w kwadraty. Na każdy nałożyć farsz, posypać mozzarellą (połowę odłożyć) i sklejać rogi po przekątnej. Jajko rozbełtać i posmarować nim koperty. Posypać ziołami i mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 15 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zielone jajka z groszkiem 153

ziarna 1 łyżka sosu winaigrette Groszek gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam i studzę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Wyjmuję żółtka, przekładam połowę ich do pojemnika wysokiego, dodaję pokrojoną natkę pietruszki, groszek, oliwę. Miksuje blenderem i doprawiam solą, pieprzem. Farsz(...)przekładam do szprycy i napełniam nim połówki jajek.Dekoruję łososiem i pieprzem czerwonym. Sałatę układam na talerzu, dodaję pozostałe żółtka na które wyciskam też zielony farsz, układam pomidorki koktajlowe, papryczkę chili.Polewam sosem, układam jajka

wesoła kuchnia
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 300

Mielone mięso podsmażone z cebulą, z dodatkiem pomidorów w puszce może być świetną bazą dla wielu potraw. Raz możemy zrobić spaghetti po bolońsku, innym razem napełnić takim farszem naleśniki, a następnie zapiec je w piekarniku, jeszcze kiedy indziej, do takiej patelni z mięsem i sosem dodać surowy makaron i poddusić – otrzymamy wówczas pyszne danie jednogarnkowe. Tym razem chciałabym podzielić(...)Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki. Wykładamy nimi dno wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Warstwę ziemniaków posypujemy solą oraz pieprzem. Rozprowadzamy farsz mięsny, wyrównujemy. Przykrywamy kolejną warstwą ziemniaków. Jajka mieszamy ze śmietaną. Dodajemy starty żółty ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy zapiekankę. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około

Smaki Na Talerzu
Drożdżowe kapuśniaczki 159

wybrednym gościom. Drożdżowe kapuśniaczki przepis na ok. 30 sztuk CIASTO: 500 g mąki 250 ml ciepłego mleka 15 g świeżych drożdży 2 małe jajka 1 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 50 g stopionego masła + farsz z kapustą i grzybami KLIK Do miski rozkrusz drożdże, dodaj 3 łyżki ciepłego mleka, łyżkę cukru i łyżkę mąki. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw(...)dużej miski przesiej mąkę, dodaj sól, roztopione i przestudzone masło oraz 2 jajka i wyrośnięty zaczyn drożdżowy. Wyrabiaj elastyczne ciasto, powinno Ci to zająć ok. 10 minut. Następnie przykryj je ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na ok. 1h). W tym czasie przygotuj farsz według przepisu – KLIK Gdy ciasto już wyrośnie, podziel je na 4 części. Każdą

365 dni dookoła kuchni
Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami 1445

tego przepisu: 1/2 szklanki kefiru 1 jajko szczypta soli 4 łyżki mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka siekanego koperku 1 łyżeczka oleju rzepakowego + 1 łyżeczka do smażenia Przygotowanie: Jajko ze szczyptą soli roztrzepujemy za pomocą trzepaczki. Wlewamy kefir, dodajemy oba rodzaje mąki, dokładnie mieszamy masę za pomocą trzepaczki. Wsypujemy posiekany koperek i wlewamy łyżeczkę oleju, mieszamy za pomocą trzepaczki(...)posmarowanej łyżeczką oleju z obu stron, odwracamy za pomocą łopatki, smażymy szybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. Składniki na farsz: - 100 g ser typu feta - 2 jajka ugotowane na twardo - mix sałaty z buraczkami - 2 łyżki jogurtu greckiego - chili w młynku - trochę kukurydzy, fasoli i groszku z puszki Ser rozcieramy z jogurtem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z cukinią i mięsem mielonym. 286

się blogerką kulinarną ;), dostaję ich coraz więcej. I niech to się nie zmienia! ;) Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej krupczatki 100 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżeczka soli 2 łyżki zimnej wody Farsz: 300 g mięsa mielonego (wieprzowe lub wieprzowo-wołowe) 1 cukinia 1-2 cebule 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili sól pieprz 1/2 łyżeczki kminu 1/2 łyżeczki(...)curry 1 łyżeczka majeranku olej Masa jajeczna: 2 jajka 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 100 g startego sera żółtego sól  pieprz  Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Przełożyć do formy na tartę, następnie ponownie wstawić do lodówki

zadanie-gotowanie
Śniadaniowe bułki z jajkiem 178

się nudzić tradycyjne kanapki, więc stwierdziłyśmy że pora wymyślić coś nowego. Pierwsze co przyszło nam do głowy to wydrążyć bułki, delikatnie zapiec i napełnić jakimś fajnym farszem. Tego dnia akurat miałyśmy ochotę na jajka, więc one stały się nadzieniem do naszych bułek. Wyszły super! Rewelacyjne drugie śniadanie do pracy!:) Ilość porcji: 1 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 bułka

Kolizje Smaków