jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:130/455)

PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 185

miseczki wsypałam ugotowany ryż.   Dodałam zmielone mięso.   Następnie usmażone grzyby z cebulą i ziołami.   Wsypałam pokrojoną zieloną pietruszkę. Wymieszałam. Na koniec wbiłam jajko i przyprawiłam solą i pieprzem.  Farsz gotowy. Papryki umyłam. Wykroiłam z nich gniazda nasienne. Odkroiłam górną część. Można też  przekroić je na pół.  Napełniłam je farszem. Na wierzch nałożyłam po łyżce

potrawyregionalne
Naleśniki z awokado i serkiem twarogowym 148

przyrządzić!, awokado należy do wartościowych owoców, wspaniale się komponuje z twarożkiem i smakowo i kolorystycznie, a więc ten duet jest wart wykorzystania  jako farsz naleśnikowy - jak najbardziej.... Składniki: 2 jajka 0,5 szklanki wody mineralnej 0,5 szklanka mleka 3/4 szklanki mąki tortowej szczypta soli 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej olej do smażenia Nadzienie: 1 dojrzałe awokado 1 opakowanie

kgwjanczewo
Ciasto z dymką 91

pół płaskiej łyżeczki soli i wszystkie składniki wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić na 25 minut w ciepłe miejsce. Śmietanę wymieszać z jajkiem. Ciasto rozwałkować na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką na prostokątnej blasze. Farsz z cebuli wyłożyć na spód ciasta, całość polać śmietaną wymieszaną z jajkiem. Wstawić do piekarnika i piec 30 min w 180 st C. Można

Camilla w kuchni
ZAPIEKANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM 156

PYSZNE ,SZYBKIE DO PRZYGOTOWANIA, PIĘKNIE PACHNĄCE-ROZPŁYWAJĄ SIĘ W USTACH SKŁADNIKI: NA NALEŚNIKI : OK 2SZKL. MLEKA 2 SZKL.MĄKI 2 JAJKA KILKA ŁYŻEK WODY GAZOWANEJ NA FARSZ: SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM(NP.HORTEX)NIE ROZDROBNIONY 2 ZĄBKI CZOSNKU SEREK CAMEMBERT PIERŚ Z KURCZAKA ŁYŻKA OLEJU DO SMAŻENIA NA SOS: ŚMIETANKA 30 % 1 KOSTKA ROSOŁOWA OK.1 ŁYŻKA MĄKI DODATKOWO

Swojskie jedzonko
Pieczarki faszerowane 152

przyprawą  Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone  trzonki i kiełbasę przyprawić  - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko  do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser 2. - Powstałym farszem faszerować  kapelusze pieczarek  - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć  na głębokim oleju

W królestwie smaków Beaty
Szyjki gęsie faszerowane ziemniakami – gęsie pipki 186

parę minut. Zlać wodę a pozostałą na dnie skrobię dodać do ziemniaków. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na wytopionym gęsim tłuszczu. Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, sól, pieprz, przyprawy. Dokładnie wymieszać. Farszem wypełnić (niezbyt ściśle) skórę z gęsich szyjek, zaszyć z obu stron. Obsmażyć na gęsim tłuszczu, na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, podlać niewielką

królestwo garów
Pyzy z mięsem mielonym 249

Pyzy to idealna propozycja obiadowa. Okraszone skwarkami z boczku smakują wybornie.  SKŁADNIKI: Farsz : 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, oliwa, sól, pieprz, Ciasto: 2 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 szklanki mąki, sól, Dodatkowo: 20 dag boczku surowego. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez(...)przeciskam przez praskę. Drugą połowę ścieram na tarce o małych oczkach i odciskam wodę. Mąkę przesiewam na stolnicę dodaję przygotowane ziemniaki oraz jajko i sól. Zagniatam ciasto. Z ciasta odrywam niewielkie kawałki. Spłaszczam. Na środek nakładam porcję farszu. Ciasto zlepiam w kulkę. Przygotowane pyzy wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję ok. 15 minut. Odcedzam, wykładam na talerz i okraszam skwarkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Oszukane gołąbki w sosie pomidorowym z warzywami 209

sól, pieprz, chilli 2 łyżki mąki + pół szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko. Odstawić do wystygnięcia. 2. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, jajko, ryż. Doprawić. 3. Z gotowego farszu uformować kotlety, lekko obsmażyć. 4. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać ok. 3 szklankami wody. Gdy warzywa będą miękkie, dodać rozrobiony w niewielkiej ilości wody

A Ty Smakuj Mnie
Naleśniki z szynką i serem 164

sycące. SKŁADNIKI: Naleśniki: (ok 10 szt.) 2 jajka 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: ser żółty w plastrach szynka w plastrach Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby

Kto ugości moich gości?
Wytrawne pierogi z dyni 152

jest wytrawne, ale następne już będzie na słodko. Pierogi z dyni – składniki: Ciasto : ok. 2 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oleju 1-2 jajka ok. 1 szklanki ciepłej wody Farsz : ok. 550 g musu z dyni (kawałki dyni ugotowane do miękkości na parze, w wodzie lub upieczone pod przykryciem w piekarniku, zmiksowane blenderem i lekko odciśnięte

UgotujmyTo.pl
Cebularze - lubelski przysmak 221

patelni. Z wyrośniętego ciasta uformować kilka kulek, spłaszczać je na grubość około 1,5-2 cm i układać na blasze wyłożonej pergaminem.  Brzegi wysmarować pozostałym jajkiem, a na środku układać cebulowy farsz. Cebularze ostawić na około 15 minut do podrośnięcia. Piec w temperaturze 200 stopni (lub 180 z termoobiegiem) przez kilkanaście minut - do lekkiego zazłocenia się.   To jest

Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki ze szpinakiem i jajkiem 143

kawałki. Rozbijamy je na kotlety i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Na rozpuszczonym maśle podsmażamy szpinak, dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokrojone w kostkę jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Taki farsz nakładamy na kotletach i zwijamy w roladki. Owijamy je folią spożywczą i wkładamy do gotującej się wody na 3-4 minutki. Wyciągamy z wody, zdejmujemy folię i podsmażamy

Aga w kuchni
Roladki z suszonymi pomidorami i pieczarkami 165

drobno pieczarki oraz przemielone mięso Składniki przemieszałam, dodałam szczyptę majeranku, sól i pieprz do smaku, smażyłam chwilę, do połączenia składników Lekko rozmrożony płat ciasta posmarowałam roztrzepanym jajkiem i ułożyłam na nim przestudzony farsz oraz pokrojone, osączone z oleju suszone pomidory Przykryłam żółtym serem, zwinęłam w rulon, pokroiłam i piekłam w temp. 220 stopni C do zarumienienia Uwagi :  wyszły

Proste Potrawy
Naleśniki z maki ryżowej z nadzieniem bananowo- kokosowym i musem z kiwi 187

kokosowych z bananem i orzeźwiającym musem z kiwi... Składnik na ciasto:(5 grubszych naleśników) 1, 1/2 szklanki maki ryżowej 1/2 szklanki maki kukurydzianej cukier waniliowy 1 jajko 1 szklanka mleka Składniki  na farsz: pół kostki twarogu półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki wiórek kokosowych 2 banany 2 kiwi 2 płaskie łyżki cukru pudru Składnik na ciasto naleśnikowe miksujemy

NaKońcuJęzyka
We are the... champignons 191

Każde ułożyłam na papierze do pieczenia na blasze i pozostawiłam do wyrośnięcia jeszcze na ok. 30 min. Następnie w każdym placku zrobiłam wgłębienie, które uzupełniłam farszem pieczarkowym. Brzeg ciasta posmarowałam roztrzepanym jajkiem. Wszystko ostatecznie posypałam jeszcze odrobiną bazylii i wstawiłam do piekarnika na 15 min. w 180st.  Świetnie sprawdzają się jako przekąska

bastalena

Proponowane wyszukiwania