Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami

Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami

Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami

Moje ulubione pierogi, ale nie tylko w smaku. Bardzo łatwo pracuje się z tym drożdżowym ciastem. Sklejanie ich nie stanowi żadnego problemu. Dużo bardziej wolę kleić te pierogi niż takie klasyczne. Może trochę marudzę :), ale uwierzcie, że nie cierpię kleić pierogów. Robię je często, ale wtedy siedzę jak ten świstak i zawijam farsz w ciasto. Jednak smak wynagradza te trudy i zawsze się wraca i robi kolejne. Jeśli macie ochotę na pierogi tradycyjne to zapraszam tutaj Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej 2 jajka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, kapustą, pieczarki, jajko, placki, kluski, kapusta kiszona, ciasta drozdzowe, drożdżowe, ciasto drożdżowe, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pieczarki w cieście, łatwe ciasto, jajka z farszem

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.