Pyzy z mięsem mielonym

Pyzy z mięsem mielonym

Pyzy z mięsem mielonym

Przepis na : obiad

Pyzy to idealna propozycja obiadowa. Okraszone skwarkami z boczku smakują wybornie.  SKŁADNIKI: Farsz : 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, oliwa, sól, pieprz, Ciasto: 2 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 szklanki mąki, sól, Dodatkowo: 20 dag boczku surowego. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Ziemniaki obieram. Poło... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.