jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:117/455)

Włoskie Pierożki Agnolotti 222

pracy ale naprawdę warto. Moim zdaniem przebiły nawet pierogi z kapustą i grzybami. Włoskie  Pierożki Agnolotti   Składniki: Ciasto: 300 g mąki 4 żółtka 1 jajko 4-5 łyżki wody (opcjonalnie) sól Farsz: 200 g wieprzowiny lub wołowiny (użyłam karczku) 3 ząbki czosnku około 6-7 suszonych pomidorów 1 liść laurowy 1 pierś z kurczaka 80 g szpinaku(...)najszybciej. Mój karczek był gotowy po właśnie po około 25 minutach. Przygotowujemy ciasto na pierożki. Mąkę przesiewamy, przekładamy na stolnicę i usypujemy z niej kopiec, w środek wbijamy jajka i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto nie będzie się dobrze kleić możecie dodać odrobinę wody. Z zagniecionego ciasta formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 25 minut

Mania Gotowania
Jajka faszerowane musztardą i kaparami 141

skorupki. Każde jajko przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Odciśnięta bułkę, żółtka, kapary, cebulę zemleć lub zmiksować. Doprawić do smaku musztardą, pieprzem i solą. Nakładać farsz na białka, nadając połówkom kształt całego jajka

królestwo garów
Krokiety czosnkowe z szynką, pieczarkami i serkiem topionym 164

digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). (7 sztuk) Naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wody gazowanej 1/2 szklanki mleka 1 jajko 3/4 łyżeczki czosnku w proszku 1 szczypta pieprzu 1 szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz: 200g szynki 1 mała cebula 5-6 pieczarek 1/2 puszki marchewki z groszkiem 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Dodatkowo: 50-100g serka topionego(...)oleju) i zmieszać z marchewką oraz groszkiem (bez zalewy). Dodać majonez i doprawić do smaku. Placki posmarować serkiem topionym i farszem. Całość zwinąć (złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość luźno pozwijać w rulony) i obtoczyć w jajku (rozmieszanym z odrobiną soli) oraz bułce tartej (pamiętać też o bokach). Smażyć (na rozgrzanym tłuszczu) z obu stron do zarumienienia

Di gotuje
Koperty z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami 172

minut, tak by cała woda odparowała. Doprawić do smaku przyprawami. Pieczarki przestudzić i dodać starty żółty ser. Ciasto pokroić w kwadraty, na każdy kawałek ciasta nałożyć farsz i skleić. Koperty posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać np. makiem. Piec w temp. 200*C około 20 minut. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Pierożki meksykańskie 131

Dzięki temu, że pierogi są smażone a nie gotowane to nadzienie nie wypływa. Polecam gorąco. Składniki: ciasto 1 kg ziemniaków (waga po obraniu) 2 jajka 2 łyżki oleju 40 dag mąki ziemniaczanej szczypta soli farsz: 50 dag mielonego mięsa 1 duża cebula 4 pomidory 2 garście rodzynek 3 ząbki czosnku słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki oregano(...)rodzynki, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę smażymy żeby smaki się przegryzły. Ziemniaki ugniatamy za pomocą tłuczka. Do masy ziemniaczanej dodajemy olej, jajka i sól. Wyrabiamy masę. Ciasto wałkujemy. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Nakładamy farsz i zlepiamy jak pierogi. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy na ciepło źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 30 szt. Czas

Pobite gary Barbary
Kluski śląskie z mięsem 198

zrumienioną cebulką. My lubimy je jeść z dodatkiem maślanki lub kefiru. Kluski podane na Porcelana Bogucice z kolekcji Rodos Platin. Składniki: Farsz: 300 g mięsa gotowanego  4-5 łyżek  bulionu Kluski śląskie: 900 g ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana Do smaku: sól pieprz pieprz ziołowy ale-raj Do okraszenia: 2 cebule smalec lub olej Przygotowanie: Farsz:  Mięso(...)ziemniaków. Ziemniaki wyrównać w misce, podzielić na cztery części, jedną część wyjąć i w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Wbić jajko i zagnieść na gładkie i jednolite ciasto. Odrywać po kawałku ciasta uformować kulkę spłaszyć na dłoni, nałożyć łyżeczkę farszu mięsnego i uformować kluskę. Zagotować wodę z 2 łyżkami oleju. Włożyć kluski i gotować na wolnym ogniu około

Ala piecze i gotuje
Pierogi z dyniowym farszem 174

Wyciągam z zamrażarki wspomnienie jesieni i poprawiam sobie humor pierogami i korzenną herbatą. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Wam życzę! Składniki Ciasto -50 dag mąki -jajko -1 szkl. ciepłej wody -2 łyżki oleju Farsz -ok 1 kg dyni -20 dag sera feta -3 ząbki czosnku -mały kawałek imbiru -po szczypcie soli, pieprzu, cukru, i curry Oraz -kwaśna śmietana -pestki dyni(...)oczkach imbirem. Mieszamy i zdejmujemy z ognia. Fetę kroimy w kawałki. Mieszamy z dynią. Z mąki, 2 łyżek oleju, jajka i ok. szklanki ciepłej wody zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkujemy na oprószonej mąką stolnicy. Wykrawamy kółka. Na środek wykładamy porcje farszu. Brzegi zlepiamy. Gotujemy ok. 2 minut od wypłynięcia. Podajemy polane śmietaną i posypane wiórkami. Źródło: 'Przyślij Przepis!' Smacznego! ;) Przepis bierze

Zielona Kuchnia
Szczupak nadziewany - faszerowany 155

Składniki: 1 kg sprawionego szczupaka ½ por 2 średnie marchewki ¼ selera 1 pietruszka listek laurowy ziele angielskie sól ząbek czosnku Farsz: 2 ugotowane pokrojone w kostkę jajka 100 gram sera żółtego pokrojonego w kostkę 1 niezbyt duża oczyszczona i pokrojona w kostkę czerwona papryka 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 jajko surowe jajko sól, pieprz   Dodatkowo: białko jaja, żelatyna

Darcia w kuchni
Bułki z pieczarkami i serem 124

grillu. Składniki na 9 dużych bułek: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1/2 szklanki ciepłego mleka 1/2 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżeczka soli 25 g świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru   Farsz: 500 g pieczarek 1 duża cebula sól, pieprz, papryka słodka kilka plasterków żółtego sera  Dodatkowo: 1 jajko wymieszane z 1 łyżką mleka(...)około 15 minut do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać sól, olej i wlać ciepłą wodę. Następnie dodać wyrośnięty zaczyn i przez około kilka minut energicznymi ruchami wyrobić elastyczne ciasto. Przełożyć je do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia (aż podwoi swoją objętość). Farsz: Gdy ciasto będzie wyrastać przygotowujemy nadzienie. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce

My simple kitchen
Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami 207

pyszne krokiety z pieczarkami i kiszoną kapustą. W sam raz do barszczyku na świąteczny stół. składniki: naleśniki 1 l mleka 1 jajko 4 szklanki mąki 2 łyżki oleju  1 szczypta cukru 1 duża szczypta soli farsz 0,5 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej kapusty 2 łyżki majeranku 1 duża cebula dodatkowo olej do smażenia 3-4 jajka bułka(...)cebulki. Wszystko dusić ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Farsz wystudzić. Na każdy naleśnik nakładać farsz i zawinąć. Farsz rozkładamy po środku naleśnika, boki składamy do środka i zwijamy w rulonik. Przygotowane krokiety panierować w roztrzepanym jajku i  bułce tartej, smażyć na rumiany kolor ze wszystkich storn. Podawać z czerwonym barszczykiem

Monia miesza i gotuje
Naleśniki bazyliowe z warzywami i mozzarellą 138

sztuk: Naleśniki: 2 jajka 400 ml mleka 300 ml wody 1,5-2 szklanki mąki szczypta soli spora garść liści bazylii Farsz: opakowanie warzyw na patelnię z suszonymi pomidorami Hortex 200 ml śmietany kremówki 2 jajka sól, pieprz 1 kulka mozzarelli Sos jogurtowo-koperkowy: 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka majonezu 1 ząbek czosnku mały pęczek koperku sól, pieprz, cukier(...)było zbyt gęste). Następnie całość przelać do blendera, dodać liście bazylii i zmiksować. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki. Farsz : Warzywa na patelnię przygotować według opisu na opakowaniu. Pod koniec smażenia posypać je załączoną do środka przyprawą. Zdjąć z ognia i przestudzić. Jajka wymieszać ze śmietaną kremówką i doprawić je solą oraz pieprzem. Naleśniki ułożyć w formie do muffinek (wcześniej wysmarować

My simple kitchen
Wiosenna tarta ze szparagami 169

suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis pieprz kolorowy Kamis Zagnieść kruche ciasto. Na stolnicę wysypać mąkę i wymieszać ze szczyptą soli. Dodać margarynę i posiekać nożem następnie dodać jajko i zagnieść rękoma ciasto. Z ciasta uformować kulę owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Potem ciasto rozwałkować i przełożyć do formy na tartę, na dnie ponakłuwać(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i podpiekać ciasto ok 15 minut. Przygotować szparagi - odkroić twardą zdrewniałą część a resztę ugotować al'dente. Przygotować farsz. Ricottę wymieszać z serem sałatkowym, śmietaną i jajkami. Dodać przyprawy do smaku i starty parmezan (można użyć innego sera długodojrzewającego). Część ugotowanych szparagów pokoić na małe kawałki i wrzucić do farszu, reszta zostanie użyta

Monia miesza i gotuje
Paprykowe jajeczka faszerowane 328

Szczypiorek drobno siekamy *** *** Żółtka rozgniatamy widelcem. Dodajemy szynkę, szczypiorek, majonez i jogurt. Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Mieszamy *** *** Farsz przekładamy do wcześniej wydrążonych białek *** *** Jajka dekorujemy z wierzchu drobno pokrojonymi papryczkami *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Krokiety z kapustą i pieczarkami 184

stronę internetową i zapoznaniem się z ofertą nierafinowanych olejów.  KLIK .  Składniki na ciasto naleśnikowe : 2 szklanki mąki 2 jajka 2 i 1/4   szklanki mleka 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego Semco Składniki na farsz :     2 kg kiszonej kapusty 500 g pieczarek   3 cebule sól, pieprz, szczypta chili do smaku  2 łyżki masła(...)pieprzem i szczyptą chili dodać 4 łyżki oleju rzepakowego Semco i dobrze wymieszać. Na każdym naleśniku wzdłuż przez środek ułożyć po dwie łyżki farszu, boki naleśnika złożyć lekko do środka a następnie zwinąć w rulonik. Jajka roztrzepać z 2 łyżkami mleka, maczać ruloniki i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, smażyć naleśniki z obydwu stron na złoty

Sama słodycz i szczypta chili