Pierogi z fasolą, boczkiem i koperkiem

Pierogi z fasolą, boczkiem i koperkiem

Pierogi z fasolą, boczkiem i koperkiem

Przepis na : obiad

Pierogi z fasolą Jaś , cebulką i boczkiem to propozycja na jesienno-zimowy obiad, są pożywne i bardzo smaczne, a ciasto robione na gorącym mleku delikatniejsze niż zwykłe na wodzie.  Takie jak robiła dawniej moja mama. Swobodnie można je też mrozić. Zachęcam do wypróbowania. Składniki: Ciasto: 35 dag  mąki Reszelskiej typ 500 1 jajko ¾ szklanki gorącego mleka 1 łyżeczka miękkiego masła Farsz: 1 szklanka fasoli Jaś 30 dag boczku wędzonego 2 cebule Pęczek świeżego koperku 3 łyżki oleju Sól do smaku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.