Portugalskie pierogi z wołowiną i sosem beszamelowym

Portugalskie pierogi z wołowiną i sosem beszamelowym

Portugalskie pierogi z wołowiną i sosem beszamelowym

Przepis dostałam od koleżanki Karoliny, która poznała kuchnię portugalską ponieważ związała się z Portugalczykiem :) Składniki na ciasto:400g mąki60g margarynycała skórka z cytryny650 ml wodyskładniki na farsz I:50g margaryny2 cebule4 ząbki czosnku1 dojrzały pomidor30g boczku30g chorizo3 liście laurowe500g mielonej wołowinySkładniki sos:70g margaryny80g mąki625 ml mlekasok z cytrynynatka pietruszkisólpieprzgałka muszkatołowa składniki na panierkę: 4 jajka jajkabułka tartaolej do głębokiego smażeniaPrzygotowanie:Ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Autor

Małgorzata Kwiatkowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, sosy, sos beszamelowy, ciasto, mąka, tarta, mięso, sok, bułki, chorizo, mielone, pomidor, boczek, jak zrobić wodę z cytryna, wołowina, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, sos do mielonego , boczek w sosie, pierogi z mięsem, jajka z farszem, sos do jajek, mięso mielone

Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.