imbir - 9508 przepisów (strona:359/634)

Kasza gryczana z polędwiczką wieprzową, bobem i brokułem 163

Bób na pewno każdy lubi, a czemu nie połączyć go z mięsem kaszą i brokułem? Połączenie tych składników było strzałem w dziesiątkę i bardzo nam posmakowało

Kuchenne Wariacje
Wołowina z grilla 174

kruszenie mięsa. Wołowina dobrze komponuje się z rozmarynem, tymiankiem, kminem rzymskim, natką kolendry i pietruszki, estragonem, szałwią i miętą. Do marynat i potraw z mięsa wołowego możemy dodać czosnek, imbir, chili, cebulę, świeże i suszone grzyby leśne lub orientalne, pomidory i koncentraty pomidorowe. Źródła: [1] http://ucztaqulinarna.pl/media/gfx/uq/Wolowina_skladniki.pdf #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Koktajl odmładzający - bomba beta-karotenowa 233

konsystencja. O ile z mango poradzi sobie średniej mocy blender, to już marchew wymaga naprawdę dobrego sprzętu. Składniki: 2 marchewki 1/2 mango 1 banan 1 pomarańcza 2 cm kawałek imbiru 1 łyżeczka oleju kokosowego 1-2 plasterki mrożonej cytryny Wykonanie: marchew i owoce obrać, następnie pokroić na mniejsze cząstki dołożyć resztę składników i zmiksować do pożądanej konsystencji podałam z pyłkiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KIEŁBASA W OSTREJ GLAZURZE 110

chłodna. Dzisiaj zapraszam Was na przepis dla amatorów ostrzejszych smaków. Składniki: 3 kiełbasy podwawelskie 1 szklanka ketchupu pikantnego 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 ząbek czosnku pieprz imbir chilli Przeciśnięty przez praskę czosnek dodajemy do ketchupu, miodu, sosu sojowego oraz przypraw. Kiełbasę nacinamy i grillujemy przez ok 5 minut. Następnie smarujemy kiełbasy glazurą. Grillujemy przez ok 10 minut

Kuchnia w oparach
Zimowa nalewka bakaliowa (obłędnie pyszna!) 191

naszej kuchni. Spójrzcie jak malowniczo wygląda Do zrobienia takiej zimowej nalewki bakaliowej potrzebujecie: – suszonych owoców: rodzynek, żurawiny, moreli, śliwek, daktyli, fig -przypraw: kardamonu, laski wanilii, laski cynamonu, goździków, imbiru (może być świeży w plastrach lub kandyzowany) -orzechów: włoskich, nerkowca, laskowych, migdałów -możecie też dodać trochę świeżych owoców, pokrojonych w plastry: pomarańczy i cytryny – wódeczki -opcjonalnie: cukru (najlepiej brązowego

Arbuziaki
Grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową 166

smażenia listki rukoli Salsa jabłkowa: 1/2 czerwonej cebuli 2 Jabłka Grójeckie Gloster 2 łyżki posiekanych liści kolendry 1/2 łyżeczki posiekanej papryczki chili sok z limonki 1 łyżeczka startego imbiru sól Wykonanie: Jabłka myjemy, usuwamy z nich gniazdka nasienne i kroimy w julienne, czyli drobne paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w  drobną kostkę. Wszystkie składniki salsy rzucamy do miski, dokładnie

Kulinarne przygody Gatity
Sernik marchewkowy według Marthy Stewart 172

szklanki cukru  1 kg sera (może być w wiaderku) 4 duże jajka 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2  łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii albo cukier waniliowy  duża łyżka mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki soli Składniki polewy: szklanka kwaśnej śmietany (użyłam 12%) 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto zaczynamy od wykonania spodu. Masło roztapiamy

ChilliJemy
Smoothie z bananów, jabłek i soku pomarańczowego 160

Dodać obrane banany i sok pomarańczowy. Dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Smacznego To też może Cię zainteresować: → Smoothie z melona, mango i soku pomarańczowego → Smoothie pomarańczowo-dyniowe z imbirem → Smoothie z jarmużu, banana i jabłka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Risotto z kurczakiem i warzywami 199

ćwierć czerwonej papryki - 3 nieduże pieczarki - pół cebuli - pół marchewki - 3 łyżki groszku konserwowego - 3-4 łyżki oleju - 3 łyżki przecieru pomidorowego - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, imbir, tymianek, czosnek granulowany Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę i oprószyć przyprawami, odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki - w pół plastry i podsmażyć na oleju. Dodać zamarynowane mięso, chwilkę

Kulinarne blogowanie
Curry z soczewicą i dynią 182

przyprawowa: po jednej łyżeczce: nasion kolendry, kurkumy, cynamonu i czerwonej papryki pół łyżeczki kminu rzymskiego curry: 1 czerwona cebula (pokrojona w piórka) 2 ząbki czosnku (pokrojony w plasterki) kawałek imbiru (wielkości kciuka, pokrojony w kosteczkę) 1 łyżka oleju kokosowego 200 g dyni piżmowej, bez skóry, pokrojona w kostkę 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę 1/2 szkl. czerwonej soczewicy 4 łyżki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rybne curry Jamiego Olivera 202

Składniki: 30-40 dkg filetów rybnych, u mnie dorsz 1 cebula 3-4 ziemniaki 1/2 kalafiora 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2-3 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 puszka krojonych pomidorów lub 2-3 świeże … Czytaj dalej Rybne curry Jamiego Olivera

czarrna od kuchni
Farfalle w wersji fusion w sosie tikka curry z pieczonej dyni z parmezanem oraz młodym groszkiem 132

świeżej dyni  1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżki masła 1 garść startego parmezanu 1 garść mrożonego młodego groszku sól i pieprz 1 szczypta mielonego imbiru 1 szczypta kurkumy 1 szczypta mielonej kolendry 1,5 łyżeczki przyprawy Tikka Curry sredniopikantna (dostępna w TESCO) 150 ml mleka 100 ml słodkiej śmietanki Wykonanie: Dynię obrać ze skóry, pokroić

Wino Francja Kuchnia
tajska sałatka do pracy z quinoa i mango! 151

można ją przygotować w mniej niż 15 minut. Składniki na dressing: 2 łyżki masła migdałowego (orzechowe też się nada) 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka sosu sojowego szczypta świeżo startego imbiru 1,5 łyżeczki wody, aby rozcieńczyć gdyby powstał zbyt gęsty ½ łyżeczki soku z cytryny Składniki na sałatkę: 1 pierś z indyka grillowana ½ papryki 1 marchewka rzodkiewka rukola szpinak ⅓ szklanki ugotowanej

PaleoLife
Ciasteczka imbirowe 112

cukru pudru, łyżka płynnego miodu, 1 jajko, 250g mąki (w wersji bezglutenowej użyłam mieszanki mąk: 150g mąki owsianej, 50g mąki lnianej i 50g mąki kokosowej), ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka sody. Sposób przygotowania ciasteczek imbirowych: Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem i miodem na jednolitą masę. Dodaję jajko i dalej ucieram. Po chwili dodaję wszystkie

Gotuj Się Kto Może
Bezglutenowe ciastka imbirowe 156

imbirowych: 100g miękkiego masła, 150g cukru, łyżka płynnego miodu, 1 łyżka nasion chia, 1/3 szklanki wody, 150g mąki owsianej, 50g mąki lnianej, 50g mąki kokosowej, ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Sposób przygotowania bezglutenowych ciastek imbirowych: Nasiona chia miksuję z 1/3 szklanki wody i odstawiam. Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem i miodem

Gotuj Się Kto Może

Proponowane wyszukiwania