które już mamy. Lunch box jest zdrowy, smaczny i pożywny. Idealny do pracy czy na uczelnie. SKŁADNIKI: porcje wedle uznania - pieczone młode marchewki - garść rukoli - piórka czerwonej cebuli - imbir marynowany -kapary - świeża kolendra - pieczona biała cebula - ugotowany brązowy lub dziki ryż - sok z połówki pomarańcza oliwa z oliwek + ocet balsamiczny - dzwonko pieczonego lub smażonego łososia Marchewki posyp curry, oliwą
SMYKWKUCHNIkurkuma, kiełki, granat, brukselka. Te trzy smaki mają działanie wychładzające. Kwaśny smak to kwasy organicznie występujące owocach i warzywach. Słony to poprostu sole, a ostry to kardamon, cynamon, imbir. Kwaśny, słony i ostry są smakami rozgrzewającymi. Wszystko co spożywamy ma jakiś określony smak, na który składa się kombinacja pięciu elementów, z kolei aby smak był wyczywalny potrzebny jest nośnik jakim
greenscarfSkładniki ok. 1/2 kg dyni 2 bataty 1 szklanka aromatycznego bulionu (u mnie wołowy) 3/4 szklanki mleka kawałek imbiru, ok. 4 cm 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej pulpety: 30 dkg … Czytaj dalej Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami
czarrna od kuchniprzygotowaną sałatkę odstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem duży talerz położyć na foremce i odwrócić foremkę do góry dnem. Zdjąć folię z sałatki i podawać z marynowanym imbirem i sosem sojowym. Smacznego Sałatka „Sushi” Sałatka „Sushi” Sałatka „Sushi” Sałatka „Sushi” " alt="Smaczne a nie tuczy " data-recalc-dims="1"> Artykuł
Smaki Arminebazie miodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 min CENA: 8 zł LICZBA PORCJI: 4 porcje POZIOM: łatwe POTRZEBUJESZ rondel szklanki sitko SKŁADNIKI: na litr wody miód wielokwiatowy – 100g (1/3 szklanki) imbir w proszku (1/2 łyżeczki) tarta gałka muszkatołowa – 2 szczypty cynamon – 1 laska lub 1/2 łyżeczki mielonego goździki – 2 szt. zioła, suszone lub świeże np. mięta lub melisa
Nerds Kitchenłyżka miodu – 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej – 50ml zimnej wody – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, papryka ostra, papryka słodka wędzona, pieprz, bazylia, imbir) – 1 łyżka oleju sezamowego Cebulę obrać i pokroić w ósemki, czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki, pieczarki pokroić w plasterki. Owoce morza rozmrozić, opłukać zimną wodą, wrzucić na cedzak
Smaki Arminewypieków Podsmażyłam delikatnie jabłko z odrobiną soku z cytryny, wymieszałam z cynamonem, a potem, to już była czysta improwizacja Przed śniadaniem wypiłam szklankę wody z sokiem z cytryny, miodem, imbirem i odrobiną pieprzu cayenne, szklankę napoju pomarańczowo-brzoskwiniowego firmy Hortex, który ma delikatny, przyjemnie brzoskwiniowy posmak, a potem już tylko delektowałam się moim pysznym omletem Spróbujcie, może Wam też przypadnie
Smaki Arminemogłoby być za słodko. Wyszło naprawdę dobre, bezmięsne danie. Składniki : - 200 g fasoli białej, - 5 - 6 suszonych śliwek, - 2 marchewki, - 1 czerwona papryka, - 3 pomidory ( użyłem krojonych z puszki ), - imbir mielony lub 1-2 cm świeżego, - sól, pieprz, - kminek, - od siebie dodałem gałązkę świeżego tymianku. Wykonanie : Fasolę namoczyć na noc. Odlać wodę, wlać świeżą i ugotować fasolę z solą
Przepisy Mikołajapłatków owsianych, - 20 g wiórków kokosowych, - 15 g sezamu, - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, - 1 łyżeczka kardamonu ( następnym razem dam 1/2, bo był mocno wyczuwalny ), - 1 łyżeczka cynamonu, - 1 łyżeczka imbiru ( dałem świeży ), - 15 g suszonej żurawiny, - 3 suszone, posiekane morele, - 2 łyżki miodu, - 1 białko. Wykonanie : Wszystkie suche składniki zmiksować w robocie, dodać bakalie, miód i białko. Zmiksować dokładnie
Przepisy Mikołajapół łyżeczki mielonego kardamonu liść laurowy - po jednym na słoiczek ziele angielskie - po 2-3 ziarna na słoiczek 6 łyżek syropu klonowego gwiazda anyżu - po jednej na słoiczek plaster imbiru - po jednym na słoiczek Śledzie kroimy w kawałki, cebulę w kostkę i zalewamy zalewą przygotowaną z octu, oleju i przypraw. ŚLEDŹ W OLEJU Z GORCZYCĄ Składniki: 500 g filetów śledziowych
Cytryna&Co.łyżki oleju (u mnie z orzechów laskowych) 1 łyżeczka proszku do pieczenia glutefree lub sody 2 łyżki kakao 1-2 łyżeczki przypraw do piernika (gałka, goździki, cynamon, kardamon, imbir etc.) 6 łyżek płynnego miodu Mieszamy składniki suche, dodajemy mokre i ugniatamy. Piekłam około 7-10 minut w temperaturze 180-200 stopni
Cytryna&Co.ziemniak 4 zł Szpinak opakowanie 4,5 zł Sałata rzymska 3 szt 5 zł Marchew 2 szt 1,5 zł Limonka 1,2 zł Cytryna 1 zł Fistaszki 2 Imbir 1 zł Zioła świeże Bazylia 2x 10 zł Kolendra 5 zł Szczypior 2.5 zł Pietruszka 2 zł Dodatki : Sos sojowy Musztarda Czosnek Ocet winny Olej Oliwa Olej sezamowy Ser parmezan
Niedzielny kucharzjasnego sosu sojowego 3 łyżki słodkiej mielonej papryki 1 łyżka mielonego chilli lub ostrej papryki jeśli lubicie łagodniej 2 łyżki miodu 1 łyżka granulowanego czosnku 2 łyżeczki mielonego , suszonego imbiru 3 łyżki ketchupu dobrej jakości , bez posmaku octu 2 łyżki oleju 1 łyżka soli dodatkowo : duży garnek do sparzenia mięsa butelka po piwie Kurczaka oczyszczam z wszelakich nadprogramowych rzeczy , takich
Ogrodnik w podróżySkładniki na koktajl numer 1 marchewka kawałek imbiru kawałek cytryny Składniki na koktajl numer 2 marchewka jabłko (gruszka) woda Zobacz koktajl słoneczny nr 1 Mmm Pycha
Na moim talerzuszczególnie wszystkim, którzy zmagają się z zakwaszeniem organizmu. Składniki: 2 małe bataty 1 szklanka jarmużu 3,5 łyżki kaszy jaglanej (użyłam grubej) 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 cm imbiru 1 marchewka, mała pietruszka, plaster selera kawałek pora sól, pieprz zielenina bulion - około1,5 l 1 łyżka tłuszczu Przygotowanie: wszystkie warzywa obrać. Bataty pokroić w dużą kostkę, cebulę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!