łyżki oleju (u mnie z orzechów laskowych) 1 łyżeczka proszku do pieczenia glutefree lub sody 2 łyżki kakao 1-2 łyżeczki przypraw do piernika (gałka, goździki, cynamon, kardamon, imbir etc.) 6 łyżek płynnego miodu Mieszamy składniki suche, dodajemy mokre i ugniatamy. Piekłam około 7-10 minut w temperaturze 180-200 stopni
Cytryna&Co.ziemniak 4 zł Szpinak opakowanie 4,5 zł Sałata rzymska 3 szt 5 zł Marchew 2 szt 1,5 zł Limonka 1,2 zł Cytryna 1 zł Fistaszki 2 Imbir 1 zł Zioła świeże Bazylia 2x 10 zł Kolendra 5 zł Szczypior 2.5 zł Pietruszka 2 zł Dodatki : Sos sojowy Musztarda Czosnek Ocet winny Olej Oliwa Olej sezamowy Ser parmezan
Niedzielny kucharzjasnego sosu sojowego 3 łyżki słodkiej mielonej papryki 1 łyżka mielonego chilli lub ostrej papryki jeśli lubicie łagodniej 2 łyżki miodu 1 łyżka granulowanego czosnku 2 łyżeczki mielonego , suszonego imbiru 3 łyżki ketchupu dobrej jakości , bez posmaku octu 2 łyżki oleju 1 łyżka soli dodatkowo : duży garnek do sparzenia mięsa butelka po piwie Kurczaka oczyszczam z wszelakich nadprogramowych rzeczy , takich
Ogrodnik w podróżySkładniki na koktajl numer 1 marchewka kawałek imbiru kawałek cytryny Składniki na koktajl numer 2 marchewka jabłko (gruszka) woda Zobacz koktajl słoneczny nr 1 Mmm Pycha
Na moim talerzuszczególnie wszystkim, którzy zmagają się z zakwaszeniem organizmu. Składniki: 2 małe bataty 1 szklanka jarmużu 3,5 łyżki kaszy jaglanej (użyłam grubej) 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 cm imbiru 1 marchewka, mała pietruszka, plaster selera kawałek pora sól, pieprz zielenina bulion - około1,5 l 1 łyżka tłuszczu Przygotowanie: wszystkie warzywa obrać. Bataty pokroić w dużą kostkę, cebulę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kawałków mięsa (u mnie w miksie) 1 łyżeczka soli himalajskiej 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki musztardy sarepskiej firmy orzech 2 łyżki oliwy 3 łyżki wody 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżeczka curry WYKONANIE: 1. Kurczaka osuszamy. 2. Wszystkie składniki na marynatę łączymy w misce, dokładnie mieszamy. 3. Kawałki kurczaka nacieramy marynatą, odstawiamy do lodówki pod przykryciem na całą
Dziś Ja gotujejabłko 120-150 ml wody łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki cynamonu 2. jabłko kawałek cytryny mały kawałek imbiru 3. jabłko 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki płatków 1/2 szklanki mleka (u mnie roślinne) opcjonalnie łyżeczka miodu Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUSkładniki : 0,5 l świeżo wyciśniętego soku z cytryn ( potrzeba około 1,20 kg cytryn ) 5 dkg świeżego korzenia imbiru ( waga po oczyszczeniu ) 0,5 l płynnego miodu wielokwiatowego 1 i 1/2 l alkoholu 70 % Sposób wykonania : I mbir pokrój na cienkie plasterki, wrzuć do czystego dużego słoja. Wlej sok z cytryn, miód oraz alkohol, wymieszaj. Słój szczelnie zamknij
Przepisy i porady kulinarneząbki czosnku drobno posiekane pół łyżeczki mielonej ostrej papryki pół łyżeczki mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry duża szczypta cynamonu sól i pieprz do smaku opcjonalnie 1 łyżeczka startego imbiru opcjonalnie garść drobno posiekanej natki kolendry lub pietruszki olej lub masło ghee do obsmażenia mięsa. Uwaga: Produkty takie jak masło ghee czy przeprawy popularne na Bliskim i Środkowym Wschodzie można
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataubrać. Polecam rozgrzać się np. biegnącąc do auta by pobudzić dodatkowo krążenie. 13. Można zabrać ze sobą coś ciepłego do picia w termosie (bezalkoholowego). Niektórzy przygotowują herbatę z dodatkiem imbiru bądź chilli by dodatkowo rozgrzać się po kąpieli. 14. Zabierz kogoś do towarzystwa – chociaż żeby patrzył, pilnował czy pomógł wyjść z wody lub przynajmniej asekurował. Osobiście wolimy kameralne morsowanie
Ola la LCHFłyżka masła klarowanego 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny 1 średni ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 niepełna łyżeczka wędzonej papryki ½ łyżeczki mielonego imbiru ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól i pieprz mielony – do smaku
Karo in the KitchenSkładniki : 30 g świerzego korzenia imbiru 2 grube plastry cytryny 1 łyżeczka miodu 300 ml wody Sposób wykonania : I mbir obierz, pokrój na cienkie kawałki, wrzuć do większego kubka, zalej wrzącą wodą , odstaw pod przykryciem na 15 - 20 minut. Gdy temperatura herbatki będzie mieć około 40 C dodaj do niej wyciśnięty sok z plastrów cytryny oraz miód, wymieszaj
Przepisy i porady kulinarnekorzennie ,lekko żywiczo sklep proponuje by dodać miód do herbaty czy kawy - tak też zrobiłam i nie zawiodłam się REWELACJA (do herbaty dodałam również plaster pomarańczy i plaster imbiru) Miód tęcza aronia piękny kremowofioletowy kolor bardzo kremowy , lekko słodki o smaku aroni z aronią jest mieszanką miodu kremowanego z liofilizowanymi owocami aronii nie spotkałam się jeszcze
Gotowanie Patkijakie tylko przyjdą nam do głowy. Składniki: 1,5 kg kości wieprzowych 0,5 kg kurzych skrzydełek 2 marchewki, obrane przekrojone na pół 4 ząbki czosnku 5 cm kawałek imbiru, pokrojony w plastry biała część pora 2 łodygi selera naciowego 2 szalotki 4 litry wody 150 ml sosu sojowego 6 suszonych grzybów shitake kawałek wodorostów kombu o wymiarach 10x20
Smakowity Blog Kulinarny