imbir - 9508 przepisów (strona:362/634)

sok z ogórka na dobry początek dnia 112

Składniki 1 kg ogórków około 5 cm korzeń imbiru 1 cytryna 1 awokado 2 - 3  szklanki wody pół łyżeczki kurkumy szczypta pieprzu 1 łyżka miodu Wykonanie Ogórki wymyć dokładnie,odkroić końce i pokroić na mniejsze kawałki. Awokado obrać ,cytrynę wyszorować i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko zmiksować ,dolać wody filtrowanej do pożądanej konsystencji

w mojej kuchni
sok z ogórka świeżego dobry na kaca 174

Składniki 3 średnie ogórki Wykonanie Obierać ogórki. Pokrój ogórki w duże kawałki. Zmiksować wszystko ,a następnie przecedzić przez gazę. Lub przepuścić ogórki przez wyciskarkę do soku .Można dodać kawałek imbiru,limonkę Warzywa powinny pomóc tworzą podstawę diety - kobiety potrzebują 2,5 filiżanek dziennie, a mężczyźni potrzebują 3 filiżanki, zaleca Departament Rolnictwa USA. Każdy kubek soku z ogórka liczy się jako

w mojej kuchni
Makaron z kurczakiem teriyaki i warzywami 551

koniec dodać kukurydzę. Dodać makaron i smażyć jeszcze 1 minutę. Sos teriyaki: 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżki wody 1 łyżka syropu klonowego 1/2 łyżki imbiru (użyłam sproszkowanego) 1 starty ząbek czosnku 1 łyżka oleju sezamowego Wszystkie składniki na sos wymieszać. Wlać na patelnię do makaronu. Podsmażyć chwilę. Podawać z podprażonym sezamem

Moja Galeria Smaku
Top 10 najlepszych przepisów na wiosnę – nowalijki 158

cebule masło klarowane do podsmażenia 4 różnokolorowe papryki 3 małe cukinie lub 1,5 dużej pęczek szparagów butelka passaty pomidorowej łyżka oliwy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku pół łyżeczki imbiru, ostrej papryki, kurkumy i rozmarynu Pełny przepis na leczo tutaj. 3. Szparagi z zielonym sosem frankfurckim W czerwcu mogłabym żywić się wyłącznie truskawkami, ale kwiecień i maj to czas szparagów

Ugotowane pozamiatane
Kasza gryczana z polędwiczką wieprzową, bobem i brokułem 144

Bób na pewno każdy lubi, a czemu nie połączyć go z mięsem kaszą i brokułem? Połączenie tych składników było strzałem w dziesiątkę i bardzo nam posmakowało

Kuchenne Wariacje
Wołowina z grilla 166

kruszenie mięsa. Wołowina dobrze komponuje się z rozmarynem, tymiankiem, kminem rzymskim, natką kolendry i pietruszki, estragonem, szałwią i miętą. Do marynat i potraw z mięsa wołowego możemy dodać czosnek, imbir, chili, cebulę, świeże i suszone grzyby leśne lub orientalne, pomidory i koncentraty pomidorowe. Źródła: [1] http://ucztaqulinarna.pl/media/gfx/uq/Wolowina_skladniki.pdf #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Koktajl odmładzający - bomba beta-karotenowa 216

konsystencja. O ile z mango poradzi sobie średniej mocy blender, to już marchew wymaga naprawdę dobrego sprzętu. Składniki: 2 marchewki 1/2 mango 1 banan 1 pomarańcza 2 cm kawałek imbiru 1 łyżeczka oleju kokosowego 1-2 plasterki mrożonej cytryny Wykonanie: marchew i owoce obrać, następnie pokroić na mniejsze cząstki dołożyć resztę składników i zmiksować do pożądanej konsystencji podałam z pyłkiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KIEŁBASA W OSTREJ GLAZURZE 99

chłodna. Dzisiaj zapraszam Was na przepis dla amatorów ostrzejszych smaków. Składniki: 3 kiełbasy podwawelskie 1 szklanka ketchupu pikantnego 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 ząbek czosnku pieprz imbir chilli Przeciśnięty przez praskę czosnek dodajemy do ketchupu, miodu, sosu sojowego oraz przypraw. Kiełbasę nacinamy i grillujemy przez ok 5 minut. Następnie smarujemy kiełbasy glazurą. Grillujemy przez ok 10 minut

Kuchnia w oparach
Zimowa nalewka bakaliowa (obłędnie pyszna!) 181

naszej kuchni. Spójrzcie jak malowniczo wygląda Do zrobienia takiej zimowej nalewki bakaliowej potrzebujecie: – suszonych owoców: rodzynek, żurawiny, moreli, śliwek, daktyli, fig -przypraw: kardamonu, laski wanilii, laski cynamonu, goździków, imbiru (może być świeży w plastrach lub kandyzowany) -orzechów: włoskich, nerkowca, laskowych, migdałów -możecie też dodać trochę świeżych owoców, pokrojonych w plastry: pomarańczy i cytryny – wódeczki -opcjonalnie: cukru (najlepiej brązowego

Arbuziaki
Grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową 151

smażenia listki rukoli Salsa jabłkowa: 1/2 czerwonej cebuli 2 Jabłka Grójeckie Gloster 2 łyżki posiekanych liści kolendry 1/2 łyżeczki posiekanej papryczki chili sok z limonki 1 łyżeczka startego imbiru sól Wykonanie: Jabłka myjemy, usuwamy z nich gniazdka nasienne i kroimy w julienne, czyli drobne paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w  drobną kostkę. Wszystkie składniki salsy rzucamy do miski, dokładnie

Kulinarne przygody Gatity
Sernik marchewkowy według Marthy Stewart 161

szklanki cukru  1 kg sera (może być w wiaderku) 4 duże jajka 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2  łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii albo cukier waniliowy  duża łyżka mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki soli Składniki polewy: szklanka kwaśnej śmietany (użyłam 12%) 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto zaczynamy od wykonania spodu. Masło roztapiamy

ChilliJemy
Smoothie z bananów, jabłek i soku pomarańczowego 147

Dodać obrane banany i sok pomarańczowy. Dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Smacznego To też może Cię zainteresować: → Smoothie z melona, mango i soku pomarańczowego → Smoothie pomarańczowo-dyniowe z imbirem → Smoothie z jarmużu, banana i jabłka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Risotto z kurczakiem i warzywami 189

ćwierć czerwonej papryki - 3 nieduże pieczarki - pół cebuli - pół marchewki - 3 łyżki groszku konserwowego - 3-4 łyżki oleju - 3 łyżki przecieru pomidorowego - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, imbir, tymianek, czosnek granulowany Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę i oprószyć przyprawami, odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki - w pół plastry i podsmażyć na oleju. Dodać zamarynowane mięso, chwilkę

Kulinarne blogowanie
Curry z soczewicą i dynią 171

przyprawowa: po jednej łyżeczce: nasion kolendry, kurkumy, cynamonu i czerwonej papryki pół łyżeczki kminu rzymskiego curry: 1 czerwona cebula (pokrojona w piórka) 2 ząbki czosnku (pokrojony w plasterki) kawałek imbiru (wielkości kciuka, pokrojony w kosteczkę) 1 łyżka oleju kokosowego 200 g dyni piżmowej, bez skóry, pokrojona w kostkę 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę 1/2 szkl. czerwonej soczewicy 4 łyżki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rybne curry Jamiego Olivera 177

Składniki: 30-40 dkg filetów rybnych, u mnie dorsz 1 cebula 3-4 ziemniaki 1/2 kalafiora 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2-3 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 puszka krojonych pomidorów lub 2-3 świeże … Czytaj dalej Rybne curry Jamiego Olivera

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania