Kiedy tylko zaczyna się jesienna plucha, zaczynają się przeziębienia i różne choroby. Warto więc już teraz zadbać o swoją odporność stosując różne domowe sposoby. Wykonanie domowego syropu z buraka jest szybkie i nieskomplikowane. To, co potrzebujemy, to jedynie burak i cukier (ewentualnie miód). SKŁADNIKI: - 1 świeży burak - 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub 2 łyżeczki miodu (używam miodu z mniszka lekarskiego ) Buraka delikatnie myję. Odkrajam z góry plasterek o grubości ok. 1,5 cm, następnie wydrążam otw... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem normalna, jeżeli normalność istnieje... Ech, a może jednak mniej filozoficznie? ;-) Kocham słońce, góry, kwiaty, morze i kawę o poranku ;-) Mam dwójkę malutkich dzieciaczków, które czasami nieźle dają się we znaki. Ale uroki pełnego macierzyństwa trzeba również poznać ;-) Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, a także zapoznawać się z nowymi smakami i nowymi kosmetykami. Próbuję, testuję, oceniam, a często pomaga mi w tym moja mama, a także córeczka, która uwielbia zawsze dorzucić swoje 3 grosze ;-)