Muffinki jabłkowo- marchewkowe

Muffinki jabłkowo- marchewkowe

Muffinki jabłkowo- marchewkowe

Nietrudne w wykonaniu, a wyjątkowo smaczne i aromatyczne - zapraszam! SKŁADNIKI: - 250 gram mąki - 120 gram cukru trzcinowego  - 3 jajka - 1 szklanka oleju - 1 łyżka miodu z mniszka lekarskiego  - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka imbiru - szczypta soli  - 2 duże marchewki - 2 małe jabłka Do jednego naczynia wsypuję mąkę, cukier, proszek do pieczenia, imbir, sodę i sól. Do drugiego wbijam jaja, mieszam je widelcem, dodaję olej, miód, starte marchewki i j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wielopokoleniowo

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

WielopokoleniowoWielopokoleniowo

Jestem normalna, jeżeli normalność istnieje... Ech, a może jednak mniej filozoficznie? ;-) Kocham słońce, góry, kwiaty, morze i kawę o poranku ;-) Mam dwójkę malutkich dzieciaczków, które czasami nieźle dają się we znaki. Ale uroki pełnego macierzyństwa trzeba również poznać ;-) Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, a także zapoznawać się z nowymi smakami i nowymi kosmetykami. Próbuję, testuję, oceniam, a często pomaga mi w tym moja mama, a także córeczka, która uwielbia zawsze dorzucić swoje 3 grosze ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, marchewka, ciasto, babeczki, babki, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Wielopokoleniowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.