imbir - 9508 przepisów (strona:353/634)

Czwartek: Najprosty wegetariański “chińczyk” 76

marchewka Makaron ryżowy 200 g 1 łyżka oleju Sezam do posypania Sos sojowy do smaku Sos 4 łyżki cukru brązowego lub miodu 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka tartego imbiru 1 łyżka sosu sriracha 1 łyżka sosu hoisin (opcjonalnie) 2 łyżki wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj sos. Przełóż składniki do miseczki i wymieszaj. Krok 2 Ugotuj

Niedzielny kucharz
Kolorowe szaszłyki 161

kurczaka 1 duża czerwona cebula 1 papryka  1/2 cukinii 1 duża brzoskwinia Kolorowe szaszłyki wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Doprawiamy papryką słodką, ostrą, curry, imbirem, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżeczki sosu worcester. Paprykę, brzoskwinię i cebulę kroimy w grubą kostkę, cukinię w plasterki. Nabijamy wszystko naprzemiennie na patyczki. Układamy

Delusional Trine
Curry masala z kurczaka, szybko i pysznie 92

Bardzo smaczne danie, ostrość dopasujcie sobie według gustu. Mięso pokroić na średniej wielkości kawałki. Na patelnię wlać olej, rozgrzać. Dodać kminek, imbir, papryka słodka, płatki chili, curry masala, listki kefir, zmiażdżone ząbki czosnku, cebulkę pokrojoną w piórka. Smażyć aż cebulka zmięknie. Cały czas mieszać. Mięso delikatnie doprawić solą i pieprzem. Wrzucić mięso na patelnię. smażyć i mieszać aż mięso straci

Kuchnia Pokoleń
Płatki ryżowe z prażonymi jabłkami 104

mleka – łyżeczka oleju kokosowego – jabłko – garść pestek dyni i słonecznika – łyżka jogurtu naturalnego – łyżeczka miodu + przyprawy (cynamon, przyprawa do piernika, kardamon, imbir) Sposób przygotowania Płatki ryżowe ugotuj w garnku z mlekiem aż zmiękną. Jabłko pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju razem z pestkami dyni i słonecznikiem. Przypraw, przykryj i poczekaj

Mrs. Endorfina
Pij codziennie wodę z cytryną! Szybko schudniesz pierwsze 3 kg! 84

mineralnej niegazowanej. Ważne woda nie może być wrząca, gorąca woda zabija cenne składniki odżywcze. Do szklanki wody dodajemy sok z połowy cytryny. Napój możemy urozmaicić o miód, mięte lub imbir. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pij codziennie wodę z cytryną! Szybko schudniesz pierwsze 3 kg! pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Mus dyniowy z imbirem i pomarańczą 108

prostu wyjadać łyżeczką ze słoiczka. Przepis ten jak i wiele innych znajdziecie w jesiennym numerze Aromat. Składniki: 4 kg dyni 2 szklanki cukru 1 szklanka wody Korzeń imbiru ok. 3 cm sok wyciśnięty z 4 pomarańczy i skórka z 4 pomarańczy Przygotowanie: Dynię obieramy, usuwamy pestki. Dyniowy miąższ kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do garnka z grubym dnem. Zalewamy wodą

Życie zaczyna się w kuchni
Pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność w Olecku 84

tatar z boczku wędzonego surowego. To była najbardziej „odjechana” nowoczesna odsłona dania tradycyjnego. Plince z pomoćką, czyli placki z sosem w wersji nowoczesnej nabrały azjatyckiego charakteru. Ciasto ziemniaczane z imbirem. Sos sojowy, miso, rzodkiewka, glony i łosoś wędzony. Najmniej nowoczesne były farszynki, z nadzieniem z soczewicy, ciecierzycy i szpinaku. Ale jakie smaczne i wpisujące się w trend wegetariański. Wszystkie dania

królestwo garów
Jesienne ostre curry z wołowiną 130

wołowiną 4 – 6 porcji Składniki: 800 g karczka z wołowiny 2 łyżki masła 2 duże cebule 2 czosnki solo 2 zielone chili 1 laska cynamonu 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżka garam masala 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 2 łyżeczki curry w proszku 1 łyżka miodu 5 całych goździków 500 ml wrzątku 400 g krojonych pomidorów z kartonu

codojedzenia
Japoński gulasz wołowy 112

shichimi togarashi zwaną też przyprawą siedmiu smaków. W skład shichimi togarashi wchodzą grubo zmielone:pieprz czarny i pieprz syczuański chilli, skórka mandarynkowa, czarny i biały sezam, glony nori i imbir. Shichimi togarashi można stosować do zup, makaronu, ryżu i wszystkich rodzajów mięsa. Pyszny japoński gulasz wołowy nikujaga z ziemniakami, marchewką, cebulą i sosem sojowym będzie odpowiednim daniem zarówno na obiad

Cztery Fajery
Golden Milk Latte (Keto, Paleo, LowCarb, AIP, Vegan) 134

Napoje Kuchnia Amerykańska , Indyjska Keyword kawa kuloodporna Porcje 1 porcja Czas przygotowania 5 minut Składniki 150 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka kurkumy w proszku 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki imbiru 1 szczypta soli 1 szczypta pieprzu 5 kropli stewii w płynie 2 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego lub oleju MCT 1 łyżeczka kawy z cykorii lub 1-2 shoty espresso (opcjonalnie

Modern Cave Girl
Jabłecznik podpiekany 65

ziemniaczanej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła szczypta soli Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek cukier do smaku  1 łyżeczka cynamonu szczypta mielonych goździków szczypta imbiru 1 łyżeczka startej drobno skórki pomarańczowej Dodatkowo:  cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Przygotować masę jabłkową: jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć jabłka

Kocham..lubię..gotuję..
Oryginalny przepis na panierkę do kurczaków KFC 144

selerowej 6) 1 łyżka stołowa czarnego pieprzu 7) 1 łyżka stołowa sproszkowanej musztardy 8) 4 łyżki stołowe papryki 9) 2 łyżki stołowe soli czosnkowej 10) 1 łyżka stołowa mielonego imbiru 11) 3 łyżki białego pieprzu 11 przypraw – wymieszaj z dwiema szklankami białej mąki 1. W misce wymieszaj mąkę z ziołami i przyprawami. 2. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajkiem

Gotujemy i jemy
Powidła śliwkowe na rauszu 74

Śliwkowe powidła inaczej. Składniki na 6 słoików o pojemności 250 ml każdy. Gotową przyprawę do grzanego wina można zastąpić mieszaniną przypraw przygotowanej z mielonych goździków, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej- 4 g.  Składniki: 2 kg śliwek węgierek 400 g cukru 2 cytryny 125 ml czerwonego wytrawnego wina 2 opakowania przyprawy do grzanego wina Przygotowanie: Śliwki przekroiłem na połówki, usunąłem

R'n'G Kitchen
Muffiny z buraka 165

oczkach), 1 szklanka mąki, 1/2 szklanka cukru (w tym 2 łyżeczki z wanilią), 2 jaja, 1/3 szklanki oleju, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka imbiru, 2 łyżki soku z cytryny. Białka ubijamy na pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do uzyskania kogla mogla.  Suche skłądniki łączymy ze sobą. Dodajemy do żółtek. Pod koniec łączymy

Słodki Zakątek
zupa krem z marchwi i pomarańczy 132

konserwantem. *** Dieta lekkostrawna z ograniczeniem błonnika i tłuszczu wyklucza potrawy smażone, śmietanę i ostre przyprawy, dlatego moją zupę krem przygotowałam bez podsmażania marchewki, śmietanę zastąpiłam naturalnym jogurtem, a ostry imbir - delikatniejszą kolendrą. składniki: 1/2 kg marchwi 750 ml wody (lub bulionu warzywnego) 1 pomarańcza sól  kolendra mielona jogurt naturalny listki świeżej kolendry groszek ptysiowy wykonanie: Wodę zagotowałam, do wrzątku

babka w formie

Proponowane wyszukiwania