
W okresie Wielkiego Postu na moim stole częściej goszczą ryby, a wśród nich śledzie. Przepisów na nie znajdziecie na tym blogu sporo w odpowiedniej zakładce (klik! ). Niżej podaję kolejną bezglutenową propozycję, którą można zapakować do lunch boxu i zabrać do pracy. Składniki : 150 ml ryżu 4 płaty śledziowe pół czerwonej papryki jabłko 2- łodygi selera naciowego 3-4 łyżki majonezu natka pietruszki sól pieprz Ryż wypłukać w kilku wodach (aż woda będzie przezroczysta). Zalać ryż 300 ml wody, zagotować,... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)