gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:28/57)

Przepis na gulasz z grzybami leśnymi 178

razem propozycja na pyszny gulasz z grzybami leśnymi. Gulasz możemy podać z pieczywem, kaszą, ziemniakami i oczywiście z ogóreczkiem kiszonym lub konserwowym. Do przygotowania gulaszu możemy użyć grzybów takie jakie uda nam się znaleźć w lesie, mogą to być podgrzybki, maślaki, prawdziwki, kukri. Do przygotowania gulaszu będziemy potrzebować: około 800 g mięsa wieprzowego, wołowego lub drobiowego około

Uwaga Babcia Gotuje
GULASZ PO CHIŃSKU 310

SKŁADNIKI: 400 g mięsa wołowego ja dałam gulaszowe 200 g chińskiej mieszanki warzywnej 3 szalotki 2-3 łyżki mąki  olej do smażenia 2-3 łyżki

Gotowanie Patki
Gulasz z bakłażana z klopsikami 170

Gulasz z bakłażana z klopsikami składniki: 1 bakłażan 2 cebule 4 ząbki czosnku 100 g pieczarek 1 puszka pomidorów z puszki 250 g mięsa wołowego 300 ml bulionu 1/2 bułki namoczonej w wodzie 1 jajko Gulasz z bakłażana z klopsikami wykonanie: Bułkę odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko. Doprawiamy pieprzem, solą, ostrą słodką papryką, majerankiem. Nie szczędzimy

Delusional Trine
Gulasz grzybowy 104

grzybowy gulasz to kolejna propozycja na świąteczny stół. Gulasz można podać ze świeżym pieczywem lub kaszą. Rodzaj mięsa jest dowolny, jednak najlepsza będzie wołowina. Polecam! Gulasz grzybowy Składniki: 800g mięsa gulaszowego (wieprzowego lub wołowego) 2 szalotki szklanka suszonych grzybów 8 pieczarek pół szklanki czerwonego, wytrawnego wina szklanka bulionu warzywnego mąka do oprószenia mięsa przyprawy: sól, pieprz, tymianek, ziele angielskie, liść(...)bulion, dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego i 2 listki laurowe. Mięso gotujemy pod przykryciem, aż będzie miękkie mieszając często. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy do gulaszu pod koniec gotowania. Gulasz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Boeuf Strogonow - wersja oryginalna 179

polędwica wołowa krojona w wąskie, długie paski, smażona z cebulą w śmietanowym sosie z dodatkiem musztardy. Tylko tyle i aż tyle! To najszybszy gulasz świata, pod warunkiem, że przygotujesz go w pierwotnej wersji - z polędwicy wołowej. Bo tylko polędwica nadaje się do krótkiej obróbki termicznej. Stogonow funkcjonuje w niezliczonej ilości wariantów, z dodatkiem pomidorów, koncentratu pomidorowego, pieczarek, papryki, czy ogórków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Strogonow- Boeuf Stroganow 150

innych rejonach świata, strogonow to czysta wołowina w sosie z dodatkiem musztardy, ale bez pieczarek czy choćby cebuli. I tak strogonowa robiony jest zwykle z wołowej polędwicy i serwowany w postaci gęstej potrawki – gulaszu z chlebem, ryżem, kaszą lub ziemniakami. Czasem możemy strogonowa spotkać w wersji nieco rzadszej, podobnej bardziej do zupy. Danie to jest popularne nawet w Japonii(...)u0105ki.\r","Mieszamy i dodajemy do mi\u0119sa.\r","\u015amietan\u0119 i mi\u0119so mieszamy i dusimy 2 min.\r"]} Drukuj Strogonow - Boeuf Stroganow Składniki 500 g polędwicy wołowej 300 g pieczarek 3 łyżki masła klarowanego 1 papryka czerwona 1 duża cebula 3 ogórki kiszone 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy

Mieszam w Garnku
Strogonow drobiowy z moskolami 166

chęć wypróbować. Ja już wiem jakie będę testować kolejne :-) Strogonow z moskolami jest naprawdę super, to bardzo syte i smaczne danie. Ja nie miałam polędwicy wołowej i zastąpiłam ją filetem z indyka, przez co gulasz wyszedł bardzo delikatny. Z podanych proporcji wychodzi 4 porcje. Polecam Wam bardzo wypróbowanie przepisu i życzę miłego dnia :-) Placki: ok. 500 g ziemniaków 1 jajko(...)ciasta, formujemy zgrabne placuszki, które lekko spłaszczamy i smażymy na suchej, mocno rozgrzanej patelni na lekko brązowy kolor.  Strogonow drobiowy: 500 g filetu z indyka (w oryginale polędwica wołowa) 2 cebule 2 czubate łyżki passaty (w oryginale koncentrat pomidorowy) smalec 2 łyżki masła mąką pszenna ok. 1 szklanka bulionu wołowego lub drobiowego sól pieprz 300 g pieczarek 3/4 szklanki

kruche babeczki
Strogonow 330

Gorąco zapraszam po mój ulubiony sposób na gulasz boeuf strogonow , który szykuję wyłącznie na mięsie wołowym z dodatkiem kilku warzyw. Przepis na to danie jednogarnkowe polecam każdemu.  - bez użycia bulionu - szykujesz go w jednym naczyniu - tylko kilka niezbędnych składników

AniaGotuje.pl
Cielęcina w sosie własnym i pieczone ziemniaczki. 117

czytelników o tym jestem przekonana ale jeśli lubicie dziewczyny jeść mięso to polecam również i Wam. Cielęcina w sosie: - 2 łyżki oleju rzepakowego lub łoju wołowego - 4 ząbki czosnku - 500 g cielęciny na gulasz - 4 liście laurowe - 4 ziela angielska - sól - świeżo zmielony pieprz - przyprawa do cielęciny - woda - dwie łyżki mąki pszennej W garnku żeliwnym na tłuszczu, przesmaż pokrojoną

SMYKWKUCHNI
gęsia szyja nadziewana – gęsi pipek 158

ziemniaczaną. Ja podałam z chlebem żytnim Wasa*. Gęsi pipek potrawa z nadziewanej skóry z gęsiej szyi. Farsz można przygotować z ziemniaków, gęsich podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy wywodzą z kuchni żydowskiej. W dawnej Kongresówce Gęsi Pipek jest faszerowaną podrobami gęsią szyją , natomiast na terenach niegdysiejszej

królestwo garów
Gęsi pipek – gulasz z gęsich żołądków 144

potrzeby dolać trochę wody. Dusić do miękkości. Gęsi pipek potrawa z nadziewanej skóry z gęsiej szyi. Farsz można przygotować z ziemniaków, gęsich podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy wywodzą się z kuchni żydowskiej. W dawnej Kongresówce Gęsi Pipek jest faszerowaną podrobami gęsią szyją , natomiast na terenach

królestwo garów
Szyjki gęsie faszerowane ziemniakami – gęsie pipki 187

godzinę. Co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Gęsi pipek potrawa z nadziewanej skóry z gęsiej szyi. Farsz można przygotować z ziemniaków, gęsich podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy wywodzą z kuchni żydowskiej. W dawnej Kongresówce Gęsi Pipek jest faszerowaną podrobami gęsią szyją , natomiast na terenach niegdysiejszej

królestwo garów
Pikantny Gulasz Węgierski 177

theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pięknie kolorowy   Pikantny Gulasz Węgierski   SKŁADNIKI: 500g mięsa wieprzowego   500 g mięsa wołowego gulaszowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów bez skórki   1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia   1 marchewka(...)wody   słodka papryka, papryka chili, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, zioła prowansalskie, sól, pieprz olej dodatki: kasza gryczana, kasza jęczmienna, lub kto co lubi Mięso wieprzowe i wołowe pokroić w kosteczkę. Usmażyć na oleju aż odparuje woda i mięso ładnie się zrumieni. Zrumienione mięso zalać gotującą się wody. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę obrać i pokroić

MarciochaKucharzy