Gęsi pipek – gulasz z gęsich żołądków

Gęsi pipek – gulasz z gęsich żołądków

Gęsi pipek – gulasz z gęsich żołądków

1 kg gęsich żołądków, 1 kg cebuli, 3 - 4 ząbki czosnku, 1,5 łyżeczki curry, sól, pieprz, gęsi tłuszcz Żołądki oczyścić, odciąć błony – ma zostać czyste mięso, umyć. Sparzyć dwu-trzykrotnie na sicie. Pokroić w plastry – można nie kroić, ale wówczas będzie trzeba je dłużej dusić. Cebulę pokroić w półplasterki. Czosnek posiekać. Podsmażyć cebulę na gęsim tłuszczu, dodać czosnek. Następnie dodać pokrojone żołądki, przesmażyć. Wlać trochę wody, dodać sól, pieprz, curry. Dusić na niewielkim ogniu pod przykryciem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.