gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:32/57)

Domowy gulasz z szynki 75

Domowy gulasz z szynki to pomysł na rodzinny obiad. Gulasz najlepiej smakuje podany z kaszą gryczaną i buraczkami, jednak często podaję go również wraz z kluskami śląskimi. Im dłużej będziecie dusili mięso tym, bardziej będzie delikatne w smaku oraz miękkie. Taki gulasz to fajna propozycja na niedzielny, rodzinny obiad. Składniki 750g szynki wieprzowej 2 marchewki 1 łyżka smalcu 1 duża(...)cebula ok. 0,5 l bulionu wołowego 2-3 łyżki mąki sól pieprz majeranek oregano 1 ząbek czosnku 4 liście laurowe 3-4 ziela angielskie Dodatkowo 4 łyżki mąki 150 ml wody Domowy gulasz z szynki – przepis Zaczynamy od przygotowania mięsa. Szynkę wieprzową kroimy w kostkę, wkładamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 3 łyżki mąki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczarki smażone do obiadu 216

Dziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego

Zasmakuj Kuchni
Kociołek po meksykańsku 348

proste danie jednogarnkowe można zjeść na obiad lub kolację. Polecam! Kociołek po meksykańsku Składniki: Na pulpety; 300g mięsa mielonego wołowego, wieprzowego lub mieszanego 1 jajko 1 cebula ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej przyprawy: sól, pieprz, oregano Na gulasz warzywny:  2 cebule czerwone 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 papryka czerwona 1 papryka żółta puszka czerwonej fasoli, odsączonej

Smak mojej kuchni
Gulasz w indyjskim stylu 151

Do trochę innego smaku chciałabym Was przekonać. Ja osobiście bardzo lubię indyjską kuchnię. Mięso wołowe pociąć na cienkie paski, odciąć wszystkie włókna. Imbir i ząbki czosnku

Kuchnia Pokoleń
strogonow z wieprzowej polędwiczki 155

        strogonow z polędwiczką Mięso wołowe nigdy nie należało do najtańszych, lecz to co wyprawia się za jego cenami od pewnego czasu

Miód i pieprz
Bogracz 170

Bogracz... Soczyste i kruche mięso wołowe. Cebula, marchewka, pietruszka i kolorowe papryki. Całość zatopiona w intensywnie paprykowym sosie. Smacznego! Składniki: 500 g mięsa wołowego, gulaszowego extra

Gospodyni Miejska
Aromatyczny gulasz z wołowiny i soczewicy na winie Porto 146

Aromatyczny gulasz z wołowiny i soczewicy na winie Porto   Składniki:   400 g chudej wołowiny 1 cebula 4 ząbki czosnku  3 marchewki 5 łyżek namoczonej zielonej i czerwonej soczewicy 200 ml wina Porto (typ Ruby) 200 ml wody 2 gałązki świeżego rozmarynu 1/2 łyżeczki zmielonego kuminu rzymskiego 1/2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka(...)marchew w słupki, przyprawić solą morską, pieprzem, kuminem, kolendrą, chwilę smażyć, podlać winem Porto, odczekać, następnie wodę (najlepiej jeżeli będzie to bulion wołowy). Dodać koncentrat pomidorowy. Dusić całość 40 minut, przed końcem dodać maizenę dla uzyskania gęstego gulaszu, choć nie jest to konieczne. Podawać z pieczonymi ziemniakami albo świeżą bagietką. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
10 rzeczy, których trzeba spróbować na Węgrzech 70

bowiem po prostu zupą gulaszową, której nazwa pochodzi od nazwy kociołka, w którym tradycyjnie ją przyrządzano. Przygotowuje się ją zazwyczaj z mięsa wołowego i warzyw (przede wszystkim, oczywiście, papryki), a podaje z grubo krojonym węgierskim chlebem. Gulasz Skoro wywołaliśmy już zupę gulaszową, to nie sposób nie powiedzieć również o gulaszu. Jest to w końcu węgierskie danie narodowe. Gulasz przyrządza się

ProstePesto.pl
Ragoût z dzika z pieczarkami, z portobello 124

mięsa na gulasz z dzika, 1 kg pieczarek - (u mnie portobello), 300 ml bulionu (gęsiego lub wołowego), gałązka rozmarynu, pieprz czarny, sól, 100 ml brandy, 100 ml śmietany 22%, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), Mięso umyć osuszyć. W garnku o grubym dnie rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Wlać bulion, dodać 2-3 ziarna

królestwo garów
Gulasz wołowy 83

Jest to kolejny przepis z zeszytu mojej mamy. Pyszny, rozgrzewający, dodający energii gulasz, który spokojnie można przygotować na kilka dni i odgrzewać w miarę potrzeby. Mięso wołowe, papryka, pomidory i ziemniaki wraz z przyprawami tworzą sycący posiłek w sam raz na tę porę roku

Milion Smaków
Gulasz z ciecierzycy, szpinaku i passaty pomidorowej 119

czasu aż czosnek straci swój ostry, surowy zapach.   Wlewamy do rondla wołowy rosół, wsypujemy utłuczoną w moździerzu kolendrę i suszony tymianek. Doprowadzamy wszystko do wrzenia i gotujemy przez 2-3 minuty. Wlewamy passatę pomidorową i dodajemy odcedzoną ciecierzycę oraz obie sproszkowane papryki. Mieszamy i doprowadzamy gulasz do wrzenia. Wrzucamy cały szpinak i parzymy go w zupie – nie potrzebuje długiego(...)cytryny albo octu ryżowego – nie będą wyczuwalne. UWAGA! Jeśli chcecie, nie ma problemu żeby ten gulasz zrobić w wersji całkowicie wegańskiej lub wegetariańskiej – pomińcie w przepisie boczek i zamiast niego użyjcie dla smaku więcej wędzonej papryki albo odrobinę dymu wędzarniczego w płynie . Zamiast bulionu wołowego użyjcie warzywnego. Do podania zostają grzanki z bagietki, a zamiast jajka dobrze sprawdzi się pokrojone

Karo in the Kitchen
Gulasz wieprzowy 143

się nim dzielę, mam nadzieję że tym którzy postanowią go zastosować-  będzie smakować:))) To właściwie dwa przepisy w jednym- na gulasz klasyczny, i w wersji węgierskopodobnej;) Składniki: 500g mięsa wieprzowego, np. łopatki lub chudej karkówki 300g mięsa wołowego, najlepiej pręgi, ew. udźca lub goleni 3 duże cebule 1 średnia marchewka 500ml bulionu wołowego 250ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki(...)także lekko zrumienić na złoty kolor. Cebulę kroimy w półksiężyce lub kostkę i krótko smażymy do zeszklenia na tej samej patelni. Całość przekładamy do rondla, podlewamy 500ml bulionu wołowego, dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, ziele angielskie i liść laurowy, i gotujemy/dusimy na małym ogniu aż do miękkości mięsa. Celowo nie podaję czasu gotowania, zależny jest on od rodzaju użytego mięsa

Aromatyczne Podróże
Placek po węgiersku 211

sycący placek po węgiersku. W tym daniu każdy znajdzie  dla siebie  coś dobrego: gulasz po węgiersku lub placek ziemniaczany. To naprawdę dobre połączenie. Gulasz po węgiersku: - 1 kg mięsa wieprzowego lub wołowego - 20 dag pieczarek - 2 cebula - 1 mała cukinia - papryka czerwona i żółta - 3-4 łyżki mąki - 1 litr bulionu - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - papryka w proszku(...)tarce - 1 jajko - 2 czubate łyżki mąki - 1 cebula - ząbek czosnku - sól, pieprz, - olej do smażenia Z tych produktów smażymy placki ziemniaczane.  Na połowę każdego ciepłego placka nakładamy gulasz i przykrywamy drugą połową. Placek węgierski możemy ozdobić kleksem śmietany i natką pietruszki

Salonik smaków
Zrazy wołowe 61

masz pomysłu na obiad? Wołowina jest niesamowita w smaku, dlatego klasyczne polskie zrazy wołowe są tak lubiane jak Polska długa i szeroka. Na Śląsku nie wyobrażają sobie domowego obiadu bez zrazów i klusek śląskich, ale w innych częściach Polski równie często podaje się je z ugotowanymi ziemniakami, ziemniaczanym purée czy ziemniakami pieczonymi. Bo to przecież od Was zależy, jak chcecie(...)Pieczona pierś indyka w sosie pieczeniowym Polędwiczki w sosie kurkowym Boeuf bourguignon – przepis Julii Child Schab z suszonymi pomidorami Sznycel z indyka Gulasz z indyka Pieczona polędwica wieprzowa Kotlet schabowy Kotlety mielone Karkówka duszona Golonka pieczona ZRAZY WOŁOWE PRZYGOTOWANIE: 1h 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 SKŁADNIKI: 1 kg udźca wołowego 1-2 kiszone ogórki 2 cebule 3-4 łyżki mąki

nietylkopasta.pl
Gulasz z łopatki wieprzowej 122

Kiełbasa podwawelska 2 kiełbasy Cebula 2 sztuki Czosnek 2 ząbki Papryka konserwowa 300g odsączona z zalewy Marchew 5, średniej wielkości Bulion wołowy 1l Liść laurowy 2 liście Ziele angielskie 3 ziarna Tymianek 1 łyż The post Gulasz z łopatki wieprzowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje