gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:29/57)

Gulasz po meksykańsku 161

fasolą czerwoną, kukurydzą i papryką w towarzystwie mięsa wieprzowego. Wariancja na temat chilli con carne, które zazwyczaj przygotowuje się z mielonym mięsem wołowym. Tej wersji dodatkowego smaku dodają przyprawy: kim rzymski, kolendra i cynamon. Gulasz podałam z ryżem. Gorąco polecam! Składniki na 2-3 porcje: 500 g łopatki lub szynki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona

Moja Galeria Smaku
Szwabskie Spätzle z gulaszem bawarskim 211

Spätzle z jabłkami). Ja w ramach mojej podróży "makaronowej" po krajach Europy zatrzymałam się w Bawarii i przygotowałam klasyczne danie dla tej kuchni- Spätzle z gulaszem. Składniki: 500g makaronu Spätzle 1 kg chudego mięsa wołowego 4 cebule 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 250ml jasnego piwa 150ml rosołu 100ml gęstej śmietany 2 łyżki mąki 1 łyżka masła 2 łyżki smalcu sól(...)będzie miękkie. Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez chwilę. Jeśli sos będzie za gęsty, rozcieńczamy go rosołem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. Ugotowany makaron podajemy z gulaszem

Smakowity Blog Kulinarny
Gulasz z żołądków, przepyszny 190

smażyć wszystko około 2 minut. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Użyłam do gotowania elektryczny garnek do wolnego gotowania, ale można gotować gulasz w głębokiej patelni na barzdo małym ogniu. Wlać wywar wołowy, dodać czosnek, papryczkę chilli, wędzoną papryczkę w proszku, listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, ostrą paprykę w proszku, słodką paprykę w proszku, kurkumę w proszku, majeranek

Kuchnia Pokoleń
Pieczona wołowina z warzywami 139

Pyszna wołowina duszona w warzywami to odchudzona wersja tradycyjnego gulaszu. Mięso włożyłam do woreczka i poddusiłam z warzywami. Podałam z kaszą jęczmienną.   SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 500 g mięsa wołowego Kilka mini marchewek lub 1 duża Kalafior Groszek mrożony 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej

Gotowanie Patki
Gulasz z szynki wieprzowej, ziemniakami i czerwoną kapustą 93

Print Gulasz z szynki wieprzowej, ziemniakami i czerwoną kapustą Przepis dodany przez Marcin Porcje 3 Czas Przygotowania 1 godz  Poziom Średni Składniki 500 g szynki wieprzowej 2 marchewki 1 cebula 1 papryka przyprawy: przyprawa do gulaszu, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski (1/2 łyżeczki) 1 kostka wołowa 1 ząbek czosnku 0.5 kg ziemniaków łyżka śmietany łyżka mąki 2 liście(...)podsmażamy. Mięso z cebulą zalewamy wodą i wrzucamy kostkę wołową, liście laurowe i ziele angielskie oraz ząbek czosnku oraz przyprawy. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę, paprykę. Gotujemy jeszcze 20 minut. Do szklanki dodajemy łyżkę mąki, dodajemy wodę oraz łyżkę śmietany. Wszystko mieszamy. Do gotującego się gulaszu stopniowo dolewamy aby zagęścić nasz gulasz. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy

NieziemskiApetyt.pl
POLĘDWICZKA Z KURKAMI I SZPINAKIEM 112

dłoń i mamy pyszny obiad. INNE PYSZNE DANIA OBIADOWE:   ZRAZY FASZEROWANE KURKAMI     FILET DROBIOWY Z SEREM I SZPARAGAMI     GULASZ NA LIGAWIE Z WARZYWAMI     MIELONE FASZEROWANE PAPRYKAMI     KOFTY WOŁOWE Z RZODKIEWKOWYM TZATZIKI     CIELĘCINA DUSZONA   POLĘDWICZKA Z KURKAMI I SZPINAKIEM JEST: – Pysznym daniem obiadowym – Idealna również na kolację do bukietu

globuskulinarny
Gulasz po węgiersku 175

1 kg łopatki wieprzowej lub wołowej (można wybrać inny rodzaj wołowiny lub połączyć dwa rodzaje mięsa) 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 1 łyżeczka ostrej

Korniszonki
90. Zupa Berdyczowska - karczmarza Jankiela 226

internetem. Poniższy przepis w 100 % odzwierciedla niezapomniany smak zupy z Krakowskiego Kazimierza. Jest to teraz moja ulubiona zupa,  którą z powodzeniem można też nazwać gulaszem, gdyż jest syta i gęsta. 1 kg mięsa wołowego 300 g marchewki 200 g pietruszki 200 g selera 300 g ziemniaków 100 g cebuli 1 czerwona słodka papryka 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 główka

Jadło i czytadło
Gulasz wołowy po węgiersku 221

Tradycyjny gulasz w nieco innym wydaniu, czyli polski obiad z węgierskim pazurem. 500g. mięsa wołowego zielona i czerwona papryka 4 duże cebule 2-3 marchewki świeże zioła: szczypiorek, majeranek przyprawy: papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy, sół, pieprz bulionetka wołowa 2-3 łyżki ketchupu olej Mięso myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. Obsmażamy dokładnie z każdej strony i przekładamy(...)mieszamy co jakiś czas uważając, by nie przypalić potrawy. Po ok. godzinie dodajemy bulionetkę wołową i 2-3 łyżki ketchupu oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości, w między czasie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Nie dodawajmy jej za wcześnie, by się całkiem nie rozpadła. Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami doprawionymi ziołowym masłem. Doskonale sprzwdzą się również wszelkiego rodzaju przetwory z ogurków

MarcinChef
Prega wolowa z burbonem w wolnowarze 185

tygodnia żeby nie był wykorzystany do przygotowania obiadu wolnowar. Tym razem obiad robił mąż stąd taki a nie inny dobór składników: pręga wołowa, burbon, trochę przypraw i warzyw. Po kilku godzinach wyszedł pyszny, konkretny gulasz. Zero pracy, pilnowania, wszystko samo się zrobiło przez noc. A nam zostaje danie nałożyć na talerz i cieszyć się smacznym posiłkiem. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dania z jednego garnka - przepisy idealne na weekendowy wypad na łono natury 40

Obiad na świeżym powietrzu Gulasz z mielonego mięsa z warzywami Gulasz. Gulasz to idealne danie na kemping, które można przyrządzić szybko i z niewielu składników. To aromatyczne, sycące i łatwe w przygotowaniu danie z pewnością zadowoli głodnych podróżników ceniących sobie prostotę i smak. Zamiast mięsa mielonego można użyć wołowiny lub wieprzowiny pokrojonej w kostkę. Przygotowanie gulaszu będzie wówczas nieco dłuższe(...)Składniki: 500 g mielonego mięsa (wołowego lub wieprzowego) 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 puszka pomidorów krojonych (około 400 g) 1 papryka, pokrojona w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego majeranku bulion lub woda do podlania, aby potrawa nie przywarła do dna Sól i pieprz do smaku

Moja Książka Kucharska
Gulasz z jarzynami – kuchnia podkarpacka 68

Gulasz z jarzynami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Dobrków, gmina Pilzno, powiat dębicki   Klasyczny gulasz kojarzy mi się z aromatem liścia laurowego i ziela angielskiego. Gulasz z jarzynami swój smak zawdzięcza jednak zupełnie innym, lżejszym, choć równie bogatym w aromaty dodatkom. Według przepisu pochodzącego z miejscowości Dobrków mięso obsmaża się, a następnie dusi w towarzystwie cebuli, poszatkowanej białej kapusty oraz startej(...)kolacja. Przepis Pani Beaty Szarowicz z Dobrkowa został opublikowany w wydanej przez Dom Kultury w Pilźnie regionalnej książce kucharskiej pt. „Pilźnieńskie smaki. Przepisy kulinarne”. Gulasz z jarzynami – kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g mięsa wieprzowego lub wołowego 100 g cebuli 200 g kapusty słodkiej (białej) 100 g marchewki 50 g pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki tłuszczu (np. oleju

Trzeci talerz
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 186

Stoi na kuchence i właściwie korzystam z niego codziennie.  A oto lista potraw, jakie przygotowałam razem z zestawem WOLL Concept Plus: wszystkie zupy, gulasze, dania jednogarnkowe, mięsa duszone w ciemnym sosie, kaczka, bitki wołowe, gołąbki, warzywa na parze, warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa, jajecznica, bigos, makarony i pierogi, chleby. Jednakże jak wszystko, także i ten zestaw posiada

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania