gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:37/57)

Gulasz wołowo-warzywny z piwem 107

ziemniaki – dodatki gotowane w całym tym sosie. Do takiego gulaszu już nic więcej nie trzeba – wszystko dobre znajdziemy w środku. Składniki (na 3 porcje): 500g wołowiny – użyłam antrykotu 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 duża cebula szklanka mrożonego groszku 100g wędzonego boczku 500ml bulionu wołowego 500ml ciemnego piwa – użyłam Książęce Ciemne Łagodne sól i pieprz(...)gazowane piwo lubi wykipieć w garnku. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień do minimum, przykrywamy i gotujemy do miękkości – około 2-2.5 godziny.   W międzyczasie przygotowujemy warzywa do gulaszu – marchewkę obieramy, przekrawamy wzdłuż i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę.   Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy do gulaszu marchewkę i ziemniaki i gotujemy jeszcze

Smaczna Strona
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 188

Sałatka też super. 9/10 6. La Strada 3/10 pkt Cheek to cheek, czyli policzki wołowe z przyprawami korzennymi, sosem demi glace, liśćmi bananowca, podane z krokietem ziemniaczanym La Strada była dla naszej trójki zdecydowanie najsłabszym punktem programu i to nie dlatego, że danie było niesmaczne. Gulasz był intrygujący, chociaż nie w moim guście. Krokiet smaczny, sos też ok. Problemem była

Życie zamknięte w smaku
Świętujemy trzy mięsiące bloga :) 184

wielu innych. 4. Największą popularnością cieszył się przepis na Sałatkę z rukoli (541), Gulasz wieprzowy z warzywami (404) i Jajka zapiekane w kokilkach (352). 5. Moim faworytem jest Tort bezowy z kremem cytrynowy , a mój mąż jest najbardziej dumny ze swojego Steka z rostbefu wołowego z szalotkami w czerwonym winie . 7. Największa improwizacja i zarazem najsmaczniejsza sałatka to Sałatka

Delicious Titbits
Gulasz wołowy z pieczarkami i majerankiem 119

El gulaso Z jaglanym makaronem stworzył danie sycące i przepyszne. 2-3 porcje: 500 g mięsa wołowego (łopatka, pręga, udziec, goleń lub karkówka) 400 g pieczarek

Kucharzyca
Gulasz węgierski 203

Gulasz węgierski czyli pyszny warzywny sos z duża ilością mięsa. Gulasz jest świetną bazą obiadową. Pasuje do placków, kaszy gryczanej czy klusek. Składniki: 500 g mięsa wołowego bez kości 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 papryki łyżeczka ostrej papryki  sól, pieprz, majeranek lub oregano olej ewentualnie 3 łyżki sosu pomidorowego Opłukane mięso kroimy na drobne kawałki. Podsmażamy na oleju

prawdziwe jedzenie
Jesienny obiad - placek zbójnicki 241

pora na placek... zbójnicki. :) Składniki: NA PLACKI: 1 kg ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka mąka NA GULASZ: 0,5 kg łopatki 2 papryki 2-3 pomidory 0,25kg pieczarek 2 cebule ząbek czosnku papryka słodka mielona kostka wołowa sól i pieprz ziele angielskie liść laurowy mąka olej DODATKI: żółty ser śmietana 18% Łopatkę oczyszczamy i kroimy(...)kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. W międzyczasie wstawiamy na gaz garnek z 2 szklankami wody, wrzucamy do wody kostkę wołową i gotujemy. Możemy wrócić do naszej łopatki, gdy jest przyprawiona obtaczamy w mące i delikatnie podsmażamy. Następnie przekładamy do garnka z bulionem. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę oraz czosnek i wrzucamy do garnka. Całość gotujemy

Brzuszki Łakomczuszki
Tażin wołowy z ciecierzycą i cukinią 179

Tażin to aromatyczny, pełen przypraw gulasz wywodzący się z kuchni marokańskiej. Nazwa tażin odnosi się również do naczynia w którym się go przygotowuje. Tradycyjnie tażin przygotowuje się z jagnięciny ale spotkaliśmy już różne wersje. My zapraszamy na tażin wołowy z ciecierzycą i cukinią :) Składniki na tażin wołowy: – 600 g wołowiny – 1 puszka

Kuchenne Wariacje
Delikatny, mocno warzywny gulasz z karkówki 191

lekki. Mięso pozbawione jest tłuszczu, brak tu ciężkiej śmietany i mocnych, klasycznych dla gulaszy, przypraw. Danie jest lekkie i proste, jednocześnie syci na długo. SKŁADNIKI 800g karkówki 2 cebule 2 ząbki czosnku ¼ dużego selera 5 łodyg selera naciowego 3 średnie marchewki 1 kostka pieczeniowa Knorr (lub wołowa) 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego 4 łyżki oleju 2 płaskie łyżki mąki pszennej

Karo in the Kitchen
Bigos orientalny 175

świeżej białej kapusty  0,5 kg wołowiny na gulasz  0,5 kg szynki, schabu, karkówki lub łopatki wieprzowej (zastąpiłem wielbłądziną, bo wieprzowina jest w Arabii Saudyjskiej zabroniona)  0,5 kg dziczyzny (zastąpiłem jagnięciną)  0,5 kg wędzonego boczku (użyłem surowego boczku wołowego, bo innego tutaj nie ma)  0,5 dobrej wędzonej kiełbasy (dodałem carpaccio

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gulasz amerykański (American Goulash) 45

Gulasz amerykański (American Goulash) Syty, treściwy i przepyszny obiad jednogarnkowy dla całej rodziny. Nieskomplikowany i szybki w wykonaniu. Składa się z zaledwie kilku ogólnodostępnych składników, zawsze wychodzi. Każdy spokojnie poradzi sobie z tym przepisem. Polecam!     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1,5 szklanki pssaty pomidorowej(...)siekaną pietruszką i podajemy *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Gulasz amerykański (American Goulash) pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
WOŁOWINA W CYNAMONIE I GOŹDZIKACH KEIRY METZ – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON 231

delikatne, co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolewając wody lub bulionu wołowego, jeśli większość płynu wyparuje. Około 20 minut przed końcem gotowania wyciągamy cynamon i goździki oraz dodajemy soli. Mieszamy, próbujemy i gotujemy do całkowitej miękkości mięsa oraz uzyskania gęstej konsystencji, jak na zdjęciu poniżej.   PODANIE Gulasz podajemy posypany natką pietruszki i z pajdą świeżego, wiejskiego chleba. Takie wykwintne

Nerds Kitchen
Gulasz z czerwoną fasolką 112

Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Ten z czerwoną fasolka jest naprawdę pyszny! 2 cebule 1/2 czerwonej papryki 500 g mięsa gulaszowego z łopatki Przyprawa do wieprzowiny 5-6 pieczarek 220 g czerwonej fasolki konserwowej   JAMAR 1 szklanka bulionu wołowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Sól Pieprz Olej Cebulę oraz paprykę kroimy

VioletoweKucharzenie
Boeuf bourguignon - wołowina w czerwonym winie według przepisu Julii Child 153

niech spróbuje. Czas przygotowania: 4h ( w tym 3h pieczenia) Ilość porcji: 6 – 8 osób Składniki: 1,4 kg chudej wołowiny na gulasz (łopatki, szpondera lub karkówki) 170g surowego boczku* 3 szklanki wyrazistego młodego czerwonego wina 2 szklanki bulionu wołowego* 1 łyżka przecieru pomidorowego 2-3 zmiażdżone ząbki czosnku ½ łyżeczki tymianku  1 liść laurowy Sól i pieprz do smaku Olej

Kolizje Smaków