gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:37/57)

WOŁOWINA W CYNAMONIE I GOŹDZIKACH KEIRY METZ – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON 266

delikatne, co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolewając wody lub bulionu wołowego, jeśli większość płynu wyparuje. Około 20 minut przed końcem gotowania wyciągamy cynamon i goździki oraz dodajemy soli. Mieszamy, próbujemy i gotujemy do całkowitej miękkości mięsa oraz uzyskania gęstej konsystencji, jak na zdjęciu poniżej.   PODANIE Gulasz podajemy posypany natką pietruszki i z pajdą świeżego, wiejskiego chleba. Takie wykwintne

Nerds Kitchen
Gulasz z czerwoną fasolką 146

Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Ten z czerwoną fasolka jest naprawdę pyszny! 2 cebule 1/2 czerwonej papryki 500 g mięsa gulaszowego z łopatki Przyprawa do wieprzowiny 5-6 pieczarek 220 g czerwonej fasolki konserwowej   JAMAR 1 szklanka bulionu wołowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Sól Pieprz Olej Cebulę oraz paprykę kroimy

VioletoweKucharzenie
Boeuf bourguignon - wołowina w czerwonym winie według przepisu Julii Child 176

niech spróbuje. Czas przygotowania: 4h ( w tym 3h pieczenia) Ilość porcji: 6 – 8 osób Składniki: 1,4 kg chudej wołowiny na gulasz (łopatki, szpondera lub karkówki) 170g surowego boczku* 3 szklanki wyrazistego młodego czerwonego wina 2 szklanki bulionu wołowego* 1 łyżka przecieru pomidorowego 2-3 zmiażdżone ząbki czosnku ½ łyżeczki tymianku  1 liść laurowy Sól i pieprz do smaku Olej

Kolizje Smaków
Gulasz z trzech mięs i zieleniny 110

Gulasz z trzech mięs, mnóstwa zieleniny i innych dobroci czyli Naradowy danie z Madagaskaru Romazava Gulasz z trzech mięs, czyli narodowe danie z Madagaskaru Romazava.  Jeśli uwielbiasz mięso i zielone liściaste warzywa, to bezsprzecznie danie dla Ciebie.  Oczywiście musisz je podać z ryżem w związku z magalskim przysłowiem „Manasa Hihinam-bary!.  Niewątpliwie zastanawiasz się, co ono oznacza(...)przedłużać, życzę Ci smacznego i „zjedzmy ryż”.  Co potrzebujesz, by przygotować to bezsprzecznie pyszne danie 👥 – 2 ⏰ – 60 minut 🇲🇬 – Madagaskar 125 g polędwicy wołowej 300 g piersi z kurczaka 125 g schabu 3 łyżki oleju roślinnego 2 cebule pokrojone w kostkę 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego 5 cm imbiru pokrojonego w talarki 1 papryka chili

RafalCook
Zupa gulaszowa 134

Zupa gulaszowa to taki „rozwodniony” gulasz i tak jak w gulaszu mięso musi być podsmażone i potem duszone, a nie po prostu wrzucone do wody, jak w „zwykłej” zupie. Żupę gulaszową można przygotować z różnych rodzajów mięs, najlepiej z dwóch. Proponuję zupę gulaszową z mięsem wołowym i wieprzowym. 300 g mięsa wołowego bez kości (łopatka), 300 g mięsa wieprzowego

królestwo garów
Mini steki z papryką, cebulą i brokułami 154

Wielką miałam dziś ochotę na mięso ! ! ! Oj WIELKĄ ! ! ! Początkowo miał być gulasz ale nie chciało mi się długo czekać aż będzie taki jak należy, wszak ochota na mięso była WIELKA ;) Powstały mini steki i wyszły bardzo smaczne. Moja potrzeba została zdecydowanie zaspokojona :) Składniki 440 g mięsa wołowego gulaszowego ( najlepiej wybrać takie kawałki bez żył ) gruby kawałek zielonej papryki gruby kawałek

Jemy Pijemy
BOGRACZ 148

Bogracz - inspirowana węgierską kuchnią gulasz-zupa.                    Nazwa wywodzi się od kociołka służącego do przyrządzania potraw nad ogniskiem.  Idealna zupa na chłodne dni, bo super rozgrzewa. Aromatyczna, gęsta, z kostkami mięciutkiej wołowiny 👍 Pyyychota!                       Składniki(...)wołowiny (u mnie pręga wołowa)          kawałek boczku           2 marchewki           2 pietruszki           2  cebule            2 ziemniaki          1 mała  czerwona papryka          kilka pieczarek (mój

Walijskie Pichcenie
Klasyczny boeuf strogonow. Przepis krok po kroku. 124

Klasyczny bouef strogonow   Klasyczny bouef strogonow. Składniki:   750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4

kuron.com.pl
Klasyczny bouef strogonow. Przepis krok po kroku. 174

Klasyczny bouef strogonow   Klasyczny bouef strogonow. Składniki:   750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4

kuron.com.pl
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 248

Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FORSZMAK LUBELSKI 415

drobno pokrojony z cebulą, niby zupa ale nie zupa,taki trochę gulasz śledziowy. Widziałam, to na własne oczy podczas szabatu. Oczywiście w kuchni polskiej przeszedł ogromną ewolucję i w niczym nie przypomina oryginału. Przeglądałam różne przepisy i można go spotkać pod różną postacią oprócz śledziowej. Zazwyczaj mięso wołowe + warzywa. Ten, o którym mowa na początku, czyli lubelski koniecznie z ogórkiem

pieprzny smaczek
Makaron z klopsikami wieprzowo-wołowymi w pysznym sosie 182

mięsa wołowego, podawała go z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Pychota. Do dziś go uwielbiam. Następnego dnia, w poniedziałek, kiedy wracałam ze szkoły jadłam go właśnie z makaronem i do tego korniszon w rękę. I w zasadzie przepis, który Wam prezentuję opiera się na podobnych smakach. Jako coś ekstra mamy w nim wędzony boczek, bukiet ziół, który dodaje francuskim gulaszom charakteru(...)które można zjeść ze smakiem :D Bez dalszych wstępów, przedstawiam Wam kolejne danie z serii "comfort food" - na jesień jak znalazł. Składniki: 250g mielonego mięsa wieprzowego 250g mielonego mięsa wołowego 70g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę 1 średnia czerwona cebyla pokrojona w drobną kostkę 2 liście laurowe 5 gałązek tymianku suszonego 5 gałązek świeżej natki 10 ziarenek czarnego pieprzu

W kuchni wieczorem
Gulasz segedyński Roberta Makłowicza 192

przysmakiem.   Gulasz segedyński Roberta Makłowicza Składniki: 800 g łopatki wieprzowej pokrojonej w 3 cm kostkę 3 łyżki smalcu 4 cebule pokrojone w piórka 1 łyżeczka mielonego kminku 4 zmiażdżone ząbki czosnku 2 łyżki mąki tortowej 400 g KISZONEJ kapusty odciśniętej i pokrojonej 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki ostrej papryki 4 liście laurowe 1 litr rosołu wołowego sól, pieprz(...)minut aż mięso będzie całkowicie miękkie. Aby delikatnie złagodzić smak dodajemy obie śmietany, mieszamy i smażymy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 10-15 minut. Gulasz podałam z pyzami ziemniaczanymi ale genialnie smakuje z kopytkami, gotowanymi ziemniakami lub chlebem. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję