gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:21/57)

GULASZ Z ZIEMNIAKAMI 217

Wersja jednogarnkowa pospolitego gulaszu z dodatkiem ziemniaczków, pieczarek i małych marchewek. Pożywna, sycąca i baaardzo smaczna :) Składniki: 1kg mięsa wołowego na gulasz 2 duże cebule 1 por   ząbek czosnku małe marchewki (ja miałam z puszki) 10 pieczarek kilka małych ziemniaczków łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju  liść laurowy ziele angielskie majeranek tymianek  kminek mielony słodka

Walijskie Pichcenie
Zupa gulaszowa. Przepis krok po kroku. 121

Zupa gulaszowa   Zupa gulaszowa. Składniki:     500 g mięsa wołowego na gulasz (np. udziec, pręga bez kości) 2 łyżki smalcu 100 g wędzonego boczku 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 3 papryki kolorowe 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżka papryki słodkiej suszonej 4 liście laurowe

kuron.com.pl
Cow Pie (krowi placek) 223

Dziś zapraszam na danie, które nazywa się... krowi placek! Gwarantuję Wam jednak, że w smaku nie przypomina go ani trochę :) Jest to pyszny, aromatyczny gulasz z wołowego mięsa zapiekany pod ciastem francuskim. Pyszności <3 Przepis pochodzi ze strony magazynu GQ . Zapraszam od przygotowań! Składniki na 2 porcje: 500 g wołowiny na gulasz, pokrojonej w kostkę 1/2 cebuli, drobno posiekanej

My Culinary Art
Węgierski bogracz 77

pomidory, śmietana, węgry, wołowina Prep Time 20 minutes Cook Time 2 hours Total Time 2 hours 20 minutes Servings 6 porcji Calories 640 kcal Ingredients 0,5 kg wołowego mięsa na gulasz ~0,5 l bulionu wołowego lub drobiowego 100 g boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 400 g krojonych pomidorów z puszki 4 średniej wielkości

PanGotuje
Gulasz wołowy 210

Mój mąż miał zachciankę, kulinarną zachciankę. Od paru chyba nawet nastu tygodni nudził mnie o wołowy gulasz. U mnie w domu raczej się go nie robiło

Krakowskie smaki Ani
Aromatyczny gulasz wołowy 169

warzywami .  Z  makaronem można go podawać, do ziemniaków dodawać, z kaszą łączyć czy pęczakiem,  a placki ziemniaczane zjadać ze smakiem. Składniki: 500 g mięsa wołowego na gulasz, ok. 50 g mąki pszennej, 1 duża cebula, 2 marchewki, 2 pietruszki - korzeń, 400 g pomidorów krojonych z bazylią i oregano (1 puszka), 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe

Moniki Smakołyki
Gulasz z miodem i musztardą 262

smaki miód i ostrą musztardę. Jadłam go w Niemczech u rodzinki, bardzo mi smakował. I jak to ja zaraz musiałam wiedzieć co powoduje , że smak sosu jest inny. Mięso wołowe pokroić na małe kawałki, cebulkę i czosnek drobno posiekać. Miód z musztardą wymieszać i obtoczyć w nim mięso. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę z czosnkiem , lekko podsmażyć, tyle(...)będzie zupełnie miękkie. Można dodać oliwki, ale to już według uznania, ja czasami dodaję Podawać z ziemniakami lub kaszą z dodatkiem surówki z kapusty kiszonej lub innej. Bardzo smaczny gulasz, polecam

Kuchnia Pokoleń
Kolorowy gulasz wołowy 192

To danie będzie super smakowało z ryżem, makaronem lub dowolną kaszą. Ja zrobiłam z kaszą jaglaną. Było super. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski, doprawić solą

Kuchnia Pokoleń
Gulasz anyżowy z makaronem ryżowym 201

Pyszny, aromatyczny tajski gulasz wołowy z anyżem, goździkami i cynamonem. Przypomina bardziej zupę, dlatego do jedzenia polecam pałeczki i łyżkę (lub ewentualnie widelec :)) Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kuchnia Azjatycka. Gulasz - bulion (4 porcje): 500 g wołowiny 2 łyżki oleju arachidowego 1 szalotka pęk świeżej kolendry 1 marchewka 1 pietruszka 5 cm imbiru 2 ząbki czosnku 3 gwiazdki anyżu(...)olej. Wrzucamy posiekaną szalotkę i czosnek, podsmażamy przez chwilę. Wlewamy 1,5 l wody, wrzucamy pozostałe składniki na bulion. Gotujemy ok. 60 min. Po tym czasie przecedzamy bulion, mięso wołowe odkładamy na bok, resztę składników wyrzucamy. 2. Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przecedzamy i rozdzielamy na 4 głębokie talerze. Na makaronie układamy kawałki wołowiny, zalewamy bulionem. Całość

Tajskie smaki
Wołowina a la Stroganow 137

Pyszny obiad, idealny na niedzielny obiad. Rodzina będzie zachwycona. Wlać olej na rozgrzaną patelnię, wrzucić obrane cebulki i smażyć mieszając, aż cebulki lekko nabiorą złotego koloru

Kuchnia Pokoleń
Sycąca zupa azjatycka z wołowiną i makaronem ryżowym 115

duże porcje. SKŁADNIKI 500 g kości wołowych 500 g kości wieprzowych 6 skrzydełek kurzych 2 łodygi selera naciowego 6 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe obrany plasterek imbiru 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 duże marchewki 1 korzeń selera 1 korzeń pietruszki 500 g mięsa wołowego na gulasz olej rzepakowy sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, ostra papryka(...)minut. Grzyby shii-take zalać zimną wodą i odstawić również na 20 minut. Grzyby mun ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Grzyby shii-take usmażyć na oleju. Mięso wołowe umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do brytfanny lub garnka. Cebulę obrać, pokroić i dodać do mięsa. Całość polać olejem rzepakowym i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką

Passions hobbies life
Gulasz wołowy z warzywami w pomidorowym sosie 101

wielu względów.  Minimalizm, prostota i łatwość w przygotowaniu. Dziś chciałbym Was zachęcić do przygotowania pysznego i aromatycznego gulaszu z warzywami w sosie pomidorowym. Nie przygotowałem do niego żadnych dodatków, najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką lub bułką. Gulasz możecie przygotować zarówno na obiad jak i kolację. Świetnym uzupełnieniem i podkreśleniem smaku dania jest dobranie odpowiedniego wina. Do wołowiny idealne będzie(...)Etulia znanym z bardzo dobrych warunków do produkcji win czerwonych. Wspaniale uzupełnia smak mięs czerwonych. DAOS TREASURE oraz inne wina znajdziecie w ofercie FAKTORIA WIN SKŁADNIKI: 500g mięsa wołowego na gulasz 2 marchewki 1 pietruszka (korzeń) 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 garść fasolki szparagowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego

kulinarnyJa
Wołowina duszona po włosku jak osso bucco, podana z gnocchi i cytrynową gremolatą 200

dwoma przyciśnięciami guzika – w melakserze. Gremolatę wkładamy do lodówki i tam ją trzymamy aż do czasu podania mięsa. A z czym zjeść ten delikatny, ale niezwykle wykwintny i wyrazisty gulasz? Na pewno nie z chlebem i raczej nie z ziemniakami. Włosi jedzą osso bucco na szafranowym risotto. Jeśli macie czas, spróbujcie tej wersji, jest obłędna.   A jeśli nie macie(...)posypać całości gremolatą wyjętą prosto z lodówki. Proporcje z przepisu, razem z porcją ziemniaczanych kluseczek lub risotto, to 4 obiadowe porcje dla dwóch dorosłych osób. SKŁADNIKI 500g mięsa wołowego na gulasz 200g szalotek (po obraniu) 200g marchwii (po obraniu) 200g selera naciowego (po obraniu) 200ml bulionu drobiowego lub cielęcego, u mnie z kostki 200ml białego półwytrawnego wina 2 duże ząbki

Karo in the Kitchen
Gulasz wieprzowy pod pierzynką 203

kołderką z ciasta francuskiego. Bardzo ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Do mięsa polecam surówkę z rzodkiewek Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie również inne pomysły na gulasz wieprzowy, wołowy, z warzywami itp. Znajdziecie także inne dania z wykorzystaniem różnych rodzajów mięsa. Składniki 700 g łopatki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1 średnia marchewka kawałek selera 1 pietruszka(...)będzie już miękkie przełożyć do naczynia żaroodpornego i nakryć ciastem. Można wyciąć wzorki z ciasta, żeby ładnie wyglądało. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ciasto będzie rumiane. gulasz wieprzowy pod pierzynką

O kuchni z uczuciem
Coś na zimowe wieczory... Rozgrzewający gulasz 288

się rzekło, to i pora na przepis. I mimo, że pogoda za oknem bardziej przypomina wczesną jesień lub nawet wiosnę, to przepis z tych raczej zimowych. Pyszny i rozgrzewający... Gulasz wołowy z karmelizowaną marchewką i miodem pitnym (4 duże porcje) Będziemy potrzebować: 700 g wołowiny (łopatka lub antrykot) 500 g cebuli 300 g pieczarek 2 marchewki (moje były spore(...)solimy. Marchew powinna lekko, ale nie całkowicie zmięknąć. Jeśli będzie zbyt miękka, później straci swój kształt i wyrazistość. Pieczarki możemy podsmażyć najpierw na odrobinie tłuszczu lub dodać surowe go gulaszu i w nim je ugotować. Ja jednak wolę usmażyć je osobno i osobno posolić. Inaczej w gulaszu mogą być lekko mdłe. Mięsa oczywiście pilnujemy, co jakiś czas mieszamy i sprawdzamy

Ratunku obiad