gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:22/57)

Wołowina a la Stroganow 115

Pyszny obiad, idealny na niedzielny obiad. Rodzina będzie zachwycona. Wlać olej na rozgrzaną patelnię, wrzucić obrane cebulki i smażyć mieszając, aż cebulki lekko nabiorą złotego koloru

Kuchnia Pokoleń
Sycąca zupa azjatycka z wołowiną i makaronem ryżowym 82

duże porcje. SKŁADNIKI 500 g kości wołowych 500 g kości wieprzowych 6 skrzydełek kurzych 2 łodygi selera naciowego 6 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe obrany plasterek imbiru 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 duże marchewki 1 korzeń selera 1 korzeń pietruszki 500 g mięsa wołowego na gulasz olej rzepakowy sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, ostra papryka(...)minut. Grzyby shii-take zalać zimną wodą i odstawić również na 20 minut. Grzyby mun ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Grzyby shii-take usmażyć na oleju. Mięso wołowe umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do brytfanny lub garnka. Cebulę obrać, pokroić i dodać do mięsa. Całość polać olejem rzepakowym i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką

Passions hobbies life
Gulasz wołowy z warzywami w pomidorowym sosie 78

wielu względów.  Minimalizm, prostota i łatwość w przygotowaniu. Dziś chciałbym Was zachęcić do przygotowania pysznego i aromatycznego gulaszu z warzywami w sosie pomidorowym. Nie przygotowałem do niego żadnych dodatków, najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką lub bułką. Gulasz możecie przygotować zarówno na obiad jak i kolację. Świetnym uzupełnieniem i podkreśleniem smaku dania jest dobranie odpowiedniego wina. Do wołowiny idealne będzie(...)Etulia znanym z bardzo dobrych warunków do produkcji win czerwonych. Wspaniale uzupełnia smak mięs czerwonych. DAOS TREASURE oraz inne wina znajdziecie w ofercie FAKTORIA WIN SKŁADNIKI: 500g mięsa wołowego na gulasz 2 marchewki 1 pietruszka (korzeń) 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 garść fasolki szparagowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego

kulinarnyJa
Wołowina duszona po włosku jak osso bucco, podana z gnocchi i cytrynową gremolatą 159

dwoma przyciśnięciami guzika – w melakserze. Gremolatę wkładamy do lodówki i tam ją trzymamy aż do czasu podania mięsa. A z czym zjeść ten delikatny, ale niezwykle wykwintny i wyrazisty gulasz? Na pewno nie z chlebem i raczej nie z ziemniakami. Włosi jedzą osso bucco na szafranowym risotto. Jeśli macie czas, spróbujcie tej wersji, jest obłędna.   A jeśli nie macie(...)posypać całości gremolatą wyjętą prosto z lodówki. Proporcje z przepisu, razem z porcją ziemniaczanych kluseczek lub risotto, to 4 obiadowe porcje dla dwóch dorosłych osób. SKŁADNIKI 500g mięsa wołowego na gulasz 200g szalotek (po obraniu) 200g marchwii (po obraniu) 200g selera naciowego (po obraniu) 200ml bulionu drobiowego lub cielęcego, u mnie z kostki 200ml białego półwytrawnego wina 2 duże ząbki

Karo in the Kitchen
Gulasz wieprzowy pod pierzynką 173

kołderką z ciasta francuskiego. Bardzo ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Do mięsa polecam surówkę z rzodkiewek Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie również inne pomysły na gulasz wieprzowy, wołowy, z warzywami itp. Znajdziecie także inne dania z wykorzystaniem różnych rodzajów mięsa. Składniki 700 g łopatki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1 średnia marchewka kawałek selera 1 pietruszka(...)będzie już miękkie przełożyć do naczynia żaroodpornego i nakryć ciastem. Można wyciąć wzorki z ciasta, żeby ładnie wyglądało. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ciasto będzie rumiane. gulasz wieprzowy pod pierzynką

O kuchni z uczuciem
Coś na zimowe wieczory... Rozgrzewający gulasz 257

się rzekło, to i pora na przepis. I mimo, że pogoda za oknem bardziej przypomina wczesną jesień lub nawet wiosnę, to przepis z tych raczej zimowych. Pyszny i rozgrzewający... Gulasz wołowy z karmelizowaną marchewką i miodem pitnym (4 duże porcje) Będziemy potrzebować: 700 g wołowiny (łopatka lub antrykot) 500 g cebuli 300 g pieczarek 2 marchewki (moje były spore(...)solimy. Marchew powinna lekko, ale nie całkowicie zmięknąć. Jeśli będzie zbyt miękka, później straci swój kształt i wyrazistość. Pieczarki możemy podsmażyć najpierw na odrobinie tłuszczu lub dodać surowe go gulaszu i w nim je ugotować. Ja jednak wolę usmażyć je osobno i osobno posolić. Inaczej w gulaszu mogą być lekko mdłe. Mięsa oczywiście pilnujemy, co jakiś czas mieszamy i sprawdzamy

Ratunku obiad
Szparagi w szynce z sosem chrzanowym 139

Sezon na szparagi dobiega końca, postanowiliśmy przygotować szparagi w szynce z sosem chrzanowym. Pyszna i lekka kolacja do przygotowania w kilka minut. Sprawdź, wszystkie potrzebne składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim 190

Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim błyskawiczna kolacja. Bardzo smaczna i bardzo lekka. Smak podkreśli delikatnie słona szynka szwarcwaldzka, a całość smaku podpije sos holenderski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 172

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bogracz . Przepis krok po kroku 166

chcecie zaryzykować przyjazd straży pożarnej Jeżeli jednak planujecie ognisko a nie macie kociołka, służę pomocą KLIKNIJ TU .     Składniki:     500 g mięsa wołowego na gulasz (np. udziec, pręga bez kości) 2 łyżki smalcu 100 g wędzonego boczku 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 3 papryki kolorowe 1 łyżka papryki słodkiej suszonej

kuron.com.pl
Faszerowane patisony 203

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 264

Bardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegetariański Strogonow z boczniaków i pieczarek brunatnych 237

Stroganoff, Stroganov, czy wreszcie spolszczony do bólu Strogonow – rosyjski gulasz z wołowej polędwicy, cebuli i pieczarek w pysznym aromatycznym sosie przeszedł już w kuchni wiele. Niektórzy robią go z kurczaka, czasami ze schabu lub wieprzowej polędwicy albo po prostu z innych, tańszych i bardziej przystępnych niż polędwica części tuszy wołowej (łata i antrykot sprawdzają się super!). Ale można go zrobić

Karo in the Kitchen
Pieczone szparagi w szynce 185

Sezon na szparagi jeszcze trwa i właśnie dlatego powinniśmy z niego korzystać póki możemy. Dziś pokażę Wam może nie dosłownie przepis, a raczej podpowiedź jak możecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta z mozzarellą 231

Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!