gulasz wołowy - 817 przepisów (strona:13/55)

Gulasz wołowy z dynią i chilli 86

moim ogrodzie, w tej sytuacji kombinuję w kuchni z dynią jako dodatkiem albo składnikiem głównym w daniach. Dodaję ją do ciast, placuszków, czy do sosów. Tym razem zrobiłam gulasz wołowy z jej dodatkiem i okazało się to być strzałem w dziesiątkę. Danie posmakowało każdemu. Składniki: * 50 dkg mięsa wołowego * 25 dkg dyni  * 1 papryczka chilli * 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)wołowina zaczęła robić się miękka dodałam liść laurowy, ziele angielskie,  dynię i pokrojoną w piórka cebulę. Papryczkę chilli oczyściłam z nasion i pokroiłam w cienkie plasterki dołożyłam do gulaszu. Dwa ząbki czosnku posiekałam w plastry - dodałam, dodałam również 1 łyżką koncentratu pomidorowego.Chwilę wszystko jeszcze dusiłam i przyprawiłam solą, imbirem, dodałam paprykę słodką w płatkach oraz 1 łyżkę suszonego

Pieprzyć z Fantazją
Langosze z gulaszem wołowym 175

Dziś zabieram Cię w kulinarną podróż do Węgier na langosze z gulaszem wołowym. Składniki na langosze: 2 ugotowane ziemniaki 30g drożdży 1 łyżeczka cukru 400ml ciepłego mleka 400g mąki 3 łyżeczki oleju sól olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Drożdże rozpuść w ok. 100 ml ciepłego mleka i odstaw w ciepłe miejsce na około 10 minut. Ugotowanie i przestygnięte ziemniaki zmiel(...)ciasta odrywaj po kawałku i formuj ręcznie cienkie placki. Smaż je z jednej i z drugiej strony na gorącym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Moje przepisy na różnego rodzaju gulasze znajdziesz tutaj Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Gulasz wołowy 175

Gulasz wołowy jest znakomitym dodatkiem do makaronu, pieczonych ziemniaków..jest również pyszny da solo z chlebem. Składniki * ok. 60-70 dkg mięsa wołowego b/k * 4 cebule * 1 czubata łyżka mielonej słodkiej papryki * 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego kolorowego * 3 łyżki oleju * 1 czubata łyżka masła estragon Skworcu przyprawa do wołowiny - mąka pszenna graham 1850 Młyn Kopytowa Etapy przygotowania Mięso umyć, pokroić(...)wołowiny i dusimy dalej jeszcze ok. 1 godz. aż mięso będzie mięciutkie.  Na koniec doprawiamy solą. Duża ilość cebuli . Możemy zagęścić mąką razową. Dodajemy śmietany jeśli lubimy. I gulasz gotowy

Z Kuchni Do Kuchni
Boeuf bourguignon 173

doskonale się przechowuje dlatego możecie przygotować więcej i odgrzać po kilku dniach. Jeśli lubicie potrawy jednogarnkowe, zapraszam Was do innych moich przepisów: – boeuf strogonow – wołowina duszona w ciemnym piwie – gulasz wołowy z czerwonym winem – polędwiczki z szynką parmeńską – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem halloumi – zbiór przepisów(...)porcje Składniki: – 800 g wołowiny pokrojonej w kostkę o boku ok. 3 cm – 2 łyżki oleju – 300 ml czerwonego wytrawnego wina – 300 ml bulionu wołowego – 1 łyżka koncentratu pomidorowego – 1 duża cebula – 1 duża marchewka – 1 por – 2 ząbki czosnku – 200 g małych pieczarek – pół szklanki marynowanych cebulek

nietylkopasta.pl
Gulasz wołowy z grzybami, ciecierzycą i suszonymi śliwkami 177

Dzisiaj na blogu aromatyczny gulasz wołowy z ciecierzycą. Podałam go z pęczakiem. Składniki: 800 g łopatki wołowej 1 duża cebula kilka ząbków czosnku 1 duża marchew 1 duży korzeń pietruszki 1,5 szklanki ciecierzycy szklanka suszonych grzybów ok. 120 g suszonych śliwek pęczek natki pietruszki po 2 łyżki sosu sojowego i worcestershire po 2 łyżki słodkiej i wędzonej papryki(...)gotowaniu. Kiedy warzywa i mięso będą miękkie dodać posiekaną natkę pietruszki, suszony czosnek, suszony kminek, papryki oraz sos sojowy i worcestershire. Doprawić solą i pieprzem. Gulasz podawać z pęczakiem

Czerwień i błękit
Zrazy wołowe 185

Tradycyjne zrazy , czyli rolady wołowe z boczkiem, kiszonym ogórkiem i cebulą. Takie jak robiła moja babcia. Pycha! Zawsze je lubiłam, odkąd pamiętam. Warto poświęcić trochę czasu i je przygotować. To klasyka, do której wracam z sentymentem. Zrazy sprawdzą się na codzienny lub uroczysty, świąteczny obiad. Polecam Składniki: 6 plastrów wołowiny 3 małe ogórki kiszone 1 cebula kawałek wędzonego boczku(...)zagęścić 1 łyżką mąki wymieszaną z zimną wodą. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Gulasz wołowy z suszonymi śliwkami → Chili con carne → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem

Oryginalny smak
Klasyczny Boeuf Strogonow 621

Klasyczny Boeuf Strogonow Rozgrzewający, pożywny i przepyszny gulasz wołowy z pieczarkami, papryką i kiszonymi ogórkami. Pyszny obiad Polecam!     Składniki: 0,5 kg wołowiny 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 10 dkg pieczarek 2,5 szklanki bulionu lub wody 1 czerwona papryka 2 kiszone ogórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 2 liście laurowe(...)minut do momentu, aż mięso całkowicie zmięknie *** *** Po tym czasie dodajemy do potrawy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy- do smaku, mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut *** *** W razie potrzeby gulasz możemy jeszcze rozrzedzić bulionem lub wodą, gdyby okazał się zbyt gęsty *** *** Potrawę najczęściej podaje się z dodatkiem świeżego pieczywa *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE

Blog z Apetytem
Carbonara z pieczarkami 143

Klasyczna carbonara zostanie uzupełniona pieczarkami. Danie to nabierze głębi oraz głębszego smaku. Pieczarki powinny często gościć w Waszych daniach ze względu na ich właściwości. Grzyby te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Irlandzki gulasz wieprzowy na piwie. 125

Gulasz wieprzowy kiedy jest gotowany powoli i na małym ogniu w towarzystwie piwa typu porter lub stout (np. Guinness) zaczyna przypominać charakterem gulasz wołowy. Sos staje się ciemny i esencjonalny - bardzo aromatyczny. Piwo oczywiście traci po drodze alkohol i większość goryczki, która łączy się harmonijnie z nutami kwaśnymi i słodkimi. Powstaje pyszne obiadowe danie, które jeszcze lepsze staje się(...)Dodać ocet, cukier i 3/4 posiekanego pęczka pietruszki. Gotować na małym ogniu od 2 do 3 godzin. Brukselkę ugotować osobno na półtwardo na parze lub w mikrofalówce. Dodać do gulaszu 5 minut przed końcem gotowania. Podawać z tłuczonymi ziemniakami i posiekaną resztą pietruszki

zadanie-gotowanie
Klasyczne włoskie bruschetty 316

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz zbójnicki 64

Gulasz zbójnicki Pyszny, treściwy i rozgrzewający gulasz wołowy duszony w winie. Bogaty w smaku i prosty w przygotowaniu. Możemy go podać z ziemniaczkami, kaszą, kluskami lub kromką razowego chlebka. Zazwyczaj robię go z podwójnej porcji składników, bo świetnie nadaje się do odgrzewania i z każdym dniem smakuje jeszcze lepiej. Polecam!     Składniki: 1 kg wołowiny gulaszowej 2 cebule(...)KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Gulasz zbójnicki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Placki ziemniaczane – tradycyjny smak i nowoczesne dodatki 44

dodać do nich orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe lub bakalie. Na słono: placki można podawać z różnymi sosami, np. pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym, beszamelowym czy serowym. Można też podać je z gulaszem wołowym, wieprzowym lub drobiowym, bigosem, leczo czy fasolką po bretońsku. Do tego pasują surówki z kapusty, marchwi, buraków czy ogórków. Na wytrawnie: placki można podawać z kwaśną śmietaną lub jogurtem

Ugotowane pozamiatane
Gulasz wołowy z kociołka 19

Dobra, bez hejtu mi tu. Zdjęcie nie oddaje finalnego wyglądu gulaszu, ponieważ było robione na samym początku robienia potrawy. Po dwóch godzinach pieczenia zrobiło się zupełnie ciemno i nie miałam jak zrobić zdjęcia. Poza tym wszyscy byli tak głodni, że jak mieliby jeszcze czekać… no sami wiecie, gastro po 22 to nie przelewki. Nie wiem kiedy będę miała znowu(...)około dwóch godzin, do miękkości mięsa. Pamiętajcie o częstym mieszaniu mięsa. Pod koniec gotowania doprawiamy gulasz solą. W razie potrzeby można podczas pieczenia dolewać wody. Oczywiście na tej samej zasadzie zrobimy gulasz w domu. Piekarnik bierze się w obroty i już. Artykuł Gulasz wołowy z kociołka pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Bigos z kiełbasą i ciemnym piwem 22

Żywca. I to nie był najlepszy pomysł. Polecam więc użyć do bigosu Guinnessa, który jest delikatniejszy i jest przecież używany do wielu potraw. Parę lat temu zrobiłam z nim gulasz wołowy, goryczy ze-ro. Bigos już wylądował w zamrażalniku, łudzę się, że jednak gorycz zniknie. No nic, jak nie zniknie to i tak go wchłonę.  Składniki: 1 kg kapusty

Kardamonovy
Regionalna Karczma Małopolski – Karcma u Borzanka 45

propozycjami w menu w lokalu można spróbować między innymi Polędwiczek w sosie z jabłkami i śliwkami według przepisu właściciela, Schabu z grilla pod oscypkiem, Baraniny w sosie własnym czy Gulaszu wołowego. Zajazd poleca swoim gościom także specjalność lokalu, którym jest nadzwyczajne serwowane koryto góralskie posiadające tradycyjne zakąski. W menu nie brakuje także góralskich trunków takich jak Herbaciany Grzaniec, czy Góralska

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne