gulasz wołowy - 817 przepisów (strona:5/55)

Gulasz węgierski 12

obiad, który wystarczy na jakieś 3 dni, słabo to widzę. Gulasz węgierski zrobiłam z myślą o Toli, która jest wielką fanką gulaszu, ziemniaków i tartych buraków. Dziś po przedszkolu pewnie znowu wrąbie takie ilości, że „który wystarczy na jakieś 3 dni” skończy się na 2. Tak będzie. Gulasze ogólnie robię w miarę często (ja wiem, tak gdzieś(...)zimnej wody, dodajcie do tego trochę gorącego sosu, wymieszajcie i wlejcie przez sitko do gulaszu, zagotujcie. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Bogracz Gulasz wieprzowy z białym winem Gulasz wołowy z papryką Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym Artykuł Gulasz węgierski pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Gulasz węgierski 509

obiad, który wystarczy na jakieś 3 dni, słabo to widzę. Gulasz węgierski zrobiłam z myślą o Toli, która jest wielką fanką gulaszu, ziemniaków i tartych buraków. Dziś po przedszkolu pewnie znowu wrąbie takie ilości, że „który wystarczy na jakieś 3 dni” skończy się na 2. Tak będzie. Gulasze ogólnie robię w miarę często (ja wiem, tak gdzieś(...)zimnej wody, dodajcie do tego trochę gorącego sosu, wymieszajcie i wlejcie przez sitko do gulaszu, zagotujcie. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Bogracz Gulasz wieprzowy z białym winem Gulasz wołowy z papryką Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym Artykuł Gulasz węgierski pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Gulasz wołowy z ziemniakami 42

Gulasz wołowy z ziemniakami to proste, smaczne i bardzo aromatyczne danie przygotowywane w piekarniku. Gulasz będzie podany wraz z ziemniakami i marchewką. Wołowina to specyficzny rodzaj mięsa, które wymaga długiego duszenia. Składniki 600g wołowiny na gulasz (nie musi być najdroższą) szczypta soli 2 łyżki mąki szczypta pieprzu 3 ząbki(...)czosnku 1 cebula 2 marchewki 4 ziemniaki 400 ml bulionu wołowego 2 łyżki sosu Worcestershire 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 100 ml czerwonego wytrawnego wina olej do smażenia Wybierzcie mięso wołowe z odrobiną tłuszczu, to właśnie tłuszcz jest tutaj nośnikiem smaku. Gulasz wołowy z ziemniakami – jak przygotować Mięso kroimy w mniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony gulasz wieprzowy 7

Parę dni temu wrzuciłam na jedną z grup kulinarnych przepis na coleslawa z ananasem. W opisie była informacja, że zjadłam go z pieczonym gulaszem. I się zaczęło. Że chyba mam coś z głową, że przecież gulasz się gotuje, że mam problemy z inteligencją i inne tego typu inwektywy. A, i oczywiście, że jestem beznadziejną kucharką i ogólnie powinnam się wstydzić(...)pokrywki. Jeżeli za gęsty, można dodać odrobinę wody. Na koniec doprawiamy go solą i pieprzem i łączymy z mięsem. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z papryką Bogracz Gulasz wieprzowy z cynamonem Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym Gulasz węgierski Gulasz wieprzowy z cydrem Artykuł Pieczony gulasz wieprzowy pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Gulasz wieprzowy z białym winem 8

Pomyślałam, że ugotuję gulasz wieprzowy. Spodziewałam się, że wyjdzie smaczniejszy niż taki zupełnie klasyczny. Wino zawsze oddaje trochę smaku potrawie. I powiem Wam szczerze, dawno nie jadłam tak aromatycznego gulaszu. Nie był jakiś ąę, nie nie. Był zwyczajny, ale dodatkowo bardzo bardzo smaczny. A, przypomniało mi się coś jeszcze. Bazą tego przepisu był mój przepis na gulasz wieprzowy z cydrem(...)świeżo mielonym pieprzem. Z gulaszu wyciągam mięso, liście i ziele. Wszystko miksujemy aż do uzyskania gładkiego sosu. Sos przelewamy do garnka, dodajemy z powrotem do niego mięso, zagotowujemy. Jeżeli gulasz wyszedł za rzadki, gotujcie go chwilę bez pokrywki. Jeżeli za gęsty dodajcie odrobinę wody. Przed podaniem gulasz posypujemy natką pietruszki. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z papryką Bogracz Gulasz wieprzowy

Kardamonovy
Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym 23

Jakiś czas temu w barze w Żorach zjadłam placek po węgiersku. A jak placek po węgiersku to gulasz. I ten konkretny sos był z wieprzowiny, czerwonej papryki i ogórków kiszonych (tak mi się wydaje). Postanowiłam go odtworzyć. I efekty macie w dzisiejszym poście. W ogóle przy okazji chciałam Wam polecić ten bar, do którego normalnie raczej bym nie weszła, gdyby(...)cienkie półplasterki. Paprykę i ogórka dodajemy do gulaszu, gotujemy do miękkości papryki. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Bogracz Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z białym winem Gulasz wołowy z papryką Artykuł Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Gulasz z indyka z papryką 61

około 15 minut), mieszamy od czasu do czasu. Jeżeli płyn za bardzo odparuje, dolejcie więcej wody. Jeżeli gulasz wyszedł za rzadki, pogotujcie go chwilę bez pokrywki, do redukcji płynów. Paprykę myjemy, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w większą kostkę, dodajemy do gulaszu, gotujemy do jej miękkości (potrwa to dosłownie parę minut). Na koniec jeszcze raz wszystko doprawiamy solą i pieprzem(...)etapie zaczniecie to znowu gotować jest duża szansa, że jogurt się zwarzy. Przed podaniem gulasz posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Bogracz Gulasz wołowy z papryką Artykuł Gulasz z indyka z papryką pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Gulasz wieprzowy z białym winem 35

Pomyślałam, że ugotuję gulasz wieprzowy. Spodziewałam się, że wyjdzie smaczniejszy niż taki zupełnie klasyczny. Wino zawsze oddaje trochę smaku potrawie. I powiem Wam szczerze, dawno nie jadłam tak aromatycznego gulaszu. Nie był jakiś ąę, nie nie. Był zwyczajny, ale dodatkowo bardzo bardzo smaczny. A, przypomniało mi się coś jeszcze. Bazą tego przepisu był mój przepis na gulasz wieprzowy z cydrem(...)świeżo mielonym pieprzem. Z gulaszu wyciągam mięso, liście i ziele. Wszystko miksujemy aż do uzyskania gładkiego sosu. Sos przelewamy do garnka, dodajemy z powrotem do niego mięso, zagotowujemy. Jeżeli gulasz wyszedł za rzadki, gotujcie go chwilę bez pokrywki. Jeżeli za gęsty dodajcie odrobinę wody. Przed podaniem gulasz posypujemy natką pietruszki. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z papryką Bogracz Gulasz wieprzowy

Kardamonovy
Gulasz wołowy z czekoladą i skórką pomarańczową 73

Dziś doskonała propozycja na obiad świąteczny - gulasz wołowy z czekoladą, śliwką i skórką pomarańczową. Mięso jest uprzednio marynowane w winie (więc trzeba na  to brać poprawkę czasową(...)potem długo duszone z warzywami i śliwką, na koniec dodajemy czekoladę. Przed podaniem posypujemy gulasz natką pietruszki i skórką pomarańczową. Czekolada, śliwki i pomarańcza - to sprawia, że całość ma bardzo świąteczny charakter. Gulasz można przygotować wcześniej i w święta tylko odgrzać. Gulasz wołowy z czekoladą i skórką pomarańczową  Składniki: 2 szklanki czerwonego  wytrawnego  wina 1 łyżka octu

Smaczny zeszyt
Wołowina po marokańsku (tagine z wołowiny) 36

wołowy w aromatycznym, słodko-kwaśnym sosie. Jest rozgrzewający i zupełnie wyjątkowy w smaku. Zobacz przygotowanie tagine na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Wołowy tagine jest bardzo prosty w przygotowaniu, wymaga jednak sporej ilości marokańskich przypraw i długiego czasu duszenia. Mięso powinno dusić się przynajmniej 2 godziny, by było mięciutkie i delikatne. Do marokańskiego gulaszu(...)również aromatyczna, świeża kolendra i chrupiące migdały. Dzięki tym dodatkom mięso wołowe nabiera naprawdę wyjątkowego smaku. Wołowina po marokańsku wspaniale smakuje z kuskusem (ewentualnie ryżem) i prostą sałatką. Na pewno Wam posmakuje, bardzo polecam, smacznego :) Wołowina po marokańsku (tagine z wołowiny), składniki: 500 g mięsa wołowego na gulasz, przyprawy do mięsa: łyżeczka granulowanego imbiru, szczypta pieprzu, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka

Lekcje w kuchni
Gulasz wołowy po toskańsku 14

aromatycznymi ziołami oraz dużą ilością czarnego pieprzu. GULASZ WOŁOWY SKŁADNIKI 2 kg pręgi wołowej; 1 spora kość (tutaj z giczy cielęcej); 2-3 gałązki świeżego rozmarynu; 20-30 ząbków czosnku (w zależności od wielkości); 2-3 łyżki mielonego, czarnego pieprzu; 2 liście laurowe; 1 butelka wytrawnego, czerwonego wina (najlepiej chianti);... Artykuł Gulasz wołowy po toskańsku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gulasz węgierski 172

Składniki: 800 g mięsa wołowego na gulasz; 2 duże, czerwone papryki; 1 duży pomidor; 2 średnie cebule; 4 ząbki czosnku; 1 łyżka kminku; 6 łyżek słodkiej papryki w proszku; 2 łyżki ostrej papryki w proszku; 500 ml bulionu wołowego; 2 łyżki mąki pszennej; 3 łyżki smalcu; Sól. Sposób przygotowania: Papryki umyć i osuszyć. Ułożyć na blasze do pieczenia. Wstawić(...)mocno paprykowy. Najlepszym mięsem wołowym do przygotowania gulaszu jest karkówka, goleń, łopatka, pręga lub udziec.  Gulasz można posolić dopiero na sam koniec duszenia mięsa. Inaczej wołowina będzie twarda. Gulasz wołowy wymaga długiego (3 - 4 godziny) i cierpliwego (na małym ogniu) duszenia - wówczas mięso będzie miękkie i soczyste.  Podczas duszenia gulasz wymaga częstego mieszania, aby się nie przypalił. Mięso

Gospodyni Miejska
najprostszy wołowy gulasz 198

wołowy gulasz Nowy rok powitał nas mrozem, dlatego dziś proponuje rozgrzać się posiłkiem wykonanym z  pożywnego wołowego gulaszu. składniki dla czterech osób 1 kg przerośniętej wołowiny 200 ml dobrego bulionu 2 cebule pół pora 3-4 ząbki czosnki 2 łyżki smalcu, lub oleju 1 łyżka papryki słodkiej 2 liście laurowe sól, pieprz sposób przygotowania Mięso myjemy, kroimy(...)przypaliła), mieszamy, zwiększamy płomień i  dokładamy do garnka wołowe mięso. Mięso smażymy na dużym ogniu, lekko je rumieniąc, a następnie dodajemy  odłożoną wcześniej cebulę i czosnek ,  podl ewamy bulionem,  zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i całość dusimy przez ok dwie godziny. Pod koniec duszenia gulasz doprawiamy solą, oraz pieprzem i  wykładamy na talerze podając z kaszą

Miód i pieprz
Prosty gulasz wołowy 60

Bardzo lubię przygotowywać na obiad gulasz. Dlaczego? Bo to obiad, który robi się (prawie) sam, a przecież tego typu obiady są najlepsze. Przygotowuję go zawsze wtedy, gdy wiem, że następnego dnia lub przez następne dwa dni naprawdę nie będę miała czasu na gotowanie. Gulasz zrobiony na bazie mięsa wołowego jest niesamowity w smaku i nie traci on go w wyniku(...)gładko i doprawiamy solą oraz gałką i w razie potrzeby pieprzem. Mięso z powrotem wrzucamy do garnka i dusimy jeszcze przez 15 minut razem na bardzo małym ogniu. Gulasz wołowy gotowy. Podajemy tak, jak lubimy, z kluskami, kopytkami, kaszą czy też pampuchami . Smacznego! Artykuł Prosty gulasz wołowy pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku